Sej tud tale nima glih servo … Pa za saltat je storasto … Pa trdo rocko “kuplunge” ima … Ampak ko vzge, laufa, dokler ne zmanjka bencina Ponavadi tako, kot danes, tik pred koncem prekopavanja …
Za frezanje je ta stari model top, novejši maestral je lažji in manj robusten, se kar pogreza in rine…je pa mnogo mnogo lažji in bolj okreten pri košnji z mulčarjem/strižno (nevem a ga uporabljaš tudi za košnje). Rotacijsko smo prodali, z istim razlogom kot za frezo..je malo manjkalo robustnosti.
Težave nastanejo, ko imaš preveč naprav, in potem ima en bogi router ogromno dela hendlat in razporejat te naprave, vsaj pri meni jih je cca 20 komadov. Pri mesh konfiguracijah se to porazdeli, ne rabiš se sekirat ko prehajaš med nadstropji, etc etc.
Tisti, ki zivite v hisi me zanima kako imate doma urejeno wifi povezavo. Imate vec routerjev ali vec dostopnih tock ? Ali celo vec routerjev, ki delujejo kot access point ? V pritlicno nadstropje in klet zelim namestiti ruter oz. dostopno tocko in bi rad vzel neko ok zadevo, ki nemoteno preklaplja med samimi napravami. Ruter oz. dostopna tocka bo dobila internet preko utp kabla in sicer s hitrostjo 1 Gbps. Zadeva bo skoraj zagotovo delovala na 2.4 Ghz, saj mi je bolj pomemben domet, kot pa sama moc downloada.
O tem sem nekje na tem forumu že pisal, ampak tako kot @Jest sem naredil detajlno analizo situacije, tudi z nekaj predznanja. Na koncu je padla odločitev za Linksys Velop, ki se mi zdi trenutno najboljša rešitev na trgu. Pred par dnevi sem jo predlagal tudi kolegu, ki je obupal s konfiguracijo večih router access pointov.
Jaz imam konfiguracijo 3 dual band (AC1300) in enega triband (AC2200) v dnevni, kjer je več naprav. Predlagam, da kupiš 3x triband in vsaj 2 med sabo povežeš s kablom.
Ta vikend bil celih 6 ur v Super.... Rudnik. Od trgovine do trgovine.....
In glejga zlomka, v 6.urah niti ena prodajalka/prodajalec me ni vprašal: vam kaj pomagam, kaj želite?!
No razen, ko sem naročil čwapčiče in kofe v zumma kidsu...
Zadnjič sem v Citypark šel z mojo mal po trgovinah, pa če bi se zaletu v trgovko tam ne bi trznila.. neki vprašaš pa pač "ima že stranko, bo mal za počakat"... in žal mi je povsem jasno zakaj.. verjetno mizerne plače, delajo cele dneve petke in svetke, potem pa še pomanjkanje kadra...
kot je @samSimon predlagal Mac bi kr bila solinda opcija. Drugače pa i9 ali pa Rayzen 9. kar se pa spomina tiče pa pod 64GB sploh ne razmišljat. razen če misliš videoedite delat samo kot hobi.
u porkodio so šle
Za igre je najboljši ryzen X3D serija, za editing pa klasičen intel
Ne bom velik govoril, ampak tole mrcino mam doma zdaj že en mesec. Slikam ob priliki, ker je tako postavljena, da moram vse kable od zadi ven pocufat, da laho naredim fotko. Naredim ob priliki. Cen ne bom navajal, ker sem izkoristil VIP privilegije in je res spešal prajs onli for mi.
Aja pa še 1x hvala vsem, ki ste se trudili z nasveti.
V redu
dne 1. 4. 2023 ob 10:18 je TBA napisal:
erm... ob priliki bi nadgradil PSU.
kero plato pa maš?
moj polž sestavljen doma začetek novembra 2020:
plata: ASUS ROG Strix 570x e-gaming
CPU: AMD 5900X
RAM: 32GB RAM corsair DDR4
Grafična: EVGA RTX 3080
PSU: Corsair HX1000i
Disk: Samsung: SSD m.2 1T 970 evo plus, SSD samsund 870 evo 500GB sata3, HDD 640GB WD sata3
Ohišje: LianLi o11d XL
Hlajenje: ventilatorji: 6x lian li SL120, 4x EKWB vardar, EKWB AIO 360 elite.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
HUDA
A maš link do izvora
Povezava za deljenje
Deli na druge strani