Skoči na vsebino
Veriga Skyactiv Diesel
Napisano

Najcenejše ne dajaj notri...

Sem na prejšnji M6 dal najcenejšo notri in se je po 80k raztegnila, originalna je zdržala 240k, pa še ni bila raztegnjena.

Me je pa mehanik prepričal, ker smo imeli glavo dol, da bi se splačalo še verigo takrat menjat...

Naučil sem se, da se najcenejših materialov ne splača vgrajevat - tega se sedaj držim tudi pri drugih stvareh (hiša, comp, ...)

it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2.0d sport 2004 sklopka
Napisano

Pri meni je šlo za takšno gumi cev.

Sam ne moreš tega ugotoviti, eden mora biti (najboljše) pod avtom, drugi pa pritisne sklopko.

Tako lahko prvi vidi, če se ta dvoslojna cev napihne kot žaba, kar je posledica počenega notranjega sloja cevi...

To je za začetek, če ni to, potem pa iščeš naprej...

it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2.0d sport 2004 sklopka
Napisano

Kot so že drugi pred mano odgovorili, najprej preveri gumi cev med hidravličnim cilindrom in kovinsko cevjo.

Sam sem imel točno tako težavo in je bil strošek zanemarljiv... 

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 urama je NevLado napisal:

Jaz bi gledal od 2013 naprej :) čisto drug avto.

EDIT: tudi lažje boš dobil bencinarko

No ja, po lastnih izkušnjah bencinarko za "normalen" denar (glede na letnik) težko dobiš. Ker se jih prodaja zelo malo, ni "konkurence", kar se odraža na visoko postavljenih cenah.

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje?
Napisano
pred 7 urami je Bini napisal:

Kaj pa medtem počne hladilna tekočina.....?

Hladilna tekočina odvaja toploto motorja, nima pa direktnega stika z vitalnimi deli motorja... Direktni stik ima olje...

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Hja, nisem vzel ni? drugega, ker sem moral vzeti isti le?aj, ?e bo reklamacija slu?ajno uspe?na.

O?e je avtomehanik, nima pa ve? SP-ja, tako da je to bolj na bazi dobrih odnosov...

Ob kontroli pritrditve senzorja pa je odpadel celotni plasti?ni pokrov na zadnji strani:

post-1111-0-06219900-1580894540.png

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

No, smo na koncu ugotovili, kaj je bilo.

Torque mi ni na?el nobenih napak in sem si na telefon nalo?il Car Scanner, ta mi je prebral napake in mi javil da je te?ava na desnem senzorju hitrosti zadaj.

Ker sem pred dvema mesecema ravno menjal desni zadnji le?aj, sem mislil, da sem kje zajebal pri pritrditvi tega senzorja.

V torek se je kon?no na?el ?as, da se je avto postavil na kanal in foter gre v kanal, da preveri, ?e je senzor dovolj pritrjen in mu v rokah ostane senzor s celotnim plasti?nim pokrovom le?aja...

Reklamirala sva le?aj pri Eurotonu, ampak pri njih je postopek reklamacije tak, da sem sedaj moral vzeti nov le?aj in ga pla?ati, ?e pa bo reklamacija utemeljena, pa bom baje dobil denar nazaj.

Le?aj pa mislim, da je od Nipparts.

Bom javil kaj se bo izcimilo...

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda ne v?ge
Napisano

Mislil sem zadnjo crtico pred rezervo, sigurno se cca za skoraj 100km benza, prilagam sliko. Klanec je bil pa tudi precej polozen...

http://shrani.si/f/3J/10G/ehcf23D/202001301200522.jpg

Je pa res, da se mi velikokrat prizge rezerva in potem grem tankat...Se mi je pa to zgodilo prvic, da avto ni vzgal (lastnik sem 6 let).

Naslednji teden ga itak peljem do Pelkota, da pogleda, ker mi je cudno, da kar naenkrat ni vzgal in nocem, da se to ponovi.

Ima kdo kako idejo kaj bi bilo tisto pretakanje tekocine ob zagonu motorja?

Mi je pa avto vcasih verglal okoli 3 sek preden je vzgal. Zjutraj je ponavadi vzgal kot bomba takoj, potem sem sel npr. v trgovino cca 5km in se je pri ponovnem vzigu bolj matral, okoli 3-4 sekunde. Ugasnjen je bil priblizno pol ure.

Jaz sem imel isti problem na prej?nji Mazdi. ?e sem ga ugasnil po kratki vo?nji je pol dolgo verglal...

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Multimedija
Napisano

To je to... MUTE ali pa Volume na 0 ... Cisto ugasnit se ne da ...

No no, seveda se da. Ugasne? motor in odpre? vrata, pa se mora izklopiti :)

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

V?eraj sem preveril varovalke in so vse ok.

Danes zjutraj pa naredim kratko furo do vrtca in ko grem nazaj, v?gem avto in ugasnejo vse lu?ke.

Tako, da po moje je to sigurno eden od senzorjev vrtenja koles. Zdaj je samo vpra?anje ali je bil samo zapacan ali pa bo po?asi crknil...

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zdravo.

Nekaj sem iskal po forumu, samo nisem na?el teme s podobno te?avo.

Danes so se mi med vo?njo pri?gale 4 lu?ke. ABS, DSC off, avto z vijugami (mislim da DSC indikator) in lu?ka za ro?no zavoro.

Seveda sem se najprej ustavil, preveril nivo zavorne teko?ine, ter ugasnil avto in ga ponovno zagnal. Ampak lu?ke ne ugasnejo.

Nekaj sem googlal in sem na enem ameri?kem forumu na?el nekoga, ki je imel enako te?avo. Te?avo bi naj povzro?al senzor vrtenja enega izmed koles.

Zanima me, ?e je ?e kdo tukaj na forumu imel to te?avo in kako se lotiti iskanja senzorja, ki nagaja?

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cena servisa
Napisano

Meni so nateguni... kakor koli. Enako velja za skoraj vse servise bilo ?esa. ?e bi jaz imel tako urno postavko kot oni bi imel ?tiri jurje pla?o.

Tako je moje mnenje.

No ja, ?isto direktno pa spet ne more? to primerjati. Saj mehanik ne dobi pla?ano na uro, toliko kot si ti pla?al. V ceni ure je zajeto vse, od stro?kov delavnice, orodja, izobra?evanja, pa ?e ?esa verjetno.

Saj verjetno ve?ina teh mehanikov potem popoldan ?e fu?a za nam normalno ceno. Usposobi jih firma, znanje pa potem ?e uporabijo doma, pa ?e kak?en kos orodja si izposodijo, ?e ga rabijo...

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

S Pelkotem sem ze dogovorjen, da ga pripeljem ko pride nazaj.

Sem pa danes prisel z dopusta in sem mazdo samo prestavil na drugo parkirno mesto. Avto lih da je imel kaj moci, da se premakne, ko pa sem dal gas v prostem taku se je tako lepo fino belo kadilo :|

Torej sedaj 2 vprasanja:

* ali ni bel dim ponavadi povezan z turbino

* ali lahko koristim Triglav asistenco za vleko od doma do pelkota? Drugace se bom pac peljal 200m pa potem klical :)

Bel dim je voda oziroma antifriz, ?e je olje je dim modrikast ali siv...

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 diski
Napisano

Glede na to da ne neki na ful zaviram in na slio se resno spogledujem z twr diski in oblogami milsim da bi moral prit skzi za ene 120e za vse

37? na disk

43? pa obloge

Ne ?parat pri bremzah, gumah in volanu... To so stvari, ki morajo biti ok.

Pa ne me narobe razumeti, da TWR ni ok, ker ne poznam dovolj dobro tega.

?elim samo re?t, da ?e nekdo tukaj re?e da so ATE bolj?i in je to recimo par 10 eur dra?je, da? malo ve? in ima? potem mir.

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 diski
Napisano

Meni je pri 2016 treslo pri 50k kilometrih, s tem da jih je prvi lastnik ?e pod garancijo menjal pri ca. 25.000. Do sedaj sem imel ?e lepo ?tevilo avtov, a ?esa podobnega pri nobeni znamki nisem do?ivel, niti blizu tega...

Verjetno se bo sli?alo kot da zagovarjam znamko, vendar je to odvisno od materiala/kvalitete diska in pa seveda od ?oferja. ?e z vro?imi diski zapelje? v kak?no ve?jo lu?o, jih po moje kar hitro lahko zvije.

No razen, ?e so res neki super duper dirka?ki diski...

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Platišča
Napisano

Teoreti?no ja, seveda pa naj ne gledajo preve? ven, tako kot original, najve? 1 cm razlike naj bo. ?e se zgodi nesre?a pa lahko v najslab?em primeru popi?ejo tudi plati??a, prav tako preglednik na tehni?nem, ?e ima slab dan. :)

Aha ok. Sem preveril tukaj -> https://www.willtheyfit.com/index.php?width=205&aspect=60&diameter=16&wheelwidth=6.5&offset=55&width2=205&aspect2=60&wheel_size=16&wheel_width=7&offset2=53

in pi?e, da bo zunanji rob 8,3 mm bolj zunaj.

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Platišča
Napisano

Pozdravljeni.

Pred kratkim sem nabavil Mazdo 6 2010 letnik.

Ker (?e) nimam homologacijskega karton?ka, bi vpra?al, ?e lahko na ta avto dam plati??a 7Jx16 ET53?

Nekaj sem brskal po internetu in sem zasledil, da bi naj v homologaciji bile dovoljene 6,5Jx16. Vem, da je to samo pol cole razlike, me pa zanima kako je s tem potem v praksi. Policija verjetno ne komplicira? Kaj pa na tehni?nem ali pa v primeru nesre?e?

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ropot na podvozju
Napisano

Malo bolj podrobno ?e opi?i simptome. Kdaj se sli?i ropot? Med vo?njo, pri bremzanju, pri speljevanju?

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cena servisa
Napisano

In v ?em je potem poanta dizla, ?e dela? 6-7km na dan?

Poanta je v tem, da se gleda samo na to, koliko je poraba na 100km...

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.