Ja,ampak vpra?anje koliko ima zaslug za manj ?rno statistiko tudi uvedba vinjet (in s tem preusmeritev prometa na bolj varne AC- ve?ina nas ima vinjeto,prej je pa folk dostikrat sparal in se je vozil po regionalnih cestah), izgradnja AC kriza (spomnimo se krvave Dolenjske regionalke , pa recimo proti MS) in konec koncev so tudi avtomobili bistveno bolj varni kot 10-15let nazaj....
Z vinjetami vozimo,mislim da 4 leta,tisto je bilo bistveno prej. ?tajerske AC ?e sploh bilo ni! Avti so bolj.varni ampak ne toliko,da bi bil takrat tak preskok na manj. Avti so naredili tudi nekaj ve? invalidov,ker je manj mrtvih. Statisti?no so je takrat zmanj?alo ?tevilo prom.nesre?.Jaz naredim nekje okoli 100 000 kil.na leto in sem ve?ji red na cesti opazil ?e na oko brez statistike,danes je pa ve?ji promet za30% in bo potrebno nekaj storiti,predvsem za hude prekr?ke ?e dvigniti kazni itd. Ne pa ni?ati naprimer alko,kot da smo vsi pijanci in problem se bo re?il,nebo se,ker problem so tisti z ve?jim odmerkom akohola! Dovolj bo,dr?ava je na potezi.... Lp
Problem je v tem, da se jih ne... In kot vidis v primeru otroka... je bil brez celade... ceprav je zakonsko predpisana ... in takih primerov je ogromno... vecino jih itak nihce ne kontrolira... in bolj je v tem problem...
Glede polnjenja proracuna pa kot je ze nekdo prej napisal... severni sosedje, s katerimi se tako radi primerjamo, imajo marsikje visje omejitve hitrosti... Ce je recimo gradbisce na AC, he redkokdaj omejitev 60 km/h... kot je pri nas stalnica ... Marsikje na preglednih cestah skozi naselja, kjer ob cesti ni ravno hise ob hisi, je ponavadi omejitev 70 ali celo 80 ... In tudi ce kdaj spregledas kaksno omejitev, globa ne bo 250? ampak precej manj... Pac moje mnenje in po mojih izkusnjah so redarji in policijske prometne kontrole zgolj inkasanstvo ... Redkokdaj stojijo tam, kjer so nevarni odseki in vecina ne prekoraci hitrosti. Stojijo pa tam, kjer vedo, da bodo hitro lahko pokasirali cimvec denarja v kratkem casu...
Se popolnoma strinjam s tem tvojim zapisom in jaz bi dodal ?e samo tole;pri nas stojijo povsod in da spomnom na kakih 10 let nazaj ali nekaj ve? ,ko so se uvedle to?ke in kazni drasti?no pove?ale so se smrtne ?rtve v dveh letih prepolovile! In potem ?e vsako leto rahlo padale,izjeemoma letos ampak ?e ni konec leta. In tudi nekaj nepobolj?livim alkoholikom so pobrali vozniski izpit. Na to temo se da razpravljati do onemoglosti..... Pa pametno in previdno naprej. Zoom zoom
Spet so se narobe lotili,veliko kazni za mali alkohol in ni? stro?ji za velik alkohol pri katerem so hude nesre?e in smrtne ?rtve! To pa zato ker je veliko malo pijanih in bodo lahko pridno kasirali! Pijanih z 0.5 promila je vedno manj in morajo alko mejo spustiti na manj.Tistih hudo pijanih pa tako ne dobijo. Dobijo jih ko je ?e prepozno! Lp
?e je to to... Jaz sem iz njegovega govorjenja razumel ?e marsikaj drugega kot preprost Povzetek "?port=obraba".
Zgleda je res najbolje,da se ulezemo pred TV in ne migamo do konca ?ivljenja...
Ne da bi pametoval,vem pa nekaj o tem,ker delam v zdravstvu in vam povem zmernost v?portnih dejavnostih je pravilen nasvet,pa ?e to v razli?nih dejavnostih kar je dobro za celo telo ,da je razbremenjen dolo?en del telesa in pove?ana gibljivost na?ega telesa. Vo?nja s kolesom je pa vredu,saj jo priporo?amo pri rehabilitaciji kolenskega sklepa ampak ne pretiravat! Kolo je slabo samo glede na prisilno dr?o za vrat in hrbtenico zato je potrebna ?e kaka druga dejavnost,da razbremenimo vezi in mi?ice na tem delu telesa. Lp
Hvala vsem, samo smo nekako bli pripravljeni-smo pri?akovali kar se je zgodilo, tako da bo ?lo la?je vse skupaj skozi. :ne vem:
Je pa res da sva mi2 kr skozi nekaj v gu?vi in nama manjka ?asa da pripraviva vse kar ?love?ki mladi?ek potrebuje, pol pa nama ?e take stvari padajo vmes, poleg tega sem ?e 2+ leti na bolni?ki pa ?e v sredo imam opercijo za katero upam da bo zadnja in bom lahko kon?no ?el v slu?bo kot neko?.
Tale focus je vredi, samo trekinga poglej za tak denar pa nima? kaj zgre?i, mislim da je bolj?a izbira za tisto kar ti rabi?. Jaz imam focusa treking z vso opremo deore LX in je bomba. Dal sem 520e s popusti pred 4rimi leti.Focus ti bo prav M ker so kar veliki okvirji. Jaz imam L pa sem 182 in mi je ravno prav. Gorici so malo manj?i,najbolj?e probat v trgovini z poznavalcem in nastavitvijo, ker je tudi ful pomembna dol?ina nog napram trupu itd. Veliko uspeha! Lp
Poglej,?e se misli? voziti kot pravi? so vsa ta kolesa dobra,to je500kilom na leto,?e pa kaj ve? pa daj 500evrov. Za toliko dobi? kolo v kaki akciji od lani z opremo deore LX ali celo XT,paziti pa mora? da ni samo menjalik deore ampak tudi ro?ice in pesta,?im ve? pa bo? delal kamot 2 do 3tiso? na leto. Jaz jih imam ?e 10 tiso? brez problema samo verigo in gume sem menjal kar je normalno ta te kilometre. Za tvojo velikost rabi? okvir ?t. 48 ali L Bolj precizno pa mora? izmiriti razkorak itd,malo si poglej po netu glede tega,Nejc tudi veliko ve,je kar maher! Pa dobro kupi....
?e bo kdo poznal kak?no smotrno re?itev za mojo problematiko;
pogosto kurim lito?elezni kamin t.i. Ga?per?ka (itak malo romantike, itd.), no pa mi ogromno toplote "pobegne", kar pomeni, da vemo kako je topel zrak la?ji od mrzlega in be?i navzgor. Tako se mi potem zgodi, da je tik pod stropom bistveno toplejo kot na vi?ini sede?ne garniture, da ne re?em celo tal.
Nek mojster mi je predlagal "tropski ventilator", ki prav po?asi me?a zrak tik pod stropom in naj bi bilo z njim precej bolj?e. ?e kak predlog za remix temperature zraka in ?im manj?e izgube oz. ve?jo koristnost tak?nega ogrevanja?
Lahko je tudi kje drugje in kak?en druh ventilator,?im ve?ji in ?im po?asnej?i,da ne piha preve? in da se ne sli?i. Pa vrata zapri,da ti ne pobegne toplota!
Halo eno vpra?anje imam,mi lahko pove? nekaj, kaj pomenijo tiste tri ?tevilke na desni strani spodaj na zemljevidu.prva mislim da so st.celzija na desni verjetno zra?na vlaga,kaj pa na sredini? Hvala in lp
To?na lokacija je mesto Lovran pri Opatiji in to v centru samega kraja. Dosti dober hotel glede na ceno pa ?e na U?ko lahko sko?i?,pe? al s kolesom. Lp
Sem vedel, da je v ozadju neka mu?ka glede dizel motorjev. V bistvu so euro 6 v ve?ini primerov bolj ?isti kot benzinarji, manj pijejo,imajo bolj?i navor, skratka so popolni.Edino zvok imajo benzinarji bolj?i.
Recimo,da je vseeno od kod je ,saj jih delajo tudi za ZDA kjer jih najvec prodajo in ?e so za njih dobre potem smo brez skrbi. Druga?e pa sem to vedel ko sem kupoval novo Mazdico 3.Zoom zoom
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Z vinjetami vozimo,mislim da 4 leta,tisto je bilo bistveno prej. ?tajerske AC ?e sploh bilo ni! Avti so bolj.varni ampak ne toliko,da bi bil takrat tak preskok na manj. Avti so naredili tudi nekaj ve? invalidov,ker je manj mrtvih. Statisti?no so je takrat zmanj?alo ?tevilo prom.nesre?.Jaz naredim nekje okoli 100 000 kil.na leto in sem ve?ji red na cesti opazil ?e na oko brez statistike,danes je pa ve?ji promet za30% in bo potrebno nekaj storiti,predvsem za hude prekr?ke ?e dvigniti kazni itd. Ne pa ni?ati naprimer alko,kot da smo vsi pijanci in problem se bo re?il,nebo se,ker problem so tisti z ve?jim odmerkom akohola! Dovolj bo,dr?ava je na potezi.... Lp
Povezava za deljenje
Deli na druge strani