Delavci so obnavljali samostan. Nune so skuhale preveč juhe za kosilo, zato je mati prednica naročila neki nuni, naj jo odnese delavcem, saj so gotovo lačni. Nuna pa je sklenila, da jih bo prej malo povprašala o veri. Ko je prišla na gradbišče z juho v rokah, je vprašala enega izmed njih:
- "Ali poznate Poncija Pilata?"
Delavec se obrne proti skupini in zavpije:
- "Hej, fantje, ali kdo pozna Pilata?"
- "Zakaj?"
- "Njegova stara mu je prinesla juho..."
Dne 2.3.2009 sem ob cesti res opazil okrogel znak z rdečim robom, v katerem je bila na beli podlagi številka sedemdeset (70). Poleg te številke pa ni bilo nobene merske enote, ki bi označevala, na kaj se sklicuje ta številka.
Kot sami veste, je Državni zbor Republike Slovenije z Ukazom o merskih enotah (Zakon o meroslovju (ZMer) Ur.l. RS, št. 1/1995 in Spremembe Ur.l. RS, št. 8/2000-ZUT, 22/2000), sprejel zakon, da so merske enote določene na temelju mednarodnih dogovorov, ki obvezujejo tudi Republiko Slovenijo. V Republiki Sloveniji so s tem zakonite merske enote SI standardizacije. V tej uredbi je določeno, da je merilna enota za dolžino meter, merilna enota za čas pa je sekunda. Izpeljava za hitrost je torej enota dolžine deljeno z enoto časa (m/s).
Ne morem si zamisliti, da celo delavci Ministrstva za notranje zadeve kršijo enega od osnovnih zakonov v RS. Torej, pri številki na znaku ni napisana merna enota, to pa pomeni, da velja v tem primeru osnovna mednarodna enota, ki jo je Republika Slovenija sprejela in uzakonila za uporabo na ozemlju RS.
Zato sem, spoštovano sodišče, predpostavljal, da pomeni število 70 na znaku veličino za osnovno enoto meritev - to je m/s. To je 70 m/s, kar je enakovredno 252 km/h. Ker sem jaz vozil le 51,39 m/s oziroma 185 km/h, kar je mnogo manj od določenih 70 m/s, prosim cenjeno sodišče, da mi nemudoma vrne nezakonito odvzeto vozniško dovoljenje.
No pa ta teden sem 'na drugi strani' kot kolesar v Franciji. Tako avti, kot avtodomi, kot motoristi spostujejo kolesarje vzajemno. Ceste so sireoke, uzivamo vsi, noben nima problema z nikomer....
... ... ... ... ...
... ... ... ... ...
To je to. Ceste so široke. In lahko kolesarja normalno prehitiš, sploh, če vozi kot kolesar - ob desnem robu. Pri nas pa se kolesarji vozijo po sredi voznega pasu, ceste so pa ozke. In potem ni druge, kot da greš "na nož", da lahko prideš mimo. In imamo probleme vsi z vsemi...
Tole ratuje pa dejansko noro. Letos je že 21 mrvih motoristov pa še 5 mopedistov za povrhu. Za sam vrh se je pa včeraj še razletu avto s kupom motorjev na priklici.
Tretjina vseh smrtnih žrtev letos v prometu so motoristi in mopedisti. Policija bi se pa šla igrice z radarji še naprej.
O tragediji s primorskih cest poročajo tudi danes. Motorist ni zvozil spremenjene konfiguracije ceste.
Mimo grede, oba motorista sta bila Italijana. Sicer bo zdaj nekdo skočil, da Italijani so pa umirjeni vozniki in da je prava poezija se vozit po Italiji, ker niso taki divjaki kot jih dobiš na naših cestah, zato ne namigovat, da so to samomorilci in neprilagojeni...
Najhuje je to, da moram biti tam ob 8:30. Vsa možna gužva in zastoji mi ne uidejo. Najbrž se bom od doma odpravil že ob 5:30, čeprav imam običajno od doma do "Dolgega mosta" uro in pol vožnje - v normalnih pogojih. Ampak preden pridem DO Ljubljane, pa SKOZI Ljubljano v sam center, pa da parkiram in pripešačim do ambulante...
Oni imajo še en kup infrastrukturnih projektov za izvesti in na tem trenutno pluje ta jadrnica s polnimi jadri. Marsikaj smo mi že pred recesijo 2008 počistili, pa po njej še kaj malega - seveda pa še zdaleč ne vse.
Marsičesa mi še nismo počistili - in to nas tepe, da ne moremo zapluti s polnimi jadri...
Sem mnenja, da otroci ne morejo znati delati, če se jim ne dovoli, da bi delali. Kako bodo pa dobili izkušnje, če nikoli ne bodo nič delali. Sicer bi sam naredil hitreje in bolje, ampak tako se otroci ne bodo nič naučili.
In sem nabavil tri jeklene krtače, piksno temeljne barve, tri čopiče in razredčilo. Pokličem torej tri fante (16, 13 in 11 let) in jim razložim, da je tovorna prikolica (domača izdelava, letnik 1983, homologirana) že malo rejnata in naj jo skrtačijo in pobarvajo s temeljno.
Fantje se lotijo in kmalu slišim vitlo na garaži in skozi okno vidim fante, kako prevračajo prikolico, da bodo lažje delali. Kmalu pa eden od njih pride vprašat, če tudi povarijo al samo obrusijo in pobarvajo. Meni nič jasno, o čem govori in grem pogledat. Me je kar posedlo, ko sem videl...
In s tem sem jaz veselo prevažal po 500 kg tovora po svetu.
In še naprej bi ga, če ne bi dal otrokom, da se učijo brusit in barvat, ker ne bi vedel, kakšna je...
Sicer ni več za jamrat, ampak ker sem tu začel, pa še nadaljujem.
Starejša fanta sta kar zagrabila, jaz pa jima domov vozim material. Zdaj bo vsa elektrika popolnoma nova: vtikač, kabli in luči.
Estetika ju še malo matra, ampak glede na to, da gre za tovorno prikolico in ne za protokolarno limuzino, bo v redu.
In glede na to, da sta varila z elektrodo Jadran 2,5 mm mislim, da bo dobro - ker z elektrodo na slab nosilec ne bi mogla variti, ker bi kar zgorelo. Torej sta morala zrezat do zdravega in nato varit...
Zdaj še pobarvat in elektriko uredit, pa bo za naslednjih 10 let...
Pa saj ta Tota-jota je kot FucksWagen: z avtovleko pride na servis, tam pa vse dela. In nihče ne ve, zakaj prej ni delalo in nihče ne ve, zakaj zdaj dela in nihče ne ve, kdaj se bo ponovilo.
Krasen novi svet in sodobna tehnologija... Ko pomislim, kako delajo avto, ne vem, kako sploh kdo gre na letalo...
Neke hude suše se ne spomnim. Vsaj pri nas vrh hriba je bilo vode dovolj. Po dolini pa najbrž tudi.
Čeprav, ja, nekaj je pa res bilo. Pri nas ni vodovoda ampak vsaka hiša zbira kapnico. Nekaterim sovaščanom s slabšimi vodnimi rezervoarji so res gasilci vozili, ker jim je presahnilo...
No, vsekakor bi tudi dež lahko ponehal, ga je bilo za nekaj časa dovolj.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Delavci so obnavljali samostan. Nune so skuhale preveč juhe za kosilo, zato je mati prednica naročila neki nuni, naj jo odnese delavcem, saj so gotovo lačni. Nuna pa je sklenila, da jih bo prej malo povprašala o veri. Ko je prišla na gradbišče z juho v rokah, je vprašala enega izmed njih:
- "Ali poznate Poncija Pilata?"
Delavec se obrne proti skupini in zavpije:
- "Hej, fantje, ali kdo pozna Pilata?"
- "Zakaj?"
- "Njegova stara mu je prinesla juho..."
Od kar imam Forda, sem postal pešec...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani