Skoči na vsebino

kupid

Člani
  • Sporočil

    93
  • Z nami že

  • Nazadnje prisoten

Vse objave uporabnika kupid

  1. kupid

    Poraba Mazda CX30

    Ja saj to smo že obdelali-notranjost se ne more primerjat z novo CX 30-tudi pri ceni je nekaj razlike. Se pa ne strinjam,da ne dosega standardov Mazde 3 prejšnje generacije. Mislim,da jih v neki meri celo presega in to je sestavljenost in kompaktnost. Naprimer zapri zadnja vrata pri Mazdi in Kiji in ti bo takoj jasno kaj govorim. Tudi infotainment je boljši pri Kiji in digitalni števci delujejo zelo všečno in prikazujejo dosti več podatkov kot pri Mazdi. So pa začeli vsi proizvajalci na veliko šparat pri notranjosti-trde plastike je ogromno in tukaj je potrebno pohvalit nove modele Mazd. Me je pa v tem pogledu zelo razočarala VW grupa, ki jo redno vozim v službi.
  2. kupid

    Poraba Mazda CX30

    Točno tako kot je napisal Boss-če primerjam mojega dizla in Mazdo 3 G 165 je poraba na relaciji MB-CE na kateri sem vsak dan za 1-1.5 litra višja pri bencinu. Torej poraba BMW 118d-zadnja 4 leta, samo avtocesta(140-150km/h) je 5.2. Pa nikoli še nisem vozil v programu eco,ki ga avto ima. Na isti relaciji pri isti hitrosti ima Mazda 3 porabo 6.4-6.7, kar ni slabo. Pri dizlih je ta prednost,da si ga lahko privoščiš na polno in poraba ne skoči v nebo. Aja morem še dodati,da ima oče na korejskem polizdelku Kia Xceed 1.5 auto, povprečno porabo pri 10.000 km 6.2.l😄
  3. kupid

    Mazda CX-30

    Ja takšne so bile cene v marcu 2022. Primerjali smo podobno opremo in motorje... verjamem da je bilo lani drugače. Cene avtomobilov se spreminjajo vsak mesec.
  4. kupid

    Mazda CX-30

    Saj sem že enkrat napisal,če bi kupoval za sebe bi kupil Mazdo, verjetno ne CX30 temveč Mazdo 3, ki se boljše pelje in nima tistih grdih plastik. Ljudje smo si različni in prav je tako.
  5. kupid

    Mazda CX-30

    Alex tukaj se s tabo ne morem strinjat,ker smo se skupaj peljali iz Pakoštanov in smo vozili 140-150 s porabo nekje 6.8. Poraba je bila skoraj identična moji Mazdi. Če koga zanima lahko porabo tudi poslikam. Kia ima v 7. prestavi pri 130 nekje 2.200 obratov. Ne vem kaj dela tvoj sodelavec v mestu, sam sem siguren da poraba v mestu ne more biti večja kot 7.5,razen če voziš kot norc-gas in bremza.
  6. kupid

    Mazda CX-30

    Oče je dal za xceed 160km auto 24.500 €. Primerljiva cx30 X186 je okrog 30.000€. Na testni vožnji smo bili z obema in oba sta bila odlična. Ker ročni menjalnik ni prišel v poštev,prav tako nas ni prepričal motor G150 auto, smo zapeljali X186 in je bil odličen. Prevagala je nižja cena pri Kiji.
  7. kupid

    Mazda CX-30

    In ja da me kdo ne bo narobe razumel-Mazda je boljši avto,ampak je tudi dražji za okrog 5.000-6.000€.
  8. kupid

    Mazda CX-30

    Poraba za xceed preprosto ne drži,razen če ima sodelavec vgrajen zeli šibek 1.0 motor. V družini imamo že dve xceed. Tast ima motor 1.4 140km-povprečna poraba 6.5l. Oce vozi pa 1.5 160km automatik in ima po prevoženih 9000 km porabo 6.3l. Smo sli skupaj na morje in je bila poraba praktično identična moji mazdi 3. Avto zunaj izgleda manjsi,meni je lepši,noter sta pa enako velika. Minus tega avta je notranjost,ki je zastarela,ampak z digitalnimi števci je pogojno prebavljiva. Je pa avto odlično sestavljen skupaj in oba sta z njim zelo zadovoljna. Sam morem še enkrat pohvaliti dvosklopčni menjalnik,ki je zelo odziven in dosti boljši kot v Mazdi.
  9. Kamera je popravljena- slabi kontakti so bili krivec. Zgleda je to znana napaka,ker so na servisu takoj vedeli kaj je narobe.
  10. kupid

    Poraba: bencin vs. dizel

    Moja M3 G165, je imela porabo MB-Pakoštani 6.4-po omejitvah. Nazaj je šlo malo hitreje od 130-150,poraba je bila 6.9
  11. kupid

    Mazda ceniki, najdi cenik

    Kia je z novim cenikom spet dvignila cene. Xceed se je od marca do danes podražil za 1400€. Ko bi še plače šle tako gor, kot se vse draži😵‍
  12. kupid

    Mazda ceniki, najdi cenik

    Porabo naj komentira nekdo,ki vozi cx30 X186. Povprečna poraba po prevoženih 4000km je pri Xceedu 1.5 tgdi,160 konjev in z avtomatskim menjalnikom-6.5. Meni se ne zdi visoka. Moja Mazda ima pri istih konji in večji litraži porabo 6.8
  13. kupid

    Mazda ceniki, najdi cenik

    Aja še tole,potem pa konec reklame za Kijo😁. Tudi pri Kiji so začeli vračati are za avte,ker imajo težave z deli-do konec leta ni več dobavljiv Xceed z avtomatskim menjalnikom.Potem pa pride ven facelift in občutno višje cene,ki bodo primerljive z Mazdo.
  14. kupid

    Mazda ceniki, najdi cenik

    Ja ne rečem,notranjost je pri Mazdi dosti lepša,ampak še vedno trdim,da ni vredna te razlike-če kupuješ racionalno. Iskreno mi je pa zunanjost pri Xceedu bolj vsec-pri Mazdi me motijo tiste črne obrobe,ki so prevelike. Zato bi sam raje imel Mazdo3.
  15. kupid

    Mazda ceniki, najdi cenik

    Žal ne drži-prvo si poglej mere avtomobilov,ki so identične, kot drugo pa zavij v salon in se vsedi v avto. Mazda cx3 je dvignjena Mazda2 in je dosti manjša in manj prostorna. Xceed je dvignjen Ceed,tako kot je CX30 dvignjena Mazda3. Če smo ravno pri ceni-oktobra 2018 sem za svojo Mazdo3 G165,(skoraj vsa oprema-razen usnja in radar tempomata)plačal manj kot 22.000€. Kje so ti časi🤔
  16. kupid

    Mazda ceniki, najdi cenik

    Starša sta ponovno želela kupiti Mazdo. Ker sta v penziji sta gledala malo višji avto-cx30. Pogoj z moje strani😁 je bil,da je avto avtomatik in da ima cimvec fizičnih gumbov za lažje upravljanje. Na koncu smo se zaradi nižje cene in boljšega menjalnika odločili za Kio Xceeda-1.5 tgdi za 24.600€-cena za gotovino. Primerljiva Mazda bi stala 30.000€ plus, kar se mi zdi prevelika razlika-žal ne vidim tolikšne dodane vrednosti pri Mazdi(razen notranjosti), ki bi upravičevala to razliko. Ampak človek ne kupuje vedno racionalno, navadno zmagajo čustva-zato bi jaz za sebe verjetno izbral Mazdo😀.So pa trenutno vsi avti predragi! Tudi Kija je svoje avte občutno podražila, in z majem sledijo nove.
  17. Tast je na novi avto namontiral celoletne pnevmatike,razlogov je pa več: -velikost gume 235/18 je zelo draga -ni premontaž oz. ni stroška dodatnih platišč -ker je v penziji naredi samo 8.000 km letno -ker je na prejšnji Hondi vozil zimske in letne gume 8 let je dosti boljše,če vsaka 4 leta kupi nove celoletne. Kot študent sem na Peugeotu 206 uporabljal celoletne pnevmatike Goodyear,ki so bile dobre za na faks in nazaj. Zdržale so tri zime, in vsako leto na morje. Guma je namenjena takšnim,ki so malo na cesti in se zavedajo njenih omejitev.
  18. Po treh letih je na Bmw-ju tudi polno malih pikic. Je pa res, da je avto vsak dan na avtocesti. Sem se nehal sekirat-saj jih večino časa sploh ne opaziš.
  19. Ja tudi meni se zdi kot da je slab kontakt stikala....bomo videli kaj bodo povedali na servisu.
  20. Pozdravljeni, zanima me ali ima kdo na Mazdi težave s sliko na vzratni kameri? Meni se namreč dogaja da je slika popačena, oz. slika leti kot na kakem starem tv-ju. To se dogaja občasno. Potem pa prestavim v prvo in najaz v rikverc in je slika ok. Bo zgleda potreben drugi izreden obisk servisa-prvi je bil zaradi tresočih ogledal,ampak se ta po menjavi enako tresejo😄
  21. Ja v teh treh letih nadgradenj tega niso uspeli popraviti, zato sam zaenkrat ne bom kupil novih posodobitev. Mogoce kdaj pozneje, če bo avto dolgo pri hiši.
  22. Verjetno so omejitve še na vseh cestninskih na Štajerskem-včeraj preverjeno Tepanje in Vransko. Navigacija že od leta 2018 nima vrisane glavne ceste Murska Sobota-Moravske toplice(Terme 3000) in ne najde cilja. Za primerjavo,velikost kart,ki sem jih posodobil na BMW-ju je 31 GB-in ja navigacija je dosti bolj zanesljiva in uporabniku prijazna.
  23. kupid

    Mazda 2 2023

    Tudi zame ne😁 Smo imeli eno corollo hibrida v službi in nikomur ni bila všeč. Vsi so govorili,da tole ne gre nikamor,da se samo dere v visokih obratih. Je pa res,da so naši službeni avti iz VW grupe, vsi po vrsti dizli ter avtomatiki. Corolla te prisili, da voziš počasi in ekonomično,kar je verjetno tudi naloga hibridov. Drugače pa zelo udoben avto, ki žal v meni ne prebudi čustev in veselja do vožnje, kot moji avti v garaži😁.
  24. kupid

    Mazda 2 2023

    Tudi mene je vožnja z novo Corollo razočarala. Predvsem zaradi avtomatskega menjalnika,ki nabije obrate v višave ob vsakem še najmanjšem pritisku na gas! Pa ne vem kaj v tem avtu dela tipka sport-samo obrate nabije še višje in avto je še glasnejši,gre pa nikamor🤪. Drugače pa je verjetno super avto za starejše in umirjene voznike.
  25. kupid

    Mazda 2 2023

    Žal se na vseh področjih gleda samo še na znižanje strošov in čimvečji dobiček...Mazda ni izjema🤔
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.