Ma, resnici na ljubo, res bi bilo zanimivo videti primerjavo. Da bi imel denarja za odmetavat, pa bi kupil še enega BTjca in vanj montiral litrski trivaljnik, recimo Fordov (😈) EcoBoost s 114 kW in primerjat, kako bi konkuriral originalu z 2,5 litrskim turbo dizlom s 105 kW. Pa ne pri vožnji praznih in po ravnem, ampak pod obremenitvijo in po gozdnih vlakah...
Škoda, da tega ne bomo nikoli videli...
Ha ha ha.
Ne bi raje @Boss Škodilaka vzel. Garantirano bi njegov šil Mazdinega dizla v vsem, razen porabi.
Zdaj se boš pa izživljal na motorjem, ki ima 2/5 tvoje kubikature.
Načeloma so ok. So pa prve Ecobuste 1.0 ravno na tak način pregrevali, teflone kurli. Žal premalo hlajenja, za tak napor.
Pa ok, ti skozi praviš da BT ni avtomobil. Tako da primerjaš japke in hruške 😅
Kolk bi pa ob takih pogojih pil turbo mlinček 1.5 z 200KM, da bi premikal tako kravo naloženo do konca pa še s tropom prikolic zapetih nanjo.😜 A bi blo 20litrov/100km dovolj?
Ma ja. Polno naložen Focus, ne pije doati več. Pa je do stropa nabit. Da voziš kot kombi. 4 pecikli na strehi, so potem dodali kak liter, do 2.
Bodo že porihtali servisno mrežo, če jim bo v interesu ... Sicer pa lepo piše nekatere, torej niso vsi slabi.
Piše točno katere:
Univé je zato za nekatere znamke omejil vrste zavarovanj, druge pa je trenutno povsem izključil. Za avtomobile znamk Dongfeng, Lucid, Firefly, Nio in Zeekr ponuja le zavarovanje avtomobilske odgovornosti, torej osnovno zakonsko obvezno zavarovanje. Povsem izključene so trenutno znamke Hongqi, Changan, Voyah, KGM, Leapmotor, VinFast, Jaecoo, MHero in Omoda. Seznam sicer pokaže, da ukrep ne zadeva izključno kitajskih proizvajalcev. Lucid prihaja iz ZDA, KGM iz Južne Koreje, VinFast pa iz Vietnama.
Ne.pa še vedno pogosto kličejo, ker imam to smolo, da imam izredno redko krvno skupino.
Krvna skupina AB negativna (AB-) je najredkejša izmed osmih osnovnih krvnih skupin.
Svetovno prebivalstvo: Ima jo le približno 0,5 % ljudi (kar znese okoli 10600 ljudi v Sloveniji)
Zakaj voziš po omejitvah tudi tam, kjer so zelo verjetno postavljene nerazumno prenizke?
Ves čas se pritožujemo, da so stvari postale preveč komplicirane, preveč je predpisov, preveč pravil, preveč je vse regulirano. Ko odločevalci postavijo bolj enostavna pravila (ne postavijo prometnih znakov za omejitev na vsakih 100 m, predpišejo obvezno cepljenje za vse, itd.) se spet pritožujemo, da so v mnogih primerih pravila nerazumna. Kaj bi mi sploh radi? Istočasno enostavna pravila, ki bi idealno reševala vse situacije. Vemo kako je z zakonodajo. Bolj ko gre v podrobnosti, vedno več novih vprašanj odpira, vedno več je lukenj, ki jih znamo balkanci izkoristiti v svoj prid. 😟😀 Za učinkovito izvajanje in nadzor ukrepov morajo biti ti jasni, enostavni. Ne pašejo pa na vse primere in so za mnoge lahko krivični.
Ne vozim.
Vozim po svoji glavi.
Po drugi strani, da se vrnemo na temo. Imel sem opcijo se odločit, ni bil državni ukaz in nisem naredil nič protizakonitega, da se nisem cepil.
To leti na vse anticepilce na splošno ( ki jih je mimogrede vedno več )in na vse, ki podpirajo "specialno operacijo" in jo zagovarjajo. Kdor se vidi v tem pač se oglaša.😉
Ceplejni so tudi otroci zakonsko, nisem anticepilec. Se tudi cepim za klope oz. proti meningoencifalitisu.
Pred eno uro je Janez007 napisal:
Ali je imelo cepivo proti Covidu tudi negativne učinke? Zelo verjetno da. Ali je tudi imelo pozitivne učinke. Zelo verjetno da in verjamem, da so prevladali nad negativnimi.
Korono sem imel pred prvim možnim cepljem. Bila je lažja kot prehlad. Zakaj bi se cepil in tvegal stranske učinke?
Na lokalni kucelj vodi pot, ki na koncu postane prekleto strma in skalnata. Mogoče kot tazadnji metri na Viševnik ali še bolj. In hodim gor, pa dva heroja z električarji kontra.
Pot sta zgrešila in rinla peš električarje po skalah dol. Pa hudiča, kak se ne obrneš na vrhu skal.
En se je hecal, drugemu je zdrsnil pecikl, zadnji moment ga je vlovil. Izgledalo je, kot da se bo s to težo vred skotal.
V mojih časih, na šunke, nisi mogel te norosti zganjat, ker če nisi bil resen pohodnik/kolesar, nisi prišel gor. Ko pa si bil reden, tudi če si zabredel, si se rešil. Al nazaj, al pa 10kg pecikl na ramo, pa hop čez skalni rob.
Kakor koli. Dal sem jima napotke, kam naj greta do gozdnih cest, da se ne ubitejeta na skalah.
Na poti dol ju nisem našel v treskah. Tako da so napotki zalegli.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Jaz bi menjal prijatelje....
Povezava za deljenje
Deli na druge strani