Skoči na vsebino

m42d4

Člani
  • Sporočil

    10
  • Z nami že

  • Nazadnje prisoten

Dodatne informacije

  • Moj avto
    3 - skyactiv g120 2.0

Nedavni obiski profila

Blok nedavnih obiskovalcev je onemogočen in ni prikazan drugim uporabnikom.

Dosežki uporabnika m42d4

Vsakdanjež

Vsakdanjež (2/14)

  • Sodelovalec Rare
  • Mesec dni kasneje
  • Prvi teden je končan
  • Dobro reagiranje Rare
  • Predano Rare

Nedavne značke

18

Ugled

  1. Tole je še od zadnjič, ko sem zamenjal gume. Pri vsaki menjavi očistim in na novo podmažem vodila čeljusti, da le-te lepo stekajo. Žlajfi tako spredaj kot zadaj so proti koncu. Komplet Zimmerman/Ate čaka na pomlad: Danes smo se pa en mal našminkal: 🖤🙂
  2. Olje iz ato24.de, svečke lokalno v štacuni z rez. deli. Ebayu/Amazonu (kot zapiše FuManchu) se pri teh stvareh izogibam. Ravno za svečke NGK je npr. ogromno ponaredkov - ogromno materiala na YouTubu na to temo.
  3. Nov filtr, novo olje: Nove svečke:
  4. Da, podložki sta enaki. Ok, nisem edini, en mojstr ga pihne enako kot sem ga jaz. Just a moment... WWW.MAZDA3REVOLUTION.COM Naj nebi bilo nič narobe. Upam da mi ne bo treba res menjalnika podirat. :s
  5. Hvala za video! 👍 Sem šel na YT preden sem se lotil, pa sm našel samo videos od avtomatskih menjalnikov. Ima dva vijaka ja, enega za izpust in enega za nalivanje. Je pa še tretji, kterga sem odvil. Po mojm je to kakšen by-pass.
  6. Končno sem se spravil zamenjat olje v menjalniku. Mazda 3 hatch (l.2016, 2.0, 120hp, bencin) ročni menjalnik. V naglici sem odvil vijak za katerega sem mislil da je čep za nalivanje olja. Za tem vijakom pa je vzmet. 😬 Navojno luknjo se vidi na fotki. Verjetno nima bit kej narobe če to samo privijem nazaj? Taprav vijak za nalivanje olja je za konektorjem/kablom.
  7. Nabavil sem ga v: opieoils.co.uk Našel sem ga še na neki spletni trgovini na Poljskem. Odločil sem se za Opie, ker vem da so legit. Po telefonu sem klical tudi v eno slo trgovino, mislim da rally-shop.si, super prijazen prodajalec, povedal da je pri nas olje nedobavljivo in da nima nikakršnih informacij kdaj sploh se ga lahko ponovno pričakuje.
  8. Hah pa sm se res zgubil... 🤣 Ja, ročni nima filtra ena skrb manj! Napišem update če opazim kaj razlike v menjanju, vendar mi prej kot konec meseca ne bo uspelo zamenjat. Avto ima dobrih 100K km, kmalu bom dal zamenjat še mikro jermen+napenjalec, vodno črpalko in seveda hladilno. Hvala @scania
  9. Lep pozdrav vsem! Sem nov na forumu, moj prvi post! Na mazdi 3 hatch (l.2016, 2.0, 120hp, bencin) ročni menjalnik, bom zamenjal olje menjalnika. Naročil iz tujine, v Slo atm nedobavljiv: Zanima me kako je s filtrom olja v menjalniku in s tesnilom? Kaj ni tako da imajo menjalniki filter/strainer? Na tej strani z deli, filtra ne vidim :< click: Just a moment... PARTSOUQ.COM In pa glede tesnila; ali se lahko dobi že izdelano tesnilo? Ali to ne obstaja? Sem obrnil že pol interneta na glavo, pa ne najdem konkretnih infos oz. delov da bi jih naročil. Silikon se mi ne zdi posrečena rešitev, le-ta se namreč med montažo izrine navzven? Zaradi tega in lažje montaže bi se raje odločil za klasičnu dihtungo če obstaja. Mi lahko kdo pomaga z linki za naročanje filtra in tesnila? Hvala!
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.