RazširiŽenske noge pa to.....😊😉
V glavnem, ista vozniak in ista tura, pa je Clio mel na števcu 200k s prvo kuplungo.
Tak da ni način vožnje kriv. Izgleda da Mazda montira tempirane dele. Ker je Marjan reko, da je isti dan v službi menjaval sklopko na podobni dvojki.
Pa kolega, ki je potnik in mi dele rihta, je reko, da španer mikrojermena tudi ne bi smel it pri 95k km.
Vem.
Se pa vsakemu kdaj zgodi. Al pa kje, ko misliš, da boš speljal in čakaš luknjo.....
97k km. Druklager je v roki pošteno hreščal, na nogi se čutilo, da ne gre vedno gladko.
Avto je vožen samo mestno. In ja, sklopka je bila polna "mesa", tako da ne speljujemo kot Adi. 😉
RazširiRenold megane dci, ki je do sedaj v družini veljal za nepokvarljivega, se je izneveril.
Po dobrih 14letih in 270Kkm mu je crknila kuplunga.😐
Taki kilometri in taka leta je čist ok zdržala.
Na M2 je dosti manj. 180€ me je stalo vse skupaj.
Razširipo ključu sodeč je to še old-school Honda....ja, podobno kot pišete za Mazde, tudi za Hondo uradnih servisov ni veliko, za katere bi rekel, da so dobri, sploh pa v LJ niso ravno biseri, na Primorskem koncu sploh ne vem ali obstaja še....(razen, če so sedaj kaki v sklopu te skupine emil frey, ki sedaj itak pokriva n znamk...
Glede na krili, bi rekel, da je to motor.
Kolega je imel z Hondo epizode s Selmarjem v Celju. Je blo zanimivo.
Zdaj vozi k Seliču v Šmartno ob Paki in je zelo zadovoljen.
Popravljeno od godlikeRazširiA mogoče kdo ve, kje bi dobil tole:
Ker zdaj me pa že malo preveč ... ... ...
Sem peljal Hondo na servis, pa se po 200 km prižge lučka, ki opozarja na servisni interval. So pozabili ponastavit števec...
Pa a zdaj imajo same vajence na pooblaščenih servisih al kako?
To so fotru tudi "ne"naredli.
Šerbinek MB, na Fordu.
No, zdaj so propadlih. Le zakaj.
So pa mu po telefonu povedli zaporedje kak vgasnit...
Ebay sem tak menjalnik ročko kupoval za M2 iz UK.
Ebay je vdaril davek dol, tak da sem našim moral to dokazilo poslat in so mi računali carinski postopek, davek pa je že ebay odvedel.
Mah. 192g po šlauhu.
Pa mam mir. Če ne pa pred furo na wc, pa sem šlauhe pokril.
To je blo par let kasneje.
Tudi ves Karlovačko radler je bil v LJ polnjen.
Glede na to kaj dela Heineken v Sloveniji, je res drag.
Odkar so lastniki, vso vodo demineralizirajo in dajo ob varjenju "lopatko" mineralov zraven. Na žaklih z mešanco mineralov pa piše Laško, Union, Heineken, Karlovačko....
In glede na to, da je pri piru važna voda, kupujem privatne pivovarne, v večini Avstrijske: Murauer, Stiegel, Otakrienger (gmitsches), Hierter; ali pa Estrella, Corona in Budweiser.
Nikoli ne bom pozabil, ko sem kupil piksno Karlovačkega na hrvaškem, v Konzumu v Čakovcu.
Ofnam in čudn okus. Kaj te to zaj. In berem, pa vidim made in Linz Austria. Od takrat sem pozoren na to kaj delajo s pivom.
Popravljeno od godlikeSam ne bom zabredel z hlajenjem tako globoko, je pa zanimivo branje.
Razširiseveda ima reže, drugač neb imel smisla met sploh ventialtorje. pač experiment sem naredu, da svež zrak pride skoz hladilnik za glajenje CPU v računalnik. mam 6 ventilatorjev ki dovaja zrak in 4 ki odvajajo.
če bi imel grafo z vodnim hlajenjem bi bila postavitev malo obrnjena. potem bi mel spodaj in na strani intake, zadaj in na vrhu pa exaust
Gaming workload:
CPU temp gre tja do 68
GPU pa do 78-80
Idle:
CPU: 39-43
GPU: 51-52
Jaz nikoli nisem maral preveč ventilatorjev, naj je kuhajo zadeve. Imel sem Radeona pred leti, ki je imel idle na 78°C, workload pa 88°C. Delal gladko 5 let.
Žal imam zelo rad tišino.
Ne glede na kaj:
- CPU TDP 125W
- CoolerMaster MasterAir 612 Stealth Black
- Be Quiet! ohišje, brez plexija, da ima zvočno izolacijo na stranici (ventilator spredaj in zadaj => setting fan 1/3)
- Sapphire Vapor-X R9 280X Tri-X OC (TDP 250W)
- Corsair HX850
Nekak so to glavni grelci in hladilci.
Idle mašina:
Verjetno bi še bila nižja če bi ojačal krivuljo ventilatorja CPU ali ventilatorja ohišja.
CPU krivulja:
Verjetno bi še bilo hladnjeje, če bi lahko napajalnik obrnil navzdol. Žal ne gre, ker na gitrih od ventilatorja nasede.
Lučke (aurora) na plati in zvočni so vgasnjene, ker se na zaprti kišti tak ne vidijo.
Jaz tak samo v Billi jemljem pir.
Do Lipnice nimam daleč.
Huh, tu še nisem bil.
Samo Dachau pa Mathausen.
Temna lisa zgodovine. Na žalost se vsake tolko let ponavljajo.
Če je tako hudo, je tu samo ena rešitev.
Torej poskrbi za svojo varnost in kupi 4 nove!
Glede na to, da jih veselo voziš naprej, pa bi rekel, da je to bolj ribiško potenciranje. 😉
Falconi imajo še vedno rocket fuel in Merline.
Raptorje pa so namesti na Starship in Super Heavy.
Razširi
Space X program imajo Merlinove motorje in teli sežigajo raketni kerozin s pomočjo utekočinjenega kisika.
Ne bo držalo.
Tukaj so bili nameščeni raptorji. 33 komadov na 1. stopnji in 3 raptorji in 3 raptorji vacuum na Starshipu.
Torej kriogen tekoči metan in tekoči kisik.
Popravljeno od godlikeRazširi
Tole je pa bilo raznih PM delcev v ozračje.
Bo treba po letu 35 rakete predelat na Liion.
Samo primarni plan je bil morje onesnažit.
1. stopnja, ki bi naj na ladji pristajala. So rekli, da bo na morju pristala in jo bojo potopili, če ne sama do sebe, pa prestrelali, da se potopi.
Mi naj bomo ekološki oni pa kile elektronike v morje. Pa ko pravijo, da 1 navadna baterija AA onesnaži 1000l vode. Kaj šele taka raketa. Ziher je noter polno baterij, ki napajajo sisteme take in onake.
Napisano
to sem spregledal.
Si pa le napisal, da imaš vse, razen Honde, dizle. Ker so druge sklopke, ker so za dizle, saj morajo več navora prenest....
Evo moja sklopka, je imela največjo obremenitev 125KM, navora pri atmosfercih, pa tak ni baš nekaj:
null
Drugače pa nima smisla, da meljemo naprej.
Crkujejo, jebat ga, ni kriva "ženska" ali nepravilna uporaba. 🙃
Povezava za deljenje
Deli na druge strani