Kar se ti?e vo?nje v kontra smeri po AC,bi jaz takemu odvzel vozni?ko za vedno pa ?e kazen bi mu nalo?il,
da bi vedel naslednja leta za kaj dela.
Se pa strinjam,da ponavadi taki,ki radi "dirkajo" tam nekje 138-142 km/uro po avtocesti imajo po?lihane
gume in zavore v nulo...
...za razliko od nekaterih po?asne?ev,ki vozijo poleti z zlizanimi zimskimi gumami in zamenjajo zavorne plo??ice le takrat,ko jim le-te odpadejo zaradi izrabljenosti.No,tej ta zadnji vsekakor vozijo po predpisih,a ne Lojz?
V tej zgodbi se ne gre zato, da nekdo ni sposoben hitreje vozit. Tukaj se gre zato, da nekdo ni sposoben peljat po?asneje in zato hitreje ustavit.
Kot sem ?e ne?tetokrat napisal. Ni problem peljat hitro, to zna vsak bedak, celo v cirkusu nau?ijo opice peljat avto. Dandanes je, in to tudi na ra?un bolj?ih avtov in bolj?ih cest, problem vozit po?asi in hitro ter pravo?asno ustavit. Kaj pa je la?e kot ti??at nogo na pedalu za gas?
Ogromna razlika je med dinami?no,hitro,varno vo?njo in "pritiskanjem" na gas in zdraven delati ?e en kup neumnosti (se pogovarjati po telefon?ku,se ?minkati,ne uporabljati smerokazov (kaj je ?e to??),vozit skozi rde?o,driftat po kro?nih,vozit pijan in dajat gas...)
Prepri?an sem,da se bom prej zaustavil z Mazdo pri hitrosti 150/uro kot pa nekdo z kakim starim cliom,ki gre 120/uro.Pa? moderni avti niso zastonj "moderni".
No vidi?. Tako tud jaz mislim. Vsi ka?ejo samo na tiste znake in jih dajejo za vzgled, kjer je omejitev ve?ja. ?e?, glejte, tam se pa lahko vozijo hitreje kot pri nas. Ko pa se v Avstriji pojavijo znaki 30, jih pa kar ignorirajo. No?ejo kazat na te znake.
Do zdaj ?e nisem na tem forumu prebral, da bi se kdo prito?eval nad previsokimi omejitvami. Zmeraj se prito?ujejo samo nad prenizkimi. Tukaj?njim foruma?em gre vse prepo?as in se jim zmeraj mudi. ?e nih?e tukaj ni reku; ej tam bi blo treba omejitev zmanj?at, ker je previsoka in se prehitro ljudje vozijo.
?udno ne, da se postavljalci prometnih znakov, po mnenju tukaj?njih foruma?ev, zmotijo zmeraj samo takrat, ko dajo nizko omejitev. Nikol ni ta omejitev previsoka, da bi jo blo treba zni?at.
?e ti je vse prehitro,ker o?itno nisi sposoben malo hitreje vozit in razmi?ljat,si kupi starega spa?ka,odpri streho,dej gor ZZ Top in lepo po?asi po stari cesti proti morju.Pa brez prehitevanj po?asnej?ih,prosim.
No,ker sem se pravkar vrnil iz dopusta po Italiji-(naredil tam prib. 1700 km),lahko potrdim,da se tudi tam odvija promet v ve?ini primerov veliko nad predpisano hitrostjo (prevsem na avtocestah).Ve?inoma se promet "dogaja" med 140-150/uro.
Probaj,moj dragi Lojz voziti 130Km/uro po avtocesti on Bologne proti Firencam in zanima me,koliko ?asa bo? vzdr?al -kolik?na kolona se bo nabrala za teboj.Namre?,na "normalnem" voznem pasu je 1500 kamionov,ki vozijo strnjeno eden za drugim in ?e se vr?e? vmes,ne pride? ve? ven na prehitevalnega.
In glej ga zlomka vse poteka v redu-ve?inoma brez nekih ve?jih nesre?.Seveda,?e ne "sko?i" ven kak kade? kamionist z 50km/uro in je le-ta resna in edina gro?nja na cesti.
Druga zanimivost tam je bila ta,da v 10 dnevih vo?nje po Italiji nisem videl ve? kot dveh policistov-pa ?e tej so skrbeli za red in varnost turistov na benzinskih ?rpalkah. O kak?nih radarjih in postavljanju policistov ni bilo sledu.Pa? turisti?na sezona in no?ejo vznemirjati turistov z kazanjem mi?ic.
Sicer pa smo vozniki iz vseh dr?av vozili priblji?no enako-tisti z manj?imi vozili malo po?asneje(ne pod omejitvijo) tisti z malo ve?jimi in hitrej?imi makinami pa malo ali malo ve? nad omejitvijo-kar se mi zdi normalno na tropasovnicah.Videl nisem niti ene nesre?e-ne velike ne majhne.
No,in tam kjer sem bil na dopustu,je tudi eden voznik pono?i do smrti povozil pe?ca.Voznik avta je bil namre? pijan.In novinarji na TV so to tudi izrecno povedali,ne pa,da je bila kriva prevelika hitrost in podobni umotvori kot pri nas.In ?e nekaj so povedali-ime ?oferja,ki je vozil pijan.To pusti vtis.
Se pohvalim, da smo imeli izredno dober nedeljski izlet:
?li smo v Milano na koncert Faith No More (festival Rock In Idro; igrali so ?e Limp Bizkit, Lacuna Coil itd.). Hud koncert k svina. Bi mi bilo izredno ?al, ?e bi zamudil to prilo?nost.
Kon?ala se je dirka 24 ur Le Mansa in spet se je izteklo brez ve?jih presene?enj. Diesli so pobrali vsa prva tri mesta le da tokrat je slavje pripadalo Peugeotu in njihovemu HDI-ju. Najbolj?i TDI Audi je bil tretji.
In ja kolikor sem lahko uspel prebrati imajo vsi tile dirkalni diesli vgrajen filter DPF.
Lepo,da je zmagal Peugeot-moj nekdanji the best car.
So pa po mojem redno ?istili te filtre med samo dirko.In razen trenutne porabe 20 litrov verjetno ni bilo drugih problemov.
Pa ?e neki ne pozabit... ja kdo bo pa kontroliral tako ?tevilo kratkotrajnih vinjet saj to ne bo ?lo brez ustavljanja in detaljnega pregleda veljavnosti.
Tko bi vsi stali na teh pregledovalnih akcijah... oziroma se nam to itak obeta po 1.7.2009 saj zdaj je bilo enostavno lepo je barvo na dale? pogledal in je vedel vse saj ?e so oran?ne so veljavne.
Ma itak so to na?e narodne posebnosti in znamenitosti.
...se vozi? po celi Evropi in ne vidi? tam toliko policajev kot od Kp do Lj z lizikami in laserji-videoigricami.
jaz bi dal dnevno vinjeto, pa ceno 3 EURe, pol pa naj se vozi kdor se ho?e... turisti bi itak morali kupiti najmanj 2
pa ?e marsikdo od doma?ih bi za enkratno ali dvakratno pot do LJ (npr. iz na?ih koncev) rade volje kupil vinjetko, za 35 ali pa celo 55 EUR pa je nebo kupil sploh...
A so novinarji res tolk neumni in za luno, da raje pi?ejo ?lanke v bran kriminalcem kot pa da bi jih pohvalili za dobro izvedeno policijsko akcijo v boju proti organiziranemu kriminalu.
Jaz sem bil najprej navdu?en pol pa preberem ta ?lanek in komentarje nekaterih ovc, ki jih skrbi policijsko "nasilje" pa me je vse minilo - jebemu Slovenistan a niso dost ?e Strojani a zdej bomo pa svakojake kriminalce in dilerje branili ter jih uj?kali, ko bodo na?im otrokom prodajali drogo... da se ti obrne
e ja,res neolikano.Ko pride? koga aretirat mora? najprej spodaj na domofonu lepo prosit,?e ti odprejo vrata.
Nato se ustavi? pred vrati osumljenca in pozvoni?.Ne sme? preve? mo?no zvoniti,raje dvakrat kratko in narahlo.Nato ti le-ta odpre in seveda si mora? obvezno natakniti copate in obljubiti mora?,da ne bo? mrvil pi?kotov po tleh.
Ob prijetnem kramljanju in tihi muziki v ozadju ga lepo prosi?,da ne bi preve? motili sosedov a ne,?e si blagovoli natakniti lisice na roke-(po obvezni kavici) .
Nato ob prijetnem kramljanju o tem,ali bo de? ali ne,zapustimo kar se da tiho in neopazno stavbo.
Osumljenca povabimo,da se namesti v zadnji del kombiniranega vozila kjer je bolj prostorno in zra?no.
Z nasme?kom na obrazu gremo novim dogodiv??inam naproti.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Kar se ti?e vo?nje v kontra smeri po AC,bi jaz takemu odvzel vozni?ko za vedno pa ?e kazen bi mu nalo?il,
da bi vedel naslednja leta za kaj dela.
Se pa strinjam,da ponavadi taki,ki radi "dirkajo" tam nekje 138-142 km/uro po avtocesti imajo po?lihane
gume in zavore v nulo...
...za razliko od nekaterih po?asne?ev,ki vozijo poleti z zlizanimi zimskimi gumami in zamenjajo zavorne plo??ice le takrat,ko jim le-te odpadejo zaradi izrabljenosti.No,tej ta zadnji vsekakor vozijo po predpisih,a ne Lojz?
Zaradi hitrosti nihogar ne ogro?ajo,a ne?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani