Skoči na vsebino
Jamralnik v2
Napisano

Kolega pa šipo razbiral. Je rekel, da ima šipe zavarovane.

Sam ne vem kaj bi naredil. Trenutno odklenil avto s telefonom.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 2 urama je g.Wankel napisal:

Sem bil zraven. Oblepil je streho, da ni kej obdrajsal.

Potem je dal med streho in sipo tisto pumpico, napihnil toliko, da je notri spravil zajlo s kljukico in premaknil kljuko od vrat.

Focus ima safe lock. Če 2x zaklenem, je kljuka mrtva.

Tam bi imel več dela 🙃

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Saj se marsikaj strinjam, kar si zgoraj napisal. Za to sem samo dele citiral, ki jih vidim drugače.

Hvala. Bom poročal, kaj ugotovim.

Imaš prav, ne bova mlela naprej 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 30 minutami je jures napisal:

Ce bos dal kljuc samo v avto bo tvoj test uspesen, ce bos pa slucajno ga mel v kakem ruzaku ob telefonu, ob kaki alu vrecki. Ali v cepu kake bunde, imel kljuc slabo baterijo....predvsem ta zadnja ko je kljuc dlje od transponderja. Al pa vbkakem soncnem segretem avtu.

Nisi razumel.

Test bi bil, da ve avto da je ključ noter in ga deaktivira.

Če se potem aktivira nazaj, ko odklenem s telefonom in ne z drugim ključem.

Drugače pa jaz imam ključ pogosto v nahrbtniku, v bundi,... in ga vržem v prtljažnik. Avto vseeno normalno vžge. Torej ga spozna.

Samo Mazdin ključ je pešal na slabi bateriji. Ford In Hyundai javita pravi čas.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 1 uro je jures napisal:

Jaz na primer imam v avtu vedno skrit rezervni ključ, ker Toyota omogoča tudi zaklepanje na daljavo prek telefona. Veliiiiiiikokrat me je rešil, logistično in podobno. Če ga zgubim, če mi ukradejo bundo, ruzak....mi 1000e kilometrov ne pomag noben amzs ali asistenca. Enostavno odprem avto s telefonom, vzamem ključ in grem :)

Preverim.

Ker ko Forda zakleneš, se skriti ključ deaktivira. Lahko špipo zlomiš, pa imaš ključ v roki, odzival pa se ne bo.

Bom probal kaj se zgodi, če s telefonom odkleneš, če se ključ aktivira nazaj.

Na dopuste greta vedno 2 ključa.

Imeti skriti ključ v avtu je lahko tudi dvorezno. Ti kdo vlomi. Si poišče ključ....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 2 urama je Jaka32 napisal:

Dobil sem poloznico, da moram poravnati vsako poloznico za vse nadaljne mesece, za katere sem imel vezavo.

Poslal sem jim screenshot speedtesta in obrazlozil zadevo, ampak oni se vedno hocejo placane poloznice, jaz pa se vedno ne zelim placati. Kvecjemu so oni meni dolzni, saj sem bil brez signala po 12-14 ur na dan. V sluzbi in doma.

Zanima me, ali mi lahko izklopijo stevilko, ceprav sem zdaj pri Telekomu? Ce ne placam poloznice. Oziroma kaksna kazen me lahko doleti? Stevilko sem sicer dobil na Telemachu ene 15 let nazaj.

Sklicuj se na prekinitev pogodbe iz strani, da ne dostavljajo pogodbenih storitev.

Relevanten je po navadi speed test od AKOS-a.

Mogoče kak dopis, ali pa odvetniški dopis.

Imel sem kolega, ki se je pritožil, preden je prekinil. So prišli sami merit in potem so mu res dovolili oditi.

Je pa bilo nekaj kominikacije potrebne.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 14 urami je g.Wankel napisal:

Avto je bil zaklenjen, prtljažnik pa odpreš z gumbom na ključu. Po tem sem ključ dal v bundo in jo dal v prtljažnik. Po kramlanju sem pa zaprl prtljažnik in v sekundi dojel, da so ključi not 😀

Hvala bogu za brezžične ključe.

Že naša M2 2010 ni pustila zaklenit prtljažnika s ključi v prtljažniku.

Ford mislim, da celo zahupa.

Zakleneš lahko na Fordu ključ samo z drugim ključem v roki. Pa še te onemogoči notranjega.

Nazadnje, kake pol leta nazaj, sem sam vlamljal tak kolegu, ki so mu iz žepa padli....

Upam, da se je rešli brez vidne škode.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano (urejeno)

Če bi kdaj gledal kak Top Gear, bi ti bilo jasno zakaj ima ravno ta motor.

Z njim je Alfa naredla revolucijo v razvoju motorjev. V serijske avte so spravili lastnosti iz dirkanja (krajši hod, večji premer). Motor se je rad vrtel in imel nor zvok.

Za tisti čas je bil to en izmed boljših motorjev na trgu 😉

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pralni stroj
Napisano
pred 2 urama je AmpeR napisal:

Mi imamo Boša pralnega in sušilca. Že 15 let delujeta ok. Moja pa bi rada novega pralnega 9 kg. Kak predlog za novega, da bi deloval naslednjih 15 let? 

Peri, dokler ne crkne.

Raje 1-2kg manj, kot pa pa delujoče menjavat 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 urama je Bini napisal:

Zakaj ne daš zunanjih žalozij? 

Kamor koli greš v Italiji na dopust, so vsepovsod rolete.

Tudi toplotno, so bolj učinkovite, kot žaluzije.

Pri nas se pač dela da je lepo, Italjani, pa da služi, ker je manj klime potrebno gnat.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano (urejeno)
pred 15 urami je Slivka napisal:

Ta teden ni moj dan...

Pridem domov iz službe in ugotovim, da nam je krepala stenska ura na nihalo. Mehanska, ne digitalna. Dobil sem jo za darilo pred dvajsetimi leti.

Preklical vse urarje na Goriškem in nihče se več ne ukvarja s takimi urami. 

Kličem Centromerkur v Ljubljani na Trubarjevi 3, pa se samo faks oglaša. Ne vem, če sploh še delajo...

Imaš enega v MB na Gosposki je Urar Jože Vidovič, ki dela čudeže.

NA 40 let stari stenski uri je menjaval zobnike, ležajne osi brusil.....

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Uradno je tudi tam bila H2:

https://www.dars.si/Zgrajene_AC_in_HC/H2_Hitra_cesta_skozi_Maribor

Če se mogoče spomniš, so včasih še bili semaforji na Pobrežju, pred tunelom. Zdaj je tam samo uvoz/izvoz za smer Šentilj.

Semaforje so umaknili, ko so naredili uvoz nižje, direktno pod pokopališčem.

Imaš pa prav, da za semaforiziran del ni bilo potrebna vinjeta.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano (urejeno)
pred 17 urami je Slivka napisal:

Mimogrede, v Mariboru je hitra cesta izvzeta iz vinjetnega sistema. Torej se da - če se hoče...

Dober politik bi ti bil.

Hitra v MB je izvzeta, odkar so naredli vzporedno avtocesto. 😉

Dajte na obali še en Markovec vdarit, pa bo prvi zastonj.

Če se prav spomnim, tudi DARS ne skrbi več za njo, ker so jo prepisali iz DARS-a:

Hitra cesta H2 (tudi Hitra cesta skozi Maribor) je bila 1. januarja 2020 prekategorizirana in postala del regionalne ceste R2-430

Pa še to, samo za info, če nikoli ne greš na sončno stran Trojan, na Mariborski hitri so semaforji 😉

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pralni stroj
Napisano

Gorenje smo imel daleč nazaj. Bošek spodnji srednji rang je delal 12 let. Do poslovilne, ko je šla elektronika, BP.

Pri nas so obremenjeni, pere povprečno 2x na dan. Ne bom šel v detajle za kaj.

Nov Bošek serija 6.

Inverter motor je Vauuu, tudi tehta.... in temu prilagaja program.

Sušimo že 6 let na AEG-ju. Top roba.

Zdraven Bošeka sem gledal še Mileta, a je cenovni skok bolan.

Gorenje imajo sedaj kitajci in kupujem pri njih še samo rezervne dele za 30Y+ staro robo. Baje je kvaliteta strmo padla. Ne morem pa potrdit lastnoročno.

Tisti ki jih poznam in imajo Bekote, jim crknejo, če imajo srečo, še pod garancijo. Pogosto pa v prvem letu po garanciji.

Candy ni bil slab. So ga imeli znanci. Parkrat se je kako malenkost menjalo, nikoli večjega. Kar sprejemljivo, glede na ceno.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 17 urami je Alex napisal:

Res je. Sam imam srečo, da še vedno slišim do 10000hz.To je zasluga čepkov, ki jih imam na vajah in na vseh tujih  koncertih, ki jih obiščem. Za naše  špilanje v živo pa je hrupno. 🤣

Če koga mogoče zanima, to so posebni čepki, ki zadenfajo odvečne, moteče zvoke in pa znižajo nivo hrupa. V kompletu so tri različne barve oziroma tri optimizirana varojanja z različnimi filtri. ( smerni sistem multi-disk z medicinsko-termoplastičnih materialov za popolno prileganje in udobje
Tri zamenljivi, glasbeno optimizirani filtri
Gold Filter (visoka zaščita): 16,0 dB (pri 500 Hz)
Silver Filter (sr. zaščita): 15,7 dB (pri 500 Hz)
White Filter (nizka zaščita):14,3 dB (pri 500 Hz)
Čepki Alpine musicSafe Pro

IMG_20250406_180224.jpgIMG_20250406_175517.jpg

Mislim, da je Jamo tudi imel podobne. Sem jih htel kupit, ker mi je po partyjih zvonilo.

Samo sem potem prenehal z obiskom takšnih dogodkov.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 22. 3. 2025 ob 14:15 je skritikrt napisal:

Sem omenil le,ker pač 7ko imbus moraš že namensko iskati,da je v setu...jaz sem kar debelo gledal,k nič kar imam (pa nimam malo) ni in ni pasalo...se od spredaj ni videlo🧐...pokličem strica v Nemčijo k je nekdaj imel servis avtomobilov,in mi je rekel,da je lih 7ka🥺...in isto dal nasvet za gedore nastavek...sam ga takrat k sem v OBIju gledal niso imeli...pa sem vzel sam imbus dolgi...je bil drag,sam kaj hočeš,če rabiš...pa je šlo.

Uniorov komplet imbusov je nima. Gedore imbus nastavki tudi ne.

Sem pa tole naše v kufru gedor:

20250406_100330.jpg

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lepo je šlo skupaj. Se mi ne zdi, da je debeleje kot čipi. Pa tudi lotani kontakti na staro baterijo so nekaj prostora vzeli.

Namočil sem nogice v pasto in uporabil 95% stari lot. Edino levi strani sem ga moral malo dodat.

Kupim Isopropanol on očistim. Hvala za to informacijo. Bom še ostale Super Nintendo igrce očistil. Tam sem celo moral včasih ta nosilec malo odbrusit.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.