Skoči na vsebino
pred 8 urami je godlike napisal:

3.5 vozim vedno.

Pa ene vsaj 4mm je mogle vse skup potegnit. Ampak ja, lahko bi bla guma.

Na hard pa je treba, drugač ne gre.

3.5bar? js furam z okol 2bar (2.1/1.95). je pa res da mam širino gume 2,6 

pred 5 urami je Mraušk Mčk napisal:

Kje? Kako?

Pri mojih obeh biciklih, tudi če povsem spustim vilice in če upoštevam še krivljenje le teh, ima še kar precej lufta do okvirja, guma 2,6.

@Boss kakšne fox 38 premera

ne vilce, okvir. Na zadnjem trikotu :D 

ni moje kolo

null

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 3 urami je godlike napisal:

Jaz sem imel na prejšnjem Giantu 2.3 gume in sem opažal odrgnine na okvirju zadaj.

Pa gledal zakaj, če je ni šans, da bi obroč z roko zvil toliko in tudi kar nekaj mm je šla guma mimo.

Sem nalepil gor izolirtrak in šel na furo. Fajn po moško....in so ble sledi na izolirju.

Torej je ne glede na kaj zvilo pod hitrostjo špice. Tako da verjamem, da se vilce zvijajo.

Guma kaj hitro rada podrgne po okvirju. Sploh če maš mal manj napolnjene in se v ovinke furaš bolj na Hard.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 11 urami je Boss napisal:

Dobr, da si načel tole temo... kakšni so predlogi za močnejše vilice in amortizerje, da se da nastavljat. Ker trenutne so glih bolj za silo.

Povej kaj furaš da se preveri. Pomožnosti link.

Od jutri naprej imam dopust pa se lahka kej dobimo, magari čez teden za kako furo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 9 urami je jures napisal:

Bil pri Zupancicu - Vally. Gremo iz 160/180 na 180/203.

Me je prislo toliko kot 14 dni kampiranja v Franciji....:)

Glede kampiranja to je tud rekreacija, izjemni kampi, elektrika, tus vse, se vedno tam okoli 20€ za dva s prikolo in avtom na noc....kot v studentskih casih. Neprecenljivo v osrcju Alp.

20250804_085759.jpg

komplet 4 batnih od shimano bi lahka dobil za cca 60€+ poštnina, pa so plošice že not :) tko da če ne misliš menjat kolesa mogoče pametna nadgradnja. 

WWW.BIKE-DISCOUNT.DE

Ti zna pa sedaj vilice zvijat zarad večjih diskov. Najbolj opazno pri zavirnanju s sprednjo zavoro pri višjih hitrostih na asfaltu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 1 uro je Tilen5 napisal:

Ssm dobil prejšni teden stojalo servisno za kolo(da ga bom pral gor pa lažje namazal ketno) za tistih 25eur al kolk je blo in je presenetljivo robustno in kvalitetno narejeno. Zdj rečmo, da mi ne zrija takoj 🤣 dhecatlon roba, dovolj da drži teh 11kg kolkr ima moj MTB.

ti kr maž da nau suha :)

js sm pa včer dobil zic, ročke pa neki drobnarije. Tak da sm danes ročke in zic zmontiral. naslednji teden grem pa sprobat 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 58 minutami je Boss napisal:

3x več km zdaj prevozim kot prej s klasiko. Na furo naredim 50% več km kot sem bil prej sposoben. Grem na praktično vsako pot, kar mi j ebilo prej nemogoče. Srce imam v območju varnih obratov. Uživam veliko bolj kot prej. Veliko več si tudi ogledam, ker ne grizem toliko kolena.

Ja še vedno sem utrujen po furi, ampak naslednji dan sem lahko spet na biciklu in ne rabim dneva počitka, da k sebi pridem. 

Ja še vedno je rekreacija - zakaj? Zato, ker za rekreacijo najraje delam stvari v katerih uživam.

boljš 20km z ebajkom kot 1 dan presedet na kavču :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 1 uro je Tilen5 napisal:
WWW.DECATHLON.SI

To delovno stojalo je zasnovano za servisiranje in popravilo kolesa ter je primerno za vsa standardna in električna kolesa ter zagotavlja stabilno...

To sm gledal

Ja cits ql. Js mam doma stojalo iz lidla ko sem imel se analogca. Za kaka hitra popravila je čist ok in zdrzi tud elektricnega. Sem pa gledal kaj bol robustnega ampak so cene takoj 200+

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 17 urami je Tilen5 napisal:

Mam deore xt kar me čudi...mogoče diski niso. Jje pa res da jaz kar precej norim pa na šus zaviram tik pred ovinkom.

Sej tko mors. 

Maš 2 al 4 batne?

Lahk da so ploščice šle al pa da so ti začele puščat. 

Te majo keramične batke in radi počijo/zlomijo in začnejo puščati olje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 12 urami je Tilen5 napisal:

@Mraušk Mčk eh nebuloze govoriš, eni lahko majo zic iz betona in delajo 300km pa ne čutijo....🤣🤣

Najožji, kar ga lahko dobiš je od selle italia 130mm ta naj bi bil za širino riti 11cm +- imaš tudi drug model mislim, da SLR, ki j 135mm. Kolk je ta ergon dejanako širok v mm?

SQlabs ima sedeže širine 13, 14, 15, 16 in 17 cm

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 15 urami je Boss napisal:

Sam ne same vode... trust me, sem naredil to napako enkrat in edinkrat. Obvezno notri nekaj energijskega sotonic varjante. Ker kako te sama voda zabije to ni res. Enostavno te blokira v kaki vročini in kr obtičiš z energijo. Strašljivo... ne bom nikoli pozabil, kako nemočnega sem se počutil takrat.

ja pivo,viski,... vse za energijo :D

v bidon/meh si ponavadi samo vodo vlivam pa potem vzamem sabo kako frutabelo al pa kaj podobnega če grem kako krajšo in ne vzamem nahrbtnika. Če imam pa nahrbtnik si pa dodatno vzamem kako flašo izotonika al pa kaj podobnega kot je oshee, powerrade,...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 15 urami je Boss napisal:

Lahko... gremo pa tud recimo lahko turo treh "vrhov". Najprej na Rožnik pa dol pa na Ljubljanski grad pa dol pa spet gor na Golovec in naprej na Orle.

splaniraj eno lušno turo pa objavi. Se mogoče še kdo opogumi. Par let nazaj sem z analognim fural mimo observatorija-> golovc in potem v gostilnici orle nekaj pojedel (BBQ rebrca in so bila odlična). moram pa imeti nekje na telefonu kako sliko če koga zanima :P 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 urama je Boss napisal:

Jaz sem tud danes mal tko za hec šel biciklirat pa sem naenkrat se znašel na Golovcu pa na Orlah pa še mal raziskovanja okrog LJ pa ne da bi veel kdaj je blo več kot 50km okrog. Je pa vročina že mal začela pritiskat, tko da bo naslednjič treba kako uro prej štartat.

No evo, nisem se zmotil.

Vidim, da si dobro predelel internet in si koristno uporabil teh 6 ur brskanja za informacijami.

Boš ti splaniral eno furo mimo observatorija na orle (neki pojest) pa nazaj 😜 

pred 2 urama je Tilen5 napisal:

Priden, jaz načrtujem za soboto spet preko 1000višincev, na šunke seveda,.. pa ene 50-55km. Sem reku, da grem 10 zaporednih fur vsaj 1000 višincev ali več

Js nism nič načrtoval pač sm reku da grem mal s kolesom. Je blo spontano. Se za pit nisem nič vzel sabo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ker imam krajši dopust (je treba pokoristi lanskiga) sem se namesto z avtom raje odločil za krajšo furo s kolesom na okoliški hrib in na poti nazaj čez dolino skočil na serekeš, k veterinarju po tablete za psa in v lokalni bike shop mal pohengat :) 

null

image.png

pred 6 minutami je Boss napisal:

Aha, pol bo hitro nazaj z nami.

glej tvoja prerokba se je uresničila :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 22 minutami je Boss napisal:

@Alex ne odgovarja, ker že cel dan išče po internetu kje bi to kupil.

mislim da bo še kr neki časa iskal :P. če se ne motim, kokr sm kak dan nazaj bral so v fazi prototipa. uporabljali jih bodo v specialized ekipi (gravity racing) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kuharija
Napisano

Aja, zadnjič so bli eni kolegi pa niso nič rekl. 

Me p zanima kak je kej na Četari. Sodelavka je že dvakrat šinfala 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
Pred eno uro je Alex napisal:

Do sedaj sem imel 12 let star prenosnik HP. Sicer ga skoraj nič ne uporabljam a ko sem hotel urejati videe je vse štekalo. Celo tako je zamrznil, da sem moral kabel izklopit iz vtičnice. 😊

Kupil sem pa tega:

- ASUS TUF Gaming F15 FX507VI-LP063 i7-13620H/16GB/1TB/RTX 4070. 

Upam, da bo za nekaj let v redu. 

Ha, ha, je za igralničarje (ker mi ga je izbral sin informatik - ljubitelj igric) a je hkrati tudi dovolj zmogljiv za resno delo. 

Ekran je malo švoh za grafično oblikovanje a bo priklopljen na Oled 4K tv. 

Poganjal naj bi med drugim tudi program  DaVinci resolve 20. 

Ima možnost nadgranje Rama na 64 GB. 

haha za silo bo :P

davinci resolve sem laufu na 5let stari mašini AMD 5900X in RTX3080, 64GB ram ki jo še sedaj uporabljam.

Za grafično oblikovanje bi blo mogoče bolš imet 4k monitor. (višji PPI in mogoče bolj natačne barve)

Glede na to da mi priu trenutnem 27'' IPS crkuje panel (se vidi po pixlih) sem si včeraj prek amazona naročil 27'' QD-OLED, dobim baje v Četrtek 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.