Ok, postanki, iskanje poti, kafe. Drugače jaz uporabljam emtb enako, kot mtb. Isti prenosi v klance, enaka hitrost, s tem da se manj naprezam. Koliko časa bom porabil za turo me ne zanima. Tereni po katerih voziva zadnje čase niti ne omogočajo hitrejše vožnje. Po ravnem pa laganini.
Peljal kolo na servis, zamenjali ležaj v zadnjem pestu, kontrola motorja, senzorjev, vse b.p. Najbolj pa mi je zanimiv podatek, ki so ga potegnili ven, večinoma ga uporabljam kot analogno kolo. 😄
Do tu gre vse lepo in krasno. Težava nastane, ko pri kodah dobavitelja pozabim na presledke (123456789). A se lahko kje določi, da excel ignorira pomanjkanje presledka (123456789) in vseeno poišče pravo kodo (123 456 789)?
Prednost Excela je ravno v tem, da lahko veliko stvari rešiš z vgrajenimi funkcijami.
Meni je ljubše delati v google preglednicah. Enostavno tudi črpaš podatke iz zunanjih virov. Tukaj sem recimo naredil izračun porabe, kjer "potegne" iz gov.si aktualne cene goriva.
Hm, za iskanje na način, da ignorira presledke, lahko uporabiš makro:
Sub Najdi()
Dim ws As Worksheet
Dim cell As Range
Dim searchValue As String
Dim cellValue As String
Dim found As Boolean
' Nastavite delovni list
Set ws = ThisWorkbook.Sheets("List1")
' Vnesite številko, ki jo želite poiskati
searchValue = InputBox("Vnesite številko za iskanje:")
' Odstranite presledke iz iskalne vrednosti
searchValue = Replace(searchValue, " ", "")
found = False
' Preiščite celice v delovnem listu
For Each cell In ws.UsedRange
' Odstranite presledke iz vrednosti celice
cellValue = Replace(cell.Value, " ", "")
If InStr(cellValue, searchValue) > 0 Then
cell.Select
MsgBox "Številka najdena v celici " & cell.Address
found = True
Exit For
End If
Next cell
If Not found Then
MsgBox "Številka ni bila najdena."
End If
End Sub
Ne vem, koliko si domač z makri, če malo pogooglaš ne bi smela biti težava. Tega sem preveril v Excelu in celico najde. V kodi makra, kjer piše ("List1"), moraš zapisati točno ime lista, kjer iščeš.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
Ali pa greva midva odvozit recimo Kamplc nad Wajdušno. 😁
Popravljeno od etchoPovezava za deljenje
Deli na druge strani