Nekega popoldneva se je Alenka Bratu?ek vozila v svoji limuzini, ko je ob cesti zagledala dva mo?ka, ki sta jedla travo.
Padla sta ji v o?i, zato je naro?ila svojemu ?oferju naj ustavi ter izstopila, da bi zadevo pobli?e raziskala. Prvega mo?a je vpra?ala: ''Zakaj jesta travo? ''
''Nimava denarja za hrano'', je odgovoril revni mo?. ''Zato morava jesti travo''. ''?e je tako, potem lahko gre? z menoj in ti bom dala jaz jesti'', je odgovorila Alenka Bratu?ek. ''Ampak gospa, imam tudi ?eno in dva otroka. So tamle pod drevesom'', je rekel prvi mo?. ''Naj pridejo zraven'' je odgovorila Alenka Bratu?ek. Potem se je obrnila k drugemu ubogemu mo?u in mu rekela: ''Tudi ti pojdi z nami''. Drugi mo? je s prepla?enim glasom dejal:'' Ampak gospod,tudi jaz imam ?eno in tri otroke!''. ''Tudi njih pripelji'', je odgovorila Alenka Bratu?ek. Vsi so vstopili v avto, kar ni bilo enostavno niti za tako velik avtomobil, kot je limuzina. Ko so bili kon?no na poti, se je eden od ubogih mo? obrnil k Alenki Bratu?ek in ji rekel:''Gospa, preve? ste prijazni. Tiso?krat hvala, da ste nas vse vzeli s seboj!''
Alenka Bratu?ek je odgovorila:''Ni za kaj, to sem storila z veseljem. Prepri?ana sem, da vam bo v?e? moja parcela. Trava je visoka ?e skoraj pol metra''.
Mo? in ?ena praznujeta 30. obletnico poroke. Odlo?ita se, da bosta ponovila poro?no potovanje. In res se odpravita na pot. Ko se peljeta po neki cesti na pode?elju, ob kateri je ograja za krave, ?ena re?e:
- "Kaj ?e bi zdaj naredila tisto, kar sva pred 30 leti?"
Mo? ustavi avto in naslonita se na ograjo ter za?neta seksat. Ko kon?ata, mo? re?e ?eni:
V Sloveniji se dogaja, kar se pa? dogaja in Janezu je prekipelo. Vzame pi?tolo, vendar se spomni, da so v Ljubljani povsod varnostniki. Malo pomisli, gre v zlatarno in kupi zlate uhane. In se odpravi v Ljubljano.
Na vhodu ga ustavi policaj:
- "Kam pa kam, Janez?"
- "Na?i Alenki Bratu?ek nesem tele uhane za darilo." In poka?e zlate uhane.
Policaj ga spusti naprej, nato pa opazi pi?tolo za pasom:
U?iteljica vpra?a u?ence, kaj so po poklicu njihovi o?etje. Otroci odgovarjajo: nekdo je po?tar, drugi in?enir, tretji predavatelj na univerzi. Tako vsi predstavijo svoje o?ete, le Janezek je neobi?ajno tiho. Takrat ga u?iteljica vpra?a:
“Janezek, kaj je pa tvoj o?e po poklicu?”
Janezek ji odgovori:
“Moj o?e je striptizer v gej klubu, in za denar ple?e pred ostalimi mo?kimi. V?asih, ko mu dobro pla?ajo najame sobo v hotelu in tudi spi z njimi.”
U?iteljica v ?oku odpelje Janezka iz u?ilnice in ga vpra?a:
“Janezek, je to kar si povedal resnica?”
Janezek ji odgovori:
“Seveda ne. Moj o?e je poslanec v dr?avnem zboru Republike Slovenije, ampak me je bilo sram priznati pred vsemi so?olci.”
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Pride Gorenjec iz slu?be prezgodaj domov in na dvori??u zagleda kombi vodovodarja.
Sam pri sebi si gorenjec re?e: "Ah, ko bi bil vsaj njen ljubimec."
Povezava za deljenje
Deli na druge strani