Notranjec, ki v avtu uporablja Arabski plin, je klobaso iz Holandskih pra?i?ev, predelanih na Gorenjskem, zraven pije pivo iz Ruske p?enice, zvarjeno na Bavarskem. Za posladek pa bo pojedel sladico po Prekmurskem receptu iz ?panskih orehov, Egiptovskega maka, jabolk iz Ju?noafri?ke republike in skute iz Nizozemske...
Ja, vem, lahko bi doma preizkusil. Ampak kaj, ko je pa za prvomajske delalo, pa nisem pomislil, da lahko da sedaj pa ne bo... Saj ni take hude panike, zatajila je ?rpalka za vodo. Pa re?ujemo z 1,5 litrsko plastenko. Itak so pa v kampih urejeni umivalniki in prostori za pranje posode in umivanje zob in podobno. Gre.
Ja, vem, pravi mo?ki ima vsaj kufer z orodjem s seboj...
Tu bomo ?e nekaj dni, potem se pa selimo nekam do Gornje Bistrice, da si ogledamo brod na Muri, nato v Maribor, pa v Slovenske Konjice. Kam naprej pa pravzaprav ?e niti jaz ne vem, mislim pa, da je ?ena omenjala Istro...
Najprej mi je za dobro jutro uspelo razbiti steklo na kesonu BTjke. Na hitro se zmenim z bli?njim mehanikom, da mi bo kar pleksi steklo urezal in postavil noter. Preden pa mu avto odpeljem na servis, se lotim in ga - verjeli ali ne - ?est ur ?istim, perem, glancam, pucam, sesam, bri?em,...
Pripeljem torej BTjko pred delavnico, mo?akar stopi ven, pogleda avto in prvo, kar je rekel, je bilo: "A nazadnje si pa gnoj vozil v kesonu, kajne?"
Bemti?, kaj sem zgubljal tistih ?est ur ?asa, ?e se pa o?itno ni? ne pozna...
Ne izvaja jih pa zato, ker jih je preve? in si jih niti ne zapomni?. Poleg tega je precej zakonov nasprotujo?ih, kar pomeni, da ima? po enem zakonu prav, po drugem pa ne. In zaradi vse te pretirane in preve? birokracije in zakonov je potem anarhija...
Ma, sem ugotovil, da pomaga tudi nekaj drugega. ?e najve? svojih te?av re?im tako, da se sploh ne oglasim na telefon... Ker problem je to, da pametni dvomijo vase, budale so pa polni samozavesti. In potem se vedno spra?ujem dve stvari:
Ker se leseni majstri niso ni? oglasili in ker amaterji niso ni? zadeli, kar sam napi?em, da gre za ?isto navadno lesko. Sicer zelo staro, ampak navadno lesko...
Odgovor v smislu: "To so polena" ne ?teje. Spra?uje se o lesu: akacija, bukev, cipresa, evodija, gaber, hrast, javor, jelka, jesen, kostanj, lipa, macesen, oreh, smreka, tisa,...
V?eraj sva z ?eno vstala, ko se je za?elo svitat, pustila otroke na?i noni, pognala BTjko in od?la v gozd. Tam sva pognala ?e vso drugo mehanizacijo in do ve?era sva iz nekaj dreves naredila okoli 15 prostorninskih metrov polen.
Toliko naj ?e sneg po?aka, da to zvozimo domov, potem se pa zima lahko za?ne...
v kak?nem stanju pa imate kaj podvozje po parih zimah?
Ste dajali kak?no za??ito gor?
LP
V kak?nem stanju je podvozje? V delujo?em. Kljub temu, da je moja BTjka na cesti samo pozimi, pa ?e to na hribovskih cestah, kjer poleg soli izdatno posipavajo tudi precej grob pesek. Torej odli?ni pogoji za rjavenje... Poleti pa ta BTjka dela na kmetiji: priprava kurjave, spravilo sena, prevoz gnoja,... Torej zopet pogoji, ki so dale? od mirnega po?itka v klimatizirani gara?i...
Lani sem jo peljal na za??ito v Gode?i?. Letos je stara 8 let. Rja se sicer malo pojavlja, ni pa neke hude katastrofe - lak se je na dveh spojih za?el napihovat in to je to. Podvozje tudi ima nekaj rje, ni pa bojazni, da bi kmalu prerjavelo.
Je pa tako, da je Mazda narejena za vozit. In ?e naredi? vsako leto 60.000 km, je po desetih letih zrela za odpad - brez da bi se sekiral, koliko je rje na njej. ?e pa ?eli? gara?irati, prati, ?istiti in razkazovati pred sosedi... Potem pa mogo?e bolj?e kak?no drugo znamko...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Globalizacija?
Notranjec, ki v avtu uporablja Arabski plin, je klobaso iz Holandskih pra?i?ev, predelanih na Gorenjskem, zraven pije pivo iz Ruske p?enice, zvarjeno na Bavarskem. Za posladek pa bo pojedel sladico po Prekmurskem receptu iz ?panskih orehov, Egiptovskega maka, jabolk iz Ju?noafri?ke republike in skute iz Nizozemske...
In naj ti tekne!
Povezava za deljenje
Deli na druge strani