Malo nas obve??aj kako se bo servis odvijal in kak?na je re?itev... Nas je klele kar nekaj, ki imamo elektri?ni servo in lahko je samo vpra?anje ?asa kdaj bo kdo od ostalih naletel na to. Se mi pa zdi stra?no neresno od MAzde, da tole ne prizna kot serijsko napako (na tem forumu je bil v preteklosti nekdo z istim problemom), ker zadeva je dejansko lahko smrtno nevarne - mnogo bolj kot raznorazni tepihi, ki se baje podsvalkajo pod pedal za bremzo (Toyota).
kaj pa novi skyactiv diesel, a ta tudi toliko manj pije?
hmmm... relacijsko dejansko ni prihranka oziroma ni razlike med Skyactive motorjem in predhodnikom, kar sva z Juresom na primerjalnem testu tudi dejansko sprobala
mestno vo?njo pa nisva testirala ampak tam bi pa znalo bii zaradi i-Stop in i-Eloop systemov nekaj prihranka.
verjetno se kaj dosti na tem podro?ju ne da ve? storiti brez uporabe hibridnih sistemov ampak to je pa ?e druga zgodba...
Dejansko ni potreben modni downsizing motorja, da se ob?utno zmanj?a poraba. Le kdo bo ostalim povedal, da za var?evanje dejansko ni treba kupcem turit tro ali celo dvovaljnih mlin?kov s prostornino maj?o od dveh fla? pira.
Se pa dejansko ?e postavlja vpra?anje ali se sploh ?e spla?a dizel, ker dejansko ni ve? tiste razlike dveh litrov kot je bila pri prej?njih razli?icah v prid dizla. To sva z Juresom tudi zadnji? sproblala v "poraba testu" in sva dizla komaj spravila na 5,5. Ok verjetno bi ?lo ?e kak?en liter dol, ?e ne bi bila toliko vo?nje po ridah, ob?asno te?ke noge in mo?nega naliva na AC ampak to bi bil pa verjetno maksimum, kar bi se dalo dose?i v normalnih pogojih uporabe.
sem ?el pogledat na poraba.com in sem imel lansko poletje od maja do novembra na 225/45 R18 porabo 6,41
prej?njo zimo od decembra do aprila pa na 205/60 R16 6,24
Sej vem, da je te?ko primerjat letno al pa zimsko gumo samo neke blazne razlike pa spet ni... poleti v pove?anje porabe doprina?a klima, pozimi pa mraz, sneg, mokre ceste ipd.
Napisano
Ne vem, ampak jaz berem kot, da prej za?ne regeneracijo pri ni?ji temperaturi - se pravi, da ne rabi najprej segret filtra na vi?jo temperaturo.
Mi je pa v?e? razlaga kaj vsebuje: nafto... a bej? no bej?. Nafto bom dodal v nafto, da bo bolj?e ?i??enje DPF filtra.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani