Skoči na vsebino
Omrežnina 2024 po novem
Napisano
pred 3 urami je NevLado napisal:

Kater ponudnik je trenutno najbolj ugoden?

Energije? 

WWW.VARCEVANJE-ENERGIJE.SI

Kakšne so tržne cene elektrike v 2025? Predstavljamo aktualne cenike največjih slovenskih ponudnikov - GEN-I, Petrol, Energija +, ECE, ...

it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 2 minutama je Brane napisal:

Ni resetirano

Točno tako, ni tolko pameten, da bi sam pogruntal. Klikni na to obvestilo, pa potem reset...

it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
Pred eno uro je Z M A J napisal:

Netopir SLK-jevski mi zavira kakor VLAK, precej traja da se ustavi in pa škripa pri tem, heh. Sem pogledal zavorno tekočino, je ČRNA in vprašanje kdaj je bila menjana, bo treba dr. Pelka obiskat. 

Malo podmaži pa ne bo škripalo ;) Trajalo bo pa dlje časa, da se ustavi :D

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
dne 16. 5. 2025 ob 8:03 je Z M A J napisal:

Pomoje siten nisem nikoli, dejansko sem z leti postal totalni flegmatik, da se mi žvižga praktično za vse :)

Počutje pa odlično po krvodajalski, tako da priporočam tudi ostalim, pa še prosti dan si boste prislužili.

Na enih firmah imamo (imajo) še vedno 2 prosta dneva ;)

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pivo mi paše
Napisano
pred 9 urami je MazdaBoy napisal:

Bi nebi, bi nebi…? 🤪

IMG_4389.jpeg

Kolikor spremljal tole temo po moje "Bine bi" ;)

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano
dne 20. 4. 2025 ob 14:50 je Alex napisal:

Počasi bo potrebno nabaviti nov telefon. Sedaj imam  telefon Oneplus five. 

V ožji izbor sem dal pixel 9 pro in

Oneplus 13. Samsung odpade, jabolka sploh ne gledam. Važno mi je  predvsem, da dela super fotografije in super  video. Ali ima kdo izkušnje z katerim od teh dveh?

Sam uporabljam OnePlus 13. Ga moram res pohvalit, najbolj me zaenkrat navdušuje baterija, ki mi zdrži več kot 2 dni pri 5-6 ur uporabe telefona.

Nisem pa sedaj nek "heavy user" - klici, smsji, viber in podobno. Facebooka, Youtuba in teh zadev na telefonu ne uporabljam...

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

KOGA VOLIT
Napisano
pred 1 uro je Slivka napisal:

...

Ker Janšo vedno tik PRED volitvami pospravijo v zapor...

Ja, saj se mi kar smili, ker se mu take krivice dogajajo 🤣

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 9 urami je Boss napisal:

Tole se trudim promovirat že od takrat, ko imamo delo od doma. Na približno tretjini lokaciji imamo že tak sistem, da imajo oddelki z 20 "domačimi" delavci urejeno cca 5 vročih delovnih mest, da samo pridejo in se priklopijo in lahko delajo. Seveda ne vsi naenkrat, ampak si morajo rezervirat spot za tisti dan, ko pridejo na delo. Ker imamo 4+1 sistem, ki pomeni, da imaš 4 dni obvezno od doma, en dan pa lahko prideš na delovno mesto, če seveda sploh hočeš oziroma, če vodja to zahteva. Tko da nismo čist za luno kot se mogoče komu zdi.

Pa pozabil si napisat, da imajo ta 4+1 sistem samo določena delovna mesta...

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 16 urami je Boss napisal:

mogoče tud... mal me spominja na to, da je recimo pri nas trend, da bi vsi radi imeli prenosnike za službene namene. Pa al jih rabijo al pa ne. Postali so status neke lažne pomembnosti. 3/4 jih nikoli ne zapusti delovnega mesta in tako sfukajo baterije v slabih dveh letih, ker so skos na napajanju. Namesto, da bi uporabljali tisti tip računalnikov, ki je namenjen za določena opravila. Dobesedno vsaka stacionarka je boljša in dela manj težav, ampak ne prenosnik mora bit.

Ne sekiraj se, tudi pri nas in na mnogih drugih firmah je enako. Prenosnik večini pomeni nek statusni simbol, da je nekaj več oziroma bolj pomemben ;) Saj smo mi v IT-ju bili na začetku isti :P 

Pa naši uporabniki so ugotovili (po koroni), da sploh ne rabijo kupovati prenosnikov za otroke, samo v službi se z nadrejenimi nekaj kvazi dogovorijo, da bodo mogoče pa kdaj kaj naredili še popoldan za službo, pa že prileti zahtevek za izposojo prenosnika. Smo pa z novim letom začeli malo pregledovati VPN poročila, kdo in kdaj se sploh povezuje na firmo. Lahko povem, da smo več kot polovico "trajno" izposojenih prenosnikov (cca 25-30) že dobili nazaj...

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano
pred 6 urami je Slivka napisal:

In potem me prepričujejo, da na bencinski črpalki ne smem uporabljati mobitela zaradi statične elektrike, ker da je to nevarno...

Zajeta slika.PNG

No sam gužve pa ni... :)

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano
pred 14 urami je Jest napisal:

Ni problema :D ...

Forum skupaj z bazo, logi,... in vsem, kar je potrebno za obratovanje ... je 55,6 GB 

image.png

Za to bi potrebovali 20.478 tamalih (3,5") disket :P 

image.png

oz. kar 49.179 tavelikih (5,25") disket :P 

image.png

CDjev bi rabili 82, DVDjev pa 7 ... 

Samo tole nekaj ne štima, vsaj po mojem spominu ne... 3,5" diskete so imele kapaciteto 1,44 MB. 5,25" pa 1,2 MB. Takšne sem vsaj jaz poznal. Po mojem preračunu bi potem potreboval 39.538 3,5" disket (55,6 x 1024 / 1,44) oziroma 47,446 5,25" disket (55,6 x 1024 / 1,2) :P

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano
Pred eno uro je Slivka napisal:

Ko me vprašajo, koliko sem star...

Zajeta slika.PNG

Par desetletij nazaj sem tega toliko namestil, da sem točno to kodo vedel na pamet :)

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano
pred 21 urami je Slivka napisal:

Zakaj se lastniki Fordov ne pozdravljajo na cesti?

Ker ne moreš mahati z Gedorami v rokah...

Ne ne, na cesti se ne pozdravljajo zato, ker se itak pogosto na servisu vidijo ;)

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 11 urami je godlike napisal:

Od Hoč do Betnavskega gozda, jih je kar nekaj.

To je uradno ta cesta, na katero se je
@Slivka obregnil.

Ja ok, samo tam ni hitra cesta oziroma tam ni bilo potrebne vinjete. Vinjeto si po starem potreboval od odcepa za center, za križiščem pri carinarnici...

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 4 urami je godlike napisal:

Dober politik bi ti bil.

Hitra v MB je izvzeta, odkar so naredli vzporedno avtocesto. 😉

Dajte na obali še en Markovec vdarit, pa bo prvi zastonj.

Če se prav spomnim, tudi DARS ne skrbi več za njo, ker so jo prepisali iz DARS-a:

Hitra cesta H2 (tudi Hitra cesta skozi Maribor) je bila 1. januarja 2020 prekategorizirana in postala del regionalne ceste R2-430

Pa še to, samo za info, če nikoli ne greš na sončno stran Trojan, na Mariborski hitri so semaforji 😉

Na hitri semaforji? Kje to misliš?

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

Samo tole bi lahko bilo čisto res, ker ostale dni v letu se na elektrih itak ne dela ;)

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 2 urama je Jaka32 napisal:

V hisi mi vlece po novem 5g signal iz Telekoma. 10 MB/s. Slabo, vem, ampak boljse kot poprej od A1, ki je slo do najvec 4 MB/s na 4g signalu. Ce na telefonu vklopim samo 4g signal, vlece manj kot 10 MB/s, zato je vseeno boljse ena crtica na 5g, kot dve crtici na 4g.

Zal nimam opcije telefonskega in internetnega prikljucka. Vse poganjam na 4g modem s sim kartico.

Testiral sem 1 meter pred vhodnimi vrati, kjer mi potegnejo 2 crtici in 70 MB/s na 5g signalu. 

Sedaj studiram, da kupim 5g modem in ga postavim pred hiso. Mislite, da bo boljse prebijalo stene? Ker zdaj sem testiral vsepovsod po hisi, pa nikjer ne dobim dveh crtic.

Testiraj tako, da nekje dobiš podaljšek za anteno in anteno neseš iz hiše...

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 2 urama je Jaka32 napisal:

Jaz sem jih vceraj poskropil z bakrom. Imam jih od lanske jeseni.

Sicer zgledajo v redu, ocitno so se ukoreninili (imam sam kamen, bolj malo zemlje).

Edino eden na drugi lokaciji mi nagaja in se mu susijo listi ter odpadajo. Pa je v veliko boljsi podlagi od ostalih, v zemlji poleg cipres.

Bom videl, ce ta baker kaj pomaga.

Toliko le glej, da ne boš preveč škropil z bakrom... Da ne bodo cigani prišli na obisk :P

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 11 minutami je jures napisal:

Na netu maš take članke s pripisom 'čas za zemljo', no to ne spada tja...:)

Julich - Jupiter Exascale

Vsak vodno hlajen 1U blade-node (glycol) ima 8 x nvidia GPU zadnje generacije (vsak cca 20k€)

30 node-ov na rack

125 rackov - vodno hlajeno (izmenjevalec) voda / glycol

Vsak rack 150kW

220km kablov (90% fiber, ostalo baker)

You can do the math... 

Ali se je že kdaj zgodilo, da je kakšna cevka/objemka že spustila?

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.