Skoči na vsebino

Chelemico

Člani
  • Sporočil

    18
  • Z nami že

  • Nazadnje prisoten

Vse objave uporabnika Chelemico

  1. Chelemico

    Nakup Mazde CX-7

    Moja trenutna korejska makina mi pije 11,5l, pa nikamor ne gre. Zato se malo nagibam, če bi menjal, ker če že toliko srka, kot praviš, pol se naj vsaj premakne. Kaj pa pogon bi me moral kaj srbeti (AWD pa to)?
  2. Chelemico

    Nakup Mazde CX-7

    Se strinjava, mene predelava na plin moti tako, da takšnih niti ne gledam.
  3. Chelemico

    Nakup Mazde CX-7

    Menda je mel eno, ki je zaribala pri 150kkm, pa o nekih problemih z oljnimi pumpami mi je govoril. Kolikor pa berem po forumih, pa ni neke krize z motorji.
  4. Chelemico

    Nakup Mazde CX-7

    Da ne odpiram nove teme, bom kar to uporabil. Kljub temu, da mi je mehanik odsvetoval nakup, ne morem nehat sledit avtoneta in bencinskih CX-7. Vozim se 1,2km v službo in ene 3km iz službe, torej večinoma bi bile skrajno kratke razdalje. Kakšen vpliv imajo takšne kratke razdalje na turbino in pritikline? Kolikšen strošek je zamenjava ketne s pripadajočim materialom? Kolikšni so lahko večji izredni stroški če kaj "večjega" crkne?
  5. Se točno vidi kak je obrabljeno? Moram najti čas, pa vzet pumpo dol, da vidim, če bom kaj več videl.
  6. Kako pa si vedel, da je to dvoje krivo? Si sam menjaval. Vijak je težko odviti?
  7. Rožlja, ali kako bi rekel (v obratih). Mehanik je takoj slišal, pa pravi da se mu zdi, da na pedalu od bremz čuti, da ni to to.
  8. Kolebam, če naj probam srečo z rabljeno vakum pumpo, ali naj plačam slabih 400€ za novo. Kakšno mnenje?
  9. Danes sem avto prevzel pri mehaniku (hvala Aless, maš pivo v dobrem!) in sem ga zdaj teral po avtocesti do 200km/h in do slabih 5k rpm cca 70km, poraba po BC je narasla na 7,8 😑 Gre pa lepo, bi se še kar vozil. Naslednji projekt je zamenjava vakum pumpe, ker se počasi poslavlja.
  10. Se bom potrudil z predstavitvijo. O porabi pa ne bi , ker sem zaenkrat kar malo razočaran, BC kaže 7,5 l, pa to ni mestna vožnja, niti priganjanja ni blo, ker nisem bil ziher, kakšno je olje.
  11. Šobe so zunaj, nobena ni spuščala, sito skoraj čisto. Mogoče pa si bo mazdica zaslužla svojo temo-predstavitev.
  12. Ne ni še nič preverjal s testerjem, samo v naprej razmišljam, v primeru, da katera na bo šla ven, pa se bo pol na silo ven dajala, pa se uniči. Hvala za opozorilo.
  13. Evo naročen na menjavo podložk, pa čiščenje sita po potrebi, pa filtri pa olje itd. V primeru, da bo potrebno kakšno šobo menjat, ali so te šobe OK?: https://www.autodoc.si/denso/7277107
  14. Interval sem mislim resetirat po tem postopku: "How to reset after an oil change 1. Ignition to position on. 2. Connect the pin in the red circle to earth (chassis). 3. Press the accelerator to the floor and realese 5 times. 4. The glow plug light flashes 5 times when resetting is complete. 5. Ignition to position off. 6. Remove the wire between the connector and chassis." Čeprav mi še vedno ni jasno, kako sploh veš, da ga je treba resetirat in kaj bi bilo če tega ne storiš. Hvala, če bom potreboval pomoč, te bom kontaktiral. Za kontakt sošolca, pa ti napišem ZS.
  15. Hvala vsem. Danes sem še nabavil tesnilno maso za karter, za vikend pa akcija, upam, da ni karter preveč "zapečen" in ga bom lahko snel. V novi oljni filter, preden ga namestim, naj sploh nalivam kaj olja, glede na to da je v horizontalnem položaju? Danes sem si še ogledoval naftni filter in se počasi opogumljam, da bi tudi to šlo menjat, da bo dovolj prostora. Z podložkami šob, pa bom še zaenkrat počakal.
  16. Pozdravljeni! Odprl sem novo temo, ker kljub večdnevnemu branju foruma, imam še vedno nekaj vprašanj/dilem. Pred dnevi smo kupili Mazdo 6 karavan, 2.0 diesel z 140 konji in 162000 km (mislim, da so realni). V prihodnjih tednih/mesecih jo hočem pripraviti na naslednjih 100000km. Za začetek sem naročil original mazdino olje Mazda Original Oil Ultra DPF 5W-30, oljni in zračni filter. Ob menjavi imam namen sneti še karter, in pregledati/očistiti sito na oljni črpalki. Nabaviti še moram tesnilno maso. Hotel sem naročiti še naftni filter, ampak je filter tako daleč pri požarni steni, za motorjem, da še zaenkrat ne upam sam začeti menjave. Sedaj pa imam nekaj vprašanj: 1. Zakaj ne morem na nobeno stran z originalnimi mazdinimi deli (npr.: https://www.mazda-parts.com/) in kataloškimi, ampak mi napiše "403 Forbidden"? Iščem nekaj podobnega kot je "bmwfans" za bmwje recimo. 2. Kako veš, da se izvaja regeneracija DPF filtra? 3. Ali je treba narediti kakšen reset, ko bom zamenjal olje? 4. Pri vseh navodilih piše, da naj se sname minus klema iz akumulatorja. Ali bom po odklopu akumulatorja potreboval kakšno kodo za radio (CD)? 5. Poln forum je opozoril, da je potrebno menjat podložke pri šobah. Ali je to prezahtevno za hobi "mehanika"? 6. Motor 2.2 ima ketno, moj 2.0 pa jermen? 7. Je v Pomurju ali Štajerskem tudi kakšen mehanik - "doktor" za mazde? 8. Avto Pelko ima tudi nadomestni avto? Hvala za pomoč.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.