Jump to content

Aless

Members
 • Posts

  1,977
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  36

Aless last won the day on August 9

Aless had the most liked content!

About Aless

 • Birthday November 17

Profile Information

 • Gender
  Moški
 • Location
  Murska Sobota

Other informations

 • Car modell
  Mazda 6 SportWagon GT & Mazda 3

Recent Profile Visitors

3,129 profile views

Aless's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • Reacting Well Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare

Recent Badges

2.1k

Reputation

 1. @SpEkTrtole zgleda isto olje. Drgač pa na motornaolja je bila cena tudi tam okrog 46€, preveri še tam
 2. Hahaha, moja žena je podobna. Najboljše je bilo pred leti ko sem se po dolgem času hotel peljat v trgovino z njeno M3. Takoj ko sem zaštartal avto sem videl in slišal da nekaj z avtom ne štima, po zvoku motorja se je slišalo da dela samo na 3cilindrih, in prižgana lučka za motor. Sem takoj preveril z testerjem in pokazalo napako na vžigalni tuljavi. In pol jaz njo vprašam če ni opazila da je z avtom nekaj narobe. In ona meni lepo reče, da je mislila da ima avto tak zvok zato ker je pač star in tako brni. za lučko na armaturki pa ni opazila. Sem bil prav šokiran, zato zdaj vsak teden za vikend na njenem avtu vsaj malo preverim če vse deluje. Ženske
 3. Aless

  Mazda CX 60

  @50kedav sklopu balonarskega tekmovanja je postavljen tam pri Expano-tu. Ni pa bilo nič extra predstavitve od kolmaniča.
 4. Aless

  Mazda CX 60

  Sem za vikend videl avto v živo in prvi vtis, avto je velik. Res zgleda masiven, notranjost mi je top, zunanjost pa spredaj bi lahko bil lepši (CX-5 mi je spredaj lepša). Všeč mi je da ni cenene črne plastike, plastike blatnikov so ozke in pobarvane v barvi vozila.
 5. Prisilna regeneracija je rešitev, če se zaradi vožnje ali prevečkrat prekinjenih regeneracij DPF ne more očistit. Če je kriv kak senzor in se zato regeneracije ne izvajajo pravilno pa se bo težava spet ponovila. Spodaj je izsek iz manuala od 2.0diesla ampak logika se ni bistveno spremenila, kjer je opisano kako ECU omejuje delovanje motorja, ko je DPF preveč poln in se regeneracije ne morejo več avtomatsko izvajat.
 6. @TBASAj piše da ima 3komplete platišč (te črne na sliki Motec 18", Sparco 17" z zimskimi in OEM TypeR bele 17") Glede na to da so Honde Type-R limitirane, bodo z leti cene itak sam rasle, pokupili jih pa bodo samo ljubitelji. Cene Honde S2000 so pa tudi lepo zrasle.
 7. No ja 32km je ok in ni glih kratka vožnja. Huh, prevoženih imaš pa full malo, očitno pa se je v motorju nabralo že kar nekaj oljnih usedlin. Na koliko so pa bili delani servisi prej? Drugič ko boš slikal vzorec kapljice, poslikaj eno sliko z lučko za papirjem, da lepo osvetliš vzorec, takrat se najlepše vidi količina goriva v olju.
 8. Aless

  Mazda cx90, 2023

  Sem vrgel v kalkulator, ker se mi je zdela zanimiva debata, koliko zračni upor vpliva na porabo goriva. Pri hitrosti 130kmh (oz. 129kmh če smo čist natančni), je razlika v porabi 1,48 L/100km. Ostale rezultate si lahko ogledatw spodaj P. S. : prva tabela so rezultati za Cd=0,26. Druga tabela pa Cd=0,33
 9. @Martin CuferOlje je za zamenjat! V vzorcu imaš polno nečistoč in olje jih več ne more zadrževat v sebi, zato se bodo nalagale v motorju. Narebren rob vzorca nakazuje na prisotnost vode (verjetno kondenz). Sicer se malo slabše vidi, bi blo fajn če bi bil vzorec bolj osvetljen iz ozadja, se pa vidi velika prisonost goriva v olju. Si imel dost mestnih kratkih voženj?? Kondenz se pojavi v motorju pri takih pogojih, ker se motor prav ne segreje. Glede goriva v olju pa lahko so injektorji že slabši, kolk prevoženih ima avto? Koliko pa se ti je dvignil nivo olja na šipki za olje? Moje priporočilo menjaj olje čimprej, in naslednja 2 servisa prepolovi interval menjave, da se malo sperejo nečistoče iz motorja.
 10. Moje mnenje je da sam DPF filter ni glavni krivec za težave, vsaj pri teh kilometrih še ne. Jaz bi bolj sumil na injektorje ali kak senzor.
 11. Župnik mu je priporočil naj podari avto Lexus RX , letnik:2022,1000 EUR :: Avtonet :: WWW.AVTO.NET Lexus RX , letnik:2022,1000 EUR :: www.Avto.net ::
 12. @Scr3amjaz mam CD140 in kljub 300kkm ni problemov z DPFom. Vsekakor bi pa preventivno menjal podložke in očistil sito oljne črpalke. Olje pa priporočam menjavo na max. 15kkm (gorivo v olju). Drugače z avtom do sedaj nisem imel nobenih težav. Bi rekel da so ob ustreznem vzdrževanju to zanesljivi dizli, edino podložke injektorjev je potrebno menjat na ene 80-100kkm, je pa to minimalen strošek.
 13. Model in številko imaš napisano na sami turbini. Turbine so od Garretta, za tvojo Mazdo koliko sem gledal je kataloška številka SH01-13-700A oziroma novejša izboljšana verzija SH01-13-700C.
 14. Ahh, oni komplet za popravilo (tekočina-patrona za ventil) je tak klump, pnevmatiko in platišče ti v notranjosti tak zapaca da ni več ničemu podobno, največji problem pa je da ti zapaca senzor tlaka in se zna zgodit da več ne bo delal pravilno (izkušnje Renault) Jaz sem si nabavil oni vulkanizerski kompletza popravilo "injekcije", ki sem ga mel v prtljažniku namesto one packarije. Ampak sem si vseeno raje uštimal pravo rezervno gumo. Aja, mam pa dizla kjer se dodatna teža rezervne gume nič ne pozna.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.