Jump to content

Aless

Members
 • Content Count

  1,117
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  23

Aless last won the day on August 19 2019

Aless had the most liked content!

Community Reputation

432 odlično

About Aless

 • Rank
  Ricer
 • Birthday November 17

Other informations

 • Car modell
  Mazda 6 SportWagon GT & Mazda 3

Profile Information

 • Location
  Murska Sobota

Recent Profile Visitors

388 profile views
 1. Moram te malo popravit prva generacija Mazda 3 BK nima zavite kljukice. Ima tak sistem kot na spodnji sliki.
 2. To da je 2.0 dizel oz. RF7J motor problematičnem drži pod pogojem da se motorja ni vzdrževalo kot je treba! Se pravi poleg menjave olja in filtra je treba vsaj na 40.000km vzet karter dol in pogledat stanje sita oljne črpalke in po potrebi očistit. Najkasneje na 100.000km pa menjat podložke šob. Finančno to pride 5€ za dihtmaso karterja in 4x1.5€ za podložke šob, kar je zanemarljiv strošek. Če je kateremu to preveč si naj kupi bicikl. Dpf ni problematičen pri meni je 280kkm in še dela ok. Edina zamera z moje strani, pa to ni samo za ta motor ampak na splošno za vse novejše Mazdine motorje je to da lepo zalivajo olje z gorivom, dizli in bencinarji. Sicer motorji kljub temu dolgo držijo ampak mene kot strojnika to malo moti.
 3. Ja Canbus decoder rabiš, če ne ti nič ne bo delalo. Kupi ga od iste firme kot je android radijo, ker zna bit da ti od kere druge firme canbus decoder ne bo delal. Pri nas tega ne boš dobil, poglej na ebay v EU če slučajno kaj najdeš, drgač pa Ali. Glede GPS-a pa brezveze komplicirat z tovarniško anteno, priklopi to ki si dobil zraven radija in jo daj v armaturko, meni super lovi v notranjosti armaturke.
 4. Evo zgleda pri Mazdi mislijo resno z inline 6😎 2022 bi naj prišel CX-50,ki bi naj imel zanimivo motorno paleto. Najbolj v oči padeta 6cilindrskiva motorja, 3.0 SkyactiveX in 3.3 SkyactiveD oba z enako močjo 285HP. Aja pa naj bi CX-50 imela pogon na zadnja kolesa. Na slikah mi zgleda dobro so pa slike zenkrat še renderji. Več info na linkih. 2022 Mazda CX-50 SUV May Replace CX-5 With RWD Platform, Straight-Six Engines - autoevolution WWW.AUTOEVOLUTION.COM Without a shadow of a doubt, the CX-5 is the most important Mazda in the United States. Not only did it outsell all other Mazda models in 2019 and 2018, but it’s pretty fun-to-drive for a compact crossover even though it... https://keyauto.my/2020/05/06/2022-mazda-cx-50-may-replace-cx-5/
 5. @Gelipter kot je 50kega napisal ti aditiv ti nič ne pomaga ker ne pride do sesalnih ventilov. Vožnja po AC in vožnja kot bi Alex rekel bolj po "moško", ziher pomaga malo omiliti to packarijo, odpravilo je pa ne bo. Kaj predlagam po 5letih, hehhe menjat za nov avto 😁 @50keda proizvajalci in njjhovi inženirji niso butasti ne, dobro poznajo to problematiko, ampak kot rečeno vejo pa tudi da motor ne bo kr tak čez noč crknil, garancijsko dobo bo zdržal, če potem več nima tolk moči večina uporabnikov itak ne bo opazila. Če pa pride do resnih težav čez 5,7,10let se jim pa gladko jebe oz. bi rekel da si tega želijo, ker če bo avto brez vsakega problema zdržal 10,15 ali več let kdo bo pa kupil nov avto? Recimo VAG dobro pozna to problematiko in je pri eni od generacij EA888 motorja začel vgrajevat dodatno šobo, tak da ima direct injection in multipoint injection. Brez razloga si ne bi šli delat dodatnega dela😉 Ostali proizvajalci pa pač se delajo francoze 🙄😁
 6. Ja obstajajo ja maš poceni na Aliju😉 Evo link kako poteka tako čiščenje Verkokung der Einlassventile durch "Walnut Blasting" entfernen TSI, TFSI, FSI CAR-MANIAC.DE Es ist nicht unbekannt, dass die Verkokung der Einlassventile bei den Direkteinspritzern teilweise zu Problemen führen kann. Schon Motoren mit unter 100.000 Če maš garancijo je malo neugodno it to delat, ker ti znajo pri garanciji kaj komplicirat nepooblaščen poseg. Ja ne boš verjel dejansko je ta problem prisoten pri vseh novejših bencinarjih z direktnim vbrizgom. Zato so nekateri proizvajalci dodali dodatno šobo za vbrizg pred sesalne ventile. Ne avto ne bo zdaj takoj "umrl", bo pa zagotovo s vsakim kilometrom izgubljal na moči, kar lahko vidiš na prejšnjem objavljenem linku o Audi RSu ki je izgubil 60konjev s tem da je mel prevoženih 130kkm. V najslabšem primeru pa če se sesalni ventili zaradi umazanije ne zapirajo do konca, ventili zgorijo.
 7. Čist enostavno, za 5€ kupiš endoskopsko kamero na usb in priklopis na telefon ali pc, Odšraufaš zračni filter in porineš kamero v sesalni kolektor vse do sesalnih ventilov in vidiš kako zapacano je. Pol pa lahko še svečko daš ven in skozi odprtino od svečke pogledaš zapacanost bata. Glavni problem Direct Injection bencinarjev je bolj zapacanost sesalnega kolektorja, loput in sesalnih ventilov. Zato ni potrebe po odpiranju glave motorja, ampak se lepo mehansko očisti z postopkom mletih orehovih lupin.
 8. Ja glede novih DI bencinarjev je res da imajo problem z zapacanimi ventili vsi ne samo TSI motorji, tudi Mazdini DI bencinarji lepo pacajo ventile. Zato pa sem že pred časom napisal da za vožnjo po mestu oz.kratkih razdaljah ni dober nobeden moderen avto (ne benc ne dizl), edino električar. To da ga vrtiš do blokade, malo izboljša situacijo kot pa eko vožnja, ampak še vseeno n eodpravi tega problema, dokaz so razni RS Audiji v Nemčiji, ki kljub bolj športni vožnji zapacajo ventile. Pomaga edino mehansko čiščenje z mletimi orehovimi lupinami, v Nemčiji to dost uporabljajo. Splača pa pomojem se, ker tako zapacani ventili ti kot prvo avto zamorijo izgubi moč. Čez čas ko se nabere že preveč umazanije pa se sesalni ventili ne zapirajo do konca, posledično so odprti pri exploziji v komori in lepo sesalni ventilčki zgorijo. Kar pomeni lep strošek. Nekaj infotov mate na naslednji strani, je prikazana driska na RS motorju in čiščenje. Btw:opravili so tudi meritve moči pred in po čiščenju, avto je z zapacanimi ventili in sesalnim delom imel 60konjev manj! manuelle Reinigung - RS-Klinik RS-KLINIK.DE Im vorangegangen Teil “chemische Reinigung” haben wir die Reinigung der Ansaugwege mit einem chemischen Reiniger beschrieben, nun kommen wir zur Erklärung der “manuelle Reinigung”. Vor jeder...
 9. Res čudno mesto za buško. Tukaj je pločevina mal trša in je ne zviješ-zbuškaš tko hitro kot na vratih ali pa strehi. Če bi bil kamen pol bi se okrušila barva, hmh me zanima kaj ti bojo rekli na zavarovalnici kaj napisat da se je zgodilo? mogoče bodo tam vedli od česa bi lahko blo.
 10. Daj olje na analizo pa boš videl da še vedno meša nafto zraven, edino malo manj kot prejšnje verzije Mazdinih dizlov z DPFom. Žal je Mazda še posebej znana z bogatim mešanjem goriva v olje in to pri dizlih in bencinarjih.
 11. O lepoti ne bom komentiral, okusi so pač različni. O TSI motorjih pa bom. Niso nek konstrukcijski biser, beri raztegnjena veriga in zapacani sesalni ventili. VAG sicer neki popravlja te napake z novejšimi serijami motorjev z jermeni in nekateri motorji so imeli poleg direktnega vbrizga še dodatno šobo na sesalnem kolektorju, da občasno vbrizga gorivo že v sesalni kolektor tako očisti tiste saje iz sesalnih ventilov. Vendar pa spet pri nekaterih novejših motorjih to dodatno šobo ukinjajo. Tak da kdor misli da je moderni bencinar ziherca glede dolgoročne vzdržljivosti se moti. Evo kako zgledajo zapacani TSI ventili.
 12. Se strinjam z Scr3am om, najbolje je ven vzet pa napolnit na polnilcu.
 13. Superca, lepo je izpadlo! Dobro si zrihtal, pohvalno. Morm naročit za M3, je po 16 letih že malo obrabljen. Ziher jo bo dal v belo, da bo bolj v trendu! 😎

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.