Jump to content

Jakac@

Members
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 nevtralno

About Jakac@

 • Rank
  Novinec

Other informations

 • Car modell
  CX-5 150 AWD (2015)

Profile Information

 • Gender
  Moški
 • Location
  OBALA

Recent Profile Visitors

366 profile views
 1. Jakac@

  Gume

  Alex, z vsem rišpektom,...tudi sam sem bil tega mnenja. Zato sem to zapisal kot zanimivost. Lahko vprašaš svojega vulkanizerja ali pa pobrskaš po internetu. Asimetrične: outside/inside, simetrične: smer vrtenja, usmerjene: smer vrtenja, ki je skoraj logična.
 2. Jakac@

  Gume

  No, ena anekdota. Za CX-5 sem kupil nove feltne za zimske gume, gume mi je pustil prejšnji lastnik (feltn pa ne) 🙂. Vse to zmontirano pri vulkanizerju, nakar čez dva dni gledam vzorec profila in mi ni bilo jasno več nič, saj je bil na eni strani obrnjen v eno, na drugi pa v drugo smer vrtenja. Nazaj k vulkanizerju, ki mi lepo razloži, da je pri asimetričnih gumah pomembna le stran (zunanja, notranja). Potem je rekel, da nisem prvi, ki ga je to zmedlo. Pač, "vi malo starejši",....me je kar nasmejalo. Zanimivo, ker asimetrične gume niso neka nova stvar...
 3. Pred meseci sem kupil CX-5, 2015 l., notranjost in zunanjost izredno lepo ohranjena, pod pokrovom pa podobna zgodba, no pri meni je bilo videti, da se je prejšnji lastnik potrudil obrisati. Tudi mene je zaskrbelo, sem mislil, da je umazanija posledica kakega špricanja iz motorja. No potem opazim, da je mreža na maski zelo "redka", kar botruje, da skozi pride kar veliko prahu in ostalega. En dan, ko se temperature spustijo, ga spucam v nulo. Markotu pa srečno vožnjo!
 4. Kakšne gume imate in na kaj moram bit pozoren pri nakupu platišč za zimske gume (17 col)?
 5. No, to pa bo nekaj gradiva ;). Hvala obema.
 6. Jest, najlepša hvala. Jaz sem med tem časom že obupal nad forumom in hotel temo izbrisati in se odjaviti, pa nisem znal ;). Vem, da nima jermena, pa vseeno pride kak servis, ko se ne menjajo samo filtri in olje, ampak tudi kaj več. Zna bit, da je včasih "po potrebi". V "iskanje" na forumu, sem večkrat vpisal "CX-5" , pa ni našlo nič. Avto je kupljen, tako da kar je, je. Pričakoval sem kako izkušnjo, nasvet, ki jih v priročnikih ni. Hvala še enkrat, Jest!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.