Skoči na vsebino
Cena servisa
Napisano

Kje zarjaveli?

Zgoraj so tak 1cm široki, potem je to lahko samo tam ko se felna gor šraufa, nižje od naležne površine ploščic?

Če pa je naležna površina, pa so čeljusti zaštekale.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Konstantno zvijanje diskov
Napisano
pred 1 uro je Scr3am napisal:

Načeloma imajo skladišče v Berlinu. Jaz sem več ali manj dobil vse v roku 5-7 dni. Ponavadi sem dobil paket od autodoca hitreje, kot pa paket iz mimovrste.com ...

Dva skladišča majo.

Berlin in eno na poljskem:

2018: AUTODOC establishes new logistics location in Szczecin, Poland

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Problemi s stranskimi ogledali
Napisano
pred 2 urama je Alex napisal:

Razen par svetlih izjem, so vsi ostali uradni servisi nateguni. Da ne govorimo o tem, da tri četrt tam zaposlenih mehanikov razen menjave olja in filtrov nima pojma o šraufanju. 

Meni so razbili drugič, ko so menjavali levi  motorček ogledala, steklo ogledala. 

Nato sem moral  čakati dodatnih  deset dni, da so dobili novega. Kakšni amaterji v Kp. 🙄

Če bi bil pri Ferku, bi te vodja servisal ziher prepričeval, da je bilo zadaj napokano in da moreš sam novega kupit.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sklopka
Napisano

Jap. Ta pri Framu.

Bil sem pri njemu, Pelkotu....

Za to pač lahko rečem osebno.

Pelko mi je uspel rešit tresenje na leru, ki ga cela Ferk ekipa ni uspela v dveh poskusih. Takrat ste mi na foromu Pelkota priporočali.

Pelko je pač meni daleč, sploh za avto brez vinjete.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sklopka
Napisano

Ja ja. Šefe je grozn.

Saj z Marjanom delam privat.

Dopisal sem samo Ferk, da se ve kateri Marjan, ker sem že zasledil, da se ga je omenjalo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Problemi s stranskimi ogledali
Napisano
pred 32 minutami je Anita napisal:

Tako da zdaj res ne vem kaj narediti. Mogoče da poskusim s kaskom, če bi šlo skozi. "Me je en ruknil v ogledalo na parkingu". No, saj me večkrat tudi so.

Ogledala grejo pod stekla in svetlobna telesa, tako da ni potrebe po kaskem in odbitni franšizi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sklopka
Napisano
pred 2 urama je Brane napisal:

Popravi tepih

Evo brskam po spominu.

Če se je zatikala ob tepih, je to bilo ob spuščanju in ne stiskanju!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sklopka
Napisano

Si bom sposodil temo.

Po dolgem času sem spet vozil M2.

Sklopka, če jo počasi stisneš pri dnu podrhti. Rekel bi kot da pedal se minimalno zatika.

V kolikor hitreje stisnem je normalen občutek.

Tudi ob spuščanju je normalen občutek.

Ima kdo kako idejo, preden avto vozim do mojstrov in poslušam, da sem prehiter in naj pridem ko bo huje?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zginja antifriz
Napisano

Drugače pa dual mass je pač potrošni material. Žal.

Pa super, da ste našli defekt, ker bi se lahko res samo v krogu sukal še mesece.

Poznam Audije A4, ki so na 80k odletili.

Na Mondeotu v žlahti pri 120k. Res pa da je bil šofer zelo agresiven.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prisilna regeneracija DPF
Napisano (urejeno)

Alfo sem mel serijsko. Dosti ljudi jo je navijalo.

Jaz pa sem na serijski uspel olje v menjalniku zavret.

Vožnja v 8cm nespluženega na Roglo. 2-3 gas skoz ovinke. Je bla tema. Če ne, sem se na ovinkih ustavil.

In če sem serijsko zavrel, kaj šele bi blo z več navora.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prisilna regeneracija DPF
Napisano

Ma ja.

Če nimaš dovolj denarja za močnejšo mašino je pač nimaš.

Poznam iz uradnega servisa kak so po par letih hodli z A3 nazaj, ker so jih navili, pa je drugo crkovalo.

Takšnega rabljenega avta ne kupim nikoli. Za mene je zlorabljan, pa tudi če so 100x menjane stvari preventivno.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano (urejeno)
dne 2. 8. 2022 ob 13:43 je Slivka napisal:

In zdaj vprašanje: a je pri avtu ravno tako pomembna ustrezna izbira moči (da ni predimenzioniran, mogoče raje malo poddimenzioniran) kot pri kotlih za centralno ogrevanje ali to vse skupaj nima bistvenega vpliva?

Hja. Verjetno premočni tud niso fajn, če niso redno prezračeni.

Poznam pa zgodbe ko so zelo švohne preobremenili. Gor prikolica, pun kuferaum pa na morje in so mašino prežgali. Celo nekje imam v glavi, da je tudi en mehanik nekaj na zurnal24 pisal o tem....

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Težave z temparaturo motorja
Napisano (urejeno)

Tak mi je tresla občasno v križiščih M2.

Uradni servis je čistil loputo, potem pa so rekli, če ni napake ni nič. Pelko je spucal LMM.

Pa se je ponovilo čez par mescev. Sem dal noter Denso za 120€ (tak nekak mam v spominu).

Sedaj je ta bolj dolgo not, kot je bil originaln.

pred 38 minutami je Klemen99 napisal:

To je mass airflow sensor? Tega se da tudi brezplačno sčistiti ne? Mogoče ima kdo kaj prakse z tem, lahko kaj več pove?

Pelko ga je čistil z fergazer sprejom oz. nekaj podobnega. Je pa zelo občutljiv in je verjetno imel posledice.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.