Skoči na vsebino

kingsix

Člani
  • Sporočil

    32
  • Z nami že

  • Nazadnje prisoten

  • Dnevne zmage

    1

kingsix je nazdanje bil dnevni zmagovalec dne september 2 2022

kingsix je imel največ všečkanih vsebin!

Nedavni obiski profila

Blok nedavnih obiskovalcev je onemogočen in ni prikazan drugim uporabnikom.

Dosežki uporabnika kingsix

Sodelavec

Sodelavec (5/14)

  • Eno leto je mimo
  • Mesec dni kasneje
  • Prvi teden je končan
  • Predano Rare
  • Sodelovalec Rare

Nedavne značke

69

Ugled

  1. Malo pozabil tukaj updatat.. Torej kolektor sem dal s kamero pregledat in je bil poln saj. Dsl sem ga očistit.. Mojster je reko, da je bilo naokoli dober 1cm sloj saj.. Čist zapečeno. Očistila sta se tudi map in maf sensorja. Sam EGR zdsj nisem ziher.. No kakorkoli... Poraba je padla za cca 1.5l v istih testih po AC. Prejšnji teden sem avto gnal cca 600km hitrost generalno med 160 in 180 na AC s kar veliko zaviranji in pospeševanje. Splošno kar namenoma "težka noga". Poraba 8.7l glede na računalnik in tudi koliko sem tankal. Veliko boljše kot prej.
  2. Bom moral povprašat na več servisih kaki in kaj.. Dva zaenkrat čist ignore in sploh nočejo debatirat, da bi bilo karkoli narobe. Sedaj šli na morje... Drug avto passat 1.5 bencinar s 150KM.. Glede na dolivanje goriva povprečna poprava 6.73. Jaz sem vozil za njim s svojim dizlom... Poraba 8.5... 1.7l več od bencinarja. S tem da je imel bencinar 3 odrasle osebe in bistveno več prtljage Oz teže. Povem tole in mi povejo : "ne morete to primerjat". Idiotizem, da sploh ne vem kaj je tukaj za rect. Mislim da bom zaključil s klici in šel kar tja.
  3. Tukaj Avtoservis Maribor AVTOSERVIS-MB.COM Avtoservis Maribor je novonastalo podjetje z večletnimi izkušnjami na področju servisiranja vozil. Uradni... :
  4. Avtoservis mb... Pogledali so pa s kamero.
  5. Je možno da je to mogoče posledica kakih težav z injektorji itd.. Zdi se mi čudno da je pri takih km to že taka težava. S tem da jaz delam kar veliko dolgih tur zadnjih 20k km.
  6. Torej : - avto ima popolnoma zabasan sesalni kolektor. Vsi sensorji itd tam..to je bilo vse čist zabasano. Na valjih je imel avto pod 150KM. Jza imam avto zadnjih 22k km...sam delam pretežno dolge relacije. 1x mesečno tudi 1.2k km v eno smer itd. Zgleda je prejšnji lastnik imel kratke relacije..ampak vseeno.. Sedaj pa vprašanje: avto ima 72k km in je še v garanciji, redno na vseh servisih. Kakšna je možnost da se tukaj koristi garancija?
  7. Saj avto gre na pregled/diagnostiko v ponedeljek... Kolesa/zavore da ni kaj, sesalni kolektor s kamero itd. Na mazda servisu (selmar) pa nočejo niti slišat o kakem problemu. Niti da bi probali pregledat oz diagnosticirat. Vse OK bojda. Avto v garanciji.. mogoče se bojijo da bo treba injektorje menjat
  8. Preden sva šla testirat sem naredil CC 20km. Nato pa vsak test cca 15km. To da bo avto porabil več razumem, ampak preko 30% je pa res ogromno. Sodelavce ima identičen avto, pa povprecna poraba (zdaj zadnje nekaj 100km) 7.2, jaz pa 9.8 in nimam ne vem kako težke noge. Na prejšnjem avtu (passat 190 4M) nisem nikoli imel povprecne porabe nad 7.5l. Pravzaprav sem imel kar nižjo tudi na bmw 530d AT xdrive katerega sem imel nekaj mesecev. Kmalu se narediva enak test z njim... No v ponedeljek mi preverijo . Ce je to tako potem je mazdin diesel popolnoma ne-konkurenčen. Ne vem kako je lahko to pol sploh na trgu.
  9. Kje priporočate čiščenje sesalnega?
  10. Kako je z garancijo in temi zadevami.. Seslani kolektor, DPF..... Avto se je namreč v garanciji. ...ampak glede na to da avta niti nočejo diagnosticirat... Češ vse je tipi topi..
  11. Moram se tako pospeške preverit.. Ker ko je on "stegnil" na tisto hitrost sem lahko jaz tiščal koliko sem hoto pa nisem imel za burek... Sicer ima 6KM več ampak vseeno. Razmišljam da bi lahko bil npr zafilan sesalni kolektor..
  12. Avto ima v podaljšani garanciji, ni ga odstranil. btw ali odstranitev DPF sploh vpliva na garancijo? Verjetno ja?
  13. On še ima zimske gume, jaz nove letne. Passat ima filter, je pa res, da ga je imel na čiščenju pred par tedni.
  14. Gre za letnik 2019, 184KM avtomatik. Če je realno, da ima tale motor več kot 30% višjo porabo od konkurence..pol res...huh. No, če dodam regeneracije pride verjetno na 40%. Ko gledam sprintmonitor in druge statistike bi naj bila razlika max 5%...tako da čudno. Tako porabo ima BMW 530d xdrive z 258KM - no manjšo..na tej relaciji je pri 160 porabil 8.2.
  15. Torej sem se dalje testiral... Z kolegom ki ima passata 190KM 4Motion in DSG (moja mazda je le fwd) sva sla na AC in merila povprečno porabo po AC na določenih hitrostih.. Ko sma bila na hitrosti X sva dala na tempomat in vozila cca 15km en za drugim. AC pretežno prazna. Pred tem sva rezervoarje napolnila na koncu testov pa spet.. Jaz sem na koncu natankal 34% več goriva. Poraba pri določenih hitrostih v priponki. Med testom sem gledal da ni prišlo do regeneracije. Če bi dodal v porabo še to... Pol tak polom. Tole sem poslal na mazda servis.. Boja motorjev ne gre primerjat in je vse ok. What? Ps. Regeneracija DPF se dogaja na cca 150km...povprecje v dobi avtomobila je 200km.. Vozen je veliko dolge relacije.. Z 4 mescih preko 20k km.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.