Ko tvoja čaša zajame Berg König iz Hoferjeve pivovarne, se kot bi odkrival skrivnostno deželo na robu sveta — gosto zlato, skoraj svetlobni žarek, s pestro peno, ki se počasi spušča kot jutranja meglica čez alpsko puhaste logo…
🍺 Vizualno popotovanje
Pivo se pred tabo razblini v topli jantar in zlato-oranžni zoki, z rahlo završno belkasto peno, ki počasi pada kot predlog jesenske jablane.
Vonj
Prvi pihljiv vonj prinaša alpske cvetlice: bezeg, rumeni cvetovi trate, morda nekaj suhih zelišč, ki spominjajo na daljne paše. Ob tem se položno vmešajo rahle note korajžnega ječmena in mastne testo v pekarni, pred tem, ko se prebudijo nekatere grenke, skoraj humorne kanale hmelja.
Prvi požirek
Ko pivo zaigra na tvojem poldrugi jezik, se ob melodiji prvih sladkorno-karamelnih tonov pojavi blaga kislost, ki spominja na žebelj v traški modini. Notranji val vzdržane sladkosti protislovno pluje mimo pretresenih grenkih hmeljnih elementov, ki v jeziku pustijo zelo rahel modro-oranžen priokus borovca in citrusov — a le kot zelo diskretna šepetna manjšina. Tekstura je rahlo mehka, a dovolj tonirana, da se ves čas zdi, kot da imaš v ustih stiropor.
Po pivu
Ko požnjeta zadnji kapljice, pivo ostane, kot končni zvok – lahek, topel in premislek poln. Nekaj sladkega karamele ostaja, a se skupaj z rahlo hmeljno grenčico ujamejo v lep, ne preveč intenziven udar zaključnega aplavza. In v vedno bolj tihem odmevu začutiš še evokacijo bledega drevesnega lubja.
Za tale opis si se moral res potrudit.
Mislim količinsko.
The only aproved cure for too much fun is three much fun!
Em, glej, sm kmet an s hribu doma, pei ne zastopm lih tanartabl, ki češ zdej s tem povedat: "... ... so ustaši trenutno okupirajo ... ..."
Prvi Ustaši so se borili proti "Turkom" in s tem pravzaprav omejevali njihove napade tudi na naše prednike.
Drugi Ustaši pa so se v času druge svetovne vojne borili proti komunistom. In ker vsi dobro vemo, da zgodovino pišejo zmagovalci, so Ustaši označeni kot kolaboranti in sovražniki, Komunisti pa kot odrešitelji naroda.
Naj te nekaj vprašam:
Na območju Slovenije sta nemški in italijanski okupator med vojno pobil okoli 31.700 Slovencev.
Rdeča armada je povzročila nekaj več kot 5.000 slovenskih žrtev.
Protirevolucionarni tabor, v katerem so zajete vaške straže, četniki in vse tri veje domobranstva, so med vojno zakrivili smrt 4.400 Slovencev.
Zavezniške vojaške enote so predvsem v bombardiranjih pustile skoraj 1.900 žrtev v Sloveniji.
Ustaši so med Slovenskim narodom povzročili 800 smrti v Sloveniji.
Partizansko-revolucionarni tabor (komunisti) je povzročil več kot 24.000 žrtev – med vojno in po njej.
Zdaj mi pa ti povej, kdo je bil večji sovražnik Slovenskega naroda?
Čist si zgrešil temo. Moj post je govoril o okupaciji slovenske zemlje sedaj, danes, ta trenutek . In o sedanjih kolaborantih.
Sem mislil za vas, ki imate take probleme s temi sedeži🤣. Jaz lahko na deski sedim pa uživam na kolesu, sem še iz časov, ko so bili sedeži še iz trde plastike....
Iz trde plastike zici večino niso bili, niti pred dobrimi 4. desetletji. Imel sem Bataglina cestaka 86 letnik, takrat so bili sedeži Concor norma.
Ampak kot mulc bi takrat lahko prenesel karkoli.
Moja trenutna težava je obrabljenost kolčnih sklepov, kar povzroča stalno vnetno stanje ovojnice sklepov in vpliva tudi na sedalne kosti - tiste ki imajo kontakt z zicem.
Ne ni vseglih kakšen zic imaš. Tudi če si čisto zdrav ni vseglih.
Če se voziš s trekingom po ravnem, je težko ugotoviti, da so, naprimer, nekateri zici dobri za spuste...
Širino riti sem nameril 11.5 cm - Ergon ki sem ga kupil je 9-12cm pa mi je rahlo širok. Zanimivo, da na otip je precej trši kot večina zicev, ki so samo plastika prevlečena s peno. Ko ga obremeniš z dlanjo, se, za razliko od večina zicev, ki so samo plastika prevlečena s peno, upogne.
Original (ne prav poceni) zic na Canondale niti slučajno ni nudil nekih užitkov na daljših spustih. Sedaj sem prav zadovoljen, da se da na novem zicu premaknit rit tudi mal nazaj. Je sicer občutek kot da sediš na dili, samo da za razliko od drugih zicev, tu rit ne boli.
Kupim Donfeng Box. Zanj odkartam 17 jurjev, ampak ker je polna cena 24 jurjev, na to polno ceno plačam kasko. Zapeljem nov avto s parkirišča avtosalona,in takoj v prvem križišču naredim totalko. Zavarovalnica mi plača 24jurjev.
Potem moja žena kupi nov Donfeng Box in zanj spet odkarta 17 jurjev.
A sem odkril nov poslovni model?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Za tale opis si se moral res potrudit.
Mislim količinsko.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani