imam M6 2.5 at z 86k km in kakšen krat med vožnjo pri nizkih obratih 1,5k začne malo trest kot, da bi sklopka spodrsavala. Če dam gas, ali pa spustim gas izgine. Menjalnik dela super drugače, lepo menjuje v rikverc gre tudi brez problema. Olje in filter olja v menjalniku sta bila zamenjana (drain and fill). Mogoče bi kdo vedel kaj bi blo?
Hvala in lep pozdrav!
1. ko menjaš olje v AT, se splača naredit reset, da se menjalnik začne takoj prijavat na nov "flow":.. bo pa to ščasoma naredil sam od sebe
2. če maš aktivacijo cilindrov z G194, zna takrat preklopit na 2 cilindra, pa gre potem vse v maloro in zatrese povsem normalno!
Matr tok enih info. za preprostega vrtnarja ki vozi Mazdo.
Ok po vrsti. Same parametre bom malo spremljal, da vidim kam pridem s tem. Vem, da bo to na koncu preveril negdo, ki se s tem ukvarja. Pa vseeno, morda obstaja kak tehten razlog za to.
Avto drugače dela ok. Med regeneracijo avto izgubi nekaj moči-ne potegne. Ko se konča avto spet vleče (je to normalno ?)
Če se vozim po AC dlje časa nad 140km/h se regeneracija pogosto vklopi tudi po samo 120km prevoženih od zadnje r. Ni pravila ali konstante - kakor kdaj. Včasih pa zdrži celo do 240km. Zato bi rad malo več vedel(raziskal) zakaj temu tako.
-Odmične so bile zamenjane(obrablene)
- vakum pumpa zamenjana
-sito olja (naj bi) bilo pregledano-očiščeno saj se je menjala ketna oljne pumpe
- kolektor , EGR očiščene pa nove podložke
Pri teh km-jih bi lahko razmišljal o predoziranju šob, kar nekako bilo logično da prej zabije filter ( vrjetno bi se poznalo tudi na porabi, ki pa mislim da ni visoka dobrih 7 litrov z mojo težjo nogo.)
Razumem, da je najbol ziher sneti in očistiti. Pa le ni tok priročno oz. praktično vse skupaj .
Uf, verjetno imaš nekaj hudo narobe, tukaj je na forumu ceu kup ekspertov, strokovnjakov, vozačev večih avtomobilov in se z dizelco pelajo za 5 litrov na 100km Aja pa tankaj obvezno na Shell ostalo je šrot
Šalo na stran - hitreje in z večjimi obrati ko se voziš, bolj ti pritisk nabija v motorju naokoli oljna pumpa, bolj se obrabljajo stvari - več je izpusta in več gre čez filter + hladni zagoni ogromno pripomorejo tej prvi generaciji motorja - jaz ti predlagam da se ne sekiraš, ker je to vse normalno... uživaj še naprej v svoji 6ki in se ne obremenjuj z regeneracijami, več kot odlično skrbiš za njo
Kot da prašička koljejo, pa havba ti slabo dihta je vse polno praha
Na moji 6ki je kr precej prahu, sem isto gruntal če je mogoče tista dihtunga slaba pod habvo, pa se včasih prou gor prlima tko da dvomim da je to krivda
Žal vsak po svoje egoistično nabija mnenje o tem, kater motor je najboljši, tistih par ljudi, ki pa ne vsiljujejo svojega mnenja se pa preprosto povozi in potem so novinci zmedeni.
@bajsi6 jaz bi vzel G140 z avtomatskim menjalnikom ravno zaradi drugačnega navora v primerjavi z X motorjem, pa tudi avtomatik zna dobro šaltat da si vedno na pravih obratih.
Če kupuješ rabljeno, poglej še G150, to je verzija 2.0 motorja, ki je odklenjen nad 4k obrati v primerjavi z G122.
G motorji so totalno neproblematični, dokler je bilo redno menjano olje X motor ima že GPF, kako bo dolgoročno v mestni vožnji nimam ideje.
Zanima me, ali obstaja kakšen trik, za odstranitev emblema, ko je platišče na avtu? Sem poskusil s plastičnim orodjem, pa je reža tako tesna, da ne gre.
Mora res platišče dol?
Z lesenim kladivom - z lesenim delom udari iz notr na ven, pa bo odpadu Moraš pa odvijačit felgo
Bom tule napisal... Moja M6 ima prevoženih skoraj 260k in je začela "papat" olje.
Avto še imam namen nekaj časa imeti, zato bi rad saniral zadevo. Razmišljal sem, da bom sigurno zamenjal teflone, ne vem pa, če bo to povsem odpravilo težavo - lahko je težava tudi v batnih obročkih.
Razmišljal sem (saj vem - preveč razmišljam ), da bi preveril kompresijo v valjih. Vendar ne vem, če je to realen pokazatelj, da oljni batni obroček ni več ok - teoretično bi lahko bila kompresija ok, pa oljni batni obroček slab?
No, pol pa rečejo da mazda nima dobrih hibridou...
Papca bencin in olje...
Šalo na stran, dolivaj olje pa se ne sekiraj, dokler ne bo tako kritično, da boš moral dat liter na vsak tank
@scania ... vesel sem spet tvojih koristnih prispevkov. Tele svečke pri meni že 2 leti čakajo na montažo v G165 ... mogoče nekoč v G194. Pašejo v G194 ali morda tudi v G140?
Misliš za zadnje? Takrat sem zgrešil, pa mi je zadnje ploščice Pelko odkupil
Mislim če si že menjal zadaj, zakaj bi še enkrat? A so se ti dejansko znucale?
Sem popingal @scania po telefonu, pravi da textar ali zimmermann naluknjane so skor isto kvalitetne po njegovo, sem naročil kar klasika zimmermann ker so mi zdržale toliko km in sem zadovoljen.
Ni postal reply-a. Skratka, takrat sem naročil napačne ploščice za zadaj, in mi jih je potem Pelko odkupil. Kaj oz kake je potem on pri Taposu vzel pa ne vem.
Bo pa treba drugo leto mogoče spet počasi menjat zadaj ja. Za Mazdo so tile diski še res poceni, sploh če je akcija na Autodocu.
Zakaj pa? Namreč jaz bom prvič sedaj menjal zadaj, pa še to sam zato, ker je vse rjavo, in nemorm več gledat te rjavice - odtisi od ploščic so kr zapečeni not
pred 4 urami je NevLado napisal:
Mnenja?
Ima kdo Textar kataloške?
Do 15:00 so imeli kao nek popust, zdej je pa od 15:00 spet nek drug popust, sem zanalašč počakov, in glej ga zlomka, 8 eur razlike v ceni lol
Za olje Dexelia mi je prejšnji lastnik rekel da se ga ne dobi več in je zato dal Liqui Moly. Zdaj pa vidim da to ni res. Verjetno je tole pravo : Dexelia.
Mogoče še kakšen nasvet za mehanika,severna Primorska ali Gorenjska?
pustil u mazdi kake 14dni nazaj notranjo razsvetljavo spredaj prižgano, zgleda sem ruknil gor ko sem eno škatlo ven stavil(ni led), avto zjutraj bp vžgal
ja, ker se sama ugasne po 10 ali 30 min (odvisno od nastavitev)
Pozdravljeni, imam problem pri sim kartici, oz. reži za kartico. Naj razložim ko ne uporabljam navigacije je vse ok ko pa začnem uporabljati navigacijo pa začne radio oz. ekranček sam od sebe preklapljat po nastavitvah od nastavitve zvoka do preklapljanja med funkcijami. Ali je možno da je ta reža za SD kartico v stiku ali kaj podobnega? Na servisu so sicer rekli da je potrebna menjava touch zaslona, ki pa je za moje pojme predraga oz. nepotrebna. Gre pa se za Mazdo cx5 2018 l. Za vse odgovore se lepo zahvaljujem in vas pozdravljam. Grega
menjaj kartico za navigacijo, če me spomin ne vara, je enkrat @Janez007 nekaj raziskoval o tej smeri?
No jst sm najprej pomislu da je lahko kompresor klime kriv za dvig obratov ampak ko se ikonca obarva ni nujno da je motor hladen, lahko je tudi prevroč! Meni recimo ikonca ni obarvana modro ko se pripeljem po AC in se ustavim na križišču za dolgi most v LJ - potem po cca pou minute se pa obarva modro in vklopi istop.
Če se je izklaplal egr je očitno problem nekje drugje.
Zdravo,
Mazda je bila na diagnostiki, ki je pokazala, da je potrebno zamenjati EGR senzor in vakuumsko črpalko ter očistiti sesalni kolektor. Cena popravila je ocenjena med 1.200 in 1.500 €. Čakam ponudbo za storitev, saj je možno, da bodo odkrili še kaj dodatnega.
Ker je cena precej visoka, me zanima, kaj si vi mislite o tem. Ali je smiselno iti v to investicijo glede na prevožene kilometre in letnik avtomobila?
Kot nalašč je danes delalo (skoraj) vse BP. Najprej 10min vožnje, potem prvi postanek. i-stop se v zadnjem momentu spremeni iz "ready" v "not ready". Avto laufa, spustim sklopko in snemam, če bo zakadilo. Nič. Ok, nadaljujem vožnjo: Takoj ko speljem, i-stop skoči nazaj v "ready". Čez 5min se spet ustavim in zadnji moment i-stop spet skoči v "not ready". Avto laufa, spustim sklopko, ne kadi. Speljem, i-stop nazaj v "ready" in ker me zanima, kdaj točno gre iz "ready" v "not ready", čez 1 minuto spet ustavim. Zadnji moment spet gre v "not ready", ampak ko spustim sklopko, gre v start-stop Več sreče prihodnjič očitno...
SIcer sem prepozno videl ta komentar, tako da hladilne nisem dolil, sem pa vseeno odprl kovinski pokrovček. Na neuko oko mi je zgledal nivo OK. Tekočina je bila cca 1-2 cm pod nivojem pokrovčka. Ima smisel dolivati? Danes ne utegnem skočit po FL22.
Laično vprašanje: ne bi v primeru netesnenja glave motorja kadilo v vsakem primeru, tudi med vožnjo?
Počakaj, da se auto shladi, potem očitaj nivo hladilne tekočine !!!
Če je še vedno pod MIN, dolij notr destilirano vodo, ne bo konec sveta, če manjka 1 centi.
V petek opravil redni letni servis na 5. leto pri Avtoservis BTG v BTC-ju na Mazdi CX-30: olje, tesnilo, filter olja, filter klime, avtomehanična dela, pregled šob, zamenjava brisalcev spredaj in zadaj - prinesel s sabo (delo gratis) skupaj 290,07 € (kot je bilo predhodno dogovorjeno). Zadovoljen, nimam pripomb.
Hmmm, verjetno svečk? Ne razumi me narobe, rad bi razumel kaj je mišljeno s tem
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ja, to je ta fora pol k se morš odločt med 6ko 2017 al pa 2018
Če hočeš novejše luči pa novejši interior moraš požret G194 z deaktivacijo cilindrov
Povezava za deljenje
Deli na druge strani