Do danes nisem pomislil, da morda ne bi pasali ... (sem že mislil zamenjat, pa so začeli spet odlično brisat po tem, ko sem jih obrisal z alkoholom ... mislim, da je na tem forumu to foro nekdo objavil kakšno leto nazaj)
Original Mazdini za 50 +X € ...:
kakšnim alkoholom?
drugače pa @Boss ne gledat te autodoc selektorje pa to, pejt direkt na bosch page pogledat kere ti pašejo
Hja, v teoriji torej z inženirsko plačo in mesečnim prekalkuliravanjem in odrekanjem bi privarčeval 1000 eur mesečno, to pomeni, da bi v 1 letu našparal za 12 kvadratov ljubljanske parcele, oziroma če bi ta denar obogatil z naprimer slovensko ljudsko obveznico, bi v 3 letih prišel na cca 37 kvadratov parcele. 40 let torej za neko normalno velikost parcele.
Meni je karkoli nad 100 eur / m2 bolana cena.
Predvsem se mi zdi, da je veliko nadutežev, ki so podedovali neke lokacije in bi sedaj po smrti staršev radi obogateli.
V Ljubljani, na lepi lokaciji, je zazidljiva komunalno opremljena parcela po 1.000 €/m2. (parcela 600.000 + zidava 300.000 = 900.000 € ... za toliko se proda hiša)
V Domžalah, na Vrhniki, ali v Grosupljem, na lepi lokaciji, je zazidljiva komunalno opremljena parcela po 300 €/m2. (parcela 200.000 + zidava 300.000 = 500.000 €... za toliko se proda hiša))
Pa še en mini problem, takih parcel na trgu praktično ni.
Pred eno uro je Agerg napisal:
Zakaj jih ni, sem napisal v svoji zadnji objavi. Pa ni to samo pri nas problem, celoten zahodni svet, kjer je demografska piramida obrnjena kontra, kot je bila par desetletij nazaj, ga ima. Ko so že ravno cene hiš v igri, zdaj sem pred kratkim malo vrgel skupaj kar me še čaka, da dokončam hišo (kuhinja - zdaj je rabljena vgrajena in v uporabi, pohištvo, oprema, fasada, ureditev zunaj, itd.) in sem seštel skupaj cca. 130 k€. Pa je proti temu, kar je na razpolago na trgu oz. bi plačal, če bi dal na ključ delati, vse skupaj še poceni...
Hja, v teoriji torej z inženirsko plačo in mesečnim prekalkuliravanjem in odrekanjem bi privarčeval 1000 eur mesečno, to pomeni, da bi v 1 letu našparal za 12 kvadratov ljubljanske parcele, oziroma če bi ta denar obogatil z naprimer slovensko ljudsko obveznico, bi v 3 letih prišel na cca 37 kvadratov parcele. 40 let torej za neko normalno velikost parcele.
Meni je karkoli nad 100 eur / m2 bolana cena.
Predvsem se mi zdi, da je veliko nadutežev, ki so podedovali neke lokacije in bi sedaj po smrti staršev radi obogateli.
Tako smo mi starejši tu ustvarjali svojo prihodnost pred desetletji... Smo šparali, sami delali, kupovali na čeke, jemali kratkoročme kredite in smo tu kjer smo
Ja, 30 let nazaj si 2 leti šparal, kupil parcelo, še 2 leti šparal, sezidal hišo, še 2 leti šparal, začel opremljat...
Če jaz danes odprem nepremičnine, neka X parcela na X koncu v okolišu večjega mesta, velikosti 6-8 arov (kar se mi zdi normalna parcela za hišo za 2 otroka) košta 60k... samo parcela.. pa potem še komunalni prespevki, štrom, jada jada jada
To je več kot 400% podražitev omrežnine ... Prej smo vsi imeli enako moč (pri 3x25A varovalkah je ta bila 10 kW)... Sedaj pa če imas določeno dogovorjeno takšno moč, plačujes v ČB1, ki je najdražji, takšno visoko ceno ...
Nov način obračuna je narejeno samo zato, da bodo nekateri lahko več denarja dali v žep ... Dvomim, da bo šlo to vse v obnovo omrežja...
Jaz tudi igram loto, samo z mnogo manjšim vložkom in mnogo manjšo verjetnostjo da zadanem.
Recimo da zadanem 10.000.000 s srečko za 2,2 € je verjetnost 1/139.838.160.
Če bi danes kupil xxxCoine za X€ bi bila verjetnost, da nekaj zaslužim 50%, verjetnost da nekaj izgubim 50%. Ko gredo trendi navzgor (kar se vidi šele za nazaj), je praktično težko izgubiti, ko gredo navzdol (vidi se šele za nazaj), je praktično težko ne izgubiti. Ne razumem, da bi vložil v nekaj, kar ne razumem oz. rast temelji na nerazumevanju. Zato nikoli ne bom obogatel, niti bankrotiral. Tale naš planet se spreminja v planet opic ... je komu še kaj jasno, predvidljivo, logično? Meni vedno manj.
Privoščim pogumnim in vam nisem fovš, da ste zaslužili ... da ne bo pomote. Če boste nekoč jokali, ker bo počil balon, se mi tudi ne boste smilili, da ne bo pomote. 😁
Gre se bolj za to, da Bini kot nepoznavalec komentira, kako smo prepozni, jaz pa bi mu rad dokazal, da se iz dneva v dan na koncu izkaže, da bi bilo najbolje investirati včeraj. Pa naj bo to bitcoin, zlato, delnice, skladi, ...
Tisto zgodbo o jabolku sem pa že večkrat povedal, pa je ne bom spet, ker ni v tej temi zares interes poznavanje stvari, ampak bolj ali manj utemeljevanje svojega prav, pa nima veze na kateri strani si
Za test lahko vsak večer začnete odpirat Lisca spletno stran, pa garantiram da bo ženi tudi popnal kot oglas na Fb prej ali slej, mogoče boste pa imeli kaj od tega
Greš v Big bang, Harvey Norman in podobno, kjer demonstrirajo TVje, pogledaš, vidiš, kaj ti je všeč, pogooglaš za nekaj recenzij na resnih portalih in izbereš. Mnenja forumašev so večinoma vsak na svoj mlin. Pa ne pozabit, da super ultra demo posnetki v trgovini so eno, gledat doma komprimirane programe od T-2, Telemacha, A1, Telekoma... pa drugo.
tako, zato jst pravm da 3/4 ljudi še vedno ne rabi OLED-a, ker gleda zvečer jokerja na rtvslo pa 2 filma na teden na kino
Morda ste tudi sami opazili, da so se na vaših mobilnih telefonih kmalu potem, ko ste z...
No, lepo vas prosim, ne bit covid experti ... jasno je, da stvari ki jih ljudje ne razumemo začnemo formulirat kot teorija zarote
Dejmo rečt, da živiš na hribu, kjer imaš svoj wifi...in po spletu brskaš sončna očala
Tvoj sosed živi na drugem hribu, ki ima tudi svoj wifi...in po spletu brska mazde
Avtomatsko, ko se bosta s sosedom obiskala, bo en drugemu "podelil" ta info in se bo začela formulacija oglasov za tvojo persono
Zdej lahko se odločiš in "opt outaš" iz teh personaliziranih reklam in boš pač dobival naključne reklame..
---
Če se pa dotaknemo še obdelavo zvoka in prisluškovanje...
Na vašo veliko žalost vas moram razočarat, da je obdelava vsega zvoka, ki ga tvoj telefon zazna potencialno tako zahteven proces, da bi moral telefon šibat gigabajte podatkov in porabljat nenormalne količine energije, da bi vse skupaj ustrezno sprocesiral
Vendar pa obstajajo finte, kjer določene besede tvorijo unikaten spekter frekvenc - tako lahko naprimer vaš telefon na mizi oživi ob besedah "hey siri al pa hey google" - ker telefon posluša tej kombinaciji frekvence
Dejmo pod črto rečt, da po mojem predvidevanju dopuščamo možnost, da obstaja nabor besed, ki povzročijo markacijo določenih lastnosti v aplikacijah, ampak resnično bi bilo nemogoče obdelovat vse zvoke
Pa da ne bom označen kot covid expert bi sam še dodal da sem po izobrazbi mag. inž. računalništva in informatike in z veseljem odgovorim še na kakšno takšno vprašanje
Kakšnih 10 let nazaj je Aswath Damodaran (genij) predaval na Ekonomski fakulteti. Skoraj vsa publika v nulo spedenana, on pa v karirasti srajci in pumparcah ... 😄
Spomnim se, ko je govoril o našem črednem nagonu ...ko čreda ugotovi, da se nekaj splača, je že prepozno ...
Na zdej sem pa zmeden, glih kar se odločam a bil kupil pol bitkojna, ker ne bom Superba nabavi in mi dnar ostaja. Baje da je pri BTC-ju samo nebo meja in da bo šlo ravno tja, ti pa men zdej zlato ponujaš. 🤪
Kupi BTC takoj zdej, ker smo že nazaj v teku proti 100ki.
Po petih letih je prišel čas, da zamenjam tv. Sedanji Philips Oled ima cel kup burn-in-ov. Sicer je slika še vedno vrhunska a me tej fleki zelo motijo. Ne pomaga nobeno osveževanje.
Odločil sem se za nakup 75" - Sony Bravia 9 (qled). V bistvu je ekran sestavljen iz Micro led točk (niso organske zato ni možnosti burn - in
Ima kdo že ta tv in če ja, kake so izkušnje?
jaz bi vzel samsung qled, najboljši približek oled + tizen os je dosti kvalitetnejši
Teli veleumi iz avtoindustrija nas imajo pač čist za neumne in nas rabijo samo zato, da odpremo denarnice in s SUV-i jih folk pač bolj odpira kot z drugimi zato pa tako silijo v SUV-e.
Drugač pa je Mazda imela 5-vratno različico šestice v prvi in drugi generaciji, ki sta bili lep primer kako eleganco limuzine opremiš še z uporabnostjo. Ampak ker bi zaradi nje ubijali prodajo SUV-ov so jo šli ukinjat. Govorim za trge, kjer je bila popularna, kot recimo v Evropi.
Zdej bi se pa sprenevedali, da jih bi delali če jih bomo kupovali. A najprej so jih pa ukinili, ker je prodaja padala. Padala je pa zato, ker več kot 10 let niso menjali modela. Ja logično, da ni prodajno zanimiv pa gre kupec raje po frišno oblikovanega SUV-a, da tud sosedje vidijo da ima nov avto.
Ko sem sam leta 2019 kupoval šestko je to bil že takrat 7 let star model in sem prepričan, da ga kej dosti ni nihče od okolice porajtal, da je nov. Mene boli kurac za to, ampak ogromno ljudem pa to veliko pomeni, da vzbujajo zavist.
najprej so bili karavani, potem so bili enoprostorci, sedaj so suvi, prej ali slej se bo cikelj obrnil in karavana bo šla dalje !!!
Resno? Kdor je tak prasec, da bo vrgel plastenko, ker je ni mel kam odložit, a resno misliš, da bo za 20 centov jo cel dan trogal v roki, da bo prihrani? Edina rešitev je vedno samo ta, da omogočiš najlažji sistem vračila embalaže in to je več ustreznih smetnjakov. Kavcijski sistem pa zgolj otežuje enostavnost odlaganja embalaže v zabojnike za reciklažo. Zanimivo je to, da najbolj navijajo za ta sistem prav proizvajalci, ki dajejo na trg to embalažo. Zakaj? Zato, ker upajo, da se toliko in toliko embalaže ne bo vrnilo in bodo pobasali še teh 20 centov. Boli njih kurac za ekologijo, žene jih samo dobiček folk pa spet naseda.
Naš trenutni sistem in dokaj visoka zavest je velika prednost pred svinjuharskimi državami, da že danes dosegamo standarde o količini pobrane embalaže. Če povečamo samo še količino odlagalnih mest smo tudi na 90% pobranih plastenk in piksen. Teh je namreč zgolj 5% od vse embalaže dane na trg. In zdaj bomo iz teh 5% naredili celo znanost in stroškovno potraten sistem, ki bo naredil le to, da se bo za vzdrževanje tega pijača podražila še za 10-20 centov. To ni kavcija, ampak stroški pokrivanja avtomatov za prevzem in odvoz v ustrezne centre. Kljub temu, da bi se zmanjšala količina embalaže v zabojnikih zaradi tega pa stavim vse kar imam, da komunala ne bo znižala cene odvoza.
Živim ob glavni cesti
Letno naberem ene 3 žaklje povratne embalaže smeti, ko folk meče to čez okno
In fora je, da pri sosedih tega ni, ker zbiralci vidijo plastenko, jo poberejo in odnesejo na reciklažo
Tudi jaz pri sosedih v kempu zbiram embalažo in ko grem v nabavo odnesem tisto vrečo, 5 eur pa 5 eur lej
Imam tudi dober občutek, da vem, da bo šlo ziher v reciklažo
Če verjameš v nadnaravne sile.... tole zveni kot tipičen primer "divine intervention".
Ja res
Ne verjamem ravno v polne lune, ker je luna itak skos "polna", ampak včasih te takole spet dogodkov kar šokira - oz po domače, ko ima hudič mlade, jih ima veliko.
Kakorkoli, je pa lep razgled. Jezi me le, da na sliki nikoli ni tako lepo kot v resnici...
Najprej sm se z babo skregou v petk, pol se mi je mocarela na pici razletela po celi pečici v soboto, za vrhunec luninega vikenda nam je pa nedeljo na pralnem stroju spustila odtočna cev, tko da vsa mela z babo nazaj teambuilding ko sva pumpala vodo iz kopalnice. Vse je za nekaj dobro....
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
kaj pravi chatgpt
probej
Povezava za deljenje
Deli na druge strani