Skoči na vsebino
Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano

Prav imaš, spet so spraševali enega teoretika, ki se dobrika kapitalu. Fantek verjetno ni delal v gospodarstvu niti minute pa je zdaj pameten kot štirje.

Krivi so delavci, ki delajo premal ur in naj bi jih silili, da naj delajo še več kot 8 ur. In ni krivo, da se zavestno odpovedujemo poceni energentom, ker nam je tako striček Sam zapovedal, da nas gospodarsko oslabi. In seveda ni krivo, da se tukaj gremo neko zeleno politiko a po drugi strani nam bodo pa kitajski svinjuharji, ki očitno živijo na nekem drugem planetu, brez težav še naprej uničevali gospodarstvo. Ja jih bomo ocarinili in kdo bo carine plačal? Kitajc? Ja malo morgen, kupec, ki ne bo imel druge možnosti.

Ma sej je notri še nebuloz, da ti pamet stane pa raje ne bom nadaljeval. Ekonomisti ja, bolj zgleda, da je faliran študent iz FDV-ja.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 11 minutami je Tilen5 napisal:

Glih tolk se da naredit z uno za 8€ iz aliexpress kot pa s custom tipkovnico lol

Sej jaz to vem, ne vedo pa tisti, ki odločajo. Pa to ni bla zdajle pogruntavščina na "suho".

Pred časom so ugotovili, da če dajo zaposlenim namesto enega 2 monitorja, da se je povečala efektivnost za 30%. Kako so to sicer ugotovili nimam pojma, ampak ideja je dobila nadaljevanje, da so poskusili še kolk se da pridobit, če daš zaposlenim tri monitorje. In brez nabijanja so v kontaktnem centru testirali tudi zadevo na štirih monitorjih za katere je bilo treba dodatne nosilce montirat in videolink kartice zrihtat.

Vodilni so namreč zelo inovativni in polni idej. Sem bil mal sarkastičen pa sem jim predlagal še dve tipkovnici in dve miški. Kot dokaz sem jim oboje priklopil, da so videli da deluje pa sem samo čakal na njihovo reakcijo. No hvala bogu smo pol ostali na dveh monitorjih in eni tipkovnici ter miški. 😜

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 1 minuto je Z M A J napisal:

A s Fordom ali raje na AVTOŠTOP?

P.S. ja vem, ni smešno.

Ja, Slivka uvaja tud v Čepovanu LPP (kdor ne ve je to kratica za ljubljanske buse) ampak pri njemu ta kratica pomeni Lepo Počasi Peš.**

**mah jeba, spet bo lopata pela.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Financni trgi in investicije preko borze
Napisano
pred 2 minutama je Jaka32 napisal:

Lažje je plačat 1200 eur kazni, kot 10.000 eur davka. 🤪

Čak to je samo kazen za neprijavo, za neplačilo davka je pa posebej tarifa. Tam zna bit pa fejst bogato pa poleg kazni boš še davk poplačal. Nč bat.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Financni trgi in investicije preko borze
Napisano

Če DURS sam ugotovi, da imate neprijavljen račun v tujino bo sledila avtomatska kazen do 1200€. Če pa prijavite račun predno DURS ugotovi pa kazni ni, tudi če zamujate, saj je treba narest prijavo najkasneje v 8. dneh od odprtja računa.

V glavnem, če se ne greste mahinacij ali bohnedej pranja denarja in financiranje terorizma res ne vidim razloga zakaj ne bi prijavili. Ker slej kot prej bodo na DURS-u izvedeli.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 48 minutami je Slivka napisal:

Niti ne. S seboj sem imel pohištvo za dve sobi. Nekateri kosi dolgi tudi 1800mm...

Vse OK, sam vrstni red zamenjaš in daš Getzkota v omaro. 🙃

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

hehe dober, me pa spominja na tole šalo iz časa Georga Busha mlajšega in njegove državne sekretarke Condoleezze Rice

Playwright Jim Sherman wrote this after Hu Jintao was named chief of the Communist Party in China.

(We take you now to the Oval Office.)

George: Condi! Nice to see you. What's happening?

Condi: Sir, I have the report here about the new leader of China.

George: Great. Lay it on me.

Condi: Hu is the new leader of China.

George: That's what I want to know.

Condi: That's what I'm telling you.

George: That's what I'm asking you. Who is the new leader of China?

Condi: Yes.

George: I mean the fellow's name.

Condi: Hu.

George: The guy in China.

George: The new leader of China.

George: The Chinaman!

Condi: Hu is leading China.

George: Now whaddya' asking me for?

Condi: I'm telling you Hu is leading China.

George: Well, I'm asking you. Who is leading China?

Condi: That's the man's name.

George: That's who's name?

Condi: Yes.

George: Will you or will you not tell me the name of the new leader of China?

Condi: Yes, sir.

George: Yassir? Yassir Arafat is in China? I thought he was in the Middle East.

Condi: That's correct.

George: Then who is in China?

George: Yassir is in China?

Condi: No, sir.

George: Then who is?

George: Yassir?

Condi: No, sir.

George: Look, Condi. I need to know the name of the new leader of China. Get me the Secretary General of the U.N. on the phone.

Condi: Kofi?

George: No, thanks.

Condi: You want Kofi?

George: No.

Condi: You don't want Kofi.

George: No. But now that you mention it, I could use a glass of milk. And then get me the U.N.

George: Not Yassir! The guy at the U.N.

Condi: Kofi?

George: Milk! Will you please make the call?

Condi: And call who?

George: Who is the guy at the U.N?

Condi: Hu is the guy in China.

George: Will you stay out of China?!

George: And stay out of the Middle East! Just get me the guy at the U.N.

Condi: Kofi.

George: All right! With cream and two sugars. Now get on the phone.

(Condi picks up the phone.)

Condi: Rice, here.

George: Rice? Good idea. And a couple of egg rolls, too. Maybe we should send some to the guy in China. And the Middle East. Can you get Chinese food in the Middle East?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cepljenje - Korona in vse ostalo.
Napisano

Ma ne vem več - ta najbolj strastni covid cepilci v naši službi so spet vsi doma zaradi, hmmm, covida. In spet moram delat še za njih. Ma tole je kr neki vse skup in občutek imam, da folk je začel izkoriščat in na vprašanje zakaj je na bolniški z odgovorom "Covid" je "off the hook" in vsi rečejo OK ter se raznežijo, da naj se čimprej pozdravi. Fak res smo oprana družba.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

A to razumem prav? Če želiš imet C kategorijo z 18 leti, greš najprej naredit izpit za C pol greš pa na praktično vožnjo še za TPK, pa še test teorije in če si vse naredil lahko voziš šleper pri 18-ih. Ampak kot lahko berem je to obvezno za vsakega in kje je pol ta omejitev 21 let, če brez TPK ne moreš transporta izvajat. :nevem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Tole so norci resno. Pa ne tolk zarad zdravniških pregledov, ker roko na srce je 15 let kr smislna doba za pregled ne medicini dela in športa.

Norci so zato, ker na eni strani razlagajo kako bi radi še povečali varnost a za volan šleperjev bi dajali 18 letnike. To bo masaker. Rešitev je pa k na dlani pa verjetno se bo @Shrek strinjal, da je treba samo povišat plačo voznikom in se bodo hitro našlo dovolj interesentov, da bi bili prevozniki.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 14 urami je Z M A J napisal:

Pelko mi je danes zamenjal zavorno tekočino na DeSUS korejski raketi in je bistveno boljši občutek v vožnji. Stara ufff :)

Vidim, da maš mal fetiš na izpuščanje tekočin iz "žil. Če ni krvodajalska pol je pa bremzoljnodajalska.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 1 minuto je Z M A J napisal:

Kdor ima jajca, tudi pozimi lastnoročno opere; Hyundajca. Izgleda kot nov. :)

Tole se ful čudno bere - k da z jajci pereš avto. :nevem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Hmmm ja en drug je kriv ampak avto je dobesedno poletel po zraku. Ja pravljice za otroke - en si je dal duška na servisu. Dejasnko bi moral it v tožbo, ker če je avto nov mu bodo pač kupili enakega novega.

Drugače pa se je meni zgodilo podobno in to nekje sredi 90 let, ko sem odpeljal svojega Wartburga k ličarju, da mi poštima sprednjo masko (wartbi je imel kovinsko). Vse skup dela za en dan ali dva max.

Tretji dan me ne kliče, četrti tud ne, peti dan začnem klicat sam in model se ne oglasi. Nadaljujem naslednji teden, kličem dva dni - ništa.

Vzamem fotrov avto in se odpeljem do njega. Tam pa šok, zagledam svoj avto udarjen cel zadnji desni blatnik in prtljažnik. Ko me je model zagledal, da sem tam se mi je začel opravičevat, da je nekdo priletel vanj, kar celo verjamem saj je takrat zapadel sneg. Ampak vseeno, dvigni telefon povej kaj je blo pa boš že zrihtal sej si iz foha.

Pa mi je rekel, da je misli, da bo dobil nov blatnik takoj pa da mi poliča še predno bi mi dal avto nazaj. Kr neki, svašta.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.