Skoči na vsebino
Računalništvo
Napisano
dne 2. 4. 2023 ob 11:42 je NevLado napisal:

V redu

A SI TI PRLIMOU SLIKO? NISI NE!!!!!

Jei Alex omenu v sosednji temi da pokrivamo marsikatero temo na tem forumu, pa sm se spomnu da @Boss še kr ni prilimou slike svoje nove kište.

Predlagam prvo nezaupnico zvestobe v tej temi.

Glasujemo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
Pred eno uro je Jest napisal:

Sej tud tale nima glih servo ;) … Pa za saltat je storasto ;) … Pa trdo rocko “kuplunge” ima :) … Ampak ko vzge, laufa, dokler ne zmanjka bencina ;) Ponavadi tako, kot danes, tik pred koncem prekopavanja ;) … 

Za frezanje je ta stari model top, novejši maestral je lažji in manj robusten, se kar pogreza in rine…je pa mnogo mnogo lažji in bolj okreten pri košnji z mulčarjem/strižno (nevem a ga uporabljaš tudi za košnje). Rotacijsko smo prodali, z istim razlogom kot za frezo..je malo manjkalo robustnosti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 4 minutami je FuManchu napisal:

Tako Muto bi si js mogu nabavit. 

Te mute so bile zakon, edino špere ni mela, nove generacije jo imajo na razpolago za izklop in jo lažje obrneš.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

Težave nastanejo, ko imaš preveč naprav, in potem ima en bogi router ogromno dela hendlat in razporejat te naprave, vsaj pri meni jih je cca 20 komadov. Pri mesh konfiguracijah se to porazdeli, ne rabiš se sekirat ko prehajaš med nadstropji, etc etc. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 15 urami je Scr3am napisal:

Pozdravljeni.

Tisti, ki zivite v hisi me zanima kako imate doma urejeno wifi povezavo. Imate vec routerjev ali vec dostopnih tock ? Ali celo vec routerjev, ki delujejo kot access point ? V pritlicno nadstropje in klet zelim namestiti ruter oz. dostopno tocko in bi rad vzel neko ok zadevo, ki nemoteno preklaplja med samimi napravami. Ruter oz. dostopna tocka bo dobila internet preko utp kabla in sicer s hitrostjo 1 Gbps. Zadeva bo skoraj zagotovo delovala na 2.4 Ghz, saj mi je bolj pomemben domet, kot pa sama moc downloada.

O tem sem nekje na tem forumu že pisal, ampak tako kot @Jest sem naredil detajlno analizo situacije, tudi z nekaj predznanja. Na koncu je padla odločitev za Linksys Velop, ki se mi zdi trenutno najboljša rešitev na trgu. Pred par dnevi sem jo predlagal tudi kolegu, ki je obupal s konfiguracijo večih router access pointov.

Jaz imam konfiguracijo 3 dual band (AC1300) in enega triband (AC2200) v dnevni, kjer je več naprav. Predlagam, da kupiš 3x triband in vsaj 2 med sabo povežeš s kablom. 

https://www.amazon.de/-/en/Tri-Band-Repeater-Extender-Wireless-Coverage/dp/B07DBL9VCV

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano
Pred eno uro je Matick napisal:

A so ga polenil?

Prejsnja 3ka, g120 ima po specifikacijah 8.9s do 100

Ja, G120 je sedaj enakovreden motor G150.

G122 je pa performančno "malenkost slabši" kot prejšnji G120. To pač delajo eko funkcije :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
dne 10. 4. 2023 ob 12:22 je AmpeR napisal:

Ta vikend bil celih 6 ur v Super.... Rudnik. Od trgovine do trgovine.....

In glejga zlomka, v 6.urah niti ena prodajalka/prodajalec me ni vprašal: vam kaj pomagam, kaj želite?!

No razen, ko sem naročil čwapčiče in kofe v zumma kidsu...

Zadnjič sem v Citypark šel z mojo mal po trgovinah, pa če bi se zaletu v trgovko tam ne bi trznila.. neki vprašaš pa pač "ima že stranko, bo mal za počakat"... in žal mi je povsem jasno zakaj.. verjetno mizerne plače, delajo cele dneve petke in svetke, potem pa še pomanjkanje kadra... :( 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 3 urami je Z M A J napisal:

Občasno obiščem industrijsko prodajalno Ljubljanskih mlekarn. 

Vroča čokolada; 39 centov.

Planica 1000ml; 149 centov.

Kar ugoden in predvsem okusen nakup, priporočam. Planice so stalno v akciji. :))

IMG_20230406_173133.jpg

Kje pa je to, a tle v Bežigrad LJ?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
pred 48 minutami je TBA napisal:

tole so kr mal navite cene, pr nam na šiht so po 35c

uf se je ja. sam ni blo casa slikat :). bom jutri mal pofotku če se bom zrajtu :D 

Sihtne majo ponavad svojo ceno ce je zaprti oddelek ja, tele “javne” so pa kr navite

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
pred 11 minutami je Bini napisal:

Tudi tukaj..... 😁😉

IMG_20230404_111214.jpg

Dobri stari časi, ko so bile te kavice po 30 centov :( 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 1 uro je TBA napisal:

že dolgo časa nazaj v eni drugi temi😂.  če ti moj predlog ne odgovarja ni potrebe bit zadirčen in pisat v capsih!

nadgradnja je bila pa samo predlog pa še napisal sem ob priliki :). Sicer pa mislim da to ni tvoj računlanik :P 

https://www.mazda-si.net/topic/3391-pohvalite-se/page/797/#comment-489003

Preveč sem se navdušu :lol:

pred 1 uro je TBA napisal:

kot je @samSimon predlagal Mac bi kr bila solinda opcija. Drugače pa i9 ali pa Rayzen 9. kar se pa spomina tiče pa pod 64GB sploh ne razmišljat. razen če misliš videoedite delat samo kot hobi.

u porkodio so šle

Za igre je najboljši ryzen X3D serija, za editing pa klasičen intel :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
dne 31. 3. 2023 ob 21:49 je Boss napisal:

Ne bom velik govoril, ampak tole mrcino mam doma zdaj že en mesec. Slikam ob priliki, ker je tako postavljena, da moram vse kable od zadi ven pocufat, da laho naredim fotko. Naredim ob priliki. Cen ne bom navajal, ker sem izkoristil VIP privilegije in je res spešal prajs onli for mi.

image.png

Aja pa še 1x hvala vsem, ki ste se trudili z nasveti.

V redu

dne 1. 4. 2023 ob 10:18 je TBA napisal:

erm...  ob priliki bi nadgradil PSU.

kero plato pa maš?

moj polž sestavljen doma začetek novembra 2020:

plata: ASUS ROG Strix 570x e-gaming

CPU: AMD 5900X

RAM: 32GB RAM corsair DDR4

Grafična: EVGA RTX 3080 

PSU: Corsair HX1000i 

Disk: Samsung: SSD m.2 1T 970 evo plus, SSD samsund 870 evo 500GB sata3,  HDD 640GB WD sata3 

Ohišje: LianLi o11d XL

Hlajenje: ventilatorji: 6x lian li SL120, 4x EKWB vardar, EKWB AIO 360 elite.

prvotno sem imel namesto EKWB AIO, noctuo NH-D15.

A SI TI PRLIMOU SLIKO? NISI NE!!!!!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano
pred 41 minutami je godlike napisal:

Hvala za nasvet.

Sem tudi sam pri sebi zaključil.

Sem pa dobival nasvete, kliči iz drugega, še probaj..... a bejž, bom prišel tja, pa se spet ne bo javil.

Ne bom drugič klical in tudi odogovra ni blo. Sedaj tudi če me kliče, ceno spušča, mene ni več.

Pomirim se s tem, da mi ni usojeno in grem naprej.

No no, če bi bili vsi na svetu takole egocentrični potem ne bi prišli daleč.... no čeprou ko pogledam današnjo stanje družbe...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 20 urami je TiEn napisal:

@Jest lastnik nove cx-60? Glede na profilno slikco in podpis 😁Čestitke za prvo premium mazdo na forumu 🍻

Woooah čaki mal, kako ti misliš PRVO PREMIUM na forumu???

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.