Skoči na vsebino

CAI za MX-3

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Spodaj je predstavljeno kako se da najla?je narediti dostop hladnega zraka za motor pri MX-3 (1.6 ali 1.8)

CAI (Cold Air Intake) oz. FAI (Fresh Air Intake)

Objavljena slika

During our dyno tests of ProjectMx3 we have noticed that significant power is lost when we close the hood. The open filter system sucks in hot air from the engine bay and reduces power output by 10 HP on our project car. By relocating the air filter and ducting fresh air we will retrieve the power lost during normal operation.

We also expect increased power at high speeds due the ram air effect.

As you can see from the picture we ducted the air filter into the pocket behind and below the driver side headlight. We used the HKS 6" filter we had already installed. A K&N cone style filter could also be used in this location. This area is more or less shaped like a box. The fresh air flow is restricted in this "box" unless modifications are made. We cut sheet metal in the area shown in the pictures below to supply fresh air.

Objavljena slikaObjavljena slika

The air duct in the Mazdaspeed nose actually exposes the bottom 1/3 of the hole in the picture. In order to make this system as efficient as possible we ran ducting from the bumper to the hole to effectively use the entire hole we cut out.

Vir:

Corksport

Napisano

Mare zanimiv bi blo vidt kako ma na? VSEVED tole na?timano, pa tut vem da je on prodaju za MX3 CAI! :ne vem:

Dobrodo?li na forumu!

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Ja, sej to … če bi prodajal, bi tudi razložil to težavo, ne bi ga kar tako dal naprej. Jaz sem ga recimo kupil s to napako, za katero nisem vedel.. to je res butasto.
    • Fak, kakšne nasvete eni ponujajo... prodaj enmu drugemu, da se ga zajebe pa naj se on ukvarja s tem. Smešno, k bi pa nekdo drug kontra to naredil bi blo pa jokanja kolk je folk nefer in prevarantski.
    • To je verjetno neki v zvezi s prebavnimi motnjami. Če si zaprt si dol zaprt in ne gor.
    • Pozdravljeni, Nekaj časa nazaj sem pisal, da imam težavo na moji Mazdi 6 (2017, 2.2d, 150 hp, 170.000 km). Recimo, da pospešim do 170 km/h, potem pa spustim gas in preidem na motorno zaviranje, nekje pri 140–150 km/h avto preklopi v safe mode. Nekateri so rekli, da je težava v odmični gredi. Pelko je to preveril in zamenjal podložke, ampak težava ni bila odpravljena. Nato sem poklical še enega mehanika, ki dela z Mazdami. Rekel je, da bi ponovno pregledal odmično gred in vakumsko črpalko, ampak naj bi pri teh motorjih pogosto prihajalo tudi do težav z verigo, ki jo je treba zamenjati. Omenil je strošek okoli 1500–2000 € za odmično gred, vakuum, sito in verigo. Svetoval mi je celo, da naj avto prodam, tudi če pod ceno, saj naj bi bili ti motorji zelo problematični. Iskreno ne vem, kaj bi naredil v tem primeru. Avto sicer lepo teče, safe mode je sicer moteč, ampak se ne pojavlja pogosto. Ne vem pa, koliko časa bo avto še zdržal, glede na vse forume in komentarje o tem motorju.   Kaj bi mi vi predlagali?   Hvala! Lep pozdrav.
    • Kakovost izdelkov v Hervisu ne ustreza ceni le teh. Logično da na tak način lahko le dol zapro.   BTW, a kdo ve zakaj se reče da neko firmo dol zapro?
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.