Jump to content

Aless

Members
 • Posts

  1,755
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  33

Aless last won the day on July 25

Aless had the most liked content!

About Aless

Profile Information

 • Gender
  Moški
 • Location
  Murska Sobota

Other informations

 • Car modell
  Mazda 6 SportWagon GT & Mazda 3

Recent Profile Visitors

2,336 profile views

Aless's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • Reacting Well Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare

Recent Badges

1.7k

Reputation

 1. Jaz imam Eonon pa radio vleče boljše kot original Mazdin Bose radio, več postaj mi najde. Tudi zvok mi je boljši kot na originalnem radiju, zvok se na Eononu da lepše nastavit z equelizerom.😎 Tak da jaz nimam nič slabega rečt čez kitajskega Eonon-a, zaenkrat še vse dela kot prvi dan.
 2. Hmh, sem malo bral servisno dokumentacijo glede DPF in regeneracij, sicer je od Mazde 5 z 2.0MZR-CD motorjem, ampak verjetno se Mazdina logika pri SkyactiveD ni dosti spremenila. Po tej dokumentaciji je glavni krivec za sprožanje regeneracij senzor pritiska v DPFu. Nikjer pa ne najdem kaj več podatkov glede posameznih DPF PIDov in njihovo povezavo z ostalimi senzorji. 🤔
 3. Imamo tudi odprto eno temo glede teže platišč😉 https://www.mazda-si.net/topic/14998-masa-mazda-platišč-s-pnevmatikami/?tab=comments#comment-400914
 4. @Alexmalo si pretiraval z težami za 20col platišča. 20tke tehtajo v povprečju 12kg, odvisno pač od platišča +-1kg. Evo še primerjave za Original Audi-VW platišča.
 5. huh, tudi jaz sem sprva mislil na pravo generalko, honanje cilindrov, menjava obročkov, teflonov, dihtunge.... To zgoraj bi rekel da je bolj veliki servis. Bi pa definitivno dal očistit in preverit injektorje.
 6. Ja zadnjih 5krogov je bila dobra dirka. Bagnaia je odpeljal dirko brez napak, tudi vse napade Marqueza je uspešno odbil in se ni pustil vreč iz svojega ritma. Uspelo mu celo kontra in je prisilil Marqueza v napako. Razočaranje je bil Quartararo nvm, kaj mu je šlo narobe, videlo se je da se bori ampak enostavno ni imel hitrosti. Ali je dobil slabe gume ali pa so kaj na nastavitvah zašuštral. Mir pa je lepo odpeljal svojo dirko brez stresa in pobral točke.
 7. Uff, ja res je slabše kot sem si mislil. 😳 Poleg nečistoč, imaš ogromno količino goriva v olju!!! Po vzorcu bi ocenil da je v tvojem olju cca. 12% goriva v olju. In to na relacijski vožnji pri 5000km!!! Mislim da imaš problem, glede goriva bi definitivno dal stestirat injektorje, po videnem bi rekel da ščijejo in zato prihaja do velike količine goriva v olju. Tudi glede nečistoč v ju so lahko krivi injektorji, ker posledično avto bolj dimi in pride več saj v motor. Kake pa imaš intervale med regeneracijami?? Btw. : z drugim oljem te velike količine goriva ne boš rešil. Motula pa vzemi 8100 X-Clean EFE 5w30 se je pri meni izkazal z pol manjšo obrabo motorja napram Mazdinemu olju, kljub 6,6% goriva v olju. No pa če ti ni žal cca. 40€ lahko narediš analizo olja v laboratoriju, tam najbolj natančno vidiš kakšno je stanje olja in obrabe v motorju.
 8. Hehe, pri meni pa Matilda kosi vsak dan, razen ko je dež takrat počiva😁😎 Drgač pa ja pri hiši se najde vedno kaj za delat.
 9. Glede na to da je to Mazda Original olje bilo razvito posebej za SkyactivD motorje, bi jim moglo pasat. Jaz imam še stari MZR-CD motor z DPF, ki je bil razvit za Dexelia C1 olje. @Deeyanu sumim da je v motorju polno oljnih usedlin zaradi 20kkm intervalov, lahko pa je tudi kaka druga napaka na motorju (npr. podložke injektorjev lahko povzročijo da se olje žge v motorju, posledično usedline.) Jaz bolj mislim da so predolgi intervali krivec, ker ko je enkrat olje zanič in več olje ne more držat nečistoč v sebi, se začnejo te nečistoče nabirat po stenah motorja. Zato sem mu predlagal vsaj dva kratka intervala, da se malo očisti motor, pol pa če je z motorjem vse vredu, bi olje tudi moralo zgledat malo boljše. 😉
 10. Alex, poglej še moj vzorec z Mazdinim original "slabim" oljem😉
 11. @Deeyanja 24ur, da se lepo razlije in vpije v papir. Poslikaj jutri spet. Čeprav dvomim da bodo rezultati glede onesnaženosti olja drugačni, bo pa verjetno pokazalo še več goriva
 12. Evo še za primerjavo moj aktualni vzorec z Mazdinim original oljem. Prevoženo 4000km, 95% avtocesta. Avto ima prevoženih 298kkm.
 13. @Deeyan Uff, to pa ne zgleda dobro za te kilometre🥴😳 Glede na to da imaš dolge relacije, zgleda res katastrofalno. Čist preveč nečistoč, rezerve več ni videt, precej goriva v olju. Če gledamo strogo po tem vzorcu je olje za zamenjat. Hmh, s tem avtom so bili delani 20kkm intervali a ne? Koliko imaš prevoženih? Moj nasvet, zdaj menjaj olje in čez 5kkm spet, da malo očistiš motor.
 14. Liqui Moly so kr kvalitetna olja, edino ko sem nazadnje gledal so bila mal dražja od konkurence. Za dizla priporočam Liqui Moly Molygen New Gen DPF 5w30, po sestavi odlično olje, v rangu zgornjih treh, ampak kot pravim cena me je odvrnila od nakupa.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.