Skoči na vsebino

tharocky

Člani
  • Sporočil

    15
  • Z nami že

  • Nazadnje prisoten

Dodatne informacije

  • Moj avto
    M6

Dosežki uporabnika tharocky

Novinec

Novinec (1/14)

1

Ugled

  1. hehe. v soboto dopoldne koncno menjal EGR, popoldne ze imel nazaj lucke. sem jo hotu kr v ?karpo zapeljat, tok mi grejo na zivce. 360? za 50km brez luck, jst sm pomoje obupou. in se prodajam jo, ker se ne vozm vec tok z njo in mi je skoda da stoji pred bajto - kako bos tako prodal? ugljavnm, kar sm hotu povedat: ni egr, tut ce prav da je.
  2. Sicr je tema mal stara, pa vseen: Ravn tko man problem z egr ventilom. Lucke za check engine pa asr mi svetlo nekak ze ene 40000 km. Ko je vlazno, opazam, da se lucke ugasnejo, drugac ne. Spucan je bil ze 2x, zdej kako, je vprasanje. Kdaj in kje pa mate vi servis, ce bi loh prsu? Sm iz kamnika, prpelem se kamorkol. Hvala za kakrsnk feedback, ker mi grejo tele lucke ze posten na zivce. Lp
  3. podlozke so ene 20-30? pomoje, vec ne. tole je pa slika. na levi je original podlozka ki so jo serijsko not dajal, desno v vrecki so pa nove - original. majhna stvar, k ti lahko zariba masino. tomaz: men ga je spil do lucke v 13000 kmjih, pa pol se en liter v cca 2k, tko da ocitno odvisno od nacetosti podlozke.
  4. to?no. in vsem, ki imajo 02-05 mazdo6 136KM se brez menjave teh podlo?k, svetujem redno pregledovanje nivoja olja, ker ko ti enkrat svet lucka za olje, je ponavad ze krizno. men je zarad teh podlo?k stvar sla naprej, le?aji + turbina, zato je bols met stroska z delom vred cca 100?, kot pa 1500? z rabljeno turbino.
  5. Sej ni samo menjava turbine, je razdrl cel motor .
  6. Mnja. Mam isti avto kot ti in ocitno mi ni sojeno, da bi delal tko kot je treba. Po nakupu (imel 83000 km) so mi menjal vztrajnik, cez 14 dni scv ventil, zdaj po pol leta in 27000 prevozenih (ter enemu servisu na 96000) mi je sla turbina + lezaji v motorju. In to po zaslugi nekih bakrenih podlozk na sobah, ki zacnejo spuscat olje. Stvar se je pa zacela tako, da sem opazil na ovinku, da se mi prziga lucka za olje. Ko sem pregledal nivo, sem dolil liter olja, ces, po 14000 pa ze spije kaksen liter, in je blo dalje vse normalno. Po enem tednu zacne piskat turbina, avto zacne slabo vlect in zmer bolj kadit. Se zapeljem do mehanika, olje na minimumu (pove za te podlozke, dolociva termin menjave - cez en tedn), ga nalije mal vec kot liter. Za kajenje avta in slabo vlecenje odgovora brez pregleda motorja logicno ne more dat. Ko ga prpeljem na termin, opazi na tisti oljni mrezici ornk saje ter opilke srebrne barve, ki bi lahko bile od lezajev. Pove, da bi najrajs razdru motor, da nebi cez 1 mesec nazaj hodu z zaribano masino. Ko motor razdre, ugotovi, da so lezaji fuc, ter da ima turbina luft - zato avto nikamor ni sel. V glavnem, nimam srece. Ali me je nategnil prodajalec ali njega kdo prej, vedel ne bom verjetno nikoli. Da pa me ne nategne se serviser, bi vas prosil, ce mi kdo zna okvirno povedat ceno delovne ure mehanika (okvirni cas razstavljanje/sestavljanje motorja, lezaji, menjava ostalih tekocin itd ...), ker bo to poleg turbine najvecji strosek tega vsega sranja, ker denar dajem ze iz fonda za dopust, na katerega mi ocitno letos ne bo ratalo it.
  7. V sredo sem narocen pri Pogacarju za regularni servis na 100k km. V prvi vrsti me zanima, kaksno olje (predvsem me zanima performance olja - delam cca 4k mesecno in pri olju ne bom sparal) naj vlijem, in kaj tocno je tisti dodatek, ki mu vsi na forumu recete "zlatko", ker ce se se tako trudim, te informacije ne najdem? Glede na to, da bom servis delal prvic, me okvirno zanima tudi cena vsega tega, kar bom nastel. Poleg olja in filtrov pa moram menjat se lezaj(e) in ploscice, ne dela mi "rikverc" luc, tu naj bi slo za stikalo pri menjalniku, zato je treba menjat tudi to. Verjetno bo moral pogledat tut, kaj je narobe z avtom, ki neogret ob speljevanju iz 1. prestave v 2. brez dodajanja gasa crkne, ker mu obrati padejo pod stant gas. Ko ze sprasujem, bi rad popravil tudi original lita platisca 16col, ki so taka, kot bi jih prejsni lastnik grizel na robovih, koliko pride tako popravilo in barvanje? Platisca niso kriva. Upam da me lahko okvirno pripravite na ceno in hvala ze vnaprej.
  8. Nimam cene, ker za stvar nism placal jaz ampak avtohisa, kjer so mi dal doloceno dobo garancije na vse kar se tice motorja, tko da nevem. Prav velik vec/manj sigurno ni.
  9. Evo, so mi danes zrihtal avto. YavarYe je imel prav. Zanic je bil omenjeni ventil, stvar zamenjana, to je to.
  10. Se ena stvar s tem v zvezi. Namrec, zdajle mi ze 3 dni avto dela brez problema. Nobenega nizanja obratov, brez crkovanja, v prostem teku dela normalno, pa delam cca 200-300 km na dan, in bi, ce bi ga kaj sral sigurno opazil. Je mozno, da je to samo zatisje pred nevihto, ali bi lahko dejansko problem lahko bil prej kje drugje?
  11. Update: Avto eno uro stoji na parkiriscu in ker snezi ko da je sodni dan, ga zalaufam preden grem pucat. In laufa avto cca 5 minut, nakar crkne. Od tega trenutka avta ne morem vec prizgat brez gasa (takoj ko ga prizgem, je treba obrate drzat nad 1000, ce ne enostavno crkne, cez cca minuto se umiri), v prostem teku na semaforju obrati skocijo za sekundo pod tisto crtico, kjer normalno ponavadi kaze kazalec Pa se ta sneg, pocasi dobivam popi*ditis. :ne vem:
  12. Aha, potem ga kar zapeljem na Mazdo, da zrihtajo. Kolk pa stane ti dve stvari, ki ju omenjas?
  13. Evo, pa tudi jaz pisem krstni post, zal v tej temi. Peljem se po naselju, klasicno zaviranje s prestavami pred semaforjem. Pritisnem sklopko in avto se ugasne, servo jasno crkne, in moram ga nazaj prizgat. To se ne dogaja pred vsakim semaforjem ali ustavljanjem. Do sedaj se je v 20km voznji to zgodilo vedno samo enkrat, skupno pa ze tretjic, zato upraviceno sumim, da je z avtom nekaj narobe. Ko ugasne, ga normalno prizgem, brez problemov. Malo zgodovine, Mazda6 CD136, 2005 letnik, 85000km, pred dvemi dnevi menjan akumulator (varta 95ah), malo vec kot teden nazaj menjan vztrajnik. Motor naj bi bil delno menjan, saj naj bi se v prostem teku slisal nek cuden zvok (na predlog prejsnjega lastnika), zato so ga na Mazdi 'slekli' in zamenjali vse vitalne dele. Preden se obrnem na Mazdo, vas prosim za mnenja. Lp
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.