Spet malo razmišljam o Vitari, tokrat da bi 5 let staro Mazdo 3 G122 HB zamenjal z novo Vitaro, doplačal recimo 9.000 €.
Zakaj?
Da bi imel kompaktnejši 4x4, ki ga recimo rabim 1 dan v letu in da bi namontiral gor vlečno kljuko, za prikolico, ki jo rabim 2x na leto, za odvoz kakšnih vej. Vem da ni racionalno.
Da bi na 5 let staro M3 G122 MT s 55.000 km namontiral novo kljuko ... Mazdina brez montaže pride 900 € ???
Mogoče raje na 3 leta staro M6 G194 AT s 35.000 km ... Mazdina brez montaže pride čez 1.000 € ???
@Bosssedaj razmišlja koga volit, ne ga zdaj motit....
Mislim, da se motiš. Če komu o tem ni treba razmišljat, je to Boss, Alex in še kdo, ki je že v naprej odločen.
Kot so že zgoraj nekateri povedali - mlajši ko se soočiš z Bossovo situacijo, lažje jo premagaš. Če pa 35 let živiš ovit v vato (obkrožen s sposobnimi sodelavci), potem pa pri 60-tih trčiš gol na realna tla (obkrožen z nesposobnimi sodelavci), je verjetno res težko. Ampak sem prepričan, da bo Boss zmogel in bo na podlagi pridobljenih novih izkušenj tudi na tem forumu v marsičem spremenil stališče.
Ne se sekirat Boss, dokler se trudiš, si odgovoren, vesten in odločitve sprejemaš v dobri veri. Svoje zdravje postavi na 1. mesto, pred službo. To ti modruje nekdo, ki ti je glede tega zelo verjetno zelo podoben. Mi smo lansko leto čez noč izgubili sodelavca tvojih let, in nenadomestljiv sodelavec je postal nadomestljiv. Firma gre naprej ...
Boss, poskušam razumet tvojo situacijo, na drugi strani pa potem ne morem več razumet mnogih tvojih objav, kjer imaš na dlani enostavne rešitve za 100.000.000 x bolj kompleksne težave.
Poglej na situacijo pozitivno - končno imaš možnost, da zadeve organiziraš sam na svoj način, da bodo optimalne, po zdravi pameti. Če gre, potem za čim več svojih nalog zadolži mlade in jih kot dober mentor vpelji v sistem, kot veš da mora funkcionirat.
Če boš kaj zafrknil ali ne boš naredil, ne bo noben umrl, kot bi bilo to v primeru, da bi bil preobremenjen zdravnik. Zato se lahko takoj oddahneš in sprostiš.
In dokazano je tudi, da večino so umrli taki s pridruženimi boleznimi. Taki, ki jih lahko tudi gripa pokoplje in bohvedi koliko jjih je. KEr upam, da ne verjamete v zgodbico, da dve leti gripe nismo imeli.
Pa upam, da verjamete vsaj v to, da tako z Gripo in Covidom in vsemi virusnimi boleznimi lahko opravi zgolj in samo človekov imunski sistem... cepljenja so zgolj in samo navodila za lažje prepoznavanje virusov. Upam da se vsaj tu strinjamo.
A to pa nikoli nisi pomislil, da so nekateri pa morali opraviti delo še za vse tiste, ki ste bili na laganini doma? Mater eni pa res razmišljate samo o tem, da je vam dobro in vas boli đoli za vse druge. Ja eni ste bili na pol na počitnicah, drugi smo tudi zaradi tega kri scali pa zgledali smo kot da smo expendabel, ker itak nas bo korona požrla kot tiste reveže, ki so vedeli, da bodo umrli, ko so šli sanirat reaktorje v Fukošimi ali pa Černobilu.
Dej no... pa a lahko enkrat mogoče pogledaš tud kakšen big picture, ne pa le tisto ozko razmišljanje, samo da je meni dobro pa je cool. In ti si bil sindikalni zastopnik... ajoj.
Sorry, ker me je zdajle mal odneslo v razmišljanju, ampak dejmo se res pogovarjat, da edino kot družba bomo preživeli s solidarnostjo in ne z egoizmom.
Jao Boss, ene stvari si zapomnim tudi za 6 let nazaj ... takrat se nekateri zaradi omenjenega egoizma niso hoteli cepiti, da bi bili kot družba bolje zaščiteni. Danes zaradi podobnega egoizma postajajo spet smrtonosne nekoč že obvladljive otroške bolezni. Ne razumem.
A desničarska korupcija pa ne obstaja... mejduš, ne bit naiven.
Sem prepričan da ja. Ampak argument je slab.
Sem pa presenečen, da očitno tile levi strici iz ozadja, res obstajajo. Sem si mislil, da so navidezni, da so se ustvarili v neki glavi, na neki TV.
Glede korupcije glavnega župana pa se trenutni v vladi izgovarjajo, da imamo za take primere ustrezne inštitucije, pravno državo, itd. Ampak očitno te institucije ne delujejo, podobno kot niso delovale v primeru problematike, ki je bila aktualna nekaj mesecev nazaj na Dolenjskem. In kdo mora za to poskrbeti? Po mojem v prvi vrsti vlada in parlament (kjer sedijo levi in desni), če nekaj ne funkcionira. Vsi tile, ki so jih ujeli so mnenja, da ne funkcionira in bili so zraven. Torej se predvsem vladajoči nimajo kaj izgovarjati, da bodo za župana poskrbele institucije, ker vemo, da če niso poskrbele v 20-tih letih, kolikor so imele časa, ne bodo poskrbele tudi sedaj. Ker sedaj pa se res vidi, da vsakokratni vladajoči nastavljajo take kadre, ki krijejo umazanije svojih ravnanj. Eni in drugi.
Še glede laganja prvakov dveh največjih strank. Oba sta se po mojem večkrat v soočenju v ponedeljek fino zlagala, sprenevedala. Eden je zanikal obstoj svojih starih izjav glede pucanja v policiji, drugi ne pozna tele črne kocke, pa se je z njimi srečal nekaj mesecev nazaj in se ne spomni katerega dne, spomni se pa ur dogodkov 40 let nazaj...
Vse je narobe in ali smo izvedeli kaj novega? Da eni drugim prisluškujejo, da eni in drugi kradejo ter da so policija-tožilstvo-sodišča neučinkoviti. In tako je že od osamosvojitve naprej. In leva in desna politika v času svojega vladanja tega nista preprečili. Kot nista rešili čakalnih vrst v zdravstvu, stanovanjske problematike, zastojev na cestah, itd. Verjetno niti ni tako lahko, kot si mislimo navadni ljudje.
Si predstavljam, da je za izvedbo operacije srca na človeku potrebno veliko znanja, izkušenj, sposobnosti, podobno za pilotiranje velikega potniškega letala s 300 potniki. Kaj pa za vodenje države z 2 mio prebivalci?
Ko gledam kandidate našega volilnega okraja me skrbi, recimo za Dem... kandidira človek z 2. stopnjo izobrazbe (končana osnovna šola). Njihov slogan pa:
Če lahko neusposobljen pilot povzroči smrt 300 ljudi, jih lahko neusposobljen voditelj države še veliko več.
Če gre za elektriko, tudi na lokalnem računalniku ali pri NAS se za shranjevanje porablja elektrika, verjetno več po enoti shrambe kot če nekaj datotek flikneš na GoogleDrive ali MS OneDrive. Sam imam zato večino teh bkp shramb na izklopljenih HDD. 😀
🏆 Končni vrstni red (od najbolj ekološkega do najmanj)
Moj komentar je bil cinične narave. Tehnično bi bil odklop-izolacija od omrežja enostaven, težava so predpisi in seveda to, da si s tako sončno elektrarno, ko je na njej 20 cm snega nimaš kaj pomagati. Tudi če sneg ne bi oviral njenega delovanja, bi bila elektrika iz sončne elektrarne dokaj neuporabna, morda za kakšen električni bojler. Ne predstavljam si, da bi na nepredvidljivi elektriki izolirane sončne elektrarne brez baterije resno delal na računalniku, gledal TV itd. Če eno gospodinjstvo (brez el. avtov in brez toplotne črpalke za ogrevanje) na dan porabi okoli 10 kWh elektrike, to pomeni, da bi elektrarna za 1 dan avtonomnega zimskega obratovanja zraven potrebovala vsaj 10 kWh baterijo, ki menda stane vsaj 5.000 €.
Me zanima, kako v teh dneh deluje fotovoltaična samooskrba med tistimi, ki jim elektro Maribor ne zagotavlja električne energije? Blagor tistim, ki jo zares imajo ... agregat.
Sam si želim nekaj normalnega, okrog sredine, čim bolj podobnega tehnični vladi, da se ta ne bi ukvarjala z ideološkimi temami, ampak z realnimi težavami.
To ni moj problem. To je problem finančnikov, vlade, trgovcev...
Sistem se bo sesedel, ker trenutna vlada fila javni sektor, realnega pa stiska. Posledično bo vedno manj delovnih mest, vedno manj vplačil in vedno več prejemnikov socialnih transferjev. Jaz sem svoje oddelal in plačeval davke in prispevke tako zase, kot za druge. Nikoli nisem skrival prihodkov in utajeval davkov.
Tako,da nisi pravega našel za trkanje na vest. 😉
Racimo v najbolj črnem scanariju se slovenske finance sesujejo, in penzionisti ne dobijo penzije. Me zanima kako bo s tem "To ni moj problem."
Ma kakorkoli obrneš ugotoviš, da smo na istem čolnu ...
Takšne smešnice pa že dolgo nisem slišal.😄 Ti si malo to vse pomešal. Od vedno sem plačeval vse prispevke in davke za razliko od privatnikov, ki veliko tega skrijejo. Tako,da kar se tega tiče sem prispeval veliko več, kot marsikdo v tej državi. To,da bi morali vsi kupovati pri nas je podobno,kot ko so dobili v Mercatorju namesto regresa bone mercatorja. Kolikor vem vsak dela in razpolaga s svojim denarjem kakor hoče in ga zapravlja kjer hoče. Pač konkurenca.
Naj tudi pri nas spustijo davek na hrano,kot je pri sosedih in naj bodo cene konkurenčne pa bom z veseljem vse kupoval pri nas.😉
Predvsem pa, EU trg je svoboden za pretok blaga.
Ko bodo vsi tajkuni in ostali , ki imajo svoja sredstva skrita v tujini in bodo plačevali davke v Slo. nam bo takoj bolje.
Firme se že selijo v tujino zaradi neugodne poslovne klime. Pa ne zaradi potrošnikov, ampak zaradi nesposobne vlade. Zaradi zvišanja minimalne plače, božičnice, je ogroženih 16000 malih in večjih podjetij. Zopet ne zaradi potrošnikov.
Kar se tiče pa domoljubja pa ne bi o tem. O tem smo že debatirali.
Skrajšano. Ne da bi se tega zavedali si pogosto sami žagamo vejo na kateri sedimo.
Tvoja penzija se ne črpa iz zbranih dajatev v preteklosti, ampak iz sedanjih dajatev, iz meseca v mesec. Tudi če si še tako nekoč filal žakelj in si na papirju do tega denarja 100% upravičen, v določenih primerih ne bo pomagalo, če se bo žakelj sesedel.
Meni je v penziji božansko. Vsak dan delam kar hočem, grem kamor hočem.
Še da 100%saniram koleno, sem zmagal. Sedaj sem na recimo 75%.
Sicer pa, ne skrbi zame, jaz sem preskrbljen. 😉
Bolj ne skrbi za ostale, ki še delajo.
Ko je že govora o Italiji, gremo pa itak že skoraj vse kupovat čez. Se veliko bolj splača.
Si preskrbljen, lepo. Saj verjetno se zavedamo, da to velja danes. Če nas bi večina potrošnikov začela fizično kupovati v tujini in bi podjetniki firme preselila v tujino, bi samoumevna preskrbljenost, ki temelji na pobranih slovenskih davkih in prispevkih, izginila.
Poleg tega, ali smo domoljubi ali ne? Če imamo svojo državo, moramo zanjo skrbeti. Podobno kot z Mazdami. Zakaj ne servisiraš, tankaš, poliraš sosedovih avtov? Če hočeš od svojih kur jajca, od krave mleko, jih je treba futrat. Pri penziji je enako.
Pa sej obstaja še kaj drugega kot Rusija. Predvsem kaj bolj toplega. Ampak, je še nekaj časa do takrat pa še marsikaj se bo vmes spremenilo.
Se strinjam. Glede na teh slabih 6 desetletij se je okoli mene že tolk spremenilo, da tudi sam ne verjamem več v kakšno predvidljivo stalnost (2 državi, pozimi v Ljubljani praktično pozimi ni več snega, pojavili so se računalniki, pametni telefoni, AI, avtov ne znajo več delat, ...).
Pa kdo ti je zdaj kriv, da si silil v penzijo... še naprej bi delal pa bi imel zeleno travco...😜 še kako za pokadit zraven.
Ok mal heca je blo to, ampak a si razmišljal, da bi se preselil na Hrvaško al pa v Italijo, če so tam tolk boljši pogoji. Ne to je čist resno, ker sam gledam, a bi se v penzionu mogoče preselil nekam, kjer bom s penzijo bil car.
Sem kupil:
2004 Gorenje hladilnik z zmrzovalnikom, zgornji njihov cenovni razred (mislim da okrog 950 €), 2 kompresorja, protibakterijska površina, alu design,... pokvaril se je po 6 letih in 3 mesecih, popravilo ne bi bilo racionalno (plin-cevka puščala v ohišju, zalita v izolaciji ...), prodan na Bolhi za 20 €.
2010 Gorenje pralni stroj, inox boben, dno, sinhronski motor, težek 90 kg, zgornji njihov cenovni razred, pokvaril se je star 6,5 let, elektronika, popravilo 350 €, stroj sem šenkal serviserju in kupil novega Bosch s plastičnim bobnom, brez dna,... za 400€, kmalu bo star 10 let.
2010 Gorenje sušilni stroj, po 4,5 leta šla elektronika, v garanciji zamenjali matično ploščo, sedaj je star 16 let, 2 leti nazaj sem sam zamenjal črpalko vode.
2024 Gorenje pečica, zgornji njihov cenovni razred, brez fizičnih gumbov, po pol leta je crknilo zapiralo vrat, ga zamenjali skupaj z neko elektroniko, zadeva se je ponovila spet po pol leta, zamenjali še enkrat in zraven zatesnili okolico zapirala, ker naj bi para iz pečice vdirala v elektroniko - očitno slab design. Sedaj čakam, da spet zablokira ...
2004 Gorenje pomivalni stroj (dejansko ga je naredil Bosch, svoj model je opremil z napisno tablico Gorenje). Dela še danes, pri čemer sem ga že 3 x temeljito očistil (vodne prekate ob levi stranici), prvič po cca 13 letih, ko se črpalka vrtel in vrtela ... zapackal se je fizični ventil, ki ugaša črpalko (vodne prekate ob levi stranici).
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
Danes bomo videli, ali se je spet ustrelil v koleno ...
Popravljeno od Janez007Povezava za deljenje
Deli na druge strani