Domaca paradiznikova mezga iz domacih paradiznikov je je se boljsa
Vsaj tocno ves, kaj je not…
Se popolnoma strinjam., Mi naredimo okoli 50 kozarcev domače šalše vsako leto. A, če govorimo o kupljeni, če ti zmanjka svoje, so omenjene "ta boljše".
Tako, radiator sem priključil po navodilih uvoznika. Sem pa zaprl sosedovega mačka, ki se vedno smuka okoli naših vhodnih vrat za pol ure v kopalnico. Izgleda, da bo priklop v redu, saj se je veselo namestil pod radiator in predel. Zato sem ga komaj zvlekel ven.
Jaz se pa ne bi igral na pamet. Od znancev ima nekdo univerzalni inštrument, predvsem da se ugotovi, katera od treh žic je ozemljitev, ključna za varnost. Ena od treh žic radiatorja (ozemljitvena) mora biti v kratkem stiku z ohišjem radiatorja. Ta se priključi v dozi v steni na ozemljitveni vodnik (rumeno-zelen). In vsaka kopalnica naj bi imela posebno ozemljitveno dozo, ker morajo biti tudi cevi, pipe ozemljene ... sem spada tudi radiator.
Drugi 2 žici, po kateri teče el. tok skozi grelec radiatorja (faza, nula), morata biti od ohišja izolirani! V primeru, da pride do napake/poškodbe izolacije, tok steče na ohišje in preko ozemljitve nazaj v transformator, pri tem pa mora takoj crknit hišna varovalka tega tokokroga. In zato si potem v kopalnici varen. Torej ozemljitev je ključna!
Tester prevajanja lahko narediš tudi sam: en pol baterije preko žarnice priključiš na žico (verjetno je siva), drugi na ohišje radiatorja, nekje, kjer je kovina (ni laka, ki je izolator). Drugače pa nekje spraskaš dol lak ... 😃
Lahko pa stestiraš tudi takole. Žice priključiš po občutku in se dotakneš radiatorja. Če te ne strese, je mogoče OK, mogoče ... ker odvisno od hišne inštalacije, dela na videz ok tudi zamenjana nula in zemlja. 😁 Ta zadnji odstavek je čista zafrkancija, da ne bi slučajno kdo res poskusil. Je smrtno nevarno.
To z testiranjem z inštrumentom (ohmsko) mi je predlagal tudi moj električnistt, ki sem mu napisal za problem. A kako naj "olupim" malo barve dol z radiatorja , če je pa najverjetneje prašno na debelo pobarvano.
Se pa strinjam z vsem tvojim napisanim. Je pa tudi res, da imam ta priključek in vse ostale zavarovan z fit stikalom.
Se pa z ozemlitvijo ni za hecat. (še posebno v kopalnici, kjer je vedno kaj vlage). Po moje je črna za sigurno faza in rjava nula. Ne ostane drugega kot, da je siva ozemljitev. 🤔 A zakaj takšne barve žic?
Imam eno vprašanje. V kopalnici sem namontiral električni radiator (lojtro) za sušenje brisač. Ko sem hotel povezati električni kabel v dozo, se je pojavil problem. Vem, da so ponavadi črna žica, plava ali rjava in zeleno - rumena žica za maso. Na radiatorju so pa črna, rjava in siva žica. In za sivo piše, da je "pilota žica". 🤔
Avion + rentacar vzameš pa je
je mal dražji dopust, ampak vsaj časa na cesti ne porabiš po nepotrebnem.
Bi pa reku da do Lefkade (brez mostnine, če še zaračunavajo) je v eno smer od oka 200eur, bencin + cestnine. Rentacar te pa pride po teh cenejših otokih do 50eur na dan s polnim zavarovanjem. Tako da, pod črto, razlika v ceni bi ble letalske karte, če gledaš samo kombinacija avion vs avto
Tako smo naredili mi. Avion iz trsta do barija (360 € povratna karta za štiri) in v pugliji rent a car. Tudi rent a car ni bil pretirano drag.
Ekipa, kako ste? 😊 Alex vas pozdravlja s smučanja ( ne rabite gledati na Web kamere Dolomitov) 😊.
Danes sem izboljšal hitrost na smučanju. 😊 Je bilo pa na Zoncolanu enih 70% Slovencev. Se vidi, da smo še vedno smučarski narod. Vreme šajba, smučarska karta poceni, 38,50€ gneče nikjer. Je pa res, da. se da smučati do nekje 13. ure.
V 2023 kot kaže ne, glede na to da imamo 10st....🤣, mogoče v 2024 oz.visokogorju....p.s.meni osebno je tako čisto všeč, saj ni težav na cestah in kidati mi ni treba😉
Za konec drugega tedna je napovedano bolj hladno vreme.
Kje so najcenejše/najboljše pizze na smučišču v območju Sella Ronde?
Se spomnim enkrat enih debat..
Niti ni nujno pizza, tud ostala hrana lahko..
Najboljše pizze, vsaj meni in kolegom, imajo na smučišču Canazei (rifugio Champolin na dnu). Krušna peč, cene od 10-13€. Drugače pa so super pizze v vasi Alba di Canazei, v holelu Edi na začetku vasi, če prideš s strani Passo Fedaia. Trenutno sta passo fedai kakor tudi Passo Pordoi odprta za promet. Seveda sta prevozna z dobrimi zimskimi gumami. 😊
Tukaj v hotelu Edi so cene za pizze tudi od 9-13€.
Imajo pa v obeh krajih super tudi vso ostalo hrano (njihove specialitete, svinjske kračice z krompirjem, razne pašte.)
Tokrat pa moram res pohvaliti mazdo cx30 in zimske gume hankook.👍💪 Namreč, ko smo šli včeraj zvečer na "open ski" do Alba di Canazei smo prišli do Passo Fedaie (2057 m) in zagledali tale znak. 😬
To je pomenilo, da je zaprt.
Baje, da zaradi plazu, ki se je sprožil. Javili smo kolegom, ki so štartali za nami iz Kopra in so bili že blizu, da naj ne hodijo gor za nami.
Ni nam preostalo drugega, kot,
da smo se obrnili in šli nazaj in čez Passo Pordoi. (2239 m).
Seveda smo naredili dodatnih 35 km. In tam totalna zimska scena na cesti. 😊 Zbit sneg plus na posameznih odsekih led. Za mano je vozil kolega z Audi-jem, 4x4. Še on je rekel, da je bila težka. To je bila res vožnja ala rally monte Carlo. Kdor je že šel preko tega ali onega drugega prelaza (lahko tudi poleti) ve, kako so te ceste strme in koliko ovinkov imajo 😊 Ko pa se dogaja vse skupaj še pri - 14°C in temi ob 21.30 uri, je veselica popolna.😊
Vmes smo videli lisico, ki je sedela sredi ceste in se ni niti premaknila, ko smo prišli do nje, nato je počasi zdolgočaseno odrajžalala v gozd. Kmalu nato smo videli še eno lisico, ki je izgleda izmaknila kokoš v bližnji vasi in smo jo skoraj povozili, ko je tekla čez cesto. In za konec, ko smo bili skoraj na cilju, je skočila iz hribčka ob cesti na cesto pred avto še srna. Tako, da je bilo vse skupaj že skoraj osladno, koliko divjih živali je v teh gozdovih. In vse so se hotele pokazati prav nam.😊
Samo, da ne bo potem spet jok in stok… Prosim, ce nadaljujeta preko zasebnih sporocil… ker bosta sla oba na hladno za kaksen teden… ce no bo dovolj, se pa dopust lahko podaljsa… Ceprav je veseli december, vseeno vajini prepiri niso na nivoju…
Se strinjam. Urazumi svojega podrejenega, da neha pisat neumnosti.
In da postavi stvari na svojem profilu v svoje staro stanje. To bom storil tudi sam.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Se popolnoma strinjam., Mi naredimo okoli 50 kozarcev domače šalše vsako leto. A, če govorimo o kupljeni, če ti zmanjka svoje, so omenjene "ta boljše".
Povezava za deljenje
Deli na druge strani