Netopir SLK-jevski mi zavira kakor VLAK, precej traja da se ustavi in pa škripa pri tem, heh. Sem pogledal zavorno tekočino, je ČRNA in vprašanje kdaj je bila menjana, bo treba dr. Pelka obiskat.
Malo podmaži pa ne bo škripalo Trajalo bo pa dlje časa, da se ustavi
it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it
Počasi bo potrebno nabaviti nov telefon. Sedaj imam telefon Oneplus five.
V ožji izbor sem dal pixel 9 pro in
Oneplus 13. Samsung odpade, jabolka sploh ne gledam. Važno mi je predvsem, da dela super fotografije in super video. Ali ima kdo izkušnje z katerim od teh dveh?
Sam uporabljam OnePlus 13. Ga moram res pohvalit, najbolj me zaenkrat navdušuje baterija, ki mi zdrži več kot 2 dni pri 5-6 ur uporabe telefona.
Nisem pa sedaj nek "heavy user" - klici, smsji, viber in podobno. Facebooka, Youtuba in teh zadev na telefonu ne uporabljam...
it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it
Tole se trudim promovirat že od takrat, ko imamo delo od doma. Na približno tretjini lokaciji imamo že tak sistem, da imajo oddelki z 20 "domačimi" delavci urejeno cca 5 vročih delovnih mest, da samo pridejo in se priklopijo in lahko delajo. Seveda ne vsi naenkrat, ampak si morajo rezervirat spot za tisti dan, ko pridejo na delo. Ker imamo 4+1 sistem, ki pomeni, da imaš 4 dni obvezno od doma, en dan pa lahko prideš na delovno mesto, če seveda sploh hočeš oziroma, če vodja to zahteva. Tko da nismo čist za luno kot se mogoče komu zdi.
Pa pozabil si napisat, da imajo ta 4+1 sistem samo določena delovna mesta...
mogoče tud... mal me spominja na to, da je recimo pri nas trend, da bi vsi radi imeli prenosnike za službene namene. Pa al jih rabijo al pa ne. Postali so status neke lažne pomembnosti. 3/4 jih nikoli ne zapusti delovnega mesta in tako sfukajo baterije v slabih dveh letih, ker so skos na napajanju. Namesto, da bi uporabljali tisti tip računalnikov, ki je namenjen za določena opravila. Dobesedno vsaka stacionarka je boljša in dela manj težav, ampak ne prenosnik mora bit.
Ne sekiraj se, tudi pri nas in na mnogih drugih firmah je enako. Prenosnik večini pomeni nek statusni simbol, da je nekaj več oziroma bolj pomemben Saj smo mi v IT-ju bili na začetku isti
Pa naši uporabniki so ugotovili (po koroni), da sploh ne rabijo kupovati prenosnikov za otroke, samo v službi se z nadrejenimi nekaj kvazi dogovorijo, da bodo mogoče pa kdaj kaj naredili še popoldan za službo, pa že prileti zahtevek za izposojo prenosnika. Smo pa z novim letom začeli malo pregledovati VPN poročila, kdo in kdaj se sploh povezuje na firmo. Lahko povem, da smo več kot polovico "trajno" izposojenih prenosnikov (cca 25-30) že dobili nazaj...
Forum skupaj z bazo, logi,... in vsem, kar je potrebno za obratovanje ... je 55,6 GB
Za to bi potrebovali 20.478 tamalih (3,5") disket
oz. kar 49.179 tavelikih (5,25") disket
CDjev bi rabili 82, DVDjev pa 7 ...
Samo tole nekaj ne štima, vsaj po mojem spominu ne... 3,5" diskete so imele kapaciteto 1,44 MB. 5,25" pa 1,2 MB. Takšne sem vsaj jaz poznal. Po mojem preračunu bi potem potreboval 39.538 3,5" disket (55,6 x 1024 / 1,44) oziroma 47,446 5,25" disket (55,6 x 1024 / 1,2)
To je uradno ta cesta, na katero se je @Slivka obregnil.
Ja ok, samo tam ni hitra cesta oziroma tam ni bilo potrebne vinjete. Vinjeto si po starem potreboval od odcepa za center, za križiščem pri carinarnici...
V hisi mi vlece po novem 5g signal iz Telekoma. 10 MB/s. Slabo, vem, ampak boljse kot poprej od A1, ki je slo do najvec 4 MB/s na 4g signalu. Ce na telefonu vklopim samo 4g signal, vlece manj kot 10 MB/s, zato je vseeno boljse ena crtica na 5g, kot dve crtici na 4g.
Zal nimam opcije telefonskega in internetnega prikljucka. Vse poganjam na 4g modem s sim kartico.
Testiral sem 1 meter pred vhodnimi vrati, kjer mi potegnejo 2 crtici in 70 MB/s na 5g signalu.
Sedaj studiram, da kupim 5g modem in ga postavim pred hiso. Mislite, da bo boljse prebijalo stene? Ker zdaj sem testiral vsepovsod po hisi, pa nikjer ne dobim dveh crtic.
Testiraj tako, da nekje dobiš podaljšek za anteno in anteno neseš iz hiše...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Hja, navodila obrni
Drugače pa ne poznam zadeve...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani