Skoči na vsebino

Mirc90

Člani
  • Sporočil

    17
  • Z nami že

  • Nazadnje prisoten

Informacija o profilu

  • Spol
    Moški

Dodatne informacije

  • Moj avto
    Mazda CX-5 CD175 AWD

Nedavni obiski profila

Blok nedavnih obiskovalcev je onemogočen in ni prikazan drugim uporabnikom.

Dosežki uporabnika Mirc90

Vsakdanjež

Vsakdanjež (2/14)

  • Začetnik pogovora Rare
  • Mesec dni kasneje
  • Predano Rare
  • Dobro reagiranje Rare
  • Prvi prispevek Rare

Nedavne značke

30

Ugled

  1. Mirc90

    Mazda CX-5 - mnenja

    Definitivno se strinjam s tabo. Res si me nasmejal ampak vse drzi kar si napisal. Torej kar se tice porabe moja mazda zdaj kaze porabo 7.2 sem bil kar presenecen ko sem pogledal..torej zadnja voznja cca. 500 km avtoceste in 200 navadne. Nisem pa resetiral stevca zadnjih 4000 km. Prej ni padala poraba pod 8.
  2. Mirc90

    Mazda CX-5 - mnenja

    Ok pocasi me ze strasite glede mazdinih dizlov 🤔🤔 Kar se tice porabe, mislim da glede na to kaj avto daje od sebe je poraba 8 litrov zanemarljiva..za primerjavo kolega je kupil novo skodo kodiaq 2.0 tdi 200 km 4x4 dsg 7 stopenjski, prav tako ne more porabo znizat pod 8-8,5 litrov. 1. Meni osebno so sedezi top, dobro nastavljivi in udobni glede na to, da imam tezave z krizem. 2. Z podrtimi sedezi mislim, da bi slo odraslo kolo notri, ceprav na moji mazdi je prejsni lastnik montiral kljuko in je vozil kolesa zadaj na nosilcih. 3. Za LED luci ne morem nic reci saj jih moj model nima, ima pa adaptivne xenon, ki delujejo odlicno sledijo v ovinek ter same prizigajo dolge luci in ugasajo. To imam prvic in sem nad tem res navdusen. 4. Avtomatik deluje zelo lepo in uglajeno, vse je odvisno od voznje z malim gasom drzi majhne obrate in hitro prestavlja. Po hribu navzdol ce ne dajes gasa hitro prestavi v nizjo in sam zavira. 5. Probal povezat iphone, meni zadeva deluje dokaj hitro ceprav to redko kdaj uporabljam. 6. Imam samo gretje sedezev. Meni deluje ok. Res pa je da pozimi se nisem probal. 7. Turbo luknje nima oz. Jaz je se nisem obcutil. Kdo pa misli da jo ima naj proba vozit fiat cromo 1.9 multijet avtomatik, tam je sele luknjaaaaa gromozanska hehe 8. Jaz takoj ob prizigu ugasnem I-stop na tipki in si vedno zapomni. 9. Torej zadnjic na morju se mi je prvic sprozil front assist in je res brutalno zaviral, ampak ce ga ne bi bilo mislim da bi podrl vratnico tako da sem mu zelo hvalazen. Ce sem prav prebral deluje samo do hitrosti 30 km/h, pri tej hitrosti mislim da nobeno zaviranje ni prevec brutalno ce lahko stem preprecis nesreco. 10. glede na to da vecino casa poslum usb mi ob vsakem prizigu odpre zaslon usb. Ce pa imam navigacijo prizgano mi pokaze navigacijo. 11. Sredinsko naslonjalo je res nizko pri mojem modelu in sem pred nakupom res mislil da me bo motilo, verjetno bi me ce bi imel rocni menjalnik. Pri avtomatiku ga sploh ne pogresam cisto sem drugace prilagodil drzo med voznjo in mi je celo boljse, vsaj ravno sedim. V prejsnem avtomobilu se mi zdi da sem vedno bolj krivo sedel ker sem se naslanjal hehe
  3. Mirc90

    Mazda CX-5 - mnenja

    Janez uspelo hvala O najlepsa hvala za nasvet..defitivno bom spremljal
  4. Mirc90

    Mazda CX-5 - mnenja

    Oo super najlepsa hvala. Prosim poslji mi kontakt iz stajerske..sicer sem iz savinjske ampak hodim veckrat v konjice pa se lahko zapeljem to uredit. Je mozno da pocakam stem do decembra da zdruzim to skupaj z servisom?..najlepsa hvala
  5. Mirc90

    Mazda CX-5 - mnenja

    Imas mogoce kak predlog kje naj to uredim in koliksen je priblizno strosek?
  6. Slisal in razumel sem vaju oba. Torej tebe in uporabnika scanio. Mogoce imata prav mogoce ne. Ampak jaz osebno bolj podpiram razmisljanje uporabnika Janez007. Saj smo ljudje in treba si je pomagat ne glede a dobis kaj nazaj ali ne. Tudi jaz nimam nic proti tebi samo pac najino mnenje se razlikuje. S tem pa ni nic narobe, saj ce bi imeli vsi isto mnenje tudi ne bi bilo prav. Zal mi je da si taksnega mnenja kajti navigacijo sem popravil isti dan ko sem odsel na dopust zato nisem imel casa napisat kako sem resil. Ce pa ne bi imel interesa napisat bi izginil kot je rekel alex da so nekateri.
  7. Mirc90

    Mazda CX-5 - mnenja

    Oo superr hvala najlepsa. Obvezno bom nalozil in preveril.
  8. Mirc90

    Mazda CX-5 - mnenja

    Za druge nevem vem pa da meni poraba po prevozenih 3000 km se ni sla pod 8 litrov celo v mestu kaksen liter vec. Res pa da ga jaz ne sparam takoj ko se segreje imam bolj tezko nogo vsec so mi njeni pospeski seveda do predpisanih omejitev. Torej ce sem vas dobro razumel moram cimprej preverit ce je to bilo narejeno ce ne naj se prvo tega lotim?
  9. Mirc90

    Mazda CX-5 - mnenja

    Uh stvar je taksna avto je bil cel cas servisiran na uradnem mazdinem servisu tako da kaj se delalo in kdaj nevem tocno saj nisem se uspel dvigniti digitalni izpis servisne knjizice. Vem da je zadnji servis narejen decembra mislim da 8000km nazaj tako da naslednji servis imam decembra oz. prej ce bom naredil vec kilometrov ampak ne vrjamem ker se ne vozim toliko. Torej nekje v prihodnosti sem mislil odpreti nov topic glede servisiranja in vzdrzevanja..ce mi lahko kdo pomaga z digitalnim izpisom servisa in seveda ce pozna kdo kaksnega dobrega mehanika za mazde v savinjski ali pa koroski regiji, kjer bi lahko servisiral svoj avto ker ga ne mislim vozit na uradni servis.
  10. Mirc90

    Mazda CX-5 - mnenja

    Pozdravljen, Glede na to, da vozim mazdo cx-5 175 awd 12/2014 avtomatik sele dva mesca mogoce nisem najbolj verodostojen za informacije, vendar v tem kratkem casu ti lahko povem da je avto odlicen, kupil sem ga od prvega lastnika in ima 110.000 prevozenih. Lepo se vozi, menjalnik lepo prestavlja, motor odlicen, ko ga potrebujes pokaze vso svojo moc in navor. Glede na to da je na 19 col platiscih je udobna in mehka. Skratka moja prva mazda in zaenkrat zelo zadovoljen. Moti me samo majhna posoda za gorivo mislim da je 50 litrov z rezervo. Poraba pa znasa od 7,8-8,5 kar pomeni da z polnim tankom naredim od 550 km do 600 km.
  11. Pozdravljeni, Nazalost nisem prej bral kaj ste pisali, saj sem na dopustu. Rade volje napisem kako sem stvar resil, zato sem tudi napisal urejeno hvala, s tem namenom ce bo kdo rabil pomoc,da mu pomagam. Ne glede na to, da nisem dobil pomoci tukaj bom vsakemu pomagal ker nisem kot nekateri ane uporabnik SCANIA. Vseeno se zahvaljujem na tvojem misljenju, mi je pa zal da tako razmisljas. Vse pohvale pa Janezu007 vsec mi je tvoje razmislanje in sem vesel, da obstajajo take osebe saj sem tudi sam taksen. Torej, da se osredotocim na mojo tezavo in resitev: - po vec neuspesnih poskusih z orginal mazdo SD kartico sem se odlocil za nakup nove SDHC kartice z 16GB spomina -nato sem poiskal navodila na spletu za instalacijo nove kartice. Na spletu je vec razlicnih navodil in postopkov. V principu so si dokaj podobni, vendar jaz sem se odlocil za navodila na tej povezavi: Upgrading Your SD Card on Mazda NB1 TomTom Nav | 2014 Mazda 6 i Touring 2014MAZDA6.WORDPRESS.COM After 3 days of frustration and trying to figure out what I did wrong, I decided to... nekako se mi je zdelo, da je imel podobno tezavo kot jaz. - torej sledil sem njegovim navodilom in uredil novo sdhc kartico in jo vstavil v mojo cx-5 nato sem prizgal avtomobil. Naj povem, da z orginal mazdino sd kartico mi je vsakic ob vzigu avtomobila takoj zagrabila tipka NAV nato se je pokazala sliko kjer kaze roka naj vstavim sd kartico. Z vstavljeno novo Sd kartico mi tipka NAV ni delovala. Enostavno se funkcija navigacija ni prikazala cel cas dokler sem imel avto prizgan tudi po vec pritiskih na tipko NAV se slika ni pokazala, nato sem se nekajkrat probal prizgat in ugasnet avto vendar stvar je bila ista. Novo sd kartico sem vzel iz avtomobila in jo nesel v racunalnik..racunalnik je takoj sprozil autoplay sd kartice v aplikaciji TOMTOMhome, kar pomeni da je avto nalozil skrite datoteke na kartico, tako sem vedel da citalec kartice v avtu deluje. Nato sem preko aplikacije izklopil novo sd kartico in vstavil staro Mazdino orginal SD kartico. Nato sem jo posodobil in nesel v avto, glej ga zlomka takoj jo je zaznalo in odprlo navigacijo. Deluje odlicno tudi pozicijo vec ne izgublja, kar je bila pogosta tezava na zacetnih modelih, saj v tomtomHome nalozis dodatek na kartico quickGPS, ki pomaga stabilizirat pozicijo. Torej skupen strosek popravila: Nakup nove SDHC kartice 6,99€ ter nekaj ur mojega casa in veliko zivcev. Hehe Upam, da bo moj post komu pomagal. Lp
  12. Pozdravljeni, Pred kratkim sem postal ponosni lastnik mazde CX-5 2014 letnik. Ker navigacija ni bila posodobljena ter je obcasno izgubila pozicijo oz GPS signal sem se odlocil, da jo posodobim. Nalozil sem si TomTom home, ter posodobil kartico, vstavil v avto in ga prizgal. Najprej je kazalo roko in nekatere stevilke tako kot mora ko sem prebral navodila vendar posodobitve ni dokoncalo. Od takrat avto vec ne zazna SD kartice. Probal naloziti stare podatke, ki sem imel shranjene. Probal formatirati kartico vstavil v avto da bi tom tom nalozil lopdir. file, prav tako neuspesno. Enostavno kaze samo sliko roke, da moras vstaviti SD card. Racunalnik pa vedno zazna SD kartico prav tako program TomTom Home. Prosim za pomoc, ker sem ze cisto obupal... Edino nisem se probal kupiti novo SD kartico in naloziti, ampak nevem zakaj avto ne zazna orginal SD kartico, racunalnik jo pa zazna brez tezav..
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.