A to so ti sedaj poslali? Za tiste letnike je bil vpoklic za sovoznikov airbag ?e vsaj ene 5-6 let nazaj. Razen, ?e je bila tudi na vpoklicu vgrajena zani? roba.
Ja, prej?nji teden so mi poslali. Avto imam od leta 2009, pa sem sedaj prvi? dobil vpoklic... Kdo bi vedel...
it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it
Seveda je to odvisno od avta, ampak mislim da imajo avti na?eloma to stikalo na menjalniku. Lahko je stikalo samo ali pa slab stik na konektorjih stikala...
it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it
Se pravi, da najbolj?e, da menjam batne obro?ke in teflone? ?koda jo je zdaj prodat, ker sem dal kar veliko zanjo in zdaj nebom tolko nazaj dobo. Pa ?e brez rje je
?e misli? ?e avto imeti, ti bi vsekakor predlagal, da zamenja? obro?ke in teflone. Potem bo? imel zopet mir. Jaz sem menjal oboje na moji 6-ki pri 235k, zdaj pa imam 320k in ?e vedno med menjavami (jaz jih delam na 10k) ne popije niti razlike med MAX in MIN (mislim da je to okrog 0.8l) olja.
No jest verige nisem menjal niti glave nisem brusil, ker je rekel, da ni bilo potrebno. Pred kratkim so sli se ventili (LPG) in jih je prav tako menjal pelko pa je rekel, da so batni obrocki se vredu.
Jaz sem glavo vseeno zbrusil, ?e sem jo ?e jemal dol. Je pa res, da sva s fotrom to sama delala...
1.8 motorji so tudi radi popili olje. Meni je na sestki isto pila. Resitev je bila le generalka (novi batni obrocki in pa tefloni). Tudi pelko pravi, da ponavadi zacnejo piti pri 200k km. Je pa to strosek cca. 500e pri pelkotu in 2.000e na uradnemu. Jaz sem takrat pri 190k naredil generalko pri pelkotu pa ima avto sedaj 340k km pa avto minimalno popije (0.5l na 20k km).
Potrdi ?e jaz to. Pri 230k sem moral menjati batne obro?ke in teflone, ker je za?elo nenormalno olje piti. Sem ?e pa obenem menjal verigo, ker sem ravno imel vse narazen. ?e se prav spomnim so bili deli okrog 500?.
Zgodila se mi je popolnoma ista zadeva. Gumijasta cev pri cilindru, ki je name??en na menjalnik, se napihuje. Tale tvoj mehanik je re?il 2 problema na en mah.
Hvala za info.
Pa to je skoraj nemogo?e, danes se mi je zgodila ista zadeva. Moja se pripelje domov, stisne sklopko in ugasne motor - pedal za sklopko pa ostane notri.
Sva s fotrom ?e gledala, pa je tudi pri meni te?ava v menjalniku, ker cilindra sta oba ok.
Za vztrajnik sicer dvomim, da je crknil, verjetno pa je potisni le?aj ?el "skozi" sklopko.
Ima kdo informacijo koliko stane komplet sklopka+lamela+potisni le?aj?
Samo da nebo kakih dezinformacij, tesnila NI, ker je samo namazano s tesnilno maso in sestavljeno, tako da ta stro?ek odpade, pa tudi ?e bi bilo je to najcenej?e tesnil na celem motorju.
Se opravi?ujem za dezinformacijo, nisem vedel da M6 nima tesnila. ?e dobro da imamo bolj podkovane uporabnike na forumu
Gont v smislu...z drugo do blokade, al po AC 160 ? :-) Al najbol? oboje?
Btw, tale cedil?ek se verjetno puca ob menjavi olja I guesS?
?e ho?e? to cedilo o?istit, mora? vzet dol karter. To nebo? delal vsako menjavo, edino ?e ma? vi?ek denarja, da pri vsaki menjavi olja ?e nabavi? tesnilo karterja
ok... servis me ?aka ?ez mesec dni... katero olje dat namesto Dexelie ?
iVar bo rekel, da katerokoli drugo, vendar s takim odgovorom ne bom zadovoljen
ma kdo kake izku?nje, katero olje se v redu obnese, namre? Dexelie mi trenutno ne porabi med servisnimi intervali ni? ve? kot kake 2-3 deci...
nebi rad dal Castrol pa potem vsake 10k km 2 litra dolival...
Jaz sem dal notri ta nov Castrol Edge, vsaj zdi se mi da se mu tako re?e. Do sedaj sem naredil 6k kilometrov in nisem rabil ?e ni? dolivat. Druga?e pa nevem, verjetno tako kot je Labi rekel Valvoline...
Mogo?e nima veze s temle, ampak sam sem zadnji? opazil nekaj zanimivega. Ko sem v?gal avto, sem mogo?e trenutek prehitro spustil klju? in je avto skoraj vgasnil. No potem je sko?il na normalne obrate, se je pa pri tem pri?gala lu?ka za ABS in je gorela kako sekundo mogo?e dve. Stric mehanik, je mo?no da je to povezano s kak?nimi prenizkimi obrati?
Skratka, vsi ki imate Mazde 3 in 6, za katere je odprt vpoklic zaradi prerjavenja, ste bili o tem ?e verjetno obve??eni s strani MMS in mogo?e tudi s strani va?ega servisa. Priporo?am vam, da se na vabilo odzovete, da mojstri opravijo svoje dele, ?e ne se lahko poslovite od garacije na prerjavenje.
Se opravi?ujem ?e je to ?e bilo razlo?eno, vendar me zanima za katere letnike vse velja tole? ?e recimo to zajema tudi 2003 letnike me zanima kako lahko preverim, ?e je ta avto ?e bil vpoklican ali ne? Kli?em na servis ali kako?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Povezava za deljenje
Deli na druge strani