Skoči na vsebino
Omrežnina 2024 po novem
Napisano
pred 58 minutami je Freak napisal:

Nimajo vsi te sreče. Pri nas na šihtu se najbolj jezijo lastniki sončnih elektrarn. So šle omrežnine kar konkretno gor.

Hmmm, a zato, ker bolj obremenjujejo omrežje, trafote in delajo dodatno delo za izravnavanje porabe?:nevem: Verjamem, da so se navadli na to, da se jih je financiralo vsepovsod vključno s subvencijami, netmeteringom itd. Mislim, da je bilo ves čas nefer do drugih uporabnikov in da gre zdaj bolj v smeri pravičnejše uporabe omrežja. Sej lahko, da se motim pa bi morali imeti zastonj, ostali pa bi morali še za njih doplačat. Kaj pa vem.

So pa vseeno na boljšem, sej se lahko izključijo iz omrežja in so čisto samoskrbni pa ne bodo plačali nič. Ostali si tega ne moremo privoščit, oziroma si lahko, ko postavimo svoje sončnice in baterije.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 10 urami je g.Wankel napisal:

Iskreno povedano, me ne bi motil :)

Do trenutka, ko bi pri tebi našli pomanjkljivost... recimo, da je kupil roadsterja in da je s tem nakazano, da je lahko bolj divji na cesti pa še prehladil se bo večkrat in dodatno obremenjeval zdravstveno blagajno. Vsakemu se najde neki, če se le hoče. 😉

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano

Aha, potem bo drugi na Giru, pol pa v prvem tednu odstopil na Touru in iskal rešitev sezone na Vuelti, kjer bo 5. zmagal in ostal za vedno na vrhu zmagovalcev dirke po Španiji, kjer mu bodo postavili en tak lep spomenik.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 17 urami je Alex napisal:

Kolesarji, ki jh ob neumnostih golobnjaka ni več na spregled pred parlamentom, so pa kaj? 

Sej če ne vidiš razlike ti žal ne morem pomagat. Eno je branjenje lopovluka nekega politika pa očitno z enakimi karakterji kot jih pelje naokoli tud Rupar. Tukaj gre za osebno zadevo JJ-a in odgovarjanje za izigravanje pravne države oziroma zlorabljanje položaja.

Drugo so pa protesti proti določeni politiki, ki se v škodo ljudi izvaja. In tako kot pravi @Jest, imate kolesa, zberte tele Ruparjeve udarnike oziroma celjske puntarje pa jih pripeljte v Lj. Če nimajo svojih koles si lahko sposodijo BicikeLJ (ni drago... cel let si lahko za 3€ sposodijo kolo) pa se naj starčki malo okol vozijo po Trgu Republike. Zdaj je tam plac pa lahko krožijo brez nevarnosti, da kje koga povozijo al pa da kdo pade v gneči. To je čist legitimno.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 12 urami je Bini napisal:

Se večino strinjam s tabo ne razumem te pa zakaj te moti kovček gotovine? A nisi bil ti pred časom proti uvedbi samo brezgotovinskega plačevanja.... 🥴😉

Hmm a tebi je res enako 165.000€ za nakup stanovanja v gotovini, v primerjavi recimo kupovat stvari za nekaj 10€ v gotovini. Govorimo o lopovščinah, ne pa o totalni ukinitvi gotovine.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
dne 17. 9. 2023 ob 17:10 je Boss napisal:

Glih kar razmišljam, al smo mi sploh na istem planetu? Mislim pa to je spet enako kot tista fora z antivakserji al kaj? :nevem:

OK, čeprav se mi ne da tega razlagat,  gre za to, da naj OBA načina plačevanja ostaneta enakovredana in ne da bodo poskušali ukiniti gotovino. Za vpis gotovine v ustavo gre le zato, da komu ne bi padlo na pamet, da bo rekel, da zdaj je pa konec in edino digitalno je možno plačevat. Ta zapis v ustavo pa nikakor ne pomeni, da ukinemo digitalna plačilna sredstva, ne ebank, ne POSov, ne instantnih plačil, ne kriptotov itd itd.

Ne razumem pa zakaj je nekatere strah, da bi bilo to zapisano v ustavi? Vprašal bi česa se vi bojite, če je to zapisano recimo tam? Sej to ni nič kej takega, gotovina je na svetu že tisočletja in je do danes kar lepo šlo z njo. Zakaj bi jo torej demonizirali naenkrat in vse spravili zgolj v digitalno obliko. Kot se @SeekK sprašuješ zakaj toliko truda za obdržanje gotovine bi te jaz vprašal isto, zakaj toliko truda za odstranitev gotovine? Za odstranitev je potrebno bistveno več truda in prilagajanja, kot pa če ostane zgodba še naprej taka z obema plačilnima načinoma. Torej zakaj toliko truda, da se gotovino odstrani? V kapitalizmu se ne zgodi nič, če ni zadaj finančni ali politični interes.

To, da pa se nižji zneski ne bi beležili nikjer je pa itak buča vseh buč, ker ko so 1x zadeve zabeležene so zabeležene in jih moraš namensko brisat iz baz kar seveda ne bo počel nihče. Se pravi pesek v oči pa čeprav nimam česa skrivat mi ni všeč, da nekdo dela bazo kjer proučuje moje navade pa tudi če gre recimo za popit sok ali pa kavico na dan.

Kar se pa socialnega vidika tiče je pa to še en od načinov, kako preprečit, da bi otroke in mlade naučili s prakso kaj denar sploh je, zakaj je pomembno varčevanje, kako planiraš porabo in se finančno obnašaš odgovorno. Otrokom v bolj zgodnjih letih lahko to prikažeš več ali manj zgolj v fizični obliki, ko recimo shrani kovance v šparovčku, ko gre na morje, da vidi fizično koliko ima denarja, ne pa da je to skrito na neki kartici, kjer imaš možnost riniti celo v minus. Z gotovino ne moreš iti na sladoled in tam it v minus s kartico pa ni težav. Tudi kontrola sredstev brez aplikacije je še za marsikaterega starejšega velik problem, kaj šele za otroka.

V glavnem ni vse zlato kar se sveti in tudi digitalni denar to ni. Je pa za kapitalizem odlična zadeva spravit čim več ljudi v kredite, v dolžniško upniško razmerje in ukinitev gotovine je en od prvih načinov kako to pospešijo in lažje spravijo ljudi iz finančne neodvisnosti v dolžniško stanje.

Na evo ti ga ne, dobro leto nazaj smo se pogovarjali zakaj naj se uporaba gotovine vpiše v ustavo, ker digitalno poslovanje bo omogočilo sledenje čisto vsaki transakciji in predvsem NAVADAM ljudi. Ni trajalo dolgo in banke so recimo že začele pogojevat kredite in limite zgolj na to ali si vplačal loto. Kaj sledi, kupovanje piva, čikov, sladkanih pijač, da ti recimo povišajo zdravstveno zavarovanje?

SVET24.SI

Slovenka je na družbenih omrežjih potožila, da ima težave z banko OTP, in sicer ji zaradi nekaj vplačil na lotu noče odobriti povečanja limita na...

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
Pred eno uro je NevLado napisal:

Ne ne, nesmeš bit zmer tko črnogled. Jaz sem mlad in sem recimo danes prvič bral o tem, ker prej nisem poznal tega primera. 

Ni glih letelo nate, ampak bolj na une kvadroglavce pred sodiščem v Celju. Kako moraho bit tolk neumni, da gredo za politika demonstrirat in se blamirat. Pa ne glede za katerega politika se to gre.

Je pa v tej zgodbi krivosodja le toliko kolikor predolgo traja ta primer.

Aja pa mediji, ki tole zgodbo predstavljajo tud ne znajo računat. Ocenjujejo vrednost kupnine iz leta 1992 z menjalnim tečajne iz leta 2007, ko smo prevzeli €. Leta 1992 še ni bilo Evra in najbolj stabilen tečaj je bila marka, ki je bila takrat cca 60€ za tolar oziroma bon. Kar pomeni, da je cena bila okoli 9000€ (če računamo, da je bila cena € vezana na marko, kot najbolj stabilno evropsko valuto v vrednosti 2:1) in ne 4500 kot pišejo. Sicer ni velika razlika ampak vseeno, vsak zasluži pošteno obravnavo in navedbe pa četudi je lopov.

Pa še, če upoštevamo inflacijo, je pomenilo leta 2005 teh 9000€ iz leta 1992 kot bi bilo slabih 13000 leta 2005, ko se je zgodila prodaja. Od tuki pa ne bom nadaljeval, saj maš opisano kako se je dogajalo.

Aja pa še tole zanimivost, ki jo ne najdeš. Ko je 2009 kupoval novo stanovanje od rokometašice Dolarjeve je kupil z gotovino, ki jo je prinesel v kovčku. Tako da vse te mahinacije levo in desno praktično v nekaj letih s stanovanji je tipični red flag, ki ga banke zaznavajo kot pranje denarja.

Za razlago je tukaj kar dobro opisano kako je šlo tole. Aja pa Imos je dobro služil z državo saj je bil čudežno izbran na kar veliko visokoprofitabilnih projektih (to so bli posli v višini, da se zdi afera Litijska prav smešno mizerna).

SIOL.NET

Čeprav ima prvak SDS Janez Janša uradno le 172.000 evrov posojila, mu je v zadnjih treh letih s preprodajami nepremičnin uspelo postati...

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano

Osebno pa mislim, da je ravno obratno. Skos sem jih kupoval na Petrolu pol jih pa pač tam nisem več dobil in sem bil prisiljen it drugam. Še vedno mi je lažje it na bencinsko spotoma pa tud, če je na koncu nekoliko dražje, ker sam brisalce menjam na 5 let je to smešen strošek.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pred eno uro je NevLado napisal:

kakšnim alkoholom?

drugače pa @Boss ne gledat te autodoc selektorje pa to, pejt direkt na bosch page pogledat kere ti pašejo

https://www.boschwiperblades.com/xc/sl-si/-/sl-si/ef6618277b0dc0acfbbeaf9884e9537e0cf78382

Sem takoj naročil in plačal zdaj pa čakam že 4. dan. Hvala bogu se mi ne mudi, ker stari še vedno delujejo dokaj solidno. Bo pa uspeh , če bo tole vsaj drug teden prišlo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ma glej... ubit človeka pač ne smeš pa če se še tolk kurčimo klele. To je poanta situacije, ki jo pač ne razumeš. To je v stilu kaj bi bilo če bi bilo.

Ostalo se strinjam, ne bi jo smel dotaknit ampak kaj še vse ne smemo pa se vseeno počne - recimo pijan v avto za volan pa skoz rdečo.

imam pa občutek, da se o tem sploh ne bi pogovarjali, če jo ne bi pošlatal Eritrejec ampak en kleni Evropejec. Ups, aja, sej res to se skos dogaja, samo pač ne vemo, ker za medije tak dogodek ni interesanten. Pa je glih tako nesprejemljivo pa ne glede kdo koga šlata in kdo koga ubije.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 3 urami je Slivka napisal:

Demokracija je, če se dva volka in ovca usedejo za mizo, da se dogovorijo, kdo bo za večerjo.

Svoboda je pa, če ima ovca na tem sestanku puško...

pravilo močnejšega pa ... če sta tud oba volkova oborožena? :nevem:

pred 3 urami je Slivka napisal:

Zato sem vseeno mnenja, da je prav naredila. Možakar je mrtev in ne more povedati, kaj je bilo. Pa tudi, dokler je še lahko govoril, njej ni povedal, kakšne namene ima. In ženska se je branila. Če ga je ob tem štihnila - kaj je pa rinil vanjo...

Prav ali ne prav... zakonodaja je pač jasna in ne more si vsak vzet pravico v roke pa četudi bi imel formalno lahko prav. Ker če vzameš pravico v svoje roke si pač prekoračil linijo in lahko iz žrtve postaneš storilec.

Glej, ker sva pri primerih, mogoče v razmislek:

Se pelješ po svoji gorski cestici in na nekem nepreglednem križišču ti ena mesta nenavajena tetica vzame prednost in avta počita ter končata v obcestnem jarku. Seveda, kot se ponavadi zgodi v takih primerih je vedno nekaj hudih obtožujočih besed, kjer vsak od vaju trdi, da je kriva nasprotna stran. Ker vidiš, da to ne pelje nikamor in da je najboljs spravit avta na cesto odideš do kesona in vzameš svojo najljubšo lopato in z njo zakorakaš proti prednjem delu avta, da ga boš poskusil odkopat iz jarka, ker je samo rahlo nasedel.

Tetica je ravno bila na telefonu in ko se obrne zagleda tebe, brkatega hribovca v gumjastih škornjih z lopato v rokah mrkega pogleda, ker seveda nesreča ni glih zabaven dogodek. Tetica se ustraši, ker misli, da greš nadnjo, telefon ji pade iz leve roke, desna je pa že v torbici, kjer izvleče pištolo, ki jo je dal njen jebač za samoobrambo.... in te pihne.

Ti si mrtev, tetica se pa na sodišču izgovarja, da si jo najprej nasilno povzročil karambol, jo verbalno nadlegoval in da si jo nato hotel pokončati z lopato. Trdi da je streljala v samoobrambi.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Po zakonu je to prekoračen silobran. Tam lepo piše "da jo je domnevno seksualno napadel". Jo je zagrabil za rit ali jo ni se pač umorjeni ne more več braniti.

Verjamem, da ni bilo za brezveze, ampak človeka pač ne moreš kar tako ubiti, ker če je to upravičeno potem se lahko začnemo naslednji dan klati med sabo za minimalne stvari, ker je nekdo rekel nekaj neprimernega, se rinil mimo vrste, zaparkiral prosti parkir plac pred nekom, ki je čakal nanj, konec koncev se nekoga dotaknil lahko tudi seksualno neprimerno pa to pač še ni poskus posilstva in da lahko nekoga ubiješ.

V glavnem kaj hočem povedat... če bi šel nanjo z nožem ali drugim smrtonosnim orožjem bi zadeva bila hitro v njeno korist, tukaj pa je verjetno šlo za Keren reakcijo in čisto pretiravanje, ker da nekoga štihneš v srce, ko se poskuša obraniti napada z nožem. Ne vem a smo res že tolk daleč, da nam je to normalno, da kar nekoga takole ubiješ pa četud te je domnevno zagrabil za rit. Še enkrat domnevno je šlo za seksualno dejanje, medtem, ko na drugi strani gre pa za dejanski uboj, kjer ni dvoma, da ga ni ubila.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 10 urami je Jest napisal:

Sem se že pred leti s tem ubadal… pa od takrat dalje ponavadi kar na servisu rečem, da mi še brisalce zamenjajo, ko imam redni servis… Itak menjavam na nekaj let… ko opazim, da ne brišejo več dobro…

Sej, tud jaz nisem vedel, da je to zdaj ratal "issue"- Pred ene 8 leti, ko sem to nazadnje menjal se sploh nisem ukvarajl a bo šlo gor al ne. Zakaj bi naredili enostavno, če je lahko zajebano in neprijazno? Tukaj gre Mazdi osena nezadostno, mama naj pride v šolo.

Še pri prejšnjem so bili brisalci s kljuko zdaj pa obstaja mali milijon adapterjev. Bo očitno treba spametovat tele bimbote in uvesti standard kot pri USB-c priključku.... ups aja, sej je bil standard vobliki kljukice oziroma U priključka pa so ga šli zjebat. Le zakaj, a različni adapterji izboljšajo efektivnost brisanja? NE! Pocenijo? Ne celo podražijo izdelek! Primerno za dobro uporabniško izkušnjo? NE, ravno kontra!

V čem je torej štos? aja v denarju kot vedno... da se ljudje ne zajebavajo s tem gredo po brisalce na servis in spet RVC pade v žep proizvajalca avtov in ne nekega, ki izdeluje neoriginalne brisalce. Kaj je naslednje? Gume? Zavore? Tekočina za šipe? Dišeča smrekca?:nevem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 9 urami je Janez007 napisal:

@Boss ... po sliki sodeč bi moral adapter 4 pasat???

image.png

Za M6 2018 Fl sem nabavil tele (imam pa še zapakirane):

AEROTWIN Original A
MAZDA | 6 Wagon | Sep. 2018 - ...

spredaj

Št. izdelka 3397014398

Kratka koda: A 398 S

https://www.autodoc.si/bosch/12792861

zadaj    

Št. izdelka 3397011630
Kratka koda: H 309 

https://www.autodoc.si/bosch/7023343

Do danes nisem pomislil, da morda ne bi pasali ... :) (sem že mislil zamenjat, pa so začeli spet odlično brisat po tem, ko sem jih obrisal z alkoholom ... mislim, da je na tem forumu to foro nekdo objavil kakšno leto nazaj)

image.png

Original Mazdini za 50 +X € ...:

image.png

image.png

Sej to je problem... tisto, kar si obkrožil na prvi sliki ne paše gor. Sem tud jaz mislil, da je tapravo pa sem pol doma opazil, da je podobno ampak samo podobno. Tud blizu pa ni da bi spravil gor.

Tole drugo, ki ima oznako 6 je pa pravo. :bravo: Hvala @Janez007

Tudi sam si nisem mislil, da je po novem nakup brisalcev že skoraj detektivsko delo.  Včasih sem na Petrolu zagrabil taprvo škatlo, ki je imela pravo dolžino in samo sem se med proizvajalci odločal kaj vzet. Danes pa adijo pamet.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Filmi
Napisano
pred 6 urami je Janez007 napisal:

Tole je za pogledat ... me je kar groza ... 

In taki ljudje imajo volilno pravico.... to je šele groza

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Omrežnina 2024 po novem
Napisano
pred 7 urami je jures napisal:
dne 6. 12. 2024 ob 22:27 je Boss napisal:

A si res mislil da se sam hecam? Nekateri se ne mislijo...

Nisem mislil tebe, ampak tega, ki je predlagal ogledala na satelitih.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.