Prijavi
-
Zadnja sporočila
-
Ampak vseeno, odločitev, da Mazda ukine 2.0 Skyactiv-G motorje in jih nadomesti z 2.5 je vseeno zelo dobra odločitev kakor koli se pogleda. Tukaj niso kiksnili, so pa bili očitno postavljeni pred dilemo, a dat na trg 2.5 s 194KM, kar bi verjetno takoj ubilo Skyactiv-X motor. Tko so morali zabremzat in ostat pri 140KM, da bi Skyactiv še kakšno leto ali dve bil še na voljo. Dokler ne razvijejo novega Z do konca. Moje mnenje je vseeno tako, da X motor je sicer dober, samo vozilo ne sme biti premasivno in zato je žal ostal samo v Mazdi 3 in CX-30. Zaradi načina delovanja je tudi neprimeren za uporabo s turbino tako, da je v težjih SUV-ih pač premalo zmogljiv. Škoda, da ga niso dali v Miato, ker tam bi bil pa verjetno taprav strup. 2.5 je za Mazdo veliko bolj univerzalen motor in ga lahko stlačiš skoraj v vsak njihov avto, tudi v hbrid in tudi z lahkoto ga opremiš s turbino, tam kjer ti zakonodaja to omogoča. Zato se Mazda več naslanja nanj, kar zmanjšuje stroške. X pa žal ni izpolnil pričakovanj o univerzalnosti in zato bo šel predčasno v zgodovino. Bomo videli kaj bo prinesel naslednik z oznako Z.
-
X se dere v prazno do 4000rpm in je len ko fuks, sem ga imel priložnost sprobat. Več denarja, manj muzike
-
Da malce tudi tukaj stresem jezo... Sem že pisal o nasi Bosch mikrovalovki Bosch BFL554MB0 BOSCH BFL554MB0 vgradna mikrovalovna pečica WWW.BIGBANG.SI Vgradna mikrovalovna pečica za 38 cm nišo: uporabljate jo lahko za odmrzovanje, segrevanje in popolno... Na srečo so takrat,pred petimi leti imeli neko akcijo-5 let garancije brezplačno...in sem k sreci registriral.... Sem že pisal,da sem pred dobrim letom,ko je bila stara slabih 4 let dal na servis,ker je crknil ventilator....pač brez venrilatorja ne sme delati...a mikrovalovka je se kar delala. Na srečo sem to takoj opazil...bi lahko hiša zgorela😡. In sedaj-tik pred iztekom petletne garancije,je crknil še display,ki kaže čas. Ni crknil cel,ampak le egmenti...en čisto-namesto 8 je kazalo 0 itd.... Drugi pa so tudi bili različno svetli-torej bi z casom tudi pocrkali..... In sem jo dal 3 tedne pred iztekom na servis. So morali zamenjati celo elektroniko. Toliko o Bosch-u. A še ni konec "veselja". Sem že pisal tudi o hladilniku😠 BOSCH KGN39LBCF kombinirani hladilnik WWW.BIGBANG.SI No Frost hladilnik z zamrzovalnikom spodaj in VitaFresh predalom: ohranja vaša živila dlje časa sveža. Ista fora,kot že enkrat-planirana obscolescenca oz. po domače-narejeno,da "crkne". Spet odlomljen droben plastičen del,ki nosi vso težo na eni strani spodnje police na vratih...polica za steklenice,pijače,mleko,piksne feta sira v slanici ipd....vse zelo težke stvari...in to drži ta drobčkan kos plastike-dobesedno narejeno,da se odlomi!!! In je šlo že drugič cca.36€ z ptt-Amazon,k pri nas ti slabo rata,ko izveš za ceno. Nič ne rečem,oba stroja sta res lepa,in dobro delata....a ko vidiš,da mikrovalovka "mora" crkniti...in,da je hladilnik super,plastika znotraj pa za bruhati....prav namenoma narejeno,da se "mora" zlomiti. Vsak si nas svoje mnenje ustvari...evo,še par slik,da bo bolj jasno,za kaj gre.
-
Utečen ali zvožen? 😋 Tisto drugo se ne sliši najbolje... Še za prodati ni.
-
Sicer pohvalno, da ste se lotili primerjave med obema motorjema ampak, če sem prav prebral je CX-30 z 2,5l motorjem bil čisto nov z le nekaj prevoženimi kilometri. Tako primerjavo, ste zmožni narediti samo goreči zagovorniki X motorjev😄. Ne moreš primerjati zvožen in nezvožen motor. Nov motor je dobesedno mrtev, predvsem v zgornji polovici območja vrtljajev. Motor se začne prebujati šele po prevoženih vsaj 10k km. Še sam sem bil s svojim G150 zelo razočaran in nezadovoljen s performansami, ko je avto bil nov. Sedaj, ko je zvožen, pa me vedno preseneča z svojo odzivnostjo in močjo. Tako priporočam, da v naslednjo primerjavo dajte avto z zvoženim motorjem, ker razlika je občutna. Sicer pa ne dvomim v X motor. 184 konjev mora tudi nekaj dati od sebe.
-