Skoči na vsebino

Prijavi

• Zadnja sporočila

• V Lokovcu živi največ stoletnikov. Se vprašate, zakaj? Zato, ker v tako visoke hribe in vasi, ki so težko dostopne, zdravniki zelo težko gor zaidejo...
    • Glej no, celo uradno so zapisali...   Najbolj všeč mi je pa povsem zadnji stavek!   https://interni.zzzs.si/SitePages/Z željami bodite previdni – lahko se uresničijo.aspx
    • Razlaga sodelavka: - "Največje skrivnosti delim samo z možem. Vem, da jih nikomur ne bo povedal, ker me sploh ni poslušal..."
    • Emmm, a sem jaz kaj zamudil?   Čakaj, grem pogledat skozi okno...   Ja, glej, tam vidim hrib Veliki Vrh. Na njem še vedno skrbno vzdržujejo napis Tito. Malo naprej od njega je hrib Golec. Tudi na njem je napis Tito.   Čakaj, grem še na drugo stran stavbe.   Ja, glej, tudi na Sabotinu je skrbno vzdrževan napis Tito.   Zdaj bi rabil še malo pomoči forumašev: kako je na hribu Kokoška nad Lipico in na hribu Goli Hrib nad Dekani?   Pa kaj mi lahko kdo poišče po medijih, kdo je objavil, da so imeli v Crngrobu žalno komemoracijo na prizorišču povojnih pobojev, ki so jih izvedli komunisti (in jim niso ravno v ponos, zato pa nočejo, da se o tem govori)? Ker jaz tega v medijih nisem zasledil. Ker imamo tako cenzuro kot v Jugoslaviji...   Kaj niso v Ljubljani pred petnajstimi leti eno novo ulico poimenovali Titova ulica? In so neki paranoiki (njihova stranka je zdaj v vladi) šele na Ustavnem sodišču dosegli razveljavitev tega...   Pa v Radencih je nek župan poskušal Titovo cesto preimenovati v Cesto osamosvojitve Slovenije in je bil cel škandal...   Pa me zanima, če bodo danes zvečer pri poročilih pokazali, kako v Velenju polagajo venec pred Titotov spomenik? Če ne naj pa vsaj kakšen forumaš od tam naredi kakšno slikico...   V samem centru Ljubljane (ob stavbi Državnega zbora) stoji Grobnica narodnih herojev - in v njej so pokopani vodilni slovenski komunisti (Kidrič, Kardelj, Rozman - Stane). Spomenik ostaja nedotaknjen na svojem mestu. Ko so pa v Ljubljani na Žalah hoteli pokopati žrtve povojnih pobojev ... ... ... Saj veste sami, kaj bi pisal...   Na veliko državnih proslavah (npr. ob dnevu upora proti okupatorju ali dnevu državnosti) so simboli bivšega režima, predvsem praporji Zveze borcev (ZZB NOB), ki na uradnih državnih dogodkih nosijo zastave z rdečo zvezdo, čeprav s Slovenijo to nima nič - še več, leta 1991 je te simbole nosila okupatorska vojska, ki je bila zadnja vojska, ki je streljala na slovenske državljane...   Kaj se niso leta 2023 nekateri vidni politiki uradno poklonili na grobu Ivana Mačka - Matije - nekdanjega načelnika totalitarne politične policije OZNA in Udba, ki velja za enega glavnih snovalcev povojnih zunajsodnih pobojev v Sloveniji?   Mislim, če primerjam, na primer, z Litvo, Latvijo, Estonijo in Poljsko, ki so strogo prepovedale javno prikazovanje tako nacistične svastike kot sovjetskega srpa in kladiva ter rdeče zvezde na javnih zborovanjih, smo pri nas kar precej komunistična država... In glede na to, da je bil prvi predsednik Repubnike Slovenije Milan Kučan, ... ... ... Hja, če je Janša komunist, potem je Kučan kaj - mogoče Republikanec in je v isti stranki kot Donald Trump? Ali pa je mogoče prvi predsednik Republike Slovenije bil komunist? In kdo je bil drugi predsednik Republike Slovenije, ki je pred tem bil štirikrat tudi predsednik vlade in predsednik LDS, iz katere so kasneje nastale Zares, Lipa, PS, ZaAB (iz katere je izšel GS), DDS, in SD. Je bila katera od teh strank mogoče v zadnji vladni koaliciji? Poleg njih pa še stranka Levica. In zdaj me nekdo prepričuje, da Slovenija nikoli ni bila komunistična država. Ja, sm kmet an s hribu doma, pei ne zastopm lih tanartabl usega tega, ma se mi zdi, @Boss da si se malo zatipkal - Slovenija nikoli ni nehala biti komunistična država... Kar poveličuje komunizem in mu koristi, se omenja in opravičuje z vsemi sredstvi. Kar mu ni v ponos, se zamolči in če kdo le omeni, da nekaj ni bilo prav, se ga označi za zdraharja in se njega obsodi. Konec koncev, poglejmo zadnjo afero: problem je Janša, ker je posnel priznanja o koruptivnih dejanjih. Nihče pa ne preiskuje tistih, ki so v teh posnetkih omenjeni. Vsaj jaz nisem nikjer zasledil kaj takega... Sem pa zasledil, da "Golobnjak" kriči, da bo Janša začel z revanšizmom. Kar samo potrjuje moje besede. Zakaj? Revanšizem pomeni prizadevanje za maščevanje ali povračilne ukrepe. Kaj je "Golobnjak" storil, da se boji maščevanja? To očitno ni pomembno, ampak je pomembno to, da se jim bo nekdo maščeval - in zdaj bo kriv tisti, ki se bo maščeval, ne pa oni, ki so naredili nekaj, za kar se jim bo nekdo maščeval...
    • Kimi🫅👍💪
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.