Skoči na vsebino
Resetiranje stekel
Napisano

Mene pa zanima nekaj glede funkcije avtomatskega dviga/spusta stekla. Vsake toliko ?asa se mi zgodi, da mi voznikovo steklo ne gre ve? avtomatsko gor oz. dol. Potem je potreben reset. Ma kdo kako idejo, kaj ga tolk zmoti? Jaz namre? ?e nisem odkril vzorca :)

Men se je tut kr nekajkrat to zgodil in mislim da ga v?sih zje... ?e zapira? ali odpira? ?ipe avtomatsko in medtem ugasne? avto ( ne spomnim pa se a ga zje... ?e ?ipe potem sam zapre? al ne) <_<
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba M6
Napisano

Mam en manj?i problem?ek. 3 leta (pravkar) stara M6 CD120. Vse lepo in prav, samo poraba se mi zdi precej precej visoka, ob obi?ajni vo?nji po Ljubljani in po obvoznici do slu?be (po omejitvah prakti?no) mi kuri 10,4 - 10,6. Za foro smo odklopli webasto, da vidimo, kaj bo. ?e kdo take ?udne izku?nje?

Mam isti avto, isti letnik; V glavnem AC-130 km/h;Na roko poraba 6,5.... BC 7;

V 2 leti nazaj sem imel 50% mestne vo?nje pa tut DPF-ja nism ?teku(ko se je pucu sm vozu v nizkih obratih) pa poraba ni bila nikol ve? kot 7.6L

Tko da mislm da ma? problem :angry:

?al

Mal obve??aj kaj je.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vetrobransko steklo M6
Napisano

S sodelavci v?eraj paznujemo moj roj. dan v kopru, vse OK in ker pijan ne vozim, pustim avto na parkiri??u kjer delam in se vsedem vanj poslu?bi danes...in tulim ker je o?itno nekoga motila moja LJ oznaka in je razbil sprednjo ?ipo!!!!

Zdej pa me zanima:

-?e kdo ve kje bi dobil kvalitetno(ker o tem sm ?e neki tle bral) in ne predrago sprednjo ?ipo za M6 2006, Aja pa baje je va?no :imam tipalo za de?..Da bo vse skupi ?e mal dra?i :)

-kako gre zgodba z vinjetami ko menja? sprednjo ?ipo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda & 160.000km
Napisano

No, ?e jst pra?u: kaj je s tistim "zunanjim" jermenom (od alternatorja?)?

A ta se pa ni? ne menja??? :blink: Pa ?e se ne motim, je spodi tud za tega en napenjalec.

lp,

D

Moje mnenje: Ta jermen ni tako nevaren saj zaradi njega ne bo ?la ma?ina v p.m. -jermen gre-lajt?hov na armaturi-do servisa pride?-zamenja?-pla?a?-gre?..

no ?e bi mehanik vidu da bo zdej zdej ?u bi ga verjetno zamenjal

Nism mehanik tko da LE MOJE MNENJE

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

POKRIVALO ZA MAZDO ! ? ?
Napisano

zaenkrat je streha za avte ?ele v projektiranju, za ta ?as pa rabim nekaj, da bi pokril avto, ko se k sranju pripravlja...

ma kdo kaj takega, kake izku?nje ?

vem, kdo dela, vem tudi da ni poceni, vendar, ali se obnese ali ne ?

dons sm se vozu ob lublanci pa sm glih vidu modela k je sliku svoj avto po v?eraj?nji nevihti :pozerala sta mu njegov avto in en hlod na havbi :( ,en vato naprej pa je imel eno fajn debelo vejo zapi?eno skoz vetrobransko steklo.......

Edina za??ita k jo vidm je gara?a,?al

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Spet DPF-sre?na verzija
Napisano

:blink: Pa to se bere kot humoreska. Pa a si preveril, ?e so trezni, ko so ti izjavljali, da je relacija le takrat, ko gre? do Dunaja ?zmeden?

Povpra?at jih je treba, kje to pi?e in zakaj nih?e pri prodaji avta na to ne opozori. Potem pa lahko zahteva? od njih ?e uradno izjavo o tem in priro?nik za pravilno uporabo DPF filtra. Pa ?e vpra?aj jih kdo krije stro?ke in dnevnice za pot na Dunaj in nazaj. ;)

Ja Ja so izdal neko malo bro?urco o tem filtru,verjetno varovalka pred to?bami?!?!
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Spet DPF-sre?na verzija
Napisano

No sm ?el na servis da vidmo kaj bo s tem oljem in to ...valda sm se delal butla ki ne zna izmerit olja in pa? a ne vem ni? kaj se dogaja v zvezi s tem filtrom.....Skratka razlaga o tem da procesi pucanja filtra z OLJEM (bl verjamem bossovi razlagi ki je dosti bolj logi?na in jo tut sami potrjujejo s tem ko razlagajo zakaj v?asih Bc ka?e ve?jo trenutno porabo) niso kon?ani itd...Pa so me ?e vpra?al ?e kaj vozim relacije pa sm reku ja LJ-dom?ale vsak dan ,pa so rekl da to ni relacija.Kaj pa je!?!?! pa so rekl LJ-MB al pa LJ -Dunaj.Tko da zdej i??em slu?bo na Dunaju......?e kdo koga tm pozna........ :D sm vpra?u ?e mi bodo zamenjal merilno pal?ko in dato ne re?i problema in njihova razlaga:Da se nekaj reprogramira(serviser je to zaniku!!!) in da so japonci to itak predvidel!!!!!!!!!!!!!!!Torej bomo kmalu imel avtomobile brez ma?in ker se pa? kvarijo in so japonci to predvidel in jih ne bojo ve? dajal not, sam ?e padala pa gremo :blink:

dobr je edin to da sm mel sam ?e 6k do servisa in sm pa? mal pohitu........

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Spet DPF-sre?na verzija
Napisano

Aha sm hvalu dan pred no?jo....

Ko sm pr?u domov sm se mal zabavu okrog voza, pa ABC obro?ek dol pa vinjeto gor itd....pa sm ?e mal olje po?ekeru in :vskalo: ...Ni ?lo.. pa vem da ga znam ker sm na hondi to redno po?el.!!!!

Sm ugotovu da je treba menjat olje(ker je vse skupi krepko ?ez X znak na merilcu), ki ga kljub garanciji verjetn noujo hotl zaston menat?!?!?!?e kdo kej ve.... :blink:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Spet DPF-sre?na verzija
Napisano

Vem da je blo o tem veliko napisanega (prebrskal forum in na?el za debelo uro razlag)....

Pi?em zato ker se pri men dogaja kontra?!?! :blink:

Mam M6CD120 facelift , ki jo vozm od 1500 do 2200 obratov in zaenkrat po cca.5000km ni nobenih problemov z DPF filtrom, se pa dostikrat pojav pove?ana trenutna poraba(zlo ve?ja)-razlago o tem zakaj sm itak najdu pr vs na forumu. :bravo:

Avto ma skor 74k kilometrov pa dela k urca vle?e na omenjenih obratih prav fajn tko da sploh pr teh omejitvah ni neke potrebe po 4k obratih,aja pa povp. poraba je 6.75 kar se mi zdi zlo OK...

Tole pi?m predvsem zato ker sm bral Zvonkotovo kalvarijo in se mal ustra?u zarad mojega na?ina vo?nje...Ampak zaenkrat tok,tok moja M6 gre dobr.Tko da ?e bo kdo bral zvonkotovo kalvarijo naj ve drugje kot ka?e ,na sre?o nimam(o) teh problemov....

A so pr faceliftanih to izbol?al al kaj?!?!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.