Obrambni minister obišče vojašnico in pregleda postrojeno vojsko. Ustavi se pri prvem vojaku in ga vpraša:
- "Vojak, koliko je ura?"
- "Ura je 12 in 15 minut, gospod Šarec."
- "E, moj dragi vojak. To se ne pove tako. Moral bi reči: 'Zahvaljujoč vladi in Robertu Golobu je sedaj ura 12 in 15 minut'."
Gre malo naprej in vpraša še enega vojaka:
- "Zahvaljujoč vladi in Robertu Golobu - jaz nimam ure..."
- "V naših gostilnah na gorenskem je tako, da je vsaka 10ta runda zastonj, vseeno kaj piješ!"
Primorc:
- "V naših gostilnah ob obali je tako, da je vsaka 5ta runda zastonj, vseeno kaj piješ!"
Ljubljančan:
- "V naših gostilnah v glavnem mestu Slovenije je tako, da je vsaka runda zastonj, celo silijo te z raznimi tekilami, viskijem, piješ kolko hočeš in kaj hočeš, ko se napiješ te posadijo v nov
super športni avto, te peljejo v hotel, v najboljšo sobo, vse z minibara lahko spiješ, ješ same dobrote naročene pri sobni strežbi, preden zaspiš te zmasirajo, poseksajo, zjutraj pa da imaš mir, več nikogar ni v sobi..."
Gorenc in primorc z zanimanjem:
- "Pa si že ti kdaj tako zastonj pil celo noč, se vozil z super avtom, jedel dobrote v super hotelu, dobil masažo in seks?"
Ljubljančan:
- "Ne, nisem, ampak moja sestra mi ne bi nikoli lagala.."
Šleperjem bi blo treba za tole kazni nabit. Ne samo da dela gužvo, tud ostale v prometu ogroža z neprimerno opremo ... Zjutraj na poti v službo so bli trije v jarku, na razdalji 4km
Sm kmet an s hribu doma, pa ne zastopm lih tanartabl...
Kaj so te šleparji ovirali, če sploh niso bili na cesti ampak v jarku?
Snežne službe gredo v akcijo, ko je na cestah 10cm snega. Tako sem zadnjič nekaj bral.
In to je težava, kajti zakon predpisuje, da na cesti ne sme biti več kot 10 cm snega. Če oni krenejo na delo, ko je 10 cm snega, ga je na koncu že 15, preden končajo. Mazda 5 je od ceste dvignjena 12 cm - kadar je prazna. Torej pri 15 cm že nasede...
- "Dost, ne morem več!!! Grem !!!"
Prišel sem iz hiše in slišim strel! Ne morem verjeti, ubila se je!? Vračam se v stanovanje, ona pa vesela ob odprtem šampanjcu…
- "Moj problem je takle: ljubim čudovitega, inteligentnega in bogatega moškega. Tudi on me ljubi. Starši se strinjajo s poroko ... "
- "Potem je pa vse v redu."
- "Ni! Ne vem, kako naj to razložim možu..."
- "Mož, tako več ne bo šlo naprej! Tebi hlače več pomenijo kot jaz!"
- "Seveda! Brez tebe se lahko pojavim kjerkoli, brez hlač pa še iz stanovanja ne smem..."
Kmet iz sosednje vasi se oglasi pri kmetiji na samem. Potrka na vrata in čaka. Odpre mu en mali fantek.
- "Je fotr doma?"
- "Ne."
- "Kaj pa mat?"
- "Ne. Sta oba šla v mesto."
- "Kaj pa tvoj starejši brat Berto?"
- "Ne, tudi on je šel s starši."
Kmet stoji nekaj minut, menca in premišljuje. Fantek mu reče:
- "Če rabite kako stvar, vem vse. Vem kje ma fotr kaj od orodja, stroje, žvali - obvladam vse v nulo! Vi kar prašte."
Kmetu je bilo nerodno, a vseeno pove:
- "Pravzaprav bi moral govoriti z očetom. Torej takole, tvoj brat Berto je napravil otroka naši Suzani."
- "Uuuu, strela... to boste moral pa res s fotrom rešit. Vem da za bika računa 500 evrov, za prasca 200, ne vem pa kok bo zahteval za Bertota."
Me sodelavec prosi za en prevoz. Se dogovoriva za danes. Potrebuje pa prevoz iz Gradišča v Solkan. Pridem torej z avtom in prikolico in se parkiram pred dom upokojencev Gradišče.
Čakam, čakam, čakam, nakar zvoni mobitel. Se oglasim in me možakar vpraša, kje da sem. In mu povem, da na parkirišču pred domom upokojencem. Mi reče, da to še ni Gradišče ampak da je pa dobra lokacija, je on na drugi strani Gradišča in točno ve, kje je to in naj počakam, bo takoj prišel tja.
Čakam, čakam, čakam, nakar zvoni mobitel. Se oglasim in me možakar vpraša, kje da sem. In mu povem, da na parkirišču pred domom upokojencem. Pa mi odgovori, da on tudi in da me ne vidi. Po nekaj minutah pogovora ugotoviva, da sem jaz v Gradišču nad Prvačino, on pa v Gradišču pri Vipavi...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Obrambni minister obišče vojašnico in pregleda postrojeno vojsko. Ustavi se pri prvem vojaku in ga vpraša:
- "Ura je 12 in 15 minut, gospod Šarec."
- "E, moj dragi vojak. To se ne pove tako. Moral bi reči: 'Zahvaljujoč vladi in Robertu Golobu je sedaj ura 12 in 15 minut'."
Gre malo naprej in vpraša še enega vojaka:
- "Zahvaljujoč vladi in Robertu Golobu - jaz nimam ure..."
Povezava za deljenje
Deli na druge strani