Hvala vsem za mnenja in pomoc! Sedaj bo lazje kako naprej... 🤞
Namen imam oddajati v najem hišo. Stalnemu najemniku, ne turistično.
Zanima me, če ima kdo kakšno pogodbo, da jo prečekiram. Da vidim kako jo napisati, na kaj biti pozoren.
Prav tako me zanima, kako oddati/plačati davek, napisati račun vsak mesec.
Če je že kdo to delal oziroma če živi v najemu, prosim za pomoč.
Jaz prisegam na spiner.
V zivljenju nisem tekel.
Medtem ko kolo lahko gonim tudi 100 km naenkrat... me pa mika enkrat udarit mini maraton, zgolj zaradi obcutka ce bi ga zdrzal. Oziroma gleznji, kolena..glede na to da niso navajena teka.
RazširiDober večer! Razmišljam o nakupu Samsung-a A55, me zanima, če ga ima kdo v lasti oz. uporabi? Ali pa kakšen predlog katerga mobilca kupiti v rangu 200, do največ dobrih 300€? Dovolj imam meglenih fotk z mojim Žaomi-jem Redmi-jem 9T. Baterija s 5000maH, kapo dol, ampak vse ostalo je bolj tako-tako, medtem ko fotkič je pa totalna grozljivka, z domnevnimi 48MP-ji, heh.
Jaz imam že dve leti A54 in sem zadovoljen. Solidne fotke, hiter, odziven, zaenkrat nikjer ne šteka - ne igram igric.
A55 je pa novejši tako da mislim da ne boš imel težav.
Dobiš pa tudi boljši telefon za manj denarja - A52s 5G. Jaz sem ga mislil kupit, pa sem slučajno naletel na fanta ki je rabil denar in sva skupaj šla po nov A54 za pol cene, tako da sem potem tega vzel.
Poglej si na gsmarena opis, na koncu imaš rubriko primerjav podobnih telefonov za podoben denar... preberi opis in kupi enega. Odlična stran za primerjavo telefonov.
RazširiEvo, prazniki so se pričeli na najboljši možen način ... noben človek poškodovan.
![]()
Levi avto je imel STOP znak, desni pa smernik, da bo zavil desno, ampak je šel naravnost, medtem pa je levi speljal... Kriv je levi avto, ki ni imel prednosti ... ne glede na to, da je desni avto nakazoval, da ne bo zaprl poti ...
Pravilno.
Ce ne more pocakati 2 sekundi, da rdeci pelje mimo...
No, zdaj ze razmisljajo, da obracun omreznine povrnejo na prejsnji/stari obracun. Baje po novem letu...
#burkinafaso
Bil na urgenci od 16. ure do 2. ure zjutraj.
Ljudje se niso menjavali, gužve ni bilo. Petek, december, pa to.
Dokler ena ženska ni šla do treh doktorjev ki so se naslanjali na mizo in čvekali pred odprtimi zavesami, se ni nič spremenilo. Ko jih je napizdila kot se spodobi, mamu jim jebem leno, so pa vzeli dva pacienta (nas in njo) na pregled. Oboji smo čakali zaradi urgentnega stanja, poškodbe glave oziroma kot je na napotnicah pisalo - možnosti krvavenja možganov!! Ona celo od 11 dopoldan.
Če bi to bil kak novinar tam...
November 2023: 84 kW, 19.9 eur
November 2024: 81 kW, 39.60 eur
+ 100%
Popravljeno od Jaka32Kupujem soundbar, ki ima DAB in FM radio. Na netu najdem samo enega za 90 eur. Lahko kdo priporoca kaj?
Tu bi se znal kakšen odvetnik najdit zaradi posega v zasebnost... upam.
Nekaj mi ni jasno glede te Trente...
Oziroma me niti ne briga, bom drugace vprasal.
Jaz lahko svojo hiso/avto prodam po petkratniku cene, ce dobim kupca za to. Zakaj bi naj to bilo kaznivo dejanje?
No, mi pa se vedno, odkar smo se preselili - torej 17 let.... se vedno na 10/1 liniji.
Zivela digitalizacija!!
Razširi30 let x 12 mesecev x 1000€ = 360.000€ kot dodatek za dva k penzijam, ki bodo vedno nižje. Matematika ni tako težka, v vsakem drugem primeru je treba prilagoditi standard na slabše oz. delati priložnostna dela do smrti. V ZDA in J. Koreji je to standard za tiste, ki niso prej razmišljali o tem. Pri nas ne bo nič drugače, na žalost.
Jaz ko sem še pod 40 in lahko pričakujem brikete od države za penzijo moram še malo drugače računati, pridem na cca. miljon do miljon in pol za 35 let za dva. Ideje kako to pri(č)(šp)arati? Veliko jih poznam, ki so govorili saj bo že pa ni bilo potem, pa vedno več jih bo takšnih, še posebej razni one man band s.p.-ji. Je pa to čim bolje prej študirati, ker je časovna komponenta obresti na tvoji strani, ko si mlad...
Ti pa zivis na veliki nogi. Penzija in se 360.000? Ali pa sem jaz navajen na dno...
Podpisem in vzamem samo 360.000, pa brez penzije. Za 40 let!
To je 9000 eur na leto.
So mi pa vsec taksne debate o financah, prihodnosti, sparanju ali pa razmetavanju... vec zornih kotov v komentarjih, vec glav, vec pogledov in razmisljanj...
Popravljeno od Jaka32Mi zna kdo povedati, kako je z napravami oz. baterijami, ki so ves cas prikljucene na polnjenje?
V mislih imam sesalec in zobno krtacko, ki jih po 5 minutah uporabe dam nazaj na stojalo in se polnijo do naslednje uporabe. Seveda so v tem casu ze povsem napolnjene, ampak se vedno prikopljene...
RazširiOmrežnina je sestavljena iz dveh postavk:
1. dogovorjena moč za posamezni časovni blok in je fiksni mesečni znesek neodvisen od porabe; tu blok 1 v ceni bistveno odstopa in je v "zimskih" mesecih večji del cene za omrežnino
2. prevzeta energija v posameznem bloku, ki pa je odvisna od porabe.
Lp,
E, to. Se mi je zdelo. Hvala.
Ta omreznina po blokih je fiksni strosek, ne glede na dogovorjeno moc in porabo?
Ko smo ravno pri penziji in koliko rabis privarcevanih za njo...
Ste kdaj preracunali, koliko porabite na mesec za poloznice, hrano in ostale stroske (avto, zavarovanja, luksuz, pocitnice, bela tehnika...)? Preracunano na osebo.
Ni mi jasno...
Omreznine imava enako, ceprav si prevzel 138 kW, jaz pa 37 kW v bloku 1.
Skoraj 4x manj...
Popravljeno od Jaka32RazširiDaj napopaj sem gor račun, da pogledamo. Imam sodelavca, ki se podobno pritožuje nad novembrskim računom (kriv je seveda Holob), je pa pozabil povedati, da je novembra plačal glede na oktobra 29% več € ob 41% večji porabi.
Da ne bo kdo slučajno mislil, da simpatiziram z Golobom ... tudi na TV ga več ne morem gledat. Enkrat si želim predsednika vlade, ki bo mož beseda.
Evo za oktober in november.
Omreznina iz 6 na 23 eur ob enaki porabi oziroma manjsi.
Popravljeno od Jaka32
Do aprila bo se en skok do 140.000, pa potem oktobra verjetno se eden na 170-180.000...
Eto, zdaj bom pa zacel jamrat.
Kljub 2 kW manjsi mesecni porabi sem dobil 2x visji racun za elektriko. Pa imam zelo majhno porabo!
Na terasi imam 9 kW savno, pa ne vem ce jo bom priklopil. Glede na to da je zdaj gorel samo hladilnik in 1.5 kW bojler, pa 2 uri na dan TV, pa sem dobil tak racun... zacelo se je!
A to je še aktualno?
BTW v ZDA so uradno potrdili "našo teorijo zarote", ko smo ves čas trobili, da je virus (zanalašč) izpuščen iz laboratorija....
Problem je tudi pri prodaji vozila, vsak se bo vpiknil v to, da je bila sipa razbita... potem si vsak sam razlaga, kako je bilo razbito.
Eni mislijo da je bil razbit verjetno cel avto, ne verjamejo prodajalcu.
V moje primeru me je v bistvu motil kamencek na sovoznikovem delu.. ne pri voznji. Pac motil me je, ko sem ga pral in gledal.
Napisano (urejeno)
Bravo Trumph!
Samo poglejte si kakšen uglajen gospod je Barron Trumph, kakšen svinjak je pa hči od Kamale Harris. Šolan, razgledan, vljuden (on je lansiral Trumph coin, ki je dosegel v treh dneh 70 milijard).
Očitno ata dela nekaj prav. In mama, seveda.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani