Pred odhodom na po?itnice pogledam ?e koli?ine olja v motorju in ga malo manjka. Ker nimam pojma, kak?no so na servisu nalili noter, ra?un je doma, jaz pa v Gorici, pokli?em v BTC na servis. In pokli?ejo mehanika, ki je avto poservisiral, in sva se vse lepo zmenila. ?e nasvet mi je dal, kam naj ga grem iskat, ker v Kromberku ni ve? servisa... Neprecenjljivo...
?enina petka pod mojo komandi 11,2 litra na 100 km. No, ja, ?e ena malenkost, ki mogo?e vpliva na porabo: ?est oseb v avtu in 1200 kilogramska po?itni?ka prikolica zadaj na kljuki...
Ja, meni se bo tokrat precej poznalo. ?enina petka ima manj kot 1/4 rezervoarja, BTjki ?e 40 km sveti lu?ka, motor je tudi ?e bolj na hlape, pa ?e kak?nih 10 litrov v kantico za me?anico za motorko in kosilnico. Pri koli?ini se pa ?e malenkost kar nabere...
Se pravi, ?e pod njo ni olja, ga tudi v njej ni...
?eprav, resnici na ljubo, smo nem?ki avto (Oplel) pri teh kilometrih ?e ?etrtino zamenjali. Pri BTjki pa je poleg pregorele ?arnice tole druga stvar, ki bo zahtevala poseg izven rednega servisa...
Za 26 let star avto, pa ?eprav je Puch, ho?e okroglih 15.000?? Saj ne re?em, gre za eno lep?ih vozil zadnjega ?asa (za moj okus), ampak tale pa vseeno pretirava s ceno...
Ko so imeli vse razkopano in postavljali tisti plot, so vse zabetonirali nazaj. Zdaj bodo pa za?eli razmi?ljati, da bi spet prekopali in naredili tretji vozni pas...
Bo treba komu hrbet poravnat po ?tilu od lopate...
Ja pa kaj so to naredili iz tako lepega avta, kot je bila B-2500? Vsaka naslednja generacija B-serije je bednej?a. Se sploh ne ?udim, da je v Evropi sploh ve? ne prodajajo. Pa kdo bo kupil ta jajc?
Pazi, da te kdo ne prijavi ve?, da imajo danes dosti pravic.
Odgovor za ne-muslimane:
Vem, da jih imajo. Saj so hotele biti emancipirane. In jaz se strinjam, da je prav, da so emancipirane. In da imajo enake pravice, mo?nosti in dol?nosti kot mo?ki. In da se delo ne deli na spol. ?e lahko jaz premetavam kamenje, ga lahko tudi ?enske. ?e lahko jaz prekopavam vrt, ga lahko tudi ?enske. ?e lahko jaz kosim travo po dvori??u, jo lahko tudi ?enske. Meni ni prav nobenega problema pobrat perilo iz pralnega stroja v ?kafec, odnesti na podstre?je in ga obesiti ta?as, ko ?ena iz kasona me?e eno tono kamenja. Saj je povsem emancipirana ?enska in povsem enakovredna. Tako da mi nih?e ne more o?itati, da sem feminist in da ?enskam ne priznavam emancipiranosti in podobnih pravic.
Najbolj se bo pocenil 100-oktanski bencin, in sicer za 2,6 centa na liter. Nova cena je tako 1,415 evra na liter. Pri polnem rezervoarju (60 litrov) boste tako prihranili dober evro in pol.
Cena 95-oktanskega bencina se bo zni?ala za 1,9 centa na liter. Zanj bo tako treba od?teti 1,353 za liter oziroma dober evro manj za pol rezervoar.
Pocenilo se bo tudi dizelsko gorivo ? za 0,6 centa, po novem bo stalo 1,22 evra za liter, kar pri polnem rezervoarju ne pomeni ve?je razlike, saj boste zanj od?teli le 36 centov manj.
Kurilno olje pa bo cenej?e za dva centa in bo po novem stalo 0,875 evra za liter.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
V ?etrtek popoldan v BTCju servis za BTjko. Pride? do tja?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani