Skoči na vsebino
Tole je pa kr smeh
Napisano
pred 8 urami je Slivka napisal:

Kakšna je razlika med Fordom in policijsko postajo?

Manj nerodno vam je, če vas prijatelji vidijo izstopati iz policijske postaje...

Jaz bi menjal prijatelje....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 6 urami je Slivka napisal:

Ma, resnici na ljubo, res bi bilo zanimivo videti primerjavo. Da bi imel denarja za odmetavat, pa bi kupil še enega BTjca in vanj montiral litrski trivaljnik, recimo Fordov (😈) EcoBoost s 114 kW in primerjat, kako bi konkuriral originalu z 2,5 litrskim turbo dizlom s 105 kW. Pa ne pri vožnji praznih in po ravnem, ampak pod obremenitvijo in po gozdnih vlakah...

Škoda, da tega ne bomo nikoli videli...

Ha ha ha.

Ne bi raje @Boss Škodilaka vzel. Garantirano bi njegov šil Mazdinega dizla v vsem, razen porabi.

Zdaj se boš pa izživljal na motorjem, ki ima 2/5 tvoje kubikature.

Načeloma so ok. So pa prve Ecobuste 1.0 ravno na tak način pregrevali, teflone kurli. Žal premalo hlajenja, za tak napor.

Pa ok, ti skozi praviš da BT ni avtomobil. Tako da primerjaš japke in hruške 😅

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 6 urami je Boss napisal:

Kolk bi pa ob takih pogojih pil turbo mlinček 1.5 z 200KM, da bi premikal tako kravo naloženo do konca pa še s tropom prikolic zapetih nanjo.😜 A bi blo 20litrov/100km dovolj?

Ma ja. Polno naložen Focus, ne pije doati več. Pa je do stropa nabit. Da voziš kot kombi. 4 pecikli na strehi, so potem dodali kak liter, do 2.

Nekje 8.5 do Strunjana in nazaj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vrtičkarji
Napisano
pred 59 minutami je FuManchu napisal:

Ima tast Mute. Bi mi jo lahko prodal za enak denar, ko je bilo tole.

Tast mora "dat" in ne prodat. 🫣

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 19 urami je dvorjan napisal:

Bodo že porihtali servisno mrežo, če jim bo v interesu ... Sicer pa lepo piše nekatere, torej niso vsi slabi.

Piše točno katere:

Univé je zato za nekatere znamke omejil vrste zavarovanj, druge pa je trenutno povsem izključil. Za avtomobile znamk Dongfeng, Lucid, Firefly, Nio in Zeekr ponuja le zavarovanje avtomobilske odgovornosti, torej osnovno zakonsko obvezno zavarovanje. Povsem izključene so trenutno znamke Hongqi, Changan, Voyah, KGM, Leapmotor, VinFast, Jaecoo, MHero in Omoda. Seznam sicer pokaže, da ukrep ne zadeva izključno kitajskih proizvajalcev. Lucid prihaja iz ZDA, KGM iz Južne Koreje, VinFast pa iz Vietnama.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vrtičkarji
Napisano (urejeno)

Trenutno nič, ker imam zaloge mletih polne.

Scotch Bonnet je mi malo boljši kot habanero.

Sem pa imel eno leto noro poln habanero white bullet. Samo tega drobiža pucat, pa je druga zgodba.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 10 urami je Alex napisal:

Ne.pa še vedno pogosto kličejo, ker imam to smolo, da imam izredno redko krvno skupino.

Krvna skupina AB negativna (AB-) je najredkejša izmed osmih osnovnih krvnih skupin.  
Svetovno prebivalstvo: Ima jo le približno 0,5 % ljudi (kar znese okoli 10600  ljudi v Sloveniji)

Zakaj pa je to problem?

AB- lahko prejme AB-, A-, B-, O-.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano (urejeno)
pred 8 urami je Z M A J napisal:

Torej le pogumno in brez izgovora. ;)

Žal. 

Postal krvodajalec, dal 1x. Od takrat naprej imam diagnozo, da me zavračajo.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cepljenje - Korona in vse ostalo.
Napisano
pred 3 urami je Janez007 napisal:

Zakaj voziš po omejitvah tudi tam, kjer so zelo verjetno postavljene nerazumno prenizke? 

Ves čas se pritožujemo, da so stvari postale preveč komplicirane, preveč je predpisov, preveč pravil, preveč je vse regulirano. Ko odločevalci postavijo bolj enostavna pravila (ne postavijo prometnih znakov za omejitev na vsakih 100 m, predpišejo obvezno cepljenje za vse, itd.) se spet pritožujemo, da so v mnogih primerih pravila nerazumna. Kaj bi mi sploh radi? Istočasno enostavna pravila, ki bi idealno reševala vse situacije. Vemo kako je z zakonodajo. Bolj ko gre v podrobnosti, vedno več novih vprašanj odpira, vedno več je lukenj, ki jih znamo balkanci izkoristiti v svoj prid. 😟 😀 Za učinkovito izvajanje in nadzor ukrepov morajo biti ti jasni, enostavni. Ne pašejo pa na vse primere in so za mnoge lahko krivični. 

Ne vozim.

Vozim po svoji glavi.

Po drugi strani, da se vrnemo na temo. Imel sem opcijo se odločit, ni bil državni ukaz in nisem naredil nič protizakonitega, da se nisem cepil.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cepljenje - Korona in vse ostalo.
Napisano
pred 2 urama je Alex napisal:

To leti na vse anticepilce na splošno ( ki jih je mimogrede vedno več )in na vse, ki podpirajo "specialno operacijo" in jo zagovarjajo. Kdor se vidi v tem pač se oglaša.😉

Ceplejni so tudi otroci zakonsko, nisem anticepilec. Se tudi cepim za klope oz. proti meningoencifalitisu.

Pred eno uro je Janez007 napisal:

Ali je imelo cepivo proti Covidu tudi negativne učinke? Zelo verjetno da. Ali je tudi imelo pozitivne učinke. Zelo verjetno da in verjamem, da so prevladali nad negativnimi.

Korono sem imel pred prvim možnim cepljem. Bila je lažja kot prehlad. Zakaj bi se cepil in tvegal stranske učinke?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pivo mi paše
Napisano (urejeno)

Meni pa pšenično od Laškega nikak ni sedlo. Blo izredno robato, proti nemcem in avstrijcem.

Striptis ima 18% ekstrakta, kar vidiš na sliki. Alkohola ima 8.3%.

Ta serija je bila top. Najraje sem imel Krpana. 11% je imel in slajen z rozinami.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano

Meni je italjan na novem avtocestnem mostu nad Genovo rikverc vozil. Je narobe zavil.

Sem mu hupal in nisem htel nazaj.

Se je 3x popravil, da se je obrni in potem "prav" šel.

Jaz pač peljem do prvega izvoza. Jebi ga, bi temu rekli balkanci.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano (urejeno)

Čeprav sem moral na Coris izpolnit malo morje papirologije in fizično poslat.

So brez komentarja vrnili tistih 15€ za antibiotik.

Ok 3€ mam izgube s priporočeno pošto.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano (urejeno)
dne 11. 8. 2026 ob 8:20 je Slivka napisal:

Ne, smo z avtom in Fordom...

Ma ne vem to. Skozi praviš da BT ni avto ampak delovno vozilo, ali nekaj podobnega. Da celo to piše v homologaciji. 🤔

dne 10. 8. 2026 ob 14:55 je Slivka napisal:

To se sicer sliši kot vic, čeprav je čista resnica:

Sem šel na dopust, sem šel gledat Fordov servis v Barcelono...

Kaj že drugič je riknil na istem dopustu?

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Danes sem reševal dva heroja z električarji.

Na lokalni kucelj vodi pot, ki na koncu postane prekleto strma in skalnata. Mogoče kot tazadnji metri na Viševnik ali še bolj. In hodim gor, pa dva heroja z električarji kontra.

Pot sta zgrešila in rinla peš električarje po skalah dol. Pa hudiča, kak se ne obrneš na vrhu skal.

En se je hecal, drugemu je zdrsnil pecikl, zadnji moment ga je vlovil. Izgledalo je, kot da se bo s to težo vred skotal.

V mojih časih, na šunke, nisi mogel te norosti zganjat, ker če nisi bil resen pohodnik/kolesar, nisi prišel gor. Ko pa si bil reden, tudi če si zabredel, si se rešil. Al nazaj, al pa 10kg pecikl na ramo, pa hop čez skalni rob.

Kakor koli. Dal sem jima napotke, kam naj greta do gozdnih cest, da se ne ubitejeta na skalah.

Na poti dol ju nisem našel v treskah. Tako da so napotki zalegli.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.