Skoči na vsebino
Board computer za na vislice
Napisano

Majster zakaj lahko poka?e povpre?no porabo 999 l/100km ? :harhar:

Majster motor rabi gorivo za svoje lastno delovanje, tudi ?e ne vle?e in ker na?e vrle mazde ne znajo preklopit, na displeju, na litre na uro (l/h) ko se ustavimo raje poka?e 0 l/100km, ?e pa se avto ?e vedno premika lahko poka?e prav ne?love?ke ?tevilke, zato ker se kolesa vrtijo, motor tudi.

Probaj pri 100 km/h, avto dat iz prestave in se peljat kak?na je takrat poraba in pusti avto do ustavitve in bo? videl kako poraba nara??a pri ni?anju hitrosti.

Bo dovolj razumljivo, ?e ne je mo?na live predstavitev. :D

PS.Meni ka?e v l/100km in l/h :P

Ne me narobe razumet, saj jaz vem da ima motor vseeno porabo, ?eprav se spusti? po hribu v prostem teku. Ne razumem pa zakaj v prostem teku ka?e neko porabo pa?, ?e pa se spustim v prestavi dol pa ka?e porabo 0.

Ja glede tega, da stara M6 nima prikaza v l/h sem pa bil kar malo presene?en. Slu?bena ?koda Octavia, letnik 2000 je to ?e imela, tale moja mazdica pa je 3 leta mlaj?a pa nima. No pa saj, itak ne verjamem tisti porabi, ki jo izra?una BC. :harhar:

it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

cviljenje pri v?igu
Napisano

ta se ne maze od znotraj (razen tik preden se raztegne)...ma ne vem no to je tko kot da bi bremze z oljem dane cviljo :danzoman:

Nebi trdil tega, ?e sam nebi videl na lastne o?i da to deluje. Foter je mehanik in je v?asih, ko sem ?e mu jaz pomagal ?raufat starej?e avte (Yugo, Lada, ...), skoraj vedno namazal klinasti jermen z starim posu?enim milom. Predvsem preventivno, ker takrat so ti jermeni gnali kak?en altenator pa mogo?e ?e vodno pumpo, in so bili skoraj popolnoma neza??iteni. Potem pa je ob prvem de?ju kak voznik zapeljal v lu?o in je voda ?pricnila po jermenu, takrat pa je jermen za?el veselo cviliti.

it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

... al pa,preden se ustavi?,ti sko?i na 14,15 l/100 momentalno,?eprav ne pritiska? na plin. :ne vem:

Ja tudi nekaj takega sem zadnji? opazil ob vo?nji v koloni...

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tresenje
Napisano

hehe=) s tem misli? "ozna?evanje terena"? :D

Jup, najcenej?a varianta :hohoho: Vem za sebe, samo temu sosedovemu psu ne moram dopovedat, da je treba po vseh ?tirih ozna?evat, ne pa nonstop eno in isto :hohoho:

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tresenje
Napisano

Hja lahko bi pa psa zdresiral, da ti celo no? hodi "gret" feltne :P

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Bom kar tule vpra?al, da ne odpiram nove teme. Torej v?eraj sem malo spremljal board computer in me zanima zakaj ka?e pri vo?nji v prostem teku porabo v vi?ini ~2l? Ker po moji logiki to potem tudi vpliva na ra?unanje povpre?ne porabe. No saj razumem da nekaj porabe je, ker vseeno pa? motor te?e vendar ?e pa se pelje? v prestavi in brez plina pa je trenutna poraba 0.

Mi lahko kdo tole bolj podrobno razlo?i?

Hvala.

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

cviljenje pri v?igu
Napisano

Od kdaj meh?anje ve?a oprijem :ne vem: ?e tako ima losanga

Ja mehkej?a guma pove?a trenje, saj to je logi?no ne?

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

323F BJ '01 se po?asi segreva
Napisano

ekola... da dopi?em ?e par opazanj, avto se sicer segreje do 1/3, potem pa, ?e dam ventilacijo na 2, se po?asi hladi, ?e posebej, ?e se po?asi pelje? dlje ?asa....

ko zmanj?am hitrost ventilacije, se dvigne tudi temperatura po ?tevcu :)

Nisem noben ekspert, ampak mislim da bo to res problem v grelcu. Saj najprej lahko menja? termostat, je najmanj dela in stro?kov. Pa bo? videl ?e bo kaj bolj?e.

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

323F BJ '01 se po?asi segreva
Napisano

Avto je bil prejsnji teden na servisu, hladilna je do -36!

Po vsej verjetnosti je termostat, v najslab?em primeru bi pa lahko bil tudi zapacan grelec.

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Osvetlitev gumba za vse smerokaze
Napisano

Zdravo.

Upam da ni preve? noob vpra?anje. Torej zanima me, ?e ima stara 6ica osvetljen gumb za vse smerokaze? Ker v moji namre? gumb ni osvetljen in me zanima, ?e je mogo?e kak?na ?arnica fu??

Se opro??am, ?e je ?e bilo podobno vpra?anje.

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pokanje v volanu Mazda 6
Napisano

To pokanje v volanu je tudi pri popolnoma novi mazdi, kdor ne verjame naj gre probat.

Tisti ropot pri 2500 rpm, pa je vakumska ?rpalka, ki del apodtlak , za servo oja?evalec zavor, zamenjava je DRAGA. :blush:

Lahko mogo?e definira? DRAGO?

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 323F - generalka
Napisano

Zdravo.

Nekaj ?asa nisem pisal v to temo ni?, ker sem zamenjal olje in ?akal na rezultate. Sicer moram priznati da je poraba malenkost padla - 1.2 litra na probli?no 2300 km. Vendar je stanje ?e vedno preve? mote?e, da bi stvar pustil tako kot je.

V?eraj sem brskal po internetu in iskal komplet tesnil in teflonov. Na neki ameri?ki strani sem potem videl, da so zeleno obarvani tefloni predvideni za izpu?ne ventile in ?rno obarvani za sesalne ventile. Midva z o?etom pa sva takrat to naredila (po logiki <_<) ravno obratno.

Sedaj pa vpra?am vas mojstre, ?e je to mo?en vzrok te?ave. Navodil za katere ventile so kateri tefloni pa seveda ni bilo zraven. <_<

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 323f 1.5 16v - airbag warning
Napisano

Kaj je to BJ model? Ali kateri drug? In ali ima? v sovoznikovem sede?u senzor?

Poglej tudi kako utripa lu?ka za airbag. Po?asno utripanje pomeni desetice, hitro utirpanje pa enice. Poglej kolikokrat ti kaj utripne in napi?i tukaj...

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 323F - generalka
Napisano

Olje dobim v ponedeljek in ga bom zve?er zamenjal. Drugi teden imam tako celi teden ?olo pa bom delal dosti kilometrov in bom lahko ?e konec tedna poro?al o rezultatih...

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 323F - generalka
Napisano

Ok, bom jutri naprej nabavil olje in ga zamenjal, pa da vidim ?e bo kaj bolj?e. Pa tudi aditiv bom ?e sprobal kateri od omenjenih.

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 323F - generalka
Napisano

Dodatek sem ?e sprobal, vendar ne pomaga. Olje je notri Castrol Magnatec al kaj je ?e. Saj generalko bi delal v lastni re?iji, rabim samo kje je najbolje iskat dele. GMT, Regnemer,...?

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 323F - generalka
Napisano

Prevo?enih je 190000 km.

Avto mi vedno ko stoji nekaj ?asa zakadi, to traja pribli?no 10~15 sekund. Razen zadnji? ko sem zamenjal olje, naslenje jutro je pol minute tako dimil, da je sosed mislil da se je kaj v?galo. Pa ne pretiravam.

Pri sebi sem se odlo?il da bom naredil generalko, zato si 99% nebom premislil glede posega. Rabim samo va?e napotke kam se naj odpravim po dele? Kdorkoli?

Aja, pa servis je bil ?erbinek v Mariboru... <_<

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.