Vprašanje za primorce :), ali je sedaj že narejena "normalna" kolesarska pot iz KP-Izola-Strunjan-Portorož (tisti del paranzane) brez da se voziš po glavni cesti med Izolo in Strunjanom, preden potem nadaljuješ v tunel.....torej normalna družinska pot in ne neka super off-road avantura....(bral sem da se da tudi z rolerji - http://rolanje.eu/poti/rolerska-pot-koper-porotroz/, torej bi razumel, da se nikjer ne voziš po glavni prometni cesti?). Hvala za pojasnila....ali je bolje štartati iz Strunjana (da ne bom preveč poslušal, da sem izbral pretežko pot ).....
Ravno to je ta razlaga, da bi z višjo plačo pripeljalo na te položaje ljudi, ki ne bi bili IQ podhranjenci. Dejansko, da bi nekdo, ki že danes izven politike zasluži dovolj, bi mu politika dala mogoče tisto nekaj več, da bi se splačalo tudi tam poskusit.
Zelo dvomim v to možnost oz da je to sploh realno v SLO (v osnovi to nekako pije vodo, ampak kot rečeno dvomim da je to ok model za SLO)...p.s.za primerjavo, sem imel dva posl partnerja iz NL ta teden na sestanku in sta razložila da NL kot ljudje zelo zaupajo njihovi vladi in tudi npr odločitvam/aplikacijam ki jih lansira/promovira vlada/ministrstva....ter da imajo do tega visoko afiniteto....to nekako v SLO ni enaka/podobna kultura, ali se motim?🤣
Zdaj me boste sicer spljuvali do konca, ampak osebno mislim, da je pozicija poslanca ena med najpomembnejšimi v državi in da mora biti tudi finančno nagrajena.
Zakaj je to pomembno? Pozicija s tem pridobi na veljavi, ker je ustrezno nagrajena istočasno pa do neke mere preprečuje, da bi bilo poslancem vseeno, da naredijo kakšno nečednost. Ker če ve, da se bo s tem lahko odrekel visoke plače bo marsikdo večkrat premislil, dali se bo pustil lobirat in reskirat izgubo poslanske pozicije.
Jebat ga, ljudje so krvavi pod kožo in kapitalizem jih je naučil, da je treba grebst in da pojem "Marija k sebi" ni iz pozitivnega konteksta.
Marsikomu sicer verjetno zdajle vre v glavi, ko tole pišem, ampak to je zgolj zavist in ne ji pustit, da te razjeda.
nekdo ki je komaj dokončal osnovno šolo in nekako spacal srednjo, in ima srečo da je kandidiral v nekem zakontem okraju in dobil nekih 700+ glasov, naj bi bil upravičen do 5k + (bruto) mesečne plače, heh....saj se hecaš, a ne? Poleg tega kot vsi ostali pišejo igrajo na karto "deležev" pri raznih poslih..... -> tole je dokaj dober in realen prikaz -
In če človek ne ve, po čem vprašati, so na zavarovalnici toliko bolj veseli...
v takih primerih do zavarovalnice samo preko pravnikov/odvetnikov, sicer te kot "navadnega" človeka odkantajo z recitacijo vseh takih in onakih členov in da si vsega skorajda ti kriv, da ti nič ne pripada....ko dobijo uradni dopis in štempiljko s strani odvetnika potem je malo drugače, ker morajo to potem malo bolj resno proučiti....zato pa imajo milijonske dobičke....(v mojem primeru, sicer se ne spomnim več natančno številk, ampak mislim da mi je odvetnik vzel 500€, cca 8% kar sem dobil od zav.....s tem da je njemu to verjetno vzelo par ur dela ker ima take case že pripravljene, samo podatke je povzel.....in sva bila na koncu oba zadovoljna)....je bilo pa to 10 let nazaj...
jaz sem imel pred leti prometno nesrečo, kjer me je prehitra voznica na AC z premajhno varnostno razdaljo "nabila" od zadaj, ker smo se ustavili, sem jaz naprej zadel še vozilo pred sabo, torej trojček varianta. Ampak to niti nima veze, pod črto jaz nisem bil kriv, ker sem se ustavil, za obe vozili je bila kriva voznica zadaj. Na ogledu je bila seveda policija (zapisnik) in rešilci, ker pa v tistem trenutku ni bilo nobenemu nič oz. vsaj vidnih poškodb ne, so odšli....Jaz sem potem naslednji dan, ker me je občutno začel boleti vrat, glava šel na urgenco, kjer sem potem opravil rentgen in dobil izvide ter nato šel še cez cel kup preiskav....
Glede zavarovalnic in vsega ostalega sem pa jaz naredil tako:
- kolega ki je odvetnik sem ga poklical da mi je povedal postopek in sicer:
- vse obiske zdravnika, dokazila, izračun izpada osebnega dohodka, ker sem bil 3 tedne na bolniški, samoplačniška fizioterapija, policijski zapisnik (tega sem čakal več kot 14.dni oz. ga osebno niti nisem dobil, ampak oni so ga poslali na zavarovalnico od voznice ki je bila kriva) in potem sem tam dobil kopijo (tako da sem klicaril na zavarovalnico - v njenem primeru je bil to triglav). Vse to je potem on vložil kot odškodniski zahtevek na njeno zavarovalnico, kjer so potem v sklopu njenega zavarovanja ponudili neko poravnalno vsoto
- glede samega avtomobila, ki je bil ocenjen na totalko mi je po ogledu cenilca ZT, zavarovalnica ponudila bodisi odkup avta ali pa "odškodnino - ne poznam izraza" in da ostanem lastnik. Ker sem se vmes že zmenil, da bo avto razbit kupil nekdo, sem vzel "odškodnino" ki je bila samo malenkost nižja kot odkup avta (na koncu sem pa ven dobil ene 2k več). Avto so mi takrat ocenili po eurotax-u mislim da na 8k€ (če bi ga sam prodajal kot celoto ne vem če bi ga prodal za 9k, tako da sem samo hitro podpisal papirje). Ker je bil znesek zelo OK nisem imel niti namena se z njimi karkoli pregovarjati, ampak mislim da gledajo smao eurotax ne odvisno kar si ti naredil, ga servisiral, itd...(vem pa da sem takrat tudi kopiral vse račune servisov za odvetnika, če bi recimo zavarovalnica ponudila npr. 2k€...v tem primeru bi potem odvetnik ugovarjal in izpodbijal ponujeno vsoto)
- pod črto, za odškodnino za hčerko pojdi preko odvetnika
ko vidiš, da cca.80kg oprema za agility poleti cca.50m in preskoči 1,20m ograjo (na sliki je to iz leve strani na desno), ki jo pri tem ne poškoduje, potem si zamisliš sunek vetra in to na Gorenjskem....kr na hard
Jaz sem v štartu izpolnil obrazec za izplačilo in sem dobil za letno e vin oz.malenkost manj, tako da....dvomim da se z njihovimi delnicami komurkoli obeta kak bajen donos😉
Prej ko vsak tukaj na forumu ugotovi, da je nadomestljiv s komerkoli, tem bolje zanj....žalostno, a resnično, tako da...vsak si mora po svoje urediti zadeve....sluzba je samo nekaj za zraven...
V čem je pa potem zabavno imeti tak avto z tolikimi konji,če se pa voziš z njim po desnem pasu v Vrhniški klanec? In paziš na vsak deciliter goriva?
Ta zabeležena povprečna poraba testnih voznikov pred teboj bo kar v redu. Nekateri, ki so vozili ta avto kot se spodobi, so imeli porabo 12 litrov in mogoče še kak liter več, drugi, bolj "šparovni", ki skoraj niso tiskali gasa malo pod 8, pa imaš povprečno porabo 10 litrov. Skoraj nihče ne resetira porabe, , ko vrne vozilo. Toliko konjičev hraniti in takšno težo premikati, terja svoj davek.
bi rekel, da tak ki kupi tak avto se ne obremenjuje s porabo in mu je vseeno ali ima 9 ali 12.....sicer kot si rekel, zakaj kupiti tak avto če bi se potem cjazil da bi imel porabo 7,99
sicer ne pišem v tej temi, ampak tale statistika je pa zanimiva - predvsem vračila stroškov za prevoz 940€ za en mesec ?!? (in cel kup dodatkov....za ločeno življenje, heh....ko da se normalen folk ne vozi 70km plus v eno smer v službo....)
Najbolje plačana poslanka je predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, ki je dobila lani povprečno 6.420 evrov bruto plače na mesec. Povprečna plača poslanca brez dodatnih zadolžitev je...
Sem pred dnevi zasledil zanimiv kar šokanten podatek in sicer bomo letos po ocenah za celoten svet za razne podatkovne centre potrebovali že nekje 1000 TWh energije. Z uporabo umetne inteligence, internetom, shranjevanjem in objavljanjem vsega živega, raznih oblakov in podobno potreba po energiji samo raste..., saj se nekje v ozadju vsi ti podatki morajo shraniti. Večina uporabnikov to verjetno niti ne ve, jih ne zanima ali se ne zaveda, kaj s tem povzročamo.
Npr. naša jedrska elektrarna JEK letno proizvede do nekje 6 TWh energije. Se pravi samo za shranjevanje teh podatkov porabimo kapaciteto ca. 167 JEKov letno, pa kot kaže bo še samo raslo.
Kaj lahko naredimo sami: ne shranjujmo vse, sortirajmo samo bistveno, shranjujmo res kaj potrebujemo, verjetno tako večino vseh teh podatkov nikoli več ne pogledamo/rabimo, shranjujmo lokalno na naših računalnikih, ne v oblakih, kar je možno in podobno (npr. print ali klasična knjiga, je precej bolj ekološka kot digitalna knjiga, pa še več generacij jo lahko uporablja)...
= digitalno onesnaževanje :), ki ga večina folka ne razume, tudi EU birokrati očitno ne, in na koncu pod črto je to bisvteno bolj problematično kot pa da bi imeli dizel in bencin motorje....podobno kot CO2 pri vozilih/kamionih.....
A za Giulio, ki je 10 let star model, kar se predvsem vidi v notranjosti, pa nima liftback vrat zadaj ampak je klasične limo z majhno luknjo za nalagat tovor. Pe še vedno hočejo 5k€ več denarja in to za avto, ki je za številko manjši pa precej neroden za vstopanje, ker prednja vrata niso ravno vzor ergonomije. To je res za mulce v dvajseti in tridesetih letih.
Za C klaso pa sem za ta motor samo izenačil opremo s Superbom brez afnarij tipa usnje in podobno in prišel na neverjetnih 87k€ 😂.. pa ravno tako je klasična limuzina in razred manjši avto.
to nisem mislil dobesedno/resno za menjavo, ampak meni osebno je ta Alfa Giulia še vedno n krat lepša kot katerakoli Škoda, četudi ne morem reči da je Škoda slab avto (kot sem že pisal sem se nazadnje vozil z zadnjim Superb od šefice, ki ima vso možno opremo razen komplet usnja za ceno 49k €, dober avto, notri lično izdelan, ampak osebno jaz še vedno ne bi dal toliko € za Škodo, če bi kdaj koli kupoval avto za toliko denarja....raje 1 let star MB za tak denar....), ampak ta debata okrog avtov je dosti brezpredmetna ker ima vsak X svojih razlogov....no je pa to prednost foruma da vsak malo po svoje piše...
50k € za Škodo :), jaz osebno nikoli....dvomim da bi bilo glede kakovosti pri kaki Alfi kaj slabše, imaš pa obliko kot se za gre oz. za moje pojme eno lepših/boljših, pa tudi motor bistveno boljši kot iz koncerna vw....(saj si napisal, da bi kupil neracionalno, torej ne more biti to potem Škoda :)).
sej gre samo za anketo dijaka, da mu s tem pomagaš pri seminarski oz. nalogi ki jo dela, ne gre za rocket science, da mu demoliraš idejo na prafaktorje, takoj na prvo žogo
to situacijo bisvteno spreminja, ker človek ki je na kokainu (+alko 1,8 promila ?!?) malo drugače funkcionira (možgani dajejo hype občutek) kot pa povsem trezen, in se odpira veliko vprašanje kaj vse se je tam "dogajalo", lahko je bila problem samo ena napačna beseda in se je zgodilo kar se je...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Vprašanje za primorce :), ali je sedaj že narejena "normalna" kolesarska pot iz KP-Izola-Strunjan-Portorož (tisti del paranzane) brez da se voziš po glavni cesti med Izolo in Strunjanom, preden potem nadaljuješ v tunel.....torej normalna družinska pot in ne neka super off-road avantura....(bral sem da se da tudi z rolerji - http://rolanje.eu/poti/rolerska-pot-koper-porotroz/, torej bi razumel, da se nikjer ne voziš po glavni prometni cesti?). Hvala za pojasnila....ali je bolje štartati iz Strunjana (da ne bom preveč poslušal, da sem izbral pretežko pot
).....
Povezava za deljenje
Deli na druge strani