Skoči na vsebino
Računalništvo
Napisano (urejeno)
pred 17 urami je x-layer napisal:

Jaz sem do zdaj uporabljal Huawei telefone od P20 serije naprej. Verjetno bi še ostal pri njih, če se ne bi odločili čisto opustiti Android OS...

Zdaj sem vzel OnePlus 13 - za enkrat nimam pripomb, pozitivno me je presenetila baterija... Pri moji uporabi komot zdrži do 48 ur, polnjenje pa je z njihovim super polnilcem bliskovito :) Oglašujejo, da bi se naj od 0 do 100% napolnil v dobrih 30 minutah...

Tudi jaz bi ostal pri huawei, ce bi imel android. Zato sem pa sel na honor, ki je dobesedno huawei pod drugim imenom. 

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano (urejeno)
Pred eno uro je Jest napisal:

Kaksen je bil pa povod za to, da bi nekdo dajal telefon v mikrovalovko in jo se celo prizgal? 🤔

Pojma nimam. Nekaj casa nazaj je pogruntala kako se odpre in prizge mikrovalovka... V toplicah je pa mikrovalovka ful nizje, kot doma in lahko dolocene stvari tudi notri da. V casu neuporabe smo jo vedno zaklepali z namensko tipko, ampak smo jo ravno takrat uporabljali in se za sekundo stran obrnili pa je bilo prepozno. Se dobro, da sem takoj opazil... Bi bilo lahko dosti huje. Sem jo pa ze prej zalotil, da je notri dajala slincek in pa plisasto igracko. Seveda je bila mikrovalovka zaklenjena in tipke niso delovale.

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano (urejeno)
pred 49 minutami je etcho napisal:

Sem ga imel 5 let in je odličen telefon, edino brezžično z Android Auto v Mazdi se ne marata.

Najboljsi telefon, kar sem jih do sedaj imel. Za android auto pa nevem, ker imam android radio v mazdi :).

Aja P30 pro drgac cist normalno deluje... samo antena je skurjena in pise vedno "no service". SIM zazna, ampak omrezja ne dobi.

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano (urejeno)

Mah nic od tega. Je dve leti stara in ji je to "zanimivo". Jah magic 7 pro in samsung s25 ultra sta tam tam. Obadva imata isto rama in identicen procesor. Magic 7 pro ima boljso (vecjo) baterijo in podpira 100W polnjenje (30 min 100%, S25 ultra 30 min 65%).

Jest se za samsung nisem odlocil, ker sem ze od prek navajen na huawei in pa S25 ultra je bistveno manjsi. Se manjsi od mojega prejsnjega huawei p30 pro. Po drugi strani je pa S25 ultra vizualno cista kopija iphona, kar me pa sploh odbija. Long story short obadva telefona sta stroja im sta tam tam. Kar se kamere tice eni pravijo da ima S25 ultra boljso drugi spet da magic 7 pro. Na koncu so vrjetn tok minimalne razlike da ni opazno. Kar pa je opazno je pa cena. S25 ultra 1590€, medtem k magic 7 pro je 1300€.

Osebno sem bil vedno proti tako dragim telefonom, ker ne upravicijo svoje cene. Telefon za 500-600€ se minimalno razlikuje od tega za 1000€ in vec. Je pa lih tako naneslo, da je moja morala podaljsati narocnino in ker dela na telemachu so bile se neke ugodnosti.

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 50 minutami je etcho napisal:

Ima googlove storitve?

Ja. Vsi honor imajo googlove storitve. Ravno zaradi tega je nastala kao nova (svoja) znamka honor. Ni vec huawei, ceprov je huawei :). Vcasih je bil honor model telefona od znamke huawei. Ko so pa americani sfukal huawei je pa nastala nova znamka k se imenuje honor. Isto kot je bila vcasih seat cupra, sedaj je pa cupra svoja znamka.

Po domace povedano isto sranje drugo pakovanje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano (urejeno)

Ker mi je tamala v toplicah dala v mikrovalovko telefon (huawei p30 pro) sem bil prisiljen v nakup novega 😅. Telefon je bil v mikrovalovki 1-2s, vendar kljub temu dovolj, da je skuril anteno in sim kartica ne deluje...

Za nizjo ceno bi sicer lahko dobil samsung S25, vendar je honor magic 7 pro boljsi. Zaenkrat nimam pripomb.

V priponki se 100x zoom :)

IMG_20250130_115946_703.jpg

IMG_20250130_155710.jpg

IMG_20250130_155726.jpg

IMG_20250130_155740.jpg

IMG_20250130_155750.jpg

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano (urejeno)

Kupil nove earbudse. Zanalašč nisem vzel JBL, ker sem kar malo razočaran nad njimi. Skratka meni sta najbolj pomebni samo dve stvari. Zvok (predvsem jakost) in pa baterija. Gledal sem tudi, da so takšne oblike ta so čimmanj opazne in, da grejo dobesedno notri v uho :)

IMG_20250121_150452.jpg

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 15 urami je skritikrt napisal:

Večina naprav je narejena za klasične 1,5V baterije,ki jih ne moreš polniti,pri Ni-Mh pa je nazivna 1,2V,in za to kaka naprava prej "odneha",kljub temu,da baterija še zdaleč ni prazna...se pozna...je pa to dejstvo fino ravno pri starejših radijih..."muzejskih primerkih" ipd.,ker so te celice z nižjo napetostjo varnejše za npr. žarnice osvetlitev skale radija ipd...

Jaz se za to raje zanašam na NiMh celice,in le redko uporabljam nepolnljive baterije...imam pa za to večjo količino in seveda za to potrebne boljše polnilce...

Moram pa pripomniti,da cena ni nujno odraz kvalitete polnilca!!! Imam npr. celo dva polnilca Ansmann Energy 4,ki se ponašata tudi z refresh funkcijo za 9V NiMh baterije...a sem ugotovil,da AA in AAA celice praktično nikoli popolnoma ne izprazni,ampak zmeraj programsko impulzno polni...in z časom "uniči" celico,ker le ta "izgubi" prvotno kapaciteto...takšno celico je zelooo težko "spraviti k sebi",in je bolje,da jo zavržeš....

Sem tako zmetal najmanj cca. 20kom. Sanyo-2300 NiMh celic v kanto.

Skratka-cena ni merilo!

Ah jaz kar tega od ikea uporabljam. Imam doma sicer se enega iz aliexpressa, ampak se mi zdi, da je ta iz ikea boljsi :)

WWW.IKEA.COM

STENKOL / LADDA polnilnik za baterije + 4 baterije Če namesto klasičnih alkalnih baterij uporabljaš LADDA polnilne baterije, ki jih...

https://www.aliexpress.com/item/1005005622127599.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.215.3bac18020pxCO9

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

To stekam, ampak v vseh teh napravah baterija zdrzi vrsto let preden jo bo potrebno zamenjati. Jaz je v daljincu v petih letih se nisem rabil zamenjati. Isto za klimo in ostala drobnarija. Jaz osebno sem 2-3 pakete polnilnih baterij kupil ravno zaradi raznih bozicnih dekoracij k jih je moja kupila in cel dan svetijo in je "velika poraba". Enako velja za razne igrace k imajo glasbene efekte in jih tamala po cel dan maltretira 🤣 Je baterije potrebno vsak dan zamenjati in se bolj splaca, da kupim polnilne.

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koliko pa pride nova glava pri nas ce narocis ? 

NWTOOLS.DE

Bei diesem Ersatzteil von Bosch Professional handelt es sich um ein Schnellspannbohrfutter welches für verschiedene Akku-Bohr- &...

EDIT: Po katalogu sodec je pri nas 15€

glava.png

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Približuje se čas za redni servis in se spravim naročiti olje. Ponavadi sem olje kupil preko spletne strani https://motornaolja.com/, sedaj pa vidim da jih je ornk "zapralo" s cenami. 15.2.2024 sem kupil mobile1 ESP 5l za 51€. Sedaj je cena 85,50€. Če gledamo mazda olje sepravi mazda original oil 5W30 5L je pa 92,70€. Haha pa sej niso resni.
Skratka naročeno preko amazona za 42€ 5l (mobile 5l ESP). Nevem zakaj sem še vedno naiven in gledam na naših straneh.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano (urejeno)

Optika je bila vcasih zakon sedaj imas pa ze 1Gbps hitrost preko bakrenega kabla... Sicer pa za kar vas vecina potrebuje internet je ze 100 Mbps overkill.

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano (urejeno)

Jaz vse te naprave, katere ze serijsko pridejo s polnilno postajo pustim ves cas na polnilni postaji in se same izklopijo, ko se napolnijo. Imam recimo brivnik braun, zobno scetko phillips (prestige 9900), brezzicni sesalec tako pokoncni, kot na irobot foro samo da je od xiaomi in z nobeno napravo ni nobenih tezav.

Sicer pa tako pise za scetko recimo:

Is it bad to leave my electric toothbrush on the charger at all times?

That being said, no, you can't overcharge your toothbrush. It's perfectly fine to leave your base plugged in and allow your toothbrush to charge every time you're finished using it. On the flipside, it's also just fine to allow your brush battery to run all the way out before you charge it again.

IMG_20241206_120941.jpg
Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Zanimiv podatek in nisem nikoli kej prevec glede tega razmisljal. Naceloma fliknem notri pa ko se izpraznijo jih napolnim. Bistvo je samo, da imam dovolj polnilnih baterij na zalogi. Torej ene so v uporabi medtem ko se drugi "set" polni :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Tocno te iz ikea imam :). To pa zato ker je moja en kup ene šare nabavila za bozicno dekoracijo in use laufa na AA oz. AAA. Niso pa ravno poceni kljub temu da je znamka "IKEA".

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 2 urama je Z M A J napisal:

Živjo! Iščem rees kvalitetne tamale baterije, ker jih rabim za težko dostopno lokacijo in da zdržijo čim dlje. Tele niso neko čudo, sem ugotovil. :(

IMG_20241013_115112.jpg

Lahko kupis rechargeable s cim vec mAh.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Android TV box
Napisano (urejeno)

Kko je dokaj nova z vsemi, ce nima google playa. Potem ti nemores namestiti nic glede na to da nimas trgovine play. To tudi nima android operacijskega sistema ampak tizen, ki je "linux". Tizen ima pac svojo trgovino in svoje aplikacije. Ce hoces imeti trgovino play bos mogu zmontirat android box ali pa firestick 4k.

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano (urejeno)

A to ti steklo komplet zamenjajo ali v dolocenih primerih samo popravijo (zafilajo)? Drgac pa stranka sama izbere izvajalca oz. kje bo popravljala. Zavarovalnica ti zgolj samo priporoca. Vsaj tako je pri triglavu.

Jaz imam recimo takole pa moram isto zrihtat. Uradnemu servisu ne zaupam niti zarnico, da mi zamenjajo...

IMG_20240418_184801.jpg

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.