Tetka Micka je trpela za demenco. Nekega dne je na obisk povabila dve prijateljici. Da ne bi pozabila, kaj dati na mizo, si je zapisala: “1.kavica, 2.piškotki, 3.narezek, 4.čajček, 5.sendviči, 6.sok.”
Tako. Obiski so prišli. Vsedle so se za mizo in se začele pogovarjati. Kar naenkrat pa Micka opazi, da je miza prazna. Hitro skoči za pult in pogleda na listek: “Aha, kavica.”
Skuha kavico im jo položi na mizo. Pocasi nadaljujejo s pogovorom, medtem pa pijejo kavico. Ko končajo, Micka pospravi skodelice in sede nazaj za mizo. Čez nekaj časa zopet opazi, da je miza prazna.
Hitro skoči za pult in zopet z listka prebere, naj najprej postreže kavico. Spet skuha kavico, nato pa se vse skupaj nekajkrat ponovi. Ob koncu obiska se prijateljici poslovita in na dvorišču pripomnita ena drugi:
- “Ta skopuška Micka!”
- “Ja, vsaj kakšno kavico bi na mizo dala...”
Starka je bančni uslužbenki izročila svojo debetno kartico in rekla:
- “Želim dvigniti 10€.”
Uslužbenka ji je rekla:
- ′′Za dvige, manjše od 100 evrov, morate uporabiti bankomat.”
Stara dama je želela vedeti, zakaj …
Uslužbenka ji je vrnila bančno kartico in ji razdraženo rekla:
- “To so pravila. Prosim, opustite, če ni drugega vprašanja. Za vami je vrsta strank.”
Starka je nekaj sekund molčala, nato pa je kartico vrnila blagajničarki in rekla:
- “Prosim, pomagajte mi dvigniti ves denar, ki ga imam.”
Zaposlena je bila presenečena, ko je preverila stanje na njenem računu. Pokimala je z glavo in ji spoštljivo rekla, da ima na računu 300.000€, banka pa trenutno nima toliko denarja.
- “Se lahko dogovorite za sestanek in pridete spet jutri?“
Starka je nato vprašala, koliko lahko takoj dvigne. Zaposlena ji je povedala da znesek do 3000€.
- “No, zdaj mi prosim dajte 3000 €“
Uslužbenka ji je nato dala denar zelo prijazno in spoštljivo. Starka je v torbico vložila 10 € in blagajničarko prosila, naj ji na njen račun vrne 2990 €.
Morala te zgodbe: Ne se zafrkavat s starejšimi, ki so že marsikaj preživeli in imajo veliko izkušenj. Vaša malomarnost bo nagrajena s še več dela!
- "A ti uživaš v penziji?"
- "Ne glih... Bolijo me kosti, boli me hrbet, bolijo me noge, bolijo me roke… pa ti?"
- "Jaz pa, kot da sem se ponovno rodil."
- "Kako to misliš?"
- "Nimam las, nimam zob, zjutraj sem se pa še poscal..."
Sem tuhtal, kako montirati varnostni sistem v hišo. Zanesljiv varnostni sistem. Vsaka malenkost je imela ceno nekaj tisoč evrov...
Pa sem se domislil!
V komisijski trgovini sem kupil par rabljenih zelo velikih delovnih škornjev (res velikih!) in jih postavi pred vhod v hiša. Zraven sem položil izvod revije “Strelski šport” in veliko posodo (res veliko!) za hranjenje psov.
Na vratih sem pa pustil listek z naslednjo vsebino:
- “Francka, z Borisom sva šla na lovsko zvezo po dodatno municijo. Vrneva se čez pol ure. Rotweilerja raje pusti pri miru. Zjutraj sem ju peljal k veterinarju cepit, pa sta nekaj sitna”.
Sem prepričan, da ga ni heroja, ki bi šel preverit v hišo, kakšno je stanje...
Sedi Mujo v avtobusu. Vrata se zaskočijo in ljudje jih hočejo odpreti s silo.
Mujo jih ima dosti, vstane in z glavo udari v vrata. Vrata se odprejo.
Mujo pravi: “Evo, vi Slovenci bi sve samo sa silom, treba je i sa glavom.”
Letos dopustujte doma – ne nosite težko prisluženega denarja v tujino!!!
Pojdite na slovensko obalo v večinoma srbske hotele Sava turizma.
Dopust lahko preživite tudi v slovenskem biseru Bled ali v večinoma srbskih hotelih Sava turizma, v srbskih termah 3000 – Moravske toplice, v srbskih termah Ptuj in Radenci.
Če ste tovrstni nacionalist in nočete biti v naštetih srbskih termah, lahko dopust preživite tudi v madžarskih termah Lendava…
Pijte hrvaško kavo Barcaffe z mlekom francoskih Ljubljanskih mlekarn, hrvaško Cockto, češko vodo Radensko, srbski sok Fructal.
Za kosilo svetujem piščanca ukrajinske Perutnine Ptuj, poplaknite ga z nizozemskim pivom Pivovarne Laško ali Union, če pa se boste morali po kosilu olajšati, si zadnjico obrišite z češkim papirjem Paloma.
Nakupujte pri najboljšem sosedu hrvaško-ruskem Mercatorju, kjer vam bodo prijazne slovenske trgovke in trgovci z veseljem prodali izdelke hrvaškega Žita, Droge, Kolinske…
Ko vam bo pri vsem zgoraj naštetem zapravljanju zmanjkalo denarja, si le tega lahko sposodite v sledečih bankah: nizozemski NKBM, italijanski Banki Koper, madžarski banki SKB, srbski Gorenjski banki.
Če ne greste na dopust in skrbite za svoj vrt ter samooskrbo, pojdite po sadike v srbsko Semenarno.
Opozorilo: v primeru glavobola zaradi napisanega vzemite švicarski Lekadol...
Dopoldan je bil lep in sončen. Pa sem hčerki zamenjal zimske pnevmatike z letnimi.
Zdaj se je vsul snežni metež in v pol ure natrosil 1 cm snega... Hčerka pa se zvečer odpravlja na pot - s pravkar montiranimi letnimi pnevmatikami po zvoženem snegu se mora spustiti po 12% naklonu...
Žena in jaz sediva s še dvema zakoncema pri mizi, jemo, pijemo in se pogovarjamo... Pa gre žena na stranišče in, normalno, gre prijateljeva žena z njo. Čim odideta, se oglasi prijatelj:
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Pridejo trije norci v norišnico in zdravnik opravi z njimi razgovor. Najprej vpraša prvega:
- "Zakaj si tu?"
- "Ker sem kadil v enosmerni ulici."
Drugi odgovori:
- "Ker sem z vso silo zaloputnil vrata na mojem kolesu."
Tretji pa pravi:
- "Jaz sem pa policist, ki je aretiral ta dva..."
Povezava za deljenje
Deli na druge strani