Na tvojem mestu bi prinesel še podložko in oljni filter-na najbližji bližnji servis in vzel račun.
Nič, bom šel enkrat v februarju do btc-ja in nesel svoje olje s seboj. Bomo videli, kaj bodo kaj pametnega imeli za povedat. Prvi stik in odnos pri nakupu cx30 ni bil najboljši.
Te prve tri menjave sem si sam. Potem ko sem imel 20000km prevoženih pa uradni prvi servis.
Saj ravno v tem je problem, dokler je avto v garanciji. Kaj pa, če ugotovijo, da si sam kaj čačkal okoli avta (zamenjava olja in filtra) in ti garancijo "ukinejo". 🙄
Pozneje ni problem menjavati olje prej.
Edina rešitev je, da enkrat februarja pokličem na servis IV BTC n zahtevam, da naredijo servis. Samo potem bo nekje konec leta drugi in bom zopet moral plačati 240€+.🤔 Kar pa bo drag špas.
S tem ni nič narobe, sploh če nimaš dosti kratkih voženj.
Nimam. Večinoma samo dolge in pa res dolge vožnje. Sem vzel vzorec, jutri slikam. Res me zanima, koliko je izrabljeno. Izgleda kot kaka umazana luža. Tekoče...
Zadeva je zelo zelo trpežna. Minus CVT-ja je ta filing, da avto ne vleče in tuli - ker skos laufa na optimalnem navoru.
V bistvu je vožnja s tem menjalnikom takšna kot vožnja z ful izrabljeno sklopko, ki drsi. Obrati se derejo, ti greš pa 100/uro.Je za kake penzioniste(kar bo Slivka itak kmalu) za kako resno, hitro vožnjo pa ne. Ko se iz takšnega avta presedeš v normalni avto(bog ne dej v dizla) misliš, da, si v dirkalnem avtu.
Po obisku uradnega servisa ki je bil mnenja da je po vsej verjetnosti crknila enota za ekranom sem poiskal še drugo mnenje pri mojstru na avtoakustiki žgajnar. Možakar se je zavzel da mi pomaga rešiti problem a kljub najbolši volji tudi on ni bil prepričan ali je odpovedala enota za ekranom ali pa sam radio.
Obe enoti staneta okrog 1400€ - vsaka.
Zato sem šel na ebay in najprej naročil rabljeno enoto za ekranom za 250€ - ni odpravila problema. Na srečo sem se s prodajalcem dogovoril da mu jo vrnem tako da me ni koštalo nič.
Potem sem na neki švedski strani našel še rabljen radijo tudi za 250€ in izkazalo se je da je napaka na njem.
Sedaj po menjavi se deluje kot je treba
Super. 🤘 Zelo lepo od tebe, da si nam javil, kako si odpravil problem in kaj je bilo narobe. Pa javi kaj tudi o lepih stvareh glede avta. 😊
Sem vidu Alex nov odgovor v temi sem se že razveselil, pa še kar ni prevoda.
Na hitro.
1.primer.
Tip je kupil glanc novo cx5, avtomatik in ves vesel pride domov.
Drugi jutro, bilo je pozimi, sneži, - 5°C lepo ves srečen upali motor, malo počaka in se odpelje. A glej ga zlomka, menja 1... 2 brzina...in makina se ustavi.
Wtf? Poizkusi v ročnem načinu. 1...2.. zopet se ustavi. Ni mu preostalo drugega, kot da nadaljuje pot 30 km/ uro. Seveda se je nabrala par kilometrski kolona za njim in seveda so Italijani, taki kot si, preklinjali in ga pošiljali nekam. In nato mu par modelov nekaj neuspešno svetuje... tip odpelje avto na servis... kako je rešil, ne napiše.
2.primer:
Vedno, ko tip ugasne motor, ostane prižgano obvestilo, da mora premakniti ročko v pozicijo P. Ima za it na dopust in ne ve, kaj narediti....sledi par predlogov drugih in nasvetov... odpelje ga na, servis, kjer ugotovijo, da je crknil senzor. Gre relativno ugodno skozi (160€).A mu na servisu ga poučijo, da gre včasih cel ta sklop, ki je okoli ročice menjalnika in da stane bogatih 600€.
3.primer.
Med vožnjo se mu prižge na, armaturka cel kup lučk (ala novoletna jelka)- driving alert system, SBS, SCBS itd, itd)
Prižgala se je tudi rumena lučka motorja. Menjalnik ni več menjaval. Menjalnik je ostal v brzini, v kateri ga je ugasnil. Ko je prišel domov, je avto ugasnil. Drugo jutro je ponovil vajo, vse enako.
Avto je odpeljal na servis. Kaj je bilo narobe ni napisal.
Sem, lahko mi pa ti prevedeš, če sem sfalil bistvo.
Italijanščina je zapleten jezik, še posebej tehnični izrazi. Velikokrat imajo tehnični izrazi dvojni pomen, odvisno od stavka. Tako, da goggle ponavadi prevede v smešnice. 😊
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
Se pravi, prevoženih 12570 km, olje Supra x O-20. Temnih lis, ki so v krogu ne upoštevati, to so črte, ki so nastale ob tem, ko je sodelavka
papir zmečkala in ga vrgla v koš, ker ni vedela, kaj je to. Upam, da se vidi ostalo. 😊
Povezava za deljenje
Deli na druge strani