Skoči na vsebino

robz

Člani
  • Sporočil

    282
  • Z nami že

  • Nazadnje prisoten

Vse objave uporabnika robz

  1. Iscem nekaj do 8k, pa imam se 1-2k rezerve za morebitna popravila 1.4 tsi pa pride 13k+ brez garancije, da nebo tudi tam kaj za popravljat. Saj bi kupil mazdo 3 (5. vrat) ali 6, pa jih lastniki nocete prodajat in so trenutno zelo precenjene
  2. 1.2 tsi s 105 konji niti ni tako navit, seveda pa to ni atmosferec Bolj bi me sicer skrbeli 3-valjniki, ki so na trgu... 1.4 tsi pa je 4k cez budget, tako, da zal odpade trenutno
  3. Nevem, tako izgleda trenutni lastnik pa nic ne ve, ker je lastnik 2 tedna in je avto kupil za flipnit. Sumljivo.
  4. Pozdrav forumaši:) mogoče malo neumesno vprašanje, ker se ne tiče ravno Mazde, a vseeno probam. Ogledano imam Škodo Octavio 1.2 TSI (l. 2014, 195k prevoženih) in vse izgleda OK, razen enega oz. dveh precej velikih servisov l.2020. Na okoli 150k sta bila menjana jermen in vodna črpalka, ker je super. Pomisleke imam glede tesnil glave, batnih obročkov in drugih zadev, ki so specificirane na računu. Izgleda mi kot generalka motorja a se ne spoznam dovolj, zato se opračam na vas. Bi bilo smiselno kupiti tak avto?
  5. Opel Corsa l. 2010 neke kapljice so na plastiki pod rocajem rocne.
  6. Evo zadeva stoji takole. Zavornega olja je dovolj. Opazil sem da je problem predvsem zjutraj, ko je vlazno in megleno, takrat prakticno ne gre v nobeno prestavo. Izgleda kot da vlaga nekje vstopi v menjalnik oz sistem, ker sem tudi okoli rocne zjutraj opazil nekaj kondenza. Kaj svetujete razen hruske in strika :D
  7. Hvala za odgovore. Torej danes preverim zavorno olje, sem ze zanc gledal in mi je delovalo kot da ga je premalo. Kako pa je to povezano s sklopko, me cisto zaradi firbca zanima? Za druge stvari moram pa itak na diagnozo do mehanika peljat. A potisni lezaj se ne menja skupaj s sklopko? Ce je glavni valj sklopke, bi najbrz lahko reklamiral zadevo po 10k km?
  8. Potrebujem kak pameten nasvet. Lani avgusta sem na Opel Corsi D (2010) pri 225k km prvic menjal sklopko. Prejsnji teden se je po priblizno 10k prevozenih km zacela cudno obnasati. Ko je se skoraj cisto v podnu moram ze dodajati gas, da avto ne crkne. Danes zjutraj je punci baje skrtal menjalnik ni hotel v nobeno prestavo, kasneje se je sicer vozila brez problemov. Zanima me vase mnenje, ali lahko zadevo sploh reklamiram po enem letu? Imam racun. Ce je skrtalo sumim, da je problem lahko tudi v menjalniku? Velikokrat gre tezje v vzvratno prestavo, druge prestave delujejo normalno med vožnjo, razen cukanja, ko šaltam iz druge v tretjo. Vsak nasvet dobrodosel.
  9. robz

    Zanimivi oglasi!

    Brez besed in brez avtomobila. Pa zgleda s polno denarnico, ki bo nicvredna😅
  10. robz

    Zanimivi oglasi!

    Pozdrav trenutno se vozim s kolesom in tem lepotcem. Glede na cene in ponudbe na avto.net pa vidim, da nic ne zamujam. Ko sem videl tele stare 6ke z 2.5 masino za 9k sem bil pa res skoraj brez besed.
  11. robz

    Zanimivi oglasi!

    Samo 3k nad budgetom
  12. robz

    Zanimivi oglasi!

    Sicer pa ja, malo smo zasli. Hvala vsem za info glede mazde 3 in 6, vsekakor ste mi pomagali in sem izvedel prakticno vse o G motorjih in stvareh na katere moram paziti. Ce bo pa kdo iz foruma prodajal kako bencinsko mazdo, se priporocam. LP
  13. robz

    Zanimivi oglasi!

    "Najbolj prodajan avto" ja haha. Nevem komu se je v uzitek voziti po sloveniji, porabljati cas in bencin in testirati avte, meni vsekakor ne. Kot rečeno ali jim ti nisi odgovarjal ali pa avto po prodajalcih tvojega kalibra pa so za vse seveda krivi kupci 😅 PS: prodajalcu sem rekel, da pridem na ogled in vzamem avto, ce mi bo ok. Zakaj bi se dvakrat vozil 200-250km ce se lahko samo enkrat... Pred tem je trdil, da se mu mudi in oh in sploh, po tem pogovoru pa njegovega novega avta cudezno se nima na voljo.
  14. robz

    Zanimivi oglasi!

    Cakam prodajalca, da se zjasni. Prejsnji teden ga je ze v soboto cakalo novo vozilo, ta teden pa ga se ni In mazda je zame porsche, da ne bo pomote😇 Sicer pa zaenkrat samo spremljam trg avtomobilov, kot receno avta nujno ne potrebujem in bom nabavil samo res dober deal
  15. robz

    Zanimivi oglasi!

    Vem, samo na koncu so lahko za "slab" avto opravicilo tudi kisel dez, slabe ceste, nemarni otroci... Samo tako nikamor ne pridemo
  16. robz

    Zanimivi oglasi!

    Z vsem se strinjam, vendar obraba volana in rocice menjalnika ponavadi nima nic veze z urejenostjo lastnika, ampak z uporabo avtomobila-in to pove, da sta bila volan in rocica velikokrat uporabljena, kar spet ne govori ravno v prid avtocestni voznji. Ceprav naj bi bilo eco usnje zelo slabo, dvomim, da bi se pri normalni uporabi toliko obrabilo. Ce avto nabira 40k km na leto po mestih in naseljih je najbrz ze kar konkretno zjahan pri 200k km. To pa klice po kar konkretnem servisu, ker se material pac obrablja z uporabo... Ce ima pa avto 200k km vecinoma z avtocest ga kupim bp za pravo ceno. Kar se tice racunov-tudi te se lahko sfejka v parih minutah, ker sem ravno iz foha in obvladam photoshop in ilustrator Ampak ja, ce je avto na ogledu ok, lastnik deluje ok, ohranjenost avta ok, zvok masine ok in cena prava, je to to. Za tega pa vsaj vemo, da so kilometri realni. Pozna kdo? Najbrz je nekaj takega idealno zame. Mazda Mazda6 :: Avtonet :: WWW.AVTO.NET Mazda Mazda6 2.0i TE Plus SLO. POREKLO 1. LASTNIK, letnik:2010,3999 EUR :: www.Avto.net ::
  17. robz

    Zanimivi oglasi!

    So, so, mazdo 6 (2013), samo ne za 13k pa tale mlincek je tudi vabljiv Dajte zacet prodajat svoje bencinske 6ke predzadnje generacije treba zacet sparat za 9ke
  18. robz

    Zanimivi oglasi!

    Ja pa avto na lizing, tako, da naj bi moral biti servisiran samo na uradnem servisu? Saj lahko, da ima racune, jaz sem samo v MyMazda preveril zgodovino glede na vin. Ampak se prodaja ze dober mesec, spremljam avto.net in tudi druge mazde 3 se ne prodajo, zgleda niso tako popularne ali pa so precenjene😀
  19. robz

    Zanimivi oglasi!

    Ja priznam, sem, me tud forumi napsihirajo kjer berem koliko je nategov saj pravim, ce bi nujno rabil avto bi ze tisto 6ko februarja vzel Mi pa tale 3ka zgleda ok glede na ceno in km, samo raje se tukaj malo preverim, kaj vi objektivno mislite, zato vcasih malo prevec sprasujem:)
  20. robz

    Zanimivi oglasi!

    Svecke me skrbijo samo, ce niso bile menjane bolj me skrbi veriga in ostalo kar pride zraven+sklopka. Sklopko sicer lahko preverim v zivo, za verigo pa bo treba na nek servis. Vem tudi ze, da bo treba menjati ploscice... Torej ce je slucajno za zamenjat vse zgoraj nasteto, bo servis kar drag:) dobil sem se fotke ogledal, ki so zluscena.
  21. robz

    Zanimivi oglasi!

    Cudno mi je, da ima tale z enakimi km, prakticno nov volan in rocico. Pri tej pa pri rocki usnje ze kar odstopa:) tako sem jo jaz priblizno zgodil v prvi 6ki pri 100k km mestne voznje. A pol je varno kupit tak avto z 200k km prevozenimi po lokalnih in mestnih cestah? V servisni sem opazil tudi veliko obrabo ploscic (menjane vsak drugi servis). Pri teh km se najbrz bliza konec tudi sklopki. Na 120k km je bil narejen redni servis in zamenjana zavorna tekocina. Svecke niso omenjene. Akumulator na 200k tudi ne. Je normalno, da te stvari niso vpisane?
  22. robz

    Zanimivi oglasi!

    Oglas je tale. Ne motijo me toliko kilometri kot znucan volan in rocica menjalnika. Eco usnje sicer vem, da je hiba, vendar je menjalnik prevec bogi in se kilometri najbrz niso nabirali na ac. Mnenje? Preveril sem vin in servisno in notri ni vpisanih par stvari, ki naj bi bile zamenjane, kot trdi prodajalec.
  23. robz

    Mazda 3 (2014)

    Aja zanima me ce je ze kdo menjal sklopko pri tem modelu in kdaj se priblizno menja, strosek? Na 6ki 1. gen mi je sla pri 200k km in je bilo vseskupaj okoli 250eur, ce se prav spomnim.
  24. robz

    Veriga v motorjih Mazde 3

    Nasparano imam ze sedaj precej vec, kot sem pripravljen dati za avto nekako si je treba postavit limit, drugace si lahko hitro na 10, 12, 14k... vedno se pojavi nekaj boljsega, tako kupovati ni ravno smiselno. V vsakem primeru pa bom gledal 3ko in 6ko in glede na budget, ju pod 150k km najbrz ne bom dobil. Zato zbiram informacije, da bom pripravljen na vecji servis in, da tudi vem koliko zbiti ceno.
  25. robz

    Veriga v motorjih Mazde 3

    Katere proizvajalce se pa splaca kupiti? Ima kdo kakega majstra v Mariboru kamor bi lahko peljal avto na pregled?
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.