Skoči na vsebino

kupid

Člani
  • Sporočil

    93
  • Z nami že

  • Nazadnje prisoten

Zadnja sporočila napisano od kupid

  1. pred 49 minutami je Bini napisal:

    Ni potrebno, da si hiter voznik, lahko si umirjen voznik z veliko porabo! Sem imel sodelavca, ki je imel enak avto pa 1 lit.porabe več😳 

    Me je enkrat peljal na servis po avto in mi je bilo takoj jasno zakaj je tako🤔 Dizla je vozil pri 2500 in samo gas-bremza, vmesnega gasa sploh ni bilo🙃 pa samo cukanje naprej nazaj brez vrečke za občutljive nebi šlo.... 🤮In tako vozi že 30 let :vskalo:

    Xceed še otranjost M3ke 13-18 ne dosega! 😟

    Ja saj to smo že obdelali-notranjost se ne more primerjat z novo CX 30-tudi pri ceni je nekaj razlike.

    Se pa ne strinjam,da ne dosega standardov Mazde 3 prejšnje generacije. Mislim,da jih v neki meri celo presega in to je sestavljenost in kompaktnost. Naprimer zapri zadnja vrata pri Mazdi in Kiji in ti bo takoj jasno kaj govorim. Tudi infotainment je boljši pri Kiji in digitalni števci delujejo zelo všečno in prikazujejo dosti več podatkov kot pri Mazdi.

    So pa začeli vsi proizvajalci na veliko šparat pri notranjosti-trde plastike je ogromno in tukaj je potrebno pohvalit nove modele Mazd.

    Me je pa v tem pogledu zelo razočarala VW grupa, ki jo redno vozim v službi.

     

    • Všeč 2
  2. Točno tako kot je napisal Boss-če primerjam mojega dizla in Mazdo 3 G 165 je poraba na relaciji MB-CE na kateri sem vsak dan za 1-1.5 litra višja pri bencinu.

    Torej poraba BMW 118d-zadnja 4 leta, samo avtocesta(140-150km/h) je 5.2. Pa nikoli še nisem vozil v programu eco,ki ga avto ima.

    Na isti relaciji pri isti hitrosti ima Mazda 3 porabo 6.4-6.7, kar ni slabo.

    Pri dizlih je ta prednost,da si ga lahko privoščiš na polno in poraba ne skoči v nebo.

    Aja morem še dodati,da ima oče na korejskem polizdelku Kia Xceed 1.5 auto, povprečno porabo pri 10.000 km 6.2.l😄

    • Všeč 5
  3. pred 8 urami je Alex napisal:

    Motor ima 160 konjski, ročni menjalnik. 

    In ne vozi 120/uro po avtocesti. 

    Z samo mestno vožnjo ima z lahkoto 8.5-9/100.

    Alex tukaj se s tabo ne morem strinjat,ker smo se skupaj peljali iz Pakoštanov in smo vozili 140-150 s porabo nekje 6.8. Poraba je bila skoraj identična moji Mazdi. Če koga zanima lahko porabo tudi poslikam.

    Kia ima v 7. prestavi pri 130 nekje 2.200 obratov.

    Ne vem kaj dela tvoj sodelavec v mestu, sam sem siguren da poraba v mestu ne more biti večja kot 7.5,razen če voziš kot norc-gas in bremza.

     

    • Všeč 2
  4. pred 8 urami je Bini napisal:

    Enkrat mamo kofe na Velrbitu pa zajtrg na poči. Krka I potem do trajekta😉👍Gremo s 3 avti 10 kom😊

    Ni tolk razlike v ceni, glej enako opremo in moč... 👍Aja, pa zapelji se malo.... 🤔😟🙃

    Oče je dal za xceed 160km auto 24.500 €. Primerljiva cx30 X186 je okrog 30.000€.

    Na testni vožnji smo bili z obema in oba sta bila odlična. Ker ročni menjalnik ni prišel v poštev,prav tako nas ni prepričal motor G150 auto, smo zapeljali X186 in je bil odličen. Prevagala je nižja cena pri Kiji.

    • Všeč 2
    • Zmeden 1
  5. dne 17. 8. 2022 ob 8:25 je Alex napisal:

    Tudi v resnici ni. Imam v službi parkirano cx30  zraven prav takšnega. 

    In izgleda cx30  za razred višji rang avta. In predvsem izgleda dosti glomaznejši in širši. Da ne govorim o porabi. Sodelavec se hvali z porabo 8l/100 pri daljših avtocestnih vožnjah. Po mestu z lahkoto doseže 9l/100.

    Tsko,da ni primerjave med tema dvema avtoma. Sodelavec že gleda za zamenjavo, a ima avto šele dve leti in prevoženih 9000 kilometrov. 😉

    Poraba za xceed preprosto ne drži,razen če ima sodelavec vgrajen zeli šibek 1.0 motor.

    V družini imamo že dve xceed.

    Tast ima motor 1.4 140km-povprečna poraba 6.5l.

    Oce vozi pa 1.5 160km automatik in ima po prevoženih 9000 km porabo 6.3l.

    Smo sli skupaj na morje in je bila poraba praktično identična moji mazdi 3.

    Avto zunaj izgleda manjsi,meni je lepši,noter sta pa enako velika.

    Minus tega avta je notranjost,ki je zastarela,ampak z digitalnimi števci je pogojno prebavljiva. Je pa avto odlično sestavljen skupaj in oba sta z njim zelo zadovoljna. Sam morem še enkrat pohvaliti dvosklopčni menjalnik,ki je zelo odziven in dosti boljši kot v Mazdi.

    • Všeč 5
  6. Porabo naj komentira nekdo,ki vozi cx30 X186.

    Povprečna poraba po prevoženih 4000km je pri Xceedu 1.5 tgdi,160 konjev in z avtomatskim menjalnikom-6.5. Meni se ne zdi visoka.

    Moja Mazda ima pri istih konji in večji litraži porabo 6.8

    • Všeč 1
  7. Aja še tole,potem pa konec reklame za Kijo😁. Tudi pri Kiji so začeli vračati are za avte,ker imajo težave z deli-do konec leta ni več dobavljiv Xceed z avtomatskim menjalnikom.Potem pa pride ven facelift in občutno višje cene,ki bodo primerljive z Mazdo.

    • Všeč 1
  8. Ja ne rečem,notranjost je pri Mazdi dosti lepša,ampak še vedno trdim,da ni vredna te razlike-če kupuješ racionalno. Iskreno mi je pa zunanjost pri Xceedu bolj vsec-pri Mazdi me motijo tiste črne obrobe,ki so prevelike. Zato bi sam raje imel Mazdo3.

    • Všeč 1
  9. pred 2 minutama je Deeyan napisal:

     

    X-ceeda bi moral primerjat z Mazdo CX-3, CX-30 je dosti bolj prostornejša od obeh prej omenjenih

    Žal ne drži-prvo si poglej mere avtomobilov,ki so identične, kot drugo pa zavij v salon in se vsedi v avto. Mazda cx3 je dvignjena Mazda2 in je dosti manjša in manj prostorna. Xceed je dvignjen Ceed,tako kot je CX30 dvignjena Mazda3.

    Če smo ravno pri ceni-oktobra 2018 sem za svojo Mazdo3 G165,(skoraj vsa oprema-razen usnja in radar tempomata)plačal manj kot 22.000€. Kje so ti časi🤔

    • Všeč 3
  10. Starša sta ponovno želela kupiti Mazdo.

    Ker sta v penziji sta gledala malo višji avto-cx30. Pogoj z moje strani😁 je bil,da je avto avtomatik in da ima cimvec fizičnih gumbov za lažje upravljanje. Na koncu smo se zaradi nižje cene in boljšega menjalnika odločili za Kio Xceeda-1.5 tgdi za 24.600€-cena za gotovino. Primerljiva Mazda bi stala 30.000€ plus, kar se mi zdi prevelika razlika-žal ne vidim tolikšne dodane vrednosti pri Mazdi(razen notranjosti), ki bi upravičevala to razliko. Ampak človek ne kupuje vedno racionalno, navadno zmagajo čustva-zato bi jaz za sebe verjetno izbral Mazdo😀.So pa trenutno vsi avti predragi! Tudi Kija je svoje avte občutno podražila, in z majem sledijo nove.

    • Všeč 2
    • Začuden 1
  11. Tast je na novi avto namontiral celoletne pnevmatike,razlogov je pa več:

    -velikost gume 235/18 je zelo draga

    -ni premontaž oz. ni stroška dodatnih platišč

    -ker je v penziji naredi samo 8.000 km letno

    -ker je na prejšnji Hondi vozil zimske in letne gume 8 let je dosti boljše,če vsaka 4 leta kupi nove celoletne.

    Kot študent sem na Peugeotu 206 uporabljal celoletne pnevmatike Goodyear,ki so bile dobre za na faks in nazaj. Zdržale so tri zime, in vsako leto na morje.

    Guma je namenjena takšnim,ki so malo na cesti in se zavedajo njenih omejitev.

    • Všeč 5
  12. Pozdravljeni,

    zanima me ali ima kdo na Mazdi težave s sliko na vzratni kameri? Meni se namreč dogaja da je slika popačena, oz. slika leti kot na kakem starem tv-ju. To se dogaja občasno. Potem pa prestavim v prvo in najaz v rikverc in je slika ok.

    Bo zgleda potreben drugi izreden obisk servisa-prvi je bil zaradi tresočih ogledal,ampak se ta po menjavi enako tresejo😄

  13. pred 4 urami je Jest napisal:

    Katere cestninske pa so se vedno z omejitvijo 40 km/h … Proti Gorensjki in Primorski so OK… v bistvu se ne spomnim, da bi sploh kje se bila omejitev 40km/h… 

     

    Novi krozni so ponavadi dodani kaksno leto po tem, ko so odprti… pa omejitve hitrosti se kar precej spreminjajo… kazejo pa praviloma narobe ;) … vsaj stara cesta Medvode Kranj je taka…

    Verjetno so omejitve še na vseh cestninskih na Štajerskem-včeraj preverjeno Tepanje in Vransko. Navigacija že od leta 2018 nima vrisane glavne ceste Murska Sobota-Moravske toplice(Terme 3000) in ne najde cilja.

    Za primerjavo,velikost kart,ki sem jih posodobil na BMW-ju je 31 GB-in ja navigacija je dosti bolj zanesljiva in uporabniku prijazna.

    • Všeč 1
  14. pred 5 urami je Alex napisal:

    Ko sem šel na poskusno vožnjo cololle, mi je prodajalec prvo povedal za to 10-letno podalšano jamstvo na hibride. Baje, tako mi je zatrdil, da niso imeli še niti ene reklamacije oziroma okvare na te menjalnike in prav tako na baterije. Zato so lahko šli v to dodatno garancijo do 10 let, ker stvarem zaupajo. Kot sem že napisal, tej hibridi, s tem menjalnikom, kot pri Toyoti, definitivno niso zame. 😊

    Tudi zame ne😁

    Smo imeli eno corollo hibrida v službi in nikomur ni bila všeč. Vsi so govorili,da tole ne gre nikamor,da se samo dere v visokih obratih. Je pa res,da so naši službeni avti iz VW grupe, vsi po vrsti dizli ter avtomatiki. Corolla te prisili, da voziš počasi in ekonomično,kar je verjetno tudi naloga hibridov.  Drugače pa zelo udoben avto, ki žal v meni ne prebudi čustev in veselja do vožnje, kot moji avti v garaži😁.

  15. pred 2 urama je Alex napisal:

    Meni tudi. Čeprav me je sama vožnja z corollo razočarala.

    Vemo, da sta obe znamki vedno v samem vrhu glede kvalitete in zadovoljstva kupcev. Tako, da bo tako sodelovanje dobrodošlo tudi pri bodočih Mazdinih hibridnih. Ne pozabimo, da je tu zraven tudi lexus. 

    Tudi mene je vožnja z novo Corollo razočarala. Predvsem zaradi avtomatskega menjalnika,ki nabije obrate v višave ob vsakem še najmanjšem pritisku na gas!

    Pa ne vem kaj v tem avtu dela tipka sport-samo obrate nabije še višje in avto je še glasnejši,gre pa nikamor🤪. Drugače pa je verjetno super avto za starejše in umirjene voznike.

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.