Skoči na vsebino
Sprememba cene goriv
Napisano

Sem šel takat, ker je bil prazen tank, normalno, nobene gneče. Vse skulirano. Ni panike kot v drugih delih države, kjer baje, da tudi sekret papirja že  zmanjkuje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 53 minutami je Boss napisal:

Tako je, ta pernati stvor je nenormalno podražil gorivo v Nemčiji, Avstriji in v vseh državah, kjer niso regulirana. V bistu to dela samo zato, da bo lahko pred volitvami v Sloveniji se hvalil kako njegova vlada skrbi za nizko ceno goriv. Mi pa vemo, kam pes taco moli in da so to le predvolilni bombončki. Zato zahtevamo janševo vlado, deregulacijo cen goriv in liter dizla minimalno po 2€. Dost je blo tega goloba in nerealno nizkih cen... sej smo ja v tržnem gospodarstvu... naj nam Petrol pa Shell pa uni madžari povedo kolk morajo goriva stat, če je pač kriza.

Kakorkoli, Huolub nam bo podražil goriva. Jaz jih sigurno ne bom. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 27 minutami je Z M A J napisal:

Si bodo upali podražiti tik pred volitvami?

WWW.24UR.COM

Ob stopnjevanju krize na Bližnjem vzhodu se občutno dražijo tudi cene nafte. Zaradi prilagoditve tržnim cenam je v Sloveniji v torek pričakovati zvišanje cen pogonskih goriv.

Holuop bo spet podražil goriva.😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 1 minuto je Bini napisal:

Tisti so tiho, ker jih je sram.... :nevem:

Saj niso vse kitajske slabe, niso pa ravno dobre.... 🤔

Kitajske gume so pač -kitajske. Kitajci potrebujejo še kar nekaj let, da bodo njihove gume mogoče pogojno sprejemljive. Podobno kot kitajski avti. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
Pred eno uro je FuManchu napisal:

Saj že veliko proizvajalcev avt daje gor tovarniško kitajske gume. Narod se ne pritožuje nič🤣

Ta narod, ki kupuje kitajske avtomobile, je zadovoljen z vsem.😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi
Napisano
pred 47 minutami je Janez007 napisal:

Torej X186 le ni dovolj dober motor za CX-30. OK. :) 

Če pogledaš malo nazaj, sem vedno trdil,da vse mazdam manjka turbo. Dobro,dizel ga edini ima. Zato je tudi dober motor.🤗

Od ostalih "normalnih" je pa X motor najboljši.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DARSOVCI MARSOVCI
Napisano
pred 27 minutami je Boss napisal:

Robantili ste pa vi obalniki, kaka krivica se vam godi... pol vam je pa vaš perjenosni Primorc zrihtal free ride. Nikomur drugemu ni, sam za svoje je poskrbel. Pa kljub temu ga ti ne maraš... čudna so ta pota. 🤪

Meni je vseeno. Tako, kot je vseeno večini folka na obali. Najbolj so tega bombončka veseli italijančki, ki gredo lahko sedaj na manjado k nam in v Istro.  Imam vinjete na obeh avtih.🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi
Napisano
pred 5 urami je samSimon napisal:

Moraš pa tut vedno nekaj najt. Nisi resen. Če bi bla CX-30, pa barva ne bi bla ok. 🙄

Itak. Se ve, katere barve pridejo v poštev. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DARSOVCI MARSOVCI
Napisano
pred 1 uro je Boss napisal:

Čak, a to so tisti zastonjkarji, katerim cela Slovenija plačuje uporabo obalne AC/HC? Odlično res.

No,no, Boss, pa moramo imeti tudi na obali kaj zastonj, ne? 😄 Ne, v bistvu so to uvedli 'vaši"  za Italijane in turiste, da se lahko lepo peljejo brez plačila cestnine do meje so hrčki. Pa moramo skrbeti za njihov turizem, ni tako?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DARSOVCI MARSOVCI
Napisano

Ali pa greš enostavno na njihovo stran in vpišeš tablico.

https://evinjeta.dars.si/selfcare/sl/check-validity/request

pred 33 minutami je Bini napisal:

Sem naloži eno Darsovo in vpisal svojo tablico pa ti v trenutku servira veljavnost... 👍

Žalostno je pa to, da bo novo moral kupiti PENZIONIST.... 🫣😉

Screenshot_2026-03-03-09-47-27-481_si.dars.evinjeta.jpg

Še koliko dni šteješ do penzije? Sitno , kot v vojski?😄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DARSOVCI MARSOVCI
Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

Pa veš kolk je to dodatnega dela... tko pa samo slikaš in se naslajaš.... v stilu "glej ga tega reveža, še za vinjeto nima". :punk:

Eni sploh nikoli ne kupijo vinjete. Imaš ljudi, ki se ne premaknejo recimo iz Kopra, če pa že gredo enkrat na leto v Ljubljani ali kam drugam po Sloveniji, kupijo pač tisto, ki najmanj stane.

Ali pa se švercajo po stari cesti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi
Napisano
pred 14 minutami je 50keda napisal:

Pa ja vsi tk hočjo turbo pa ne vem kaj še use ... kje so zej @Alex in podobni, k bi to takoj kupli :D

Oblika x5 je meni osebno najbolj neposrečena oblika od vseh Mazd.

Sam je ne bi kupil nikoli.

To je res SUV v pravem pomenu besede. Če bi bila na prodaj CX 30 turbo, potem pa ja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 49 minutami je 50keda napisal:

Ne vem za letne, ma zimske: hankook winter i*cept evo3 so katastrofa z zvokom, to tak tuli ko traktorska guma.

Imamo jih 3-je na CX 30, pa ni tega opazil nihče. Približno tako so glasne, kot moje letne Conti premium 7. No, mogoče za odtenek glasnejše.

Res je tudi, da je 6-ka precej glasnejša, kar se tiče hrupa gum. Na moji 6-ki so tudi GY assimetric 6 precej glasne. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 20 minutami je godlike napisal:
WWW.TYREREVIEWS.COM

For the first of three tyre review summer tyre tests this year, I've tested 12 sets of tyres in...

Za mene edini relevanten tester

Jaz vedno pogledam tudi te teste,ko kupujem gume. Je najbolj realno.

Po napisanem in ocenah, bi se sam odločil za Hankook. Najboljše razmerje kvaliteta-cena. Pa na mokri cesti je odlična.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5 (2026)
Napisano
pred 57 minutami je goB napisal:

Pa pozitivno, vsaj z mojega zornega kota, je tudi to, da ima še vedno "normalne" luči, vsako na svoji strani :notworth: in ne kot veliko drugih, ko letijo te svetlobne letve čez celi avto, da ni ničemu podobno, pa zelo moteče za druge... 

Ja, veliko "novoletnih smrekic" se vozi dan danes. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 2 urama je ignacij napisal:
WWW.24UR.COM

Avstrijska policija opušča projekt zamenjave svojega voznega parka avtomobilov z motorji na notranje...

Ravno sem bral ta članek.🙂

Voznik, policist;" Zasledujemo vozilo, ki je bilo udeleženo v ropu".

Šef policije:" Ok. Samo z gasom po pameti. Ne pretiravati, raje vozite kak kilometer pod omejitvami".

Čez nekaj minut :" Šefe, pošljite avtovleko na cesto 10a. Elektrike ni več... Roparji so že v drugem mestu.

Prevzemite jih tam z kakim normalnim vozilom."

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
Pred eno uro je NevLado napisal:

Kupi Nexen, sem že pisal da ne čutim razlike z GY AS6 - bomo videli edino obrabo :) 

Tist test gor pa potrdi kar govorim.

Za nedeljski izlet po regionalki je vsaka guma dobra. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 8 urami je godlike napisal:

Najboljše razmerje med ceni in kvaliteto trenutno drži Hankook.

Drži. Veliko nas ima zimske Hankook , pa tudi letne naj bi bile zelo ok. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 3 urami je Bini napisal:

Vem samo za enega, ki misli, da je Opel boljši.... 😁 

Mogoče si bo pa vzel čas za servis in uveljavil garancijo na ne vem že kaj vse... :whatever:

Baje,da je prišel do servisa, pa je šele tam ugotovil, da je nedelja. Ja nič, pa naslednjič.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 3 urami je goB napisal:

Se pravi, npr. Mazda CX-30, blagi hibrid, je po teh merilih v bistvu dober ekološki avto 😍

Dober je po vseh merilih. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pravkar je sportman333 napisal:

ko sem še imel dizla (honda accord 2.2) mi je mehanik rekel, da če bom nalil do 1l na 15k km je to vse v mejah normale, zelo odvisno od režima vožnje, ker sem vozil dokaj hitro, sem ga ponavadi dolil med 3dcl in 5dcl na interval (je bil pa še klasični dizel brez dpf in regeneracij ter ostalega sr....ja).

Tako je tudi pri moji 6-ki. Poraba od 3-5 dcl olja med intervaloma je popolnoma normalna. Pri ostalih, ki  delajo regeneracije, veliko preveč nafte konča v olju. Sedaj, ko vemo, da se pri veliki večini nivo olja dvigne do X oznake, je to zaskrbljujoče. Zakaj? 

Razlika med oznakama MIN in MAX je približno 1,0 liter olja
(v praksi med 0,9 in 1,1 L)

To pomeni:

Če si na MIN → do MAX gre približno 1 liter,  4–5 dcl, ki jih doliješ, je približno polovica razpona. 

Ta motor ima dodatno oznako X nad MAX, ki pomeni:

najvišji dovoljeni nivo zaradi možnega redčenja olja z gorivom (DPFregeneracije)

Približno:

Od MAX do X je okoli 0,6–0,8 litra

Skupaj to pomeni:

Od MIN do X je približno 1,6–1,8 litra

Torej,če sklepamo,da je normalna poraba olja nekje 0,4-0,5 L olja na interval med servisoma  in da se zviša nivo olja (zaradi nedokončanih regeneracij) na polovico do X označbe, je lahko v olju že več kot pol litra nafte --lahko tudi več kot liter, če je poraba olja malo večja in je olje že na oznaki X.

Takrat je potrebno nemudoma zamenjati olje, saj nima več pravih mazalnih sposobnosti.

No, veliko ljudi nikoli ne pogleda pod pokrov motorja, niti ne preverja nivo olja. Verjetno ni potrebno poudarjati, kaj vse gre lahko narobe. Zato je tudi toliko 

nepotrebnih okvar in slab sloves tega motorja. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.