vem sam moram vseen mal potrenirat z igranjem budale, ker druge prirojene budale prehitro pre?itejo, ?e se kdo samo dela budalo... :ne vem:
?al ne morem pomagati. Rumene je nekaj ?e ostalo, bele ?isto ni?.
tnx vseen, ker si ponudil pomo?... glede na to, da jo bom rabil le kak liter to tudi ni tak stro?ek, da bom cincal pri nakupu...
Sem pa razmi?ljal kako bi zgledale ?rte v bidermajerskem slogu al pa v neoklasicisti?nem? Ker baro?ne bi po moje bile mal preve? ki?aste... lohk bi pa rob bil recimo kot idrijska ?ipka.
ok, pol bom pa pono? narisal, da me ne bo nih?e videl... zjutri se bom pa budalo naredil, da ni? ne vem, pa da je no?na izmena darsovcev mal preve? popila in so po nesre? narisal ?trajfne kr pr men na dvori??u...
Boss jaz se nebi upal. Te bodo mili?niki kdo ti je dovolil talno prometno signalizacijo po cesti malat
Sej bo ?rta tekla na mojem dvori??u in ne na cesti tko, da ni panike... po svojem dvori??u pa lahko ri?em tud nespodobne slikice, ?e ?em
Jih pa ?e od poletja prosimo, da se zari?e potek ceste ampak pa? tako kot je pri nas v navadi so samo obljube in nobenega dejanja tko, da pa? ri?em v lastni re?iji po svoji parceli
?e iz imena ve?, da je nekje nekaj Italijana notri, ta drug del bom pa samo uporabil moderni bosanski pregovor "mo?e? iztjerat Bosanca iz Bosne, al Bosne iz Bosanca nikada"
Mora biti kar bela... tako kot so ostale ozna?be, ker bo zacahnjen tudi rob ceste, da se mi modeli ne vozijo direkt ?ez dvori??e.
Namre?, ko pridejo po ozki cesti mimo sosedove hi?e se jim kar naenkrat odpre ?iroko asfaltirano polje in naenkrat dobijo ob?utek, da so zdaj na AC pa vsi bumf po gasu mal po cesti mal po dvori??u pa ?e kak?en se pizdi, da imamo avte parkirane na cesti in podobne oslarije, ker ni jasne razmejitve med cesto in dvori??em. Sploh po tem ker smo bili predobre du?ice in smo kanalete postavili za dober meter in pol na dvori??e pa pa vsak misli, da kanalete ozna?ujejo rob ceste.
Super... hvala za vse odgovore. Se bom pa lotil tega ?ele na spomlad, ko bo mal bolj suho in topleje. Druga? pa je vse skupi za cca 30 dol?inskih metrov ?rt. Se pravi na oko cca 3 kvadratne metre.
@Jures: zdej imam pa ?e pol leta asfalt tako, da se nisem zmotil, ?eprav grem za ziher lahko ?e enkrat pogledat
Doma bom na asfaltu narisal nekaj ?rt za parkirplace in ?rto, ki lo?i cesto od dvori??a saj je vse v istem nivoju.
Bi lepo prosil forumske eksperte, ki se ukvarjate z barvami, da mi mal pojasnite kako naprej. Katero barvo rabim? A se da nana?at samo z val?kom (?ablono si bom ?e naredil tako, da s tem ni panike) in kako je s tistimi odsevnimi perlicami? A se jih naknadno potrese ?e na mokro barvo al kako se to uporablja.
ja tole je res en grob ?e se v angle??ini napi?e z enojnim V
sam mi pa ni jasno od kod primorcem izraz grave? Nisem glih ekspert sam, ?e je to iz italijan??ine prevzeto grave pomeni resno al neki tazga in nima glih nekega negativnega prizvoka. :ne vem:
@Boss, a tista sms obvestila verjetno imate tudi na NLB d.d. oz. jih je mo?no vklju?it? Tako imam npr. na Unicredit d.d., da mi ob dvigu gotovine ali pla?ilu s kartico ?e naslednjem trenutku zapiska sms na gsm in izpi?e vrednost, ki je ?la s TRR dol.
mamo... tako za pla?ilo na POS-u, dvig na bankomatu, kot tudi recimo ima? mo?nost vklopa za vstop v e-banko (tako neuspe?ne kot uspe?ne poskuse). Mislim, da je to minimalno, kar si bi moral vsak vklju?iti pa kljub temu, da stane tist evro na mesec za vsako kartico katero ?eli? kontrolirat preko SMS, medtem, ko vstop v e-bank so SMSi brezpla?ni.
pol je pa ?e nekaj drugih mo?nosti SMSov - sporo?ila za pla?ila v e-banki, pred izvr?itvijo direktnih bremenitev, pred pretekom limitov, depozitov, var?evanj, stanje na ra?unu, stanja nad dolo?enim ali pod dolo?enim zneskom.
Ok, pa da neham nakladat, ker verjetn vas ?e dolgo?asim.
?eprav ima? pa ?isto pravi point, ker tam kjer so si partnerji med sabo poobla??eni na ra?unih se dejansko lahko zgodi, da je tudi kak dvig v nekem drugem kraju, kot je pri?akovano oziroma je mislil partner, povod za resen prepir, ljubosumnost ali pa nezaupanje tako, da v?asijh je verjetno res bolje, da kakega takega podatka tudi ni gor
Verjetno ni interesa. Ker je ?alostno, da bi storil neko kaznivo dejanje bi na begu to?no vedeli kje se nahaja moj mobitel, kje sem dviginil denar in koliko... A, da bi pa to informacijo vedel uporabnik, to pa ne.
Ah no... tole se pa sli?i kot teorija zarote, ?e nekdo ne vidi v izpisku lokacije bankomata. Podatki o vseh dvigih se hranijo in lokacije so znane je pa omejitev katere podatke se da v izpis prometa, izpiske. Vse ima svoje omejitve saj so omejitve ?e dolo?ene v samem formatu pa se jih nismo spomnili pri nas ampak so to direktive EU, ki je z uvedbo SEPA obmo?ja ?e dodatno zmanj?ala mo?nost vpisa kakr?nihkoli dodatnih informacij - recimo primer, da od kar je SEPA sistem se pri medban?nih prenosih prena?ajo le podatki ali o referenci ali o namenu - se pravi ali eno ali drugo in ne obojega.
Banke nimajo nobenega interesa, da bi to skrivale, ker razloga ni oziroma ni niti nobene potrebe, da bi se to namensko po?elo je pa ?al omejitev ravno v tem, da so s pravili dolo?ene omejitve kak?ni podatki gredo skozi oziroma kolik?na je dovoljena koli?ina teh.
Bom pa ?isto po?teno povedal, da bi nekdo imel potrebo o lokaciji bankomata v 10 letih prvi? sli?im in me je kar presenetilo, ?eprav je ?elje ?isto legitimna in ustrezna. Pa ne me narobe razumet, ampak dokler takih zahtev za spremembe ni ve? od razli?nih uporabnikov nih?e ne bo podpisal in dal sredstev za spremembo sistemov sploh v primerih, kjer smo ?e s pravili (SEPA) precej omejeni.
Uff ja... stara rak rana. Knji?enje bankomatov se izvaja preko bankarta (skupni sistem) zato, da lahko zadeve delujejo tudi izven normalnih urnikov obdelav tako pono?i kot ?ez vikende in praznike. In tu nastane te?ava, da se za nadaljno obdelavo bele?i le dvig na BA ne pa tudi lokacije in take podatke dobi tudi Klik, ki jih potem ponudi uporabniku.
Se pravi po doma?e dokler ne bo narejena neka druga?na komunikacija in distribucija podatkov med bankami in bankartom bodo ?al podatki brez lokacije. Sicer ne vem kako imajo pri drugih bankah to urejeno samo po moje je problem pri vseh enak. :ne vem:
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
wiiiiiii... car
Povezava za deljenje
Deli na druge strani