Malo preveri dejstva preden pi?e?. Grasseto je dobil posel, ker so bili najugodnej?i - SCT je bil izlo?en, ker se je med oddajo ponudbe in odpiranjem ponudb ?ude?no spremenila barva diskete. Iz igre niso izpadli vsi, samo SCT zaradi poskusa goljufanja. Grassetov partner pri delih je bila trboveljska Rudarska gradbena dru?ba (toliko o ne-na?ih gradbenikih).
Grasseto je po dobri slovenski navadi pri gradbenih poslih zahteval anekse in pla?ilo dodatnih stro?kov. Kolikor mi je poznano, je to edini(!) primer na AC kri?u, da aneksi niso bili priznani - za razliko od doma?ih izvajalcev, kjer smo prepla?ali vse mogo?e. Rode je pisal Jan?i in lobiral za Grasseto in kolikor sem sli?al, je Jan?a takrat popenil, Grasseto pa itak ni dobil ni?esar pla?anega. Je pa zanimivo, da je bolj problemati?no lobisti?no pismo, kot vsi ostali nepotrebni dejansko pla?ani aneksi skupaj.
Za podlago na Trojanah je v kon?ni fazi odgovornost na liniji projektant-izvajalec-nadzor. ?e je zajebal izvajalec, bi moral ukrepati (slovenski) nadzor - zakaj ni. ?e je zajebal projektant, bi moral nositi odgovornost - zakaj ni.
Glej, ker zna? drugim solit pamet bi bilo dobro, da sam najprej preveri? dejstva pa ne spet me?at hru?ke in jabolka, ker kot je neko? ?e nekdo tuki rekel, lahko iz tega me?anja dobi? samo en kompot.
- upam, da vemo, da so na Trojanah ?tirje dvocevni predori?
- afera disketa je bila pri oddaji vlog za najkraj?i predor Podmilj, ki je nato posel dobila RGD
- najve? mahinacij je pa bilo pri najve?jem predoru Trojane, ki je dolg skoraj toliko kot vsi ostali trije skupaj. Tukaj ni bilo nobenih disket ampak je bil Grassetto z nerealno nizko ceno za cca 5miljard tolarjev cenej?i od SCT in Impregilo, ki sta nastopala s skupno ponudbo. Tretji je bil Alpine Bau s slabimi 6 miljardami vi?jo ponudbo in ?etrta sta nastopala Primorje in Jeager Bau s skoraj 10miljardami tolarjev vi?jo ponudbo. Ponudba Grassetta se je izkazala za nerelano saj so razpisni pogoji natan?no opredeljevali, da gre pri?akovati te?ave pri izgradnji predora. Ostali ponudniki so to upo?tevali v ceni Grassetto pa ne, zato je v nadaljevanju pri?el spor z RGD in nato ?e spor z DARS-om.
- RGD je bil Grassettov podizvajalec do novembra 2001, ko jim Grassetto ni hotel izpla?ati dodatnih del na predoru. Pogodbo soprekinili in do leta 2005 je gradil le Grassetto.
- leta 2006 Grassetto to?i Dars in posledi?no Slovenijo kot poroka. Prakti?no 5 dni za ustoli?enju za kardinala Rode ponuja Jan?i medijacijo in poravnavo v sporu, ?e?, da je Grassetto pripravljen spustiti dodatni zahtevek na polovico. Se pravi so dodatne stro?ka napihnili najprej vsaj za faktor 2.
- Zakaj je vme?an Rode? Grassetto je v lasti vplivne (mafijske?) dru?ine Gavio, ki ima svoje mo?ne veze v Vatikano pri kardinalu Bertoneju, ki je bil neko? celo v igri, da bo novi pape?. Rabmo ?e kaj naprej ali je to dovolj za ?udne rabote?
- Aja pa dajmo ?e malo. V za??ito Jan?i razlaga?, da naj bi ta popenil ob Rodetovem predlogu kar je malo verjetno saj je bil ves sladek ob njegovem imenovanju za kardinala par dni prej in mu je pel hvalnice. ?e bolj je pa zanimivo, da so se v tistem letu druge Jan?eve vlade konec leta 2012 iz Grassetta spet obrnili nanj za posredovanje v sporu. Jan?a nikoli namre? ni zavrnil mo?nosti poravnave, kar daje slutiti, da nikakor ni popizdil, a ne?
- Grassetto seveda ?e ni dobil ni? pla?anega saj gre za nerealne zahteve in 2x vi?ji znesek, kot so ga navedli v razpisu. Pri tako visokem znesku bi bili na razpisu bolj?i SCT in Alpine Bau, recimo. Mislim, da je logi?no, da se bo ta spor ?e vedno vla?il po sodi??ih. Ampak Grassetto bo tukaj te?ko opravi?eval saj so razpisni pogoji navajali te?ke in komplicirane geolo?ke sestave na katere so pa se Italijani po?vi?gali ob oddaji ponudbe.
- Za ostale tri predore, ki so jih gradili RGD (Podmilj), SCT+RGD (Lo?ica) in SCT+GIZ Gradis (Jasovnik), mislim, da ni bilo nobenih takih podra?itev glede na ponudbo na razpisu.
Ne, niso sposobni. Prav v trojanskih predorih so gradbeniki zaj... podlago. Ni? bat, smo vsi pla?ali sanacijo.
Ne to niso bili na?i gradbeniki ampak italijanska dru?ba Impressa Graseetto, ki je najprej z goljufivo ponudbo oddala najni?jo ceno, da so iz igre izpadli vsi vklju?no z SCT-ejem. Zidar je zato v zameno dobil posle v ?entvi?kem tunelu in za strojno elektro in?talacije v Trojanah. Nato so ob dokon?anju lahi hoteli ?e enkrat toliko denarja, ker naj bi pri?lo do nepredvidenih stro?kov pri gradnji. Nakar je vrli nesojeni foter Franc Rode lobiral za Italijane pri Jan?i, da naj bi dobrohotno zni?ali dodatne stro?ke na polovico. V glavnem - lu?kane zadeve in nekateri so si lepo "omastili brkove".
Jaz ne morem ve? izdr?at. Ova moja familija nije za nikamor. Nevem zdaj kje dazapo?nem. Bom prvo kod sina Denisa (da sam znao, nikad djece nebi pravijo). Ma 19 ljet i kon?ao je srednju ekonosmko. Nevem kako, ker su me skos klicali iz ?ole da ?prica i zdaj je frajer upiso faks a lopata u ?ivljenju nije dr?o. Pa lepo sm mu reko pejt za mehani?ara bo? dubo ?iht odmah, a on gospon o?e upisarnoj sjedit. Nikol ga ni doma, pride sam jest pa spat, pa nije ti to avtobuska stanica, bogami. Ko mu nekaj re?em po?ne odgovarat, misli da je jak ko hodi u fitnes a nema 70 kila sa postljom. Kad sam mu reko da greva v Bosno kupti ?ljive, ka?e da se mora u?it za izpit, a nijedne knjige nema u stanovanju. Sam pare fehta od mene, zadni? je hoto it u kino gledat neki film ?efuri raus, sam mu reko neka ide pred blok pa bo vidijo pravi film. Ma motka je bila zakon, al sad odma kli?eju na socialno, nesmje? ni svoje djete udarti, kakva je to dr?ava? Ja sam kod njegovih godina ?e vojsku slu?ijo, a on ni ?evlje na zna obut. Isto je sa k?erkom Almom, ?ta god ka?em ona pravi da ne more, ker si je lih nohte nalakirala. Gospa mora bit fina, pametnije da se vati knjige a ne teh ?minka. A k mi je ?ena rekla da je za?ela tamala kadit sam ?ist znorijo, obe sam hoto izprebijat. Ja ?e dons ne smem pripalti kraj svog oca, a ona digne noge na stolcu i pu?i. A to je ?ena najve? kriva, k jaz kaj re?em on pravi pusti otroke na miru, zato pa je tko. Jaz pridem iz no?ne, izprebijan ko pas in glih da legnem da spavam, ona podeblja muziko. I to nije neka normalna muzika, ko smo mi bili mladi so ble pesmi lepe, a ne zdaj R8 audi na haubi. Puj ?ta cigani uradi?e od prave narodne muzike. A da ne govorim o onom ?golji od momka k ga ma. Nabiju neki auspuh na onog svog Golfa, sli?im ga na 3 kilometre. Da je moj, ja bi ga satro.
A ?ene Samire bi se prve loso, odkar nema slu?be samo kod kom?inice Dragice na kavi i ?avrljaju. Pridem iz slu?be zmatran namesto da me ?aka kosilo ona srka kavicu i pri?a gluposti. Pa kaj dela? cel bo?ji dan!? I pol me ?e upa upra?at kad ?emo u Lidela majo v akciji neke tepsije. Kaj ti bo tepsija ?e nikol n? ne ispe?e? Dok Safet radi ko konj svaki dan oni bi da tro?iju pare. E pa ne?e mo?i! Sve to treba postrojti u red ... Zato jih prodajam, daj ?ta da?, sam nosi jih izpred o?iju. U paketu dam popust i litar prave rakije ?ljive od na?ih dol iz Bosne. Grem lih drug tjedan dol da pe?emo da se mal odmorim od ovih svojih hajvana. Tko da ?e jih rabte sam vozi, a i ovaj moj sudelavc Slavko pravi da su njegovi isti, tko da lahko ?e njegove uzamete. Sve je to ista banda ...
Vsako nedeljo po kosilu je ?el kmet malo pocivat. Hlapci in dekle pa so bili prosti.
Hlapci so lovili dekle okoli hi?e, one pa so cvilile in se glasno smejale.
Kmet je imel tega dovolj in jim rece: "Pojdite na senik pa tam cvilite kolikor hocete".
Tako je imel kmet od tistega dne vsako nedeljo mir in je v miru pocival.
Cez nekaj tednov pa le vpra?a enega od hlapcev: "Kaj pa pocnete na seniku, da je tak ljubi mir?"
Hlapec mu razlozi: "Veste gospodar, tako je ta rec. Dekle se postavijo v vrsto, se pripognejo, mi jih pa od zadaj. Potem pa one ugibajo, kdo je katero."
"O madonca", rece gospodar,"a lahko ?e jaz pridem?"
"Ja seveda", odgovori hlapec, "saj tudi va?a zena ze kar nekaj casa hodi."
Ker so vsi bolj pozorni in pesci in vozniki. Pesec ve da je avto mocnejsi pa ceprav ima prednost.
Ja to?no to je bistvo - ne sme? nekomu razlgat, da ima prednost isto?asno je pa ?ibkej?i udele?enec v prometu - to je recept za katastrofo. Vsak naj najprej poskrbi za svojo varnost, potem ne rabi niti skrbet, da bo kdo drug skrbel za njegovo.
Ludizem je pred slabimi 200 leti sicer zamrl, o?itno ne povsem...
wtf a sploh ve? kaj ludizem pomeni? Najla?je se je delat norca iz dejstev, ki niso najbolj ro?nata - o?itno ti tudi ni jasno zakaj UTD. Pa na Svetovnem ekonomskem forumu v Davosu si verjetno tudi recitirajo pravljice, ko govorijo o pasteh globalizacije, ?edalje ve?je neenakosti, krize srednjega razreda, zamenjava 5-7milijonov delovnih mest z roboti ipd. Verjetno jim je malce dolg?as pa pa? bu?e stresajo. Ekonomijo je treba razumet in ?e pade iz ravnovesja smo lahko hitro v naslednji krizi - in to skrbi tudi lastnike kapitala in ne samo delavce in srednji razred.
Noben clen ti ne pomaga ce gres z nezmanjsano preko zebre. Ce vidis prsca da stoji na olocniku z namero preckanja moras ustaviti. Tako so mene ucili in to je edini nacin da se lahko ustavis. Da ne govorimo o bontonu
Ne zagovarjam telefonov ampak v videju je pol pescev ze globoko na prehodu in so kot target practice..
Pustmo telefone ampak dejmo ?isto gledat samoohranitveni nagon. "Ob?udujem" ljudi, ki so pripravljeni svoje ?ivljenje prepustit neki neznani osebi v roke - po drugi strani pa taisti osebi ne bi zaupali niti 10?, da jih ?uva. Dejansko je to fenomen, ki je prakti?no nerazlo?ljiv.
Kot pe?ec si ?isto nezavarovan brez oklepa in da gre? ?ez cesto v upanju, da bodo vsi uspeli zaustaviti je samo ?e za v darwins awards. Ne zagovarjam ?oferjev, sploh ne, ker nekateri so res bebci in ravno zaradi takih bebcev je treba biti kot pe?ec bolj pameten. Ker edino in samo pe?ec lahko v popolnosti sam prepre?i, da ga ne zbijejo. ?e dobro preveri in gre ?ez cesto, ko je res varno se ne more zgoditi ni?. ?e gre pa ?ez cesto kot nek teleban z IQ sobne temperature pa bo slej ko prej naletel ne drugega za volanom z istim IQ. Rezultati so v tistem videu.
Aja, ?e vidi? pe?ca z namero pre?kanja ti zakon ne nalaga, da mora? ustaviti je pa po bontonu zelo lepo, ?e ustavi? in mu omogo?i? varno pre?kanje. Isto?asno pa si prihrani?, da bi pe?ec nenadoma zagazil na cesti??e in da ga nalo?i? na havbo.
In ?e nekaj - tako kot je prepovedana uporaba telefona za volanom bo NUJNO POTREBNO prepovedat uporabo telefonov na splo?no v prometu, kar velja tako za pe?ce, rolerje, skejtarje, kolesarje in druge. Ko si enkrat v prometu je telefon NO GO. ?e je nujno se ustavi in opravi klic ne pa kot zombi s telefonom naokoli - o tekstanju in drugo pa raje sploh ne bi. Mater gre? na avtobus pa sem bil edini, ki ne drka telefona, pa na cesti se ljudje kr zaletavajo, ker vsak drgne svojega gizmota... restavracije so ratale kot igralnice ljudje pa kot budale zjajo v tiste zaslon?ke. Zombiland.
?edalje ve? je takih, ki jim bo prej ali slej na nagrobniku pisalo "imel je prednost"
Po moje bodo ?edalje bolj pogosti taki nagrobniki: imel je pametni telefon - bil mu je najbolj?i prijatelj do konca
@S'tan - Marx je bil vizionar ampak ?al ljudje nismo zreli za njegovo vizijo sveta. Pohlep, zavist, egoizem onemogo?ajo, da bi ?li v to smer. Druga?e pa njegovo vizijo najlep?e prika?ejo ravno tipi?ni antikomunisti ameri?ani v filmih in serijih Zvezdnih Stez. Tam je dejansko najbolj?i pribli?ek tega - dru?ba brez denarja, ljudje delajo v skupno dobro za lastno zadovoljstvo in njihove potrebe so izpolnjene - idelana dru?ba, ?e se mene vpra?a. Problem je da bi morali ljudje svoje zavedanje spraviti na ta nivo.
s ?im ?e, ?e bo? brezposeln - ker ?e zdaj proizvodnja presega zmo?nosti potro?ni?tva (premajhna kupna mo?) se ?edalje bolj govori o UTD, ker v tem trenutku je to edina pametna re?itev pa ne za komunizem, kot nekateri mislijo, ampak zgolj za re?evanje kapitalizma.
Ni IMV sam za mrzu motor? Je pa najbr? k?na podona zadeva..dizel pa?.
ne, okvarjen povzro?i, da nepravilno zapre dotok goriva pri prostem teku oziroma pri zaviranju z motorjem. Po doma?e je funkcija tega ventila, da spu??a do injektorjev ravno dovolj goriva in ?e je premalo avto crkne.
To ni gorivo - ?e bi bilo gorivo bi crknil pa ga ne v?ge? ve?.
Je pa seveda mo?no, da je v filtru goriva ?e preve? vode in je zmrznila - ampak ta voda se je lahko nabrala preko dalj?ega obdobja in ne samo z zadnjim tankanjem
Sorry polovico teh ljudi je stopilo na prehod za pesce oz so bili ze na prehodu!
Kaj ima telefon s tem, res da moras biti pazljiv, a ustaviti se moras ze ce nekdo stoji na plocniku.....
(Komentiram video, Lojz(i) z mano ni treba v trol debate)
To ne pi?e v CPP. Pi?e pa nekaj drugega
41. ?len
(vo?nja z vozilom na prehodu za pe?ce)
(1) Na prehodu za pe?ce, na katerem promet ni urejen s svetlobnimi prometnimi znaki ali ga ne ureja poobla??ena uradna oseba, morajo vozniki in drugi udele?enci cestnega prometa omogo?iti pe?cem varno pre?kanje vozi??a, ki so na prehodu ali stopajo nanj.
To pomeni, da normalno ne sme? povoziti pe?ca, ki je ?e na prehodu oziroma tistega, ki je ravno v akciji stopanja na prehod. Besedna zveza stopati na prehod ne pomeni ?akati pred prehodom. in tukaj se veselo vedno namenoma pozabi naslednji ?len, ki opredeljuje ravnanje pe?cev v prometu.
83. ?len
(udele?ba pe?cev v cestnem prometu)
(3) Pe?ec ne sme hoditi po vozi??u ali se zadr?evati na njem, prav tako ne sme nanj nenadoma stopiti.
(8) Pe?ec mora pre?kati vozi??e brez ustavljanja in po najkraj?i poti. Preden stopi na vozi??e, se mora prepri?ati, ?e to lahko varno stori.
Da bi se zmanj?ale nepredvidljive situacije je tukaj ?e ?len.
45. ?len
(hitrost vo?nje)
(2) Voznik, ki se pribli?uje kri?i??u, prehodu ceste ?ez ?elezni?ko progo, prehodu za pe?ce, kolesarski stezi, prehodu za kolesarje ali drugi prometni povr?ini, mora voziti posebno previdno. Voziti sme s tak?no hitrostjo, da lahko varno ustavi in pusti mimo vozila in druge udele?ence cestnega prometa, ki imajo na kri?i??u prednost, da lahko varno ustavi pred prehodom za pe?ce, pred prehodom ceste ?ez ?elezni?ko progo oziroma, da lahko vozilo ustavi, ?e bi z vo?njo preko prehoda ogro?al pe?ce in kolesarje.
Razlaganje, da imajo pe?ci vedno prednost je ena izmed najbolj nevarnih razlag sploh in je privedlo do tega, da je prehod za pe?ce postal najbolj nevaren kraj za pe?ca. Zato, ker v glavah tistih pe?cev, ki ?e niso vozniki se sli?i samo to: prednost - bumf na cesto pa naj vozniki re?ujejo situacijo. Kaj pa mrtvi kot, zavorna pot, reakcijski ?as, slaba vidljivost, slabo viden pe?ec v temnih obla?ilih.
O ?em govorim je najbolje opisano tukaj https://www.avp-rs.si/preventiva/svetovalnica/pesci-2/ , kjer je tudi razlaga, da pe?ci nimajo absolutne prednosti, isto?asno pa priporo?ajo tudi voznikom kako naj ravnajo, da ne pride do nesre?e. In ?e oba udele?enca upo?tevata te nasvete se mo?nost nesre?e spravi na minimum.
Kultura in bonton obna?anje v prometu pa narekuje tako vozniku kot pe?cu, da skupaj narediti bolj varno dogajanje v prometu. Vozniku, da omogo?i pre?kanje sploh, kadar se vidi, da zaradi veliko prometa pe?ec ne bo pri?el ?ez cesto brez, da bi pognal korenine, kot tudi pri pe?cu, da ne povzro?i s svojim prehodom ceste nepotrebna zaviranja, sploh v primerih, ko je cesta prazna in bi komot lahko po?akal, da gre osamljeni avto mimo in bi ?ele potem pre?kal cesto.
Tisti ki je zaradi robotizacije izgubil slu?bo ga prav zagotovo ne bo kupil. Teorija kapitalizma temelji na domnevi, da ima Zemlja neskon?en obseg.
in zdaj te bodo obkladali s komunistom....
?al je vse preve? tistih, ki ne dojamejo, da rabi? maso, ki ima denar, da izdelke kupuje. ?e masa izgubi slu?be nima denarja, da bi lahko karkoli kupila in zmanj?evanje stro?kov z robotizacijo naredi samo to, da se prekine temeljno gonilo kapitalizma. Sme?no mi je, da sam kot zagovornik socialnega modela moram nekaterim zadrgnjenim kapitalofilom razlagat kako kapitalizem deluje v na?elu tr?ne ekonomije oziroma tipa ekonomskega modela. Pol pa pride zategnjen kapitalist pa razlaga o var?evanju pa me od smeha s stola vr?e.
Jebeno je to, da se iz te zadnje krize ni nih?e, ?ist ni? nau?il. Kriza mimo, pa dejmo spet po starem s to razliko, da bogati ?e bolj goltajo in ?e bolj siroma?ijo maso ljudi. ?alostno res, da ne ?tekajo, da tako ne gre in sami sebi spodkopavajo model, ki jim je omogo?il bogatenje. ?e bodo pripeljali maso ljudi do tega, da nima kaj za zgubit bo katastrofa za vse.
Kaj pa to, da je bila hitra cesta skozi vipavsko dolino zaprta pa je gor kljub temu zapeljalo kar 25 kamionarjev? Od tega dva na?a vse ostalo tujci... kazni pa sme?no nizke.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Glej, ker zna? drugim solit pamet bi bilo dobro, da sam najprej preveri? dejstva pa ne spet me?at hru?ke in jabolka, ker kot je neko? ?e nekdo tuki rekel, lahko iz tega me?anja dobi? samo en kompot.
- upam, da vemo, da so na Trojanah ?tirje dvocevni predori?
- afera disketa je bila pri oddaji vlog za najkraj?i predor Podmilj, ki je nato posel dobila RGD
- najve? mahinacij je pa bilo pri najve?jem predoru Trojane, ki je dolg skoraj toliko kot vsi ostali trije skupaj. Tukaj ni bilo nobenih disket ampak je bil Grassetto z nerealno nizko ceno za cca 5miljard tolarjev cenej?i od SCT in Impregilo, ki sta nastopala s skupno ponudbo. Tretji je bil Alpine Bau s slabimi 6 miljardami vi?jo ponudbo in ?etrta sta nastopala Primorje in Jeager Bau s skoraj 10miljardami tolarjev vi?jo ponudbo. Ponudba Grassetta se je izkazala za nerelano saj so razpisni pogoji natan?no opredeljevali, da gre pri?akovati te?ave pri izgradnji predora. Ostali ponudniki so to upo?tevali v ceni Grassetto pa ne, zato je v nadaljevanju pri?el spor z RGD in nato ?e spor z DARS-om.
- RGD je bil Grassettov podizvajalec do novembra 2001, ko jim Grassetto ni hotel izpla?ati dodatnih del na predoru. Pogodbo soprekinili in do leta 2005 je gradil le Grassetto.
- leta 2006 Grassetto to?i Dars in posledi?no Slovenijo kot poroka. Prakti?no 5 dni za ustoli?enju za kardinala Rode ponuja Jan?i medijacijo in poravnavo v sporu, ?e?, da je Grassetto pripravljen spustiti dodatni zahtevek na polovico. Se pravi so dodatne stro?ka napihnili najprej vsaj za faktor 2.
- Zakaj je vme?an Rode? Grassetto je v lasti vplivne (mafijske?) dru?ine Gavio, ki ima svoje mo?ne veze v Vatikano pri kardinalu Bertoneju, ki je bil neko? celo v igri, da bo novi pape?. Rabmo ?e kaj naprej ali je to dovolj za ?udne rabote?
- Aja pa dajmo ?e malo. V za??ito Jan?i razlaga?, da naj bi ta popenil ob Rodetovem predlogu kar je malo verjetno saj je bil ves sladek ob njegovem imenovanju za kardinala par dni prej in mu je pel hvalnice. ?e bolj je pa zanimivo, da so se v tistem letu druge Jan?eve vlade konec leta 2012 iz Grassetta spet obrnili nanj za posredovanje v sporu. Jan?a nikoli namre? ni zavrnil mo?nosti poravnave, kar daje slutiti, da nikakor ni popizdil, a ne?
- Grassetto seveda ?e ni dobil ni? pla?anega saj gre za nerealne zahteve in 2x vi?ji znesek, kot so ga navedli v razpisu. Pri tako visokem znesku bi bili na razpisu bolj?i SCT in Alpine Bau, recimo. Mislim, da je logi?no, da se bo ta spor ?e vedno vla?il po sodi??ih. Ampak Grassetto bo tukaj te?ko opravi?eval saj so razpisni pogoji navajali te?ke in komplicirane geolo?ke sestave na katere so pa se Italijani po?vi?gali ob oddaji ponudbe.
- Za ostale tri predore, ki so jih gradili RGD (Podmilj), SCT+RGD (Lo?ica) in SCT+GIZ Gradis (Jasovnik), mislim, da ni bilo nobenih takih podra?itev glede na ponudbo na razpisu.
a bo, da ne bo spet kompot?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani