Skoči na vsebino
Problemi s stranskimi ogledali
Napisano

Saj ni daleč od resnice, 1 ura dela je pač skoraj 100eur.

Ne vem kje ste vi videli original motorček za 30 eur...

MIKSTOREPH.COM

This part will only replace the folding motor mechanism inside which usually causing problem if defective. Half way folding or not folding at...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Neodziven info sistem v Mazdi 6
Napisano
On 3/8/2023 at 7:51 AM, Jest said:

Najbolje je, da kupis novo kartico (ne najcenejso :D ) ... in skopiras podatke... 

Postopek je recimo opisan tukaj >>

WWW.MAZDA3REVOLUTION.COM

1. Backup and update the original SD card in Mazda Toolbox
2. Copy an image of the OEM SD nav card to a directory of choice using Win32DiskImager
3. Restore the above image to the backup SD card using Win32DiskImager
4. Adjust partition size on the backup SD card if required using MiniTool Partition Wizard
5. Verify the backup SD card using Mazda Toolbox

Evo sem samo naredil image s tem programom in ga zapisal na novo kartico, in vse dela.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Seveda se ne menja celo ogledalo. Mogoče zato, ker je bil pač ženski glas, se pa kar pavšalno pove. Svašta.

Menja se tisti del z motorčkom. Ogledalo seveda ostane staro. 

Meni je kar pomagalo, da sem na zadnji strani snel tisti plastični pokrov in tam šprical s silikon sprejem. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

A je kaj važno, katero microsd kartico kupim, ne vem da ni Mazdin infotainment kaj občutljiv na to. Oziroma al mora biti microsd, al je lahko kar tamala, pa jo vtakneš v adapter recimo. Toolbox vidim da ima že opcijo notri "move to empty card".

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ja, meni se zadnje čase dogaja, da ko se sistem hoče zagnat, se ustavi tam pri "resume USB.." ...To se mi je zgodilo sedaj 3x v parih mesecih. Ne vem točno še kaj bi bil vzrok. Sumil sem AA wireless, pa nisem prepričan. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Najprej na servis, če lahko kaj uveljavljaš, sploh če je bil avto redno na servisu, ker je to pač znana težava. Z lepo besedo se marsikaj da. 

Če pa ne, bi pa jaz naredil kot sem tudi na svoji že ... .tudi na novo zamenjanem kompletu. Vzel sem dol pokrov ogledala, in potem tam kjer pride nataknjeno se mi zdi, našprical s silikon sprejem po dolgem in počez. Vmes malo vklapljal in izklapljal ogledala. Na začetku se je na tistem, ki še ni bil menjan, slišalo trenje od kakega peska, prahu,....

Sčasoma je to potem izginilo, nato sem spet šprical v vsako možno špranjo tam. No do sedaj je mir. Res pa da sem se odvadil tega konstantnega zlaganja ogledal, zložim jih po potrebi, ali pa če po nesreči butnem tisto stikalo na vratih :)

Enako sem naredil tudi na novem, zaenkrat je še b.p. Vprašanje pa kaj bi bilo, če bi to zlaganje uporabljal na dnevni bazi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

Če maš zabasan DPF, potem ti regeneracije ne dela na 270km. Potem bi ti jih na 70km. Zdej ti si gledal po tej e-loop ikoni, sam kokr vem, je razlogov za to lahko več, ne samo da se izvaja regeneracija. 

Če maš OBD  adapter se da hitro videti, kakšna napaka je zalogirana.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

Uf, si pa točno opisal zdele zadevo :)

Najprej kakšna lučka?

Drugič, kaj se ti po 70km zgodi ? Če se čiščenje izvaja, se vidno dvigne tudi potrošnja, torej se ti na 70km dogaja nekaj drugega. Kako veš da gre za čiščenje?

Če ti dejansko čisti na 270km, je to sicer  zelo dober podatek, in se ti v zvezi s tem ni treba obremenjevat.

Kakšna lučka se ti prikaže ,pa le povej :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.