Skoči na vsebino
Pohvalite se,...
Napisano
pred 2 urama je FuManchu napisal:

Koliko € pride tak poseg, če ni skrivnost?

za to sem se zdilal za 750€ in imel sem nadomestni avto 7 dni (tor-pon), "bruto" dela pa je v osnovi za 5.dni (ker mora en dan čakati, ko namaže da ven potegne rjo, itd....)...meni se je zdelo OK, sem mislil da bo bistveno dražje, ker npr. cel komplet (nov blatnik pride 750€)....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Evo, rjo na levem in desnem zadnjem blatniku saniral, na notranji rob so mi "nalepili" še dodatno gumi zaščito, tako da pravijo, da za naslednjih 10.let bi moralo zdržati (pol se bo pa verjeto tudi sin že naveličal starega avta :)), na koncu so mi avto celo generalno oprali in spucali znotraj, lepo in sem zadovoljen 👍 -> popravljal pri Avto Smole, Komenda.....(priporočam).....

10.let.jpg

popravilo_1.jpg

popravilo_2.jpg

rja_1.jpg

rja_2.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Klima v stanovanju ...
Napisano
pred 1 uro je Scr3am napisal:

Res je da ne rabim 3.5kw ampak za to ceno... Za split sisteme sem pa slisal, da se ne obnesejo ravno najbolje in poleg vsega je cena enaka, kot ce kupim dve loceni klimi.

P.S. A split sistem lahko istocasno hladi/ogreva obe sobi ali ne? Google pravi, da lahko vendar se moc zmanjsa in ponavadi nemores nastaviti razlicno temperaturo v vsaki sobi.

split (vsaj moja Daikin) deluje bp, zunanjo imam 5kw in dve notranji (mislim da 2,5 in 3,5)....moj model ima omejitev edino to, da v notranji lahko bodisi obe hladita ali grejeta (ne more pa ena greti, druga hladiti - lahko da imajo novejši modeli to tudi že na voljo)....ni težav z različno temperaturo....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

nekaj za nostalgijo iz osnovne šole in yugo kampov :), očitno se še najde roba ki je dejansko "made in germany" (kar se dejansko še vedno kaže v kvaliteti, sploh pri sestavi vse paše "u nulo") in ne samo kitajčki.....

slika_2.jpg

slika_1.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nisem mislim samo Jadran in Croatio do Splita....sem bil oz.sem kar redno po EU mestih in.....ja se strinjam življenjski standard in kar nam omogoča SLO (narava, blizina vsega, itd....) to je TOP....ostali "luksuz " (vključno z avti) pa žal zaostajamo....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 28 minutami je jures napisal:

Verjame malokdo ampak v Sloveniji imamo izjemno visok standard. Sicer pa samo na cesto poglejte. Povprecna vrednost gajbe je 30k

s prvim stavkom se strinjam, z drugim pa ne ravno, kljub vsemu imajo v nemčiji (če gledaš po naši AC) ali v samih mestih oz. po njihovih AC bistveno boljše avtomobile kot SLO.....(razen mogoče kdo ki ima DE tablico in se vozi s kako dacio ali podrto toyoto staro 20 let.....takemu je v DE verjetno težko....).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano
pred 55 minutami je Alex napisal:

No, sem pa za nagrado dobil na autobahnu  igrico, preizkusi, koli gre ta x motor. Z doseženim sem zelo zadovoljen. Poraba pa je bila takrat preveč litrov/100.😄😄

in kakšen je rezultat 215 ?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup avta pred 2025
Napisano
pred 43 minutami je jures napisal:

Ni ravno vezano direktno na temo ampak z mulcem sva iskala njegov 1. Avto, Fiat pride domov. Budget 3000-5000 odvisno kaj dobis. Vse se giblje tam okoli cca letnik 2010. V 14 dneh sem prevozil celo Slovenijo in ogledal ene 12 avtov ker 'gospoda' so se vedno v Nemciji, ampak z veseljem. Kaj vse ti prodajo preko telefona, ne mores verjet....

V to filtražo pade bolj konkretno:

Bmw 1

Fiat Bravo

VW Scirocco

Swift

Mini

Fiat 500

En miljon zgonenih peugeotov, cliotov, oplov...

Konkretno sta dva padla v finale VW in Bravo.

Pleh....pleh je najvecji problem, vse rjavo ne glede na znamko. Pragovi....za 5k je izjemno tezko najti avto 15 let star, takle mamo.

Na koncu ni bilo druge da sem se njegov motor prodal in sva morala visje, da se najde kaj bolj uporabnega.

Kilometre je treba enostavno ignorirat, dokler so realni (avtovlog pomaga, avta ki ni bilo notri sem preskocil)

Groza, nakup rabljenega avta :)

Ampak sva najdla potem res dober kompromis. 

NIsem kupoval rabljenega ze dooooolgo, ker menjam pod lizingom, ampak trg rabljenih je nor.

In kaj sta potem vzela?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Hmmm, danes sem se vsedel v očetov R Megane 1.5dci GT letnik 2014 dizel, ker ga bom rabil nekaj časa....najbolj sem bil začuden, ko je ravno tankal :).....poraba 4,6 (je res da je penzionist) in še bolj impresioniran nad podatkom "doseg s polnim tankom" 1.150km :), heh....me je kar zamikalo, da bo naslednji avto spet dizel....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 1 uro je Z M A J napisal:

Dober večer!

A tudi kaj fitness-irate?

Meni se zdi idealno po dviganju uteži še potem malo na bicikel, za dobre pow urce recimo. Za ogrevanje pred kwihtanjem pa itak sobni bicikel, to pa mora bit :)

Na stara leta je fitness must in bolje kot kaki ekstremi na kolesu (ala rogla in pogi) ali kaki drugi ekstremni sporti ki so dandanes popularni -> 

WWW.RTVSLO.SI

"Če se primerjamo z drugimi narodi, smo telesno zmogljivejši, vendar pa izgubljamo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 10 urami je jstdoma napisal:

Podrli dve malo manjši smreki in jih odpeljali na žago :) 

IMG_20250614_075351.jpg  IMG_20250614_075650.jpg

IMG_20250614_082546.jpg

odprodaš v Avstrijo ali uporabite doma oz. se s tem ukvarjate? Če ni skrivnost, če se to odproda, koliko je recimo to odkupna cena za ti dve smreki (koliko kubikov lesa je to?)....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 8 urami je Bini napisal:

S cigoti si točno zadel poanto vzgoje! Ker so otroci od staršev nevzgojeni in ne hodijo v šolo imamo z njimi vsi problem! :nevem:

in jim niti ni treba hoditi, ker dobijo od sociale vse....(sem zadnjič gledal en prispevek, kjer je bila primerjava, da če sta oba starša na minimalcu zaposlena in delata po 8h, dobijo malenkost več kot pa cigoti z 17 otroci od socialne pomoči, in so rekli, da se še malo znajdejo (= kradejo, delajo na črno) in potem imajo že več kot pa "normalna familija", kjer pač delajo po pravilih....). Režim bi moral biti bistveno bolj strog, ne pa da se gremo neko super truper demokracijo, kjer ima vsak miljon svojih pravic (enako je v službah, predvsem tisti ki luftajo, poznajo vse črke pravice in kakšne so njihove pravice, noben pa kakšne so njihove dolžnosti/obvezunosti oz. to zadnje hitro pozabijo :)).....situacija bi bila relativno hitro rešljiva, ampak politika očitno tega "kislega jabka" noče ugrizniti....podobno je s kakimi kaznimi, itd....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano (urejeno)

Odvisno kaj želiš, realnost je pač taka da če se takega avta želiš znebiti je vsak eur ki ga dobiš veliko, žal je to kruta realnost....jaz bi mu avto za 1000 eur še opral🤣

Popravljeno od sportman333
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 2 minutama je samSimon napisal:

In tehnično gledano je tudi to prekršek 😄 Če so pa že koga kaznoval za to pa ne vem.

Yes, od Brezovice do Logatca po prehitevalnem, brez smernikov in vsaj 150 povprecje....za mano pa provida, mi je nastel x prekrškov....sem na koncu ok skozi pršu....od takrat uporabljam smernike in ne vozim samo po levi🤣🤓

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Očitno je to še vedno biznis za lokalne kradljivce ki verjetno rabijo keš za drogo....kolegu en teden nazaj iz avta (sharan) pred bajto ukradli prenosnik, očala z dioptrijo (ki jih nimaš kaj rabiti) in ruzak in par 10eur....ima posneto z kamero ko je model še čik kadil ob 2eh zjutraj pol sel pa malo po avtu šarit🤣....zdaj ima pa odisejade s policijo (čik so našli, lokalna policija pravi da nimajo dovolj kadrov in bo trajalo...)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jaz sem na zadnje vzel K4 home control, zdaj po nekaj pranjih za moje potrebd zadošča, dal sem pa potem 280€ v gitasu kr.....prodajalec mi je rekel da je to hobby program in da s to serijo ni priporočljivo delati več kot 30min brez da bi se vmes vsaj malo ustavil zaradi pumpe, kar pa za pranje avta ali rolet niti ne rabim...kar mi je ok ker k4 nima premočnega pritiska lahko uporabljam vedno max za avto ali zaluzije (kolega ima k7 in tam pravi da mora že paziti na pritisk, sploh za avto), tudi prane plošče lepo opere z nastavkom ki dela "vrtinec"....za enkrat sem za moje potrebe zadovoljen....2leti garancije, in kot je rekel prodajalec bi ob normalni uporabi (ne zdaj neka heavy duty celodnevna uporaba) zadeva morala funcionirati....za moje potrebe se mi ni zdelo vredno dajati za k7 še 1x več. ..

Popravljeno od sportman333
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.