No ja, po lastnih izkušnjah bencinarko za "normalen" denar (glede na letnik) težko dobiš. Ker se jih prodaja zelo malo, ni "konkurence", kar se odraža na visoko postavljenih cenah.
it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it
Torque mi ni na?el nobenih napak in sem si na telefon nalo?il Car Scanner, ta mi je prebral napake in mi javil da je te?ava na desnem senzorju hitrosti zadaj.
Ker sem pred dvema mesecema ravno menjal desni zadnji le?aj, sem mislil, da sem kje zajebal pri pritrditvi tega senzorja.
V torek se je kon?no na?el ?as, da se je avto postavil na kanal in foter gre v kanal, da preveri, ?e je senzor dovolj pritrjen in mu v rokah ostane senzor s celotnim plasti?nim pokrovom le?aja...
Reklamirala sva le?aj pri Eurotonu, ampak pri njih je postopek reklamacije tak, da sem sedaj moral vzeti nov le?aj in ga pla?ati, ?e pa bo reklamacija utemeljena, pa bom baje dobil denar nazaj.
Le?aj pa mislim, da je od Nipparts.
Bom javil kaj se bo izcimilo...
it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it
Je pa res, da se mi velikokrat prizge rezerva in potem grem tankat...Se mi je pa to zgodilo prvic, da avto ni vzgal (lastnik sem 6 let).
Naslednji teden ga itak peljem do Pelkota, da pogleda, ker mi je cudno, da kar naenkrat ni vzgal in nocem, da se to ponovi.
Ima kdo kako idejo kaj bi bilo tisto pretakanje tekocine ob zagonu motorja?
Mi je pa avto vcasih verglal okoli 3 sek preden je vzgal. Zjutraj je ponavadi vzgal kot bomba takoj, potem sem sel npr. v trgovino cca 5km in se je pri ponovnem vzigu bolj matral, okoli 3-4 sekunde. Ugasnjen je bil priblizno pol ure.
Jaz sem imel isti problem na prej?nji Mazdi. ?e sem ga ugasnil po kratki vo?nji je pol dolgo verglal...
Meni so nateguni... kakor koli. Enako velja za skoraj vse servise bilo ?esa. ?e bi jaz imel tako urno postavko kot oni bi imel ?tiri jurje pla?o.
Tako je moje mnenje.
No ja, ?isto direktno pa spet ne more? to primerjati. Saj mehanik ne dobi pla?ano na uro, toliko kot si ti pla?al. V ceni ure je zajeto vse, od stro?kov delavnice, orodja, izobra?evanja, pa ?e ?esa verjetno.
Saj verjetno ve?ina teh mehanikov potem popoldan ?e fu?a za nam normalno ceno. Usposobi jih firma, znanje pa potem ?e uporabijo doma, pa ?e kak?en kos orodja si izposodijo, ?e ga rabijo...
S Pelkotem sem ze dogovorjen, da ga pripeljem ko pride nazaj.
Sem pa danes prisel z dopusta in sem mazdo samo prestavil na drugo parkirno mesto. Avto lih da je imel kaj moci, da se premakne, ko pa sem dal gas v prostem taku se je tako lepo fino belo kadilo :|
Torej sedaj 2 vprasanja:
* ali ni bel dim ponavadi povezan z turbino
* ali lahko koristim Triglav asistenco za vleko od doma do pelkota? Drugace se bom pac peljal 200m pa potem klical
Bel dim je voda oziroma antifriz, ?e je olje je dim modrikast ali siv...
Meni je pri 2016 treslo pri 50k kilometrih, s tem da jih je prvi lastnik ?e pod garancijo menjal pri ca. 25.000. Do sedaj sem imel ?e lepo ?tevilo avtov, a ?esa podobnega pri nobeni znamki nisem do?ivel, niti blizu tega...
Verjetno se bo sli?alo kot da zagovarjam znamko, vendar je to odvisno od materiala/kvalitete diska in pa seveda od ?oferja. ?e z vro?imi diski zapelje? v kak?no ve?jo lu?o, jih po moje kar hitro lahko zvije.
No razen, ?e so res neki super duper dirka?ki diski...
Teoreti?no ja, seveda pa naj ne gledajo preve? ven, tako kot original, najve? 1 cm razlike naj bo. ?e se zgodi nesre?a pa lahko v najslab?em primeru popi?ejo tudi plati??a, prav tako preglednik na tehni?nem, ?e ima slab dan.
Ker (?e) nimam homologacijskega karton?ka, bi vpra?al, ?e lahko na ta avto dam plati??a 7Jx16 ET53?
Nekaj sem brskal po internetu in sem zasledil, da bi naj v homologaciji bile dovoljene 6,5Jx16. Vem, da je to samo pol cole razlike, me pa zanima kako je s tem potem v praksi. Policija verjetno ne komplicira? Kaj pa na tehni?nem ali pa v primeru nesre?e?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Najcenejše ne dajaj notri...
Sem na prejšnji M6 dal najcenejšo notri in se je po 80k raztegnila, originalna je zdržala 240k, pa še ni bila raztegnjena.
Me je pa mehanik prepričal, ker smo imeli glavo dol, da bi se splačalo še verigo takrat menjat...
Naučil sem se, da se najcenejših materialov ne splača vgrajevat - tega se sedaj držim tudi pri drugih stvareh (hiša, comp, ...)
Povezava za deljenje
Deli na druge strani