RazširiMotor 2.2 Skyactiv-D je najpogosteje žrtev:
- kratkih voženj
- neustreznega intervala menjave olja (20.000 km je ob povprečnem olju predolgo)
- voženj z nizkimi obrati
- prekinjenih regeneracij
- slabše kakovosti goriva
- pomanjkljivega vzdrževanja (brez menjave podložk, peskanja kolektorja, čiščenja EGR ...)
Jaz bi vsem lastnikom priporočal temeljito čiščenje motorja (npr. med 120.000 in 150.000 km) in prepolovitev intervala menjave olja (na 10.000 km), saj mu boste s tem praktično podvojili življenjsko dobo. Pa ne bojte se ga (vsaj občasno) pritisniti na obrate ...
To zadnje velja za vse avte nasploh. Sploh pa za tiste, kateri imajo turbino.
Jaz svojega nič ne šparam. Tud ne gledam ali je vroč ali mrzel (pri ugašanju in tiskanju) in zgleda mu že paše tako.
Zakaj so pa japonci tako zakompliciral s tem dizlom?
Sem gledal tist zgornji film in me je vse minilo res
Razširi
men je že 159 bla bomba, za Giulio pa tut nč kej ni slišat kakih serijskih težav, pa je avto že kr neki časa zuni
Še na avtonasvetih tako pravijo:
- S pogostimi težkimi okvarami se obravnavano vozilo zaenkrat ne sooča.
![]()
Alfa Romeo Giulia ( 2015 – danes) – AvtoNasveti.com
WWW.AVTONASVETI.COM
Karavan manjka zelo. Vsaj meni
RazširiMa ta k mi je delou ta auto je ze 500 mazd skp sestavu in ni meu problemu..je moj osebni prjatu tku da vem kaj dela in tudi ce bi narobe sestavi bi se takoj napaka pokazala
Jap to je tut opcija ampak me pri v60 moti ker je premajhen prtljaznik za familjo..ga ima fotr tku da mi je ok drgac
Je še xc60, v70, xc70, v90, xc90
Meni pride prav v70 ali xc70.
Volvo
RazširiVerjamem da nimas vec zaupanja v avto. Po eni strani si vlozil ogromno zivcev, denarja,casa, in vsega. Po drugi strani pa nimas vec zaupanja v avto. Enako se mi je zgodilo z mercedesom, potem sem raje menjal. Vcasih je to najboljsa opcija. Vse dobro ti zelim.
Podobno se mi je zgodilo pri znamki bmw. In se mi je zameril totalno.
Mora že tako biti.
Kdaj pa pooblaščeni servis noče zaslužit? Oderuhi, če se mene vpraša
Če vzameš KYB ne boš nič zgrešil.
4Kkm?
Razširi
So bolj budget olja, čeprav pri nas niso glih poceni in zato manj zanimiva.
So pa to olja s cenenim osnovnim baznim oljem, imajo moderne pakete aditivov, nekatera olja so z dodanim Estrom.
Če ga dobiš poceni je vredu olje, za redno ceno v slo pa raje kaj drugega.
Hvala za info.
Kako mnenje o Mannol oljih mogoče?
Se bom mogoče sam lotil en set zrihtat. Zimske so mal načete.
Koliko je pa to na "roke barvanje" z aerosoli obstojno sploh? Kakšne posebne barve za alu?
Pas je varnostni element. Ni se za hecati tukaj. Pelji avto nekam, da strokovno pogledajo.
Z vapom.
Nekje treba poloviti noter vse popuste, ki ti jih dajo ob nakupu avta
Scalina za v avto, da ti zmanjša izpuste kao....
Eurospin ima tudi adblue sem videl.
Meni na saabu spušča odkar sem ga kupil. Neke plastične cevke za motorjem solzijo malo. Je antifriz ceneje ko cevke😂
Napisano
Samo zbran moraš biti. Z mislimi pri delu in gre.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani