Skoči na vsebino
Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano
pred 10 urami je Boss napisal:

Zdej mi lahko rećete šovinist, ampak k daš babam odločanje v roke, gre navadno v tej smeri. ... ... ... ... ...

... ... ... ... ...

... ... ... ... ...

... ... ... ... ...

Se ne strinjam čisto v celoti. Ti si "spoštljiv letnik" pa se boš še spomnil Margaret Thatcher.

Je pa res, da takih ne delajo več...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano
pred 11 urami je Mraušk Mčk napisal:

... ... ... ... ...

... ... ... ... ...

Glede na to, da pošta v pogojih svobode ne deluje. A mi zna kdo razložit zakaj sem potem sploh dolžan imeti naslov stalnega prebivališča.

Da vedo, kam ti poslat položnice in reklame.

Mislim, kaj pa dejansko res je 90% pošte, ki jo dobiš v nabiralnik?

pred 10 urami je g.Wankel napisal:

... ... ... ... ...

Mene je pa vedno fasciniralo kaj je point pošiljanja R ali AR, ker če se izgubi ti preko poizvednice potrdijo, da se je pošiljka izgubila. Uau :D 

Zato, da pošiljatelj ve, da se je pošta res zgubila in da je ti res nisi dobil. Ko bi rad uveljavljal neke pravice, pa zamudiš rok, je zelo pomembno, a si ga zamudil zaradi tvoje malomarnosti (in si si sam kriv) ali zaradi malomarnosti pošte (torej nisi ti kriv in morajo upoštevat tvojo vlogo, čeprav je prišla prepozno oz. imaš pravico od pošte zahtevat odškodnino - česar marsikdo ne ve).

pred 10 urami je Bini napisal:

To je dokaz, da je zdravstvo hitrejše od pošte...... :nevem:

No, to ni ravno za se hvalit. Mislim, kako počasna je pošta, da je še celo naše zdravstvo hitrejše od nje...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kdaj sem se oziroma sem bil nategnjen.
Napisano
pred 11 urami je Z M A J napisal:

pozabil je dopisat; sm kmet in s hribou douma, ma ne rezumem prou neč :))

Mogoče je pa res to problem: da sm kmet an s hribu doma pei ne zastopm te umetne inteligence lih tanartabl...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 3 urami je godlike napisal:

V nastavitve na profilu si vpiši, da ga prosiš, da piše preverjena dejstva, da če kaj domneva ali sklepa, da to enoznačno označi nad odstavkom. Prav tako, če si že kaj izmisli, more tudi to označit.

Je takoj svet dosti lepši.

Ampak ja, za tako iskanje 100% google.

Mi deluje, kot da je umetna inteligenca nategnila že marsikoga...

Imam občutek, da je še vedno najbolj zanesljiva analogna pamet...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Tega Golob še ni zminiral in je ostalo po starem. Torej, glede na število otrok in na dohodek ne bo nič od tega šteto v dohodnini... 

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Kdaj?

Pravkar.

In kdo me je nategnil?

Umetna inteligenca.

Sem vprašal ChatGPT za naslov in je izjavil, da v moji okolici ni nikogar, ki bi izvajal take storitve, da pa sta v Bovcu kar dva. In ker sem bil danes v Tolminu, sem prikljuknil prikolico za BTjca, naložil tistih 350 kg in iz Tolmina potegnil v Bovec.

Na prvem naslovu zvem, da so pred enim letom zaprli firmo (stečaj).

Na drugem naslovu zvem, da se sploh nikoli niso ukvarjali ne s tem ne s čim podobnim...

Vnesem to v ChatGPT pa napiše: 

- "Potem je najboljša možnost da peljete v Domžale."

In tako sem se več kot uro in pol prevažal po svetu in vlačil prikolico. No, je pa treba priznati, da nikakor ne zastonj. Zaman ja, zastonj pa ne...

Drugič bom pa raje strica Googla vprašal, bo bolj zanesljivo...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Je prijatelj podedoval eno hišo. Pa ugotovi, da je njegov stric spravljal vse izvode časopisov. In pride k meni, če bi to odpeljal na odpad. Dobro, zakaj pa ne. Včeraj naloživa in danes spotoma odpeljem. 

Že po poti ugotavljam, da je kar nekaj teže in si mislim sam pri sebi, da bi mu rekel, da obdržim desetino 'dobička'. Pridem do odpada in na tehtnici ugotovim, da je 580 kg papirja.

Potem pa presenečenje:

IMG_20260310_130611733.jpg

In potem naj otroke učim ekologije in zbiram za njihove 'papirne akcije' in podobno. Ma vrzi na kup in zažgi! Za 11,60€ sva dva celo popoldne vlačila ta papir v BTjca in potem sem sam vozil to v dolino! Dobro, da je bilo spotoma (okoli 250 metrov ovinka) ker če bi šel samo zaradi tega, bi komaj potne stroške pokrilo (nafto za BTjca in dve pivi za 'posadko')...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano
SIOL.NET

Hrvaški mediji poročajo, da je v zagrebškem hostlu prišlo do poskusa posilstva. Napadeni Filipinec je tam bival več tednov, medtem ko je čakal na zaposlitev.

Da se ne razumemo narobe: ni mi smešno, da je poskušal posiliti, ampak da se je spravil na moškega misleč, da je ženska. Si predstavljam njegovo reakcijo, ko je ugotovil, da je zgrešil...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

TIRALICE
Napisano

IMG_0240.png

Ukraden v noči iz 8. na 9. marec.

Obstaja namig, da so ga videli naloženega na pick-up vozilo na poti proti Krasu.

Če bi kdo kje zvedel za kakšne čudne posle in nenadna lastništva ali pa opazil kje parkiran motor brez lastnika...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Prejle pičim skozi Kromberk in pozabim na policijsko akcijo merjenja hitrosti - radarje ... Pri Mercatorju sem dobil točke zvestobe, pri Hoferju pa položnico po Hofer ceni ...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Sm kmet an s hribu doma, pei za norca se pa ne pustim jmat. Je pršu mem ne model z veterine, de bo čipiral psička. Sm popadu lopato pa je letu u svoj auto an kriču, de nism normaln. An je šou dol u dolino k d b ga strela užgala.

Ma ki tel na veterini misljo, de se kmetje ne spoznamo na čipiranje?

Čipiral smo Fendta, čipiral smo tud Masterja, tud Zetorja smo že čipirali. An zdej mn pride z veterine, de bo čipiral psička. Ma, ki misl, de bom kr nasedu, prevarant prevarantski...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Ma, j€#o ga, kdor si je tole zmislil...

Saj gor še gre. Ma, ko je treba pa dol, je treba pa kar dobro pogledat...

Zajeta slika.JPG

Si ne predstavljam, kako bi šel po teh stopnicah dol po kakšni žurki, sploh, če bi ... ... ... bil malo bolj žejen, pa se na žurki odžejal...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Zame osebno je pravi motor samo, če je vsaj dvolitrski turbo dizel.

Kaj pa moti ostalih 44 sodelavcev, pa ne vem. V glavnem, medtem, ko je Megan vsak dan na cesti, KIA tudi po dva meseca stoji in je nihče ne potrebuje. Zakaj? Ne vem.

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Ma, saj po letu in pol servisiranja smo prignali tako daleč, da zdaj zdrži servisni interval brez avtovleke.

Ampak še vedno mu ne zaupamo...

In ko se že omenja službena vozila: pri nas smo dobili novo Kio cee'd z litrskim trivaljnim ... ... onetom, pa se 45 ljudi (od 47, kolikor nas je zaposlenih) v firmi raje odloča za osemnajst-letnega Megana s štirivaljnim 1,9 litrskim turbo-dizlom...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 5 urami je Bini napisal:

In, če je🤔

Muslimani niti z muslimani ne morejo živeti v slogi in miru, kaj šele z ostalimi. In zelo težko se asimilirajo. Zdaj, če jih je malo, še nekako gre. Če jih bo enkrat polovica prebivalstva Evrope... ... ... Ti najbrž ne boš dočakal, ko bodo tvoji vnuki klanjali proti vzhodu in bodo vnukinje zamotane od temena do pet. Ampak vseeno se vprašaj, če si to želiš za njih...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 28 minutami je Mraušk Mčk napisal:

Mimogrede. Clio nikakor ni slovenski, ker fabrka ni slovenska. Profit iz Novega mesta gre za pokrivanje izgub tovarn v Franciji.

Profit gre v Francijo, to je res. Plače gredo pa Slovencem. In 'Slovencem' tudi... Torej na nek način podpiraš slovenske delavce, če kupiš Cliota...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 21 minutami je Agerg napisal:

Ja, lej. Elektro, komunala, pogrebne službe, telekomunikacije in podobno pač ne morejo propasti. In to ljudje tam to vedo. Da bi se pa nekaj pretegnili in izboljševali efektivnost pa ne vem zakaj - saj se jim ne bo nič poznalo pri prihodku. Pač po domače - če ni treba, pač ne bomo. Jaz razumem...

Emm, kako 'ni treba', če sem jih poklical, da naredijo? Jaz pa ne razumem...

Mogoče zato, ker že 20 let delam v javnem sektorju, pa takega načina nisem vajen...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Saj bi bilo smešno, samo kaj, ko se lahko zgodi, da bo resnično...

NA MEDICINI DELA

- Ime in priimek?

- Horvat Marko.

- Koliko let imate?

- 67 čez dva meseca.

- Po kaj ste pa potem prišli k nam?

- Poslali so me iz firme, pretekel mi je zdravniški, pa dva meseca še ne morem v penzijo, pa moram...

- Dobro, naredimo to na brzino. Slišite dobro?

- Prosim?

- Slišite dobro?

- Ne slišim vas ...

- Drugače dobro slišite?

- Ah, to. Na eno uho slabo, na drugo skoraj nič .

- Dobro, napisal bom, da je sluh v mejah normale. Dajte si gor te slušalke, jaz vam bom spuščal zvoke, vi pa dvignite roko, ko nekaj slišite. Prav?

- Prav.

- Človek, pa kaj niste nič slišali? Sedemkrat sam vam spustil zvok!!!

- Prosim?

- Ali slišite sploh kakšne zvoke?

- Ne, samo glasove.

- Kakšne glasove!?

- Včasih slišim v glavi glasove.

- Kdaj?

- Največkrat, ko ne popijem zdravil.

- Kakšne zdravila?

- Take, da potem ne slišim glasov.

- O, ti Boga! A vidite dobro?

- Koga če vidim?

- Kakšen je vaš vid?

- Tako-tako. Z očali vidim bolje.

- In kje imate zdaj očala?

- Nekje sem jih izgubil.

- Pa zakaj jih niste poiskali?

- Saj sam jih iskal, samo brez njih slabše vidim, pa jih nisem mogel najti.

- Preberite te črke v tem osvetljenem steklu.

- Kakšne črke, jaz tu ne vidim nikakršnih črk, vidim samo rumeno mačko, ki drži žlico v ustih.

- Glejte v tole steklo, in ne skozi okno! In to zunaj, kar vidite skozi okno, ni mačka z žlico, temveč bager!

- Tu ne vidim nič...

- Dobro, napisal vam bom, da imate vid v mejah normale.

- Rešite zdej tale psihotest.

- Evo, izvolite.

- Kaj za Boga je zdaj to? Kaj ste vi tukaj naredili? Vidite, kaj piše pod sliko?

- Da.

- Piše, prečrtaj tisto, kar ne spada zraven.

- Da.

- Na slikah so mačka, pes, krava in ventilator in vi ste prečrtali mačko!

- Da.

- Zakaj, za hudiča!?

- Pa zato, ker ne spada zraven.

- Kako mačka tu ne spada zraven!??

- Pa lepo. Pes in krava sta si prinesla ventilator, da se ohladita, mačka jima je v napoto.

- Katera zdravila pa pijete?

- Imam vse mogoče ...

- Katera najpogosteje pijete?

- Običajno rumene, zelene in modre...

- Pijete tablete po barvah!?

- Pa, ja, ker dostikrat izgubim očala, pa ne vidim prebrati napise na škatlah...

- Oh, Bog! Dajte, da vam odvzamem kri. Kaj pa imate to na roki?

- Rokavico.

- Kakšno?

- Z imenom, priimkom in naslovom.

- Zakaj vam to?

- Včasih pozabim, kako mi je ime in kje stanujem, pa me tako znajo vrniti domov.

- O, ti Boga! In zakaj vi sploh opravljate pregled?

- Za voznika.

- Kakšnega voznika!?!?!?!

- Voznik avtobusa.

- Vi vozite avtobus!?!?!?

- Ja. Mestni.

- Pa katera budala vas sili, da še vozite avtobus, poln ljudi!?!?!

- Silijo me ministri in premier s svojim zakonom, da delam do 67. leta. In zakaj mislite, da so oni budale?

- Vi mislite, da niso!?

- Mislim, da niso.

- Zakaj tako mislite?

- Oni in njihovi otroci se ne vozijo z mestnim avtobusom...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Pes je res lahko najboljši človekov prijatelj - dosti boljši kot mačke ...

Po drugi strani pa mačke nikoli ne delajo za policijo ...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 12 minutami je samSimon napisal:

Pa saj nekako so problem rešili... Tebe je motilo, da ne morš porezat spodaj, pa so porezali namesto tebe. 😅

Moti me, da ne morem spodaj niti hodit niti peljat z BTjcem niti peljat s kosilnico...

Na enem delu poteka pot pravokotno na linijo. Zato sem zahteval, da mora biti linija vsaj 4,5 metra visoko, ker če po tej poti pride kak hlodovinar iskat, je visok 4 metre...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Pat in Mat bi to hitreje rešila...

Po emajlu dobim obvestilo, da so oni primer zaključili. Zraven so me se povabili, da izpolnim Anketo o zadovoljstvu.

Se naredim bedaka in napišem emajl nazaj, da linija je še vedno meter in pol nad tlemi in da če so oni končali, bom pa jutri prerezal, kar je ostalo, da me ne bo oviralo, ker očitno ni njihovo, če so oni končali, kabel pa še vedno visi.

Ni bilo petnajst minut, pa je bil najprej emajl iz Telekoma, da so posredovali ustrezni službi in da bodo ukrepali. In še preden sem emajl do konca prebral, je bil že klic z GVOja, da je potrebno ponapeti optični kabel in da bodo rešili.

A jaz sem pa že v prvem emajlu, ki sem jim ga poslal 1.3. (resnici na ljubo je bila to nedelja, zato štejmo, da so ga prejeli 2.3. takoj zjutraj) napisal, da linija je najverjetneje optični kabel do soseda...

Oni so pa 5.3. sporočili, da je primer zaključen, danes pa še ni zaključen ker morajo ponapet optični kabel. Resno me zanima, kaj je počel tisti mož, ki je prišel narisat križec na zemljevidu? Če je že prišel preverit, kaj je narobe, bi jim lahko točno povedal, kaj je in kako je. Tako bo pa zdaj že tretji obisk "strokovnega osebja" za to, ker se je popustila spona in se je linija obesila skoraj do tal, pa jo je potrebno napeti in pritrditi.

Pat in Mat bi to hitreje rešila...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

:vskalo::vskalo::vskalo::vskalo::vskalo::vskalo::vskalo::vskalo::vskalo::vskalo::vskalo:

Grem danes zjutraj na poti v službo tam mimo in gledam dol na to parcelo in - linija je še vedno meter in pol nad tlemi, le leske so požagali tik ob liniji. Zdaj bom še enkrat pisal tja da vprašam, kaj je na stvari...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.